vroče potovanje-vroča cena
Cena
3000€ po osebi
Trajanje
11 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 20 potnikov

Tanzanijski safari in počitnice na plažah Zanzibarja

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Enajst dnevna tura od « grmovja do obale« nam bo omogočila doživeti vse, kar ponuja severna Tanzanija, za povrh pa bomo lahko uživali še počitnice na plažah otoka Zanzibar. Safari bo potekal od Arushe do gore Meru in Manyare, sledile bodo ravnine Serengetija do zaščitenega območja in kraterja Ngorongoro in naprej do neokrnjenih plaž na...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ZANZIBAR
Datum in čas začetka potovanja
26. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 390€ Napitnine niso vključene in jih poravnate na poti: 70€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Cepljenje:: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 200€ skupina 15-19 potnikov: 100€ Vizum: je potreben: Obvezno plačilo vizumske takse cca 50USD ob vstopu.€ odhod 6.10.2024, 25.10.: 300€

Enajst dnevna tura od « grmovja do obale« nam bo omogočila doživeti vse, kar ponuja severna Tanzanija, za povrh pa bomo lahko uživali še počitnice na plažah otoka Zanzibar. Safari bo potekal od Arushe do gore Meru in Manyare, sledile bodo ravnine Serengetija do zaščitenega območja in kraterja Ngorongoro in naprej do neokrnjenih plaž na vzhodni obali Zanzibarja. Obiskali bomo vse največje znamenitosti in videli divje živali v njihovem naravnem okolju. Potovanje zajema vse najboljše, kar ponuja z grmovjem porasla tanzanijska pokrajina in vzhodni obalni del s prelepimi plažami na Zanzibarju.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene in jih poravnate na poti 70€.

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Vizum: je potreben. Obvezno plačilo vizumske takse cca 50USD ob vstopu.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Kilimanjaro, Aruša-Zanzibar in Zanzibar-Ljubljana(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z manjšimi avtobusi /kombiji,  nočitve v hotelih 3* in turističnih lodžih (na Zanzibarju v hotelu 4* v Nugwiju ali Kendwi) , vsi navedeni obroki in ogledi, 4x safari s posebnimi safari kombiji, dovolilnice za narodne parke, ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

Na odhodu 6.10.2024 so vključeni odlični hoteli 4*, turistični lodgi visoke kategorije in 5* hotel na Zanzibarju. Polet je potrjen iz Ljubljane.

OBVEZNA DOPLAČILA:

skupina 10-14 potnikov  200€
skupina 15-19 potnikov 100€

za odhod 6.10.   300€

za odhod 25.10.  300€

 

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 390€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA-KILIMANJARO

Zbirno mesto v Ljubljani in prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč do Kilimanjara.

2. dan

ARUŠA-MASAJI-ARUŠA

Jutranji pristanek in prevoz do hotela, namestitev, nočitev. Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju Masajev, nomadov, kateri živijo v afriški savani in so prepoznavni po ovitih delih platna okoli svojega telesa, predvsem v rdečih, modrih in vijoličnih odtenkih. Njihovi bojevniki se imenujejo morani in skrbijo za varnost ljudi in svoje živine, to so predvsem izjemno pogumni in ponosni možje, katerih čast nikakor ne sme biti omadeževana. Skozi številne obrede urjenja, kateri preiskušajo njihov pogum, spretnost in vzdržljivost, postanejo moški. Obiskali bomo masajsko vasico in družino, ki živi v majhni okrogli hiši, narejeni iz blata in kriti s slamo. Predstavili nam bodo njihov način življenja, navade in običaje, potek lova na živali ter način zdravljenja z naravnimi zelišči. Vožnja do Aruše, večerja, nočitev.

3. dan

ARUŠA-NP TARANGINE

Zajtrk.
Vožnja v nacionalni park Tarangine, ki je dobil ime po istoimenski reki. Park očara z značilnim tropskim zelenjem in velikih planjavah na katerih dominira afriški kruhovec oz. baobab. V parku se nahaja najštevilčnejša populacija slonov v Afriki. Poleg slonov so v parku pogosto opaženi tudi bivoli, leopardi, levi… .Namestitev v lodžu, kosilo, safari v parku, večerja, nočitev.

4. dan

NP TARANGINE-SERENGETI

Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino po makadamskih in savanskih poteh do najbolj znanega tanzanijskega parka Serengeti. Kosilo in namestitev v lodžu ter popoldanski safari po parku, ko bomo oprezali za veliko peterico in spoznavali bogat svet živali… Večerja, nočitev.

5. dan

SERENGETI-NGORONGORO

Zajtrk. Jutranji safari po Serengetiju in ponovno bomo iskali, oprezali za živalmi, med katerimi se nekatere prebujajo, druge pa odpravljajo k počitku. Na prostranih planjavah so pasne živali, kot so zebre, gnuji in gazele neprestano v iskanju sveže trave, na njih pa prežijo mnogi vrhunski plenilci. Lev, leopard in gepard so stalni prebivalci te savane in z veliko sreče bomo katerega od njih videli tudi pri lovu za dnevno pojedino. Nadaljevanje poti mimo masajskih vasic do roba kraterja Ngorongoro. Postanek v soteski Olduvai, eni najpomembnejših prazgodovinskih območij sveta, kjer naj bi bili najdeni ostanki človeškega prednika, stari vsaj 1,8 milijona let. Nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan

NGORONGORO-ARUŠA

Zajtrk. Spust v krater, ki je širok kar 20 km, obsega 260 km2 površine in je obdan s čudovitim ter za mnoge živali neprehodnim kraterskim robom. Izjemno bogata bera živali je tako bolj kot ne naravna ujetnica v tem habitatu. Na področju živi več kot 30.000 živali in obisk kraterskega parka Ngorongoro je vselej nepozaben. Dejansko je to najboljše mesto za opazovanje zeber, levov, črnih nosorogov… Kosilo in nadaljevanje poti v Arušo. Namestitev, nočitev.

7. dan

ARUŠA-STONE TOWN

Zajtrk. Polet v Stone town. Po pristanku ogled zgodovinskega dela mesta, v katerem so imeli številni sultani svoje palače in od koder je bilo največ afriških sužnjev prodanih in odpeljanih na plantaže po vsem svetu. Raziskovali bomo čudovite ozke uličice vse do stolnice in sultanove palače, si ogledali nekdanjo tržnico sužnjev in se sprehodili po obmorski promenadi. Namestitev, večerja, nočitev.

8. dan

ZANZIBAR

Zajtrk. Prevoz do hotela na rajski plaži in uživanje v tropskem paradižu. Možnosti za dodatne aktivnosti je ogromno: obisk otoka Prison z zatočiščem želv, plavanje z delfini, na manjše okoliške otoke (island hopping), izlet v gozd Jodani… Večerja, nočitev.

9. dan

ZANZIBAR

Zajtrk in večerja. Prosto za uživanje na belih plažah ob turkiznem morju, lahko se boste potapljali, odpluli z ladjico na koralne grebene… Večerja in nočitev.

10 dan

ZANZIBAR-EVROPA

Zajtrk. Obisk začimbnega vrta, kjer bomo spoznali raznovrstne primerke, od vanilje, popra, do muškatnega oreščka ter ogromno vrst tropskega sadja. Kosilo in vožnja na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

11. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta in pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču ter prevoz do Ljubljane.

**v kolikor je potrjen jutranji polet je povratek domov že 10 dan.*

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Tanzanijski safari in počitnice na plažah Zanzibarja - 19148 - ZAGOTOVLJENO

Price
3000€ per person
Duration
11 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *