Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja – 19126

vroče potovanje-vroča cena
Cena
3299€ po osebi
Trajanje
11 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 10 potnikov

Afrika: Potovanje po Gani

deželi miru in gostoljubja - 11 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje po Gani – Afrika. Na potovanju po Gani spoznajte zgodovinske korenine Gane, ki segajo preko starega kraljestva Gana do sudanskih držav Zahodne Afrike skupaj z nami. V deželi je v preteklosti prevladovala trgovina z zlatom in soljo po transsaharskih poteh, v 15. stoletju pa so v deželo množično prišli evropski kolonisti in s svojim...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Akra
Datum in čas začetka potovanja
21. novembra, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 330 € Vizum in urejanje vizuma: 90 €
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Dodatno
Vizum: je potreben Cepljenje: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlic in uživanje antimalarikov

Potovanje po Gani – Afrika. Na potovanju po Gani spoznajte zgodovinske korenine Gane, ki segajo preko starega kraljestva Gana do sudanskih držav Zahodne Afrike skupaj z nami.

V deželi je v preteklosti prevladovala trgovina z zlatom in soljo po transsaharskih poteh, v 15. stoletju pa so v deželo množično prišli evropski kolonisti in s svojim intenzivnim trgovanjem spremenili atlantsko obalo v zlato obalo. Od še približno 32 ohranjenih utrdb v Zahodni Afriki se jih 29 nahaja na obalah Gane. Kljub močnim vplivom iz Evrope in neslavno trgovino s sužnji, je ponosnemu ganskemu ljudstvu uspelo ohraniti svojo bogato, slikovito in živahno kulturno identiteto do danes.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 EUR po osebi za vodnike in voznike.

Cepljenja: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlic in uživanje antimalarikov. Več na www.zdravinapot.si
Vizum: je potreben
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz, letališke pristojbine, 9 x nočitev v skromnih hotelih 3*, obroki, ogledi, vstopnine po programu potovanja, prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji in terenskimi vozili, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, dodatno zdravstveno zavarovanje v asistenco v tujini, organizacija.

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 330 €
Vizum in urejanje vizuma 90 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

Ljubljana - Akra

Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet pziroma vožnja do bližnjega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Akri. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan

Akra - jezero Volta - Akossombo

Po zajtrku ogled mesta: Narodni muzej, kjer je predstavljena zgodovina Gane od pradavnine do danes, monumentalnega mavzoleja prvega predsednika neodvisne države in mestne četrti etnične skupine Ga ter znamenitih mizarjev, ki izdelujejo krste v obliki sadežev, živali, avtomobilov itd. Sledi vožnja v notranjost in obisk tradicionalne tovarne biserov v področju Krobo. Nadaljujemo mimo jezu na jezeru Volta, ki je največje akumulacijsko jezero na svetu, do Akossomba, ki leži na južni obali jezera Volat in ga obdajajo gore Akwamu. Namestitev, večerja, nočitev.

3. dan

Akossombo - Kumasi

Zajtrk, vožnja v Kumasi, zgodovinsko in duhovno središču kulture Ashanti. Še danes skrbi kralj Ashantijev za dobrobit svojega kraljestva. Sledi obisk obnovljene in bogato okrašene hiše fetišev in priložnost, da smo priča tradicionalnemu pogrebu. Potovanje rajnkega v deželo prednikov je velik družabni dogodek z pisanim slavjem, ki ga spremljata glasba tolkal in ples. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan

Kumasi - Techiman

Po zajtrku ogled kulturnega središča Ashanti s številnimi kultnimi eksponati. Palače Manheya, kjer biva kralj Ašantijev. Četudi današnji vladar Otomfuo Osei Tutu II. Nima politične vloge, ima pa izjemen simbolen pomen. Po končanih ogledih vožnja v Techiman, namestitev, večerja, nočitev.

5. dan

Techiman - Narodni park Mole

Zajtrk. Vožnja preko gozdnate planote Ashanti v savansko višavje severa. Med potjo postanek pri Fullerjevem slapu pri Kintampu in za obisk najstarejše ganske mošeje v Larabangi, ki je bila zgrajena v 15. stoletju v sudanskem stilu. Po prihodu v Narodni park Mole, ki je najbolj obiskani naravni rezervat v Gani s skoraj 500km2 savan, kjer domuje 93 vrst sesalcev. Nastanitev, večerja nočitev. Večerni safari, kjer bomo z malo sreče videli slone, povodne konje, opice in različne vrste antilop.

6. dan

Narodni park Mole - Bolgatanga

Zajtrk. Peš se bomo odpravili na mogočen grič Tongo, domnevno bivališče bogov, kjer se dandanes nahaja zelo obiskan orakelj in se ga lahko obišče samo v spremstvu „svetega“ moža. Talenski živijo tukaj v labirintih, do katerih je samo en dostop. Po ogledu vožnja v Bolgatango. Namestitev, večerja, nočitev.

7. dan

Dežela Gurunsijev - Wa

Zajtrk. Vožnja po deželi Gurunsijev nas bo vodila čez različne vasi, v katerih se nahajajo utrjene hiše iz blata, okrašene z barvitimi freskami. Namestitev, večerja in nočitev v Waju na severozahodu Gane.

8. dan

dežela Lobijev - Techiman

Zajtrk. Krožna vožnja po deželi animističnih Lobijev. Simbolika njihove naravne religije se odraža v številnih vsakodnevnih predmetih kakor tudi v arhitekturi utrdb iz blata. Sledi vožnja proti jugu po stari trgovski poti v Techiman, kjer savana preide v gozdnato pokrajino. Nekoč so tukaj sol in začimbe, ki so prihajale iz Sahela, izmenjevali za zlati prah in plodove kole. Na poti bomo videli mošeje v sudanskem stilu grajene iz blata, ki kažejo vpliv delte reke Niger. Namestitev, večerja, nočitev.

9. dan

Techiman - Elmina

Po zajtrku vožnja iz tropskega deževnega gozda na obalno nižavje – Zlato obalo. Skoraj cela ganska obala je polna utrdb iz časa kolonizacije. Služile so za trgovanje z zlatom, slonovino, poprom in sužnji, kot zapori in skladišča. Ogled utrdbe v Cape Coastu z muzejem sužnjev. Namestitev, večerja, nočitev.

10 dan

Elmina - Akra - Ljubljana

Zajtrk. Ogled starega mesta, prvega evropskega trgovskega oporišča na obali črne Afrike in obisk najstarejše utrdbe v Elmini, namenjene trgovanju s sužnji. Nadaljujemo do Agre, prevoz na letališče in prijava na polet preko enega izmed letališč.

11. dan

Ljubljana

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in vožnja do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

DOBRO JE VEDETI:
Na tem zanimivem potovanju nas pot vodi vse od Zlate obale na tropskem jugu do meje z Burkino Faso na savanskem severu. Med potjo doživimo velikansko raznolikost pokrajin in kultur, prečkamo različne podnebne pasove in srečamo številne etnične skupine. Vozimo se v za deželo značilnih in klimatiziranih terenskih vozilih in minibusih, predvsem na odročnih severnih področjih pogosto po neutrjenih poteh. Splošno udobje je bolj preprosto, hotelske sobe so vse z WC in tušem. Kvaliteta namestitve pa lahko, kljub enakovredni klasifikaciji, opazno niha. tudi spremembe programa niso izključene. Na poti nas morajo spremljati želja po novih spoznanjih, strpnost in prilagodljivost. Zaradi neposredne bližine ekvatorja Gana ne pozna letnih časov in jo lahko obiščemo skozi vse leto.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja - 19126

Price
3299€ per person
Duration
11 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *