vroče potovanje-vroča cena
Cena
2890€ po osebi
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 18 potnikov

Potovanje Eswatini in Južna Afrika

V rajski deželi rajskih safarijev in nebeških scen narave
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Afrika ima najboljše safarije! Afrika… To je prava stvar, eksotično se sliši, in takšno potovanje tudi je. Potovanje Svaziland in Južna Afrika sta nerazdružljiv dvojček lepot in doživetij na prostem. Južna Afrika pričara eno najboljših safari izkušenj, hkrati pa na potovanju v Južno Afriko doživite tudi eno najlepših scen narave, ko vas bogato nagradijo lepote...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
JOHANNESBURG
Datum in čas začetka potovanja
26. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 470€ vizum in urejanje: 95€ podaljšek na VFA in Chobe (min. 2 potnika): od 950€ Vizum: Je potreben za J. Afriko in Zimbabve. O potrebni dokumentaciji za urejanje vas obvestimo pismeno cca. Mesec dni pred potovanjem. Plačilo vstopnega vizuma na vstopu v Zimbabve cca 45$. Vizum za Bocvano ni potreben. mizasta gora vzpenjača: cca 25 €
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
CEPLJENJE: Priporočljivo je jemanje antimalarikov (Kruger NP), priporočamo posvetovanje z zdravnikom. Več na www.zdravinapot.si
Dodatne cene
skupina 12-17 potnikov: 349€ skupina 8-11 potnikov: 519€

Afrika ima najboljše safarije!

Afrika… To je prava stvar, eksotično se sliši, in takšno potovanje tudi je. Potovanje Svaziland in Južna Afrika sta nerazdružljiv dvojček lepot in doživetij na prostem. Južna Afrika pričara eno najboljših safari izkušenj, hkrati pa na potovanju v Južno Afriko doživite tudi eno najlepših scen narave, ko vas bogato nagradijo lepote kanjona reke Blyde, ozadje idiličnega Cape Towna, katerega mu nudi fantastična Mizasta gora, obale Clifton in prelaz Chapmans, Cape Point, Shakaland in seveda sam Krugerjev park. Na potovanju Eswatini in Južna Afrika doživimo tako kulturno navdušenje s predstavami in plesi, zapuščino staroselcev, se gostimo z odlično kulinariko, kateri količini kot odličnosti priprave kar ni videti konca, učimo, oziroma obnovimo znanje geografije in zgodovine a vse to na nadvse animiran način, in to vseskozi ob dobri kapljici.

 

Opombe:
Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 potnikov. Osnovna cena je navedena v primeru idealne velikosti skupine. Za rang manjše skupine je obvezno doplačilo kot navedeno. Napitnine niso vključene v ceni, vodniku na poti 50 € po osebi za lokalne vodnike, voznike in strežno osebje.

Cepljenja:
Priporočljivo je jemanje antimalarikov (Kruger NP), priporočamo posvetovanje z zdravnikom. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Je potreben za J. Afriko in Zimbabve. O potrebni dokumentaciji za urejanje vas obvestimo pismeno cca. Mesec dni pred potovanjem.
Plačilo vstopnega vizuma na vstopu v Zimbabve cca 45$.
Vizum za Bocvano ni potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu s pristojbinami, cestnine, pristojbine, parkirnine in vse prevoze z udobnimi turističnimi vozili, vse navedene safarije v odprtih terenskih vozilih, vse navedene obroke in nočitve z zajtrki v dobrih hotelih 3* (4x) in gostiščih ter lodžih 5x, vse prepustnice v parke in vstopnine za oglede navedenih točk programa (Mizasta gora doplačilo na poti ob vremenski ustreznosti za obisk), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, lokalni vodniki, slovenskega vodja poti in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 12-17 potnikov 349€
skupina 8-11 potnikov 519€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 470€
vizum in urejanje 95€
podaljšek na VFA in Chobe (min. 2 potnika) 950€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12 dan
 • Pri podaljšku programa na Viktorijine slapove sledi:
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA-CAPE TOWN

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča in polet s presedanji proti Cape Townu. Obrok na letalu.

2. dan

CAPE TOWN (transferji cca 40km)

Po pristanku pričetek ogledov enega najlepših mest sveta, katerega idiličnost zagotavlja Hudičev vrh, Levji vršac in Signal hill, med njimi pa dominira Mizasta gora. Na orientacijski vožni bomo spoznali znamenite četrti: Bo Kaap, stari Kaapstad, kjer so bili nastanjeni vojaki, kasneje osvobojeni sužnji, danes pa je to muslimanska-mlajska četrt in je hkrati ena najbolj slikovitih podob Cape Towna, nato nas bo očarala utrdba Dobrega upanja in vrtovi Company Gardens, poslopje parlamenta, zaradi katerega je Cape Town ena od treh prestolnic Južne Afrike. Postali bomo še za ogled mestnega muzeja ter na slovitem Waterfrontu V/A, kjer bomo obiskali trg štirih Nobelovcev in upajoč naredili dober posnetek tega obmorskega mesta z Mizasto goro v zaledju. Večerja bo naš prvi stik z izjemno okusno južnoafriško kulinariko. Nočitev.

3. dan

CAPE TOWN (transferji cca 150km)

Zajtrk. Danes se bomo odpravili po sledeh velikih pomorščakov. Mimo slikovitih plaž Clifton in zaliva Hout bay preko Chapmanovega prelaza odpravili v nacionalni park Cape Point. Obeležili bomo spomenika dveh pomorščakov, in sicer Diaza, ki je prvi osvojil Cape ter Da Game, kateri ga je prvi uspešno obplul. Naš cilj parka bosta koordinatno središče Rta dobrega upanja kot najbolj jugozahodna točka Južne Afrike ter svetilnik Cape Point parka s katerega se odpira neponovljiv pogled na Atlantik in njegove divje in skrivnostne vode. Nato se bomo počasi vrnili proti mestu in postali še za ogled kolonije pingvinov v območju Boulders ter se sprehodili skozi znameniti Kirstenbosch botanični park. Da bo dan popoln se bomo v vinski kleti seznanili z bogato ponudbo južnoafriških vin, katera bomo tudi poskusili. Večerja in nočitev.

4. dan

CAPE TOWN-DURBAN (polet 2 uri, transferji cca 75km)

Po zajtrku se bomo odpravili do Mizaste gore. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale (ob doplačilu cca 20€) se bomo povzpeli na vrh 1086 m visoke gore z gondolo. Po ogledu prevoz na letališče in polet v Durban, središče province Kwa-Zulu Natal. Po pristanku si bomo panoramsko ogledali nekaj najzanimivejših točk mesta med katerimi izstopajo odlični štadion iz časa nogometnega svetovnega prvenstva 2010, idilično plažo in kazino na Zlati milji, Indijski bazar, spominsko avenijo Vascu, kateri je tu tudi pristal na božični dan, zato tudi ime province Natal ne preseneča. Za zaključek pa bomo obiskali tudi mestni muzej Phansi. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan

DURBAN-ESHOWE (transferji cca 150km, 2,5-3 ure)

Zajtrku bo sledila vožnja v notrenjost, ko bomo odkrivali značilne plemenske afriške vasi - kraal. Okrogle fasade in s slamo krita poslopja so naravnost čudovita. Naš cilj bo okolica Esoweja, kjer se nahaja kulturno središče plemena Zulu. Popoldan se bomo tako seznanili z njihovim načinom življenja in predstavil se nam bo tudi njihov sangoma. Spoznali bomo tudi kako se prideluje lokalno pivo, pogumni pa ga boste tudi poskusili in nato tekmovali v metanju sulic. Večerja in nočitev.

6. dan

ESHOWE-HLUHLUWE (transferji cca 200km, 3 ure, safari 3 ure)

Zajtrk. Usmerjeni proti Eswatiniju se bomo ustavili še v Hluhluwe parku, kjer se nahaja posebno veliko nosorogov, med drugim tudi izjemno redki in ogroženi črni nosorog. Z malo sreče jih bomo spoznali v njihovem naravnem okolju. Po popoldanskem safariju še večerja in nočitev v lodžu.

7. dan

HLUHLUWE-SVAZILAND (transferji cca 280km, 4 ure, safari 2 uri)

Zajtrku bo sledilo prečkanje meje in vstopili bomo v Eswatini. Kraljevine od 1968 je bila nekdaj angleški protektorat, in to jo je rešilo pred uvedbo režima apartheid, kateri je zaznamoval temačno in žalostno obdobje južnoafriške zgodovine. Malce manjši kot Slovenija je prav tako slikovit in raznovrsten. Tudi tukaj se bomo naužili safari izkušnje, saj bomo v popoldanskem času odkrivali bogastvo parka Milwane. Kudu, nyala, impale, nosorogi, definitivno hipo, da ne pozabimo na rajsko deželo ptic… Večerja in nočitev v lodžu.

8. dan

ESWATINI-HAZYVIEW / KRUGER (transferji cca 300km, 5 ur)

Po zajtrku se bomo zapeljali skozi kraljevo dolino in v hribovja vpeto prestolnico Mbabane. Ustavili se bomo tudi v tovarni stekla ter sveč, ki sta vsekakor najbolj prepoznavna izvozna artikla Eswatinija. Preden zapustimo to privlačno državico pa si bomo ogledali še značilno predstavo plemena Matsamo. Usmerjeni proti Hazyviewu ob Kruger nacionalnem parku se bomo zapeljali tudi mimo Nelspruita kjer domuje pompozni štadion iz leta 2010. Največje mesto province Mpumalanga pa ni njeno glavno mesto, ta čast pripada Pietermaritzburgu s komaj 40000 prebivalci! Nočitev na obrobju Krugerja. Večerja v lodžu.

9. dan

HAZYVIEW / KRUGER (transferji cca 50km, safari 9 ur)

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni safari v NP Kruger. Največji afriški park je dom BIG 5 zasedbe, kot popularno imenujejo peterico: bivol, nosorog, povodni konj - hipo, lev, leopard. To je hkrati najboljši park, da veličastno peterico tudi srečamo. No pa držimo pesti. Večerja in nočitev.

10 dan

KRUGER-JOHANNESBURG (transferji cca 500km, 6,5 ure)

Po zajtrku se bomo usmerili preko robnega gorovja Drakensberg v območje svetovno znanega kanjona reke Blyde, ki nas bo s svojimi pestrimi pejsaži navduševal pretežni del dneva. Panoramska pot nas bo gostila s točkami kot so Gods window, The Pinnacle, Bourkes Luck Potholes, in seveda kanjon sam s tremi rondavami. Nato se bomo preko higvelda zapeljali proti Johannesburgu, Joziju ali JoBurghu, kot ekonomsko središče države imenujejo. Ob prihodu v hotel sledi večerja in nočitev.

11. dan

JOHANNESBURG-EVROPA ALI VIKTORIJINI SLAPOVI

Zajtrku sledi panoramski ogled mestnega središča s slovito univerzo Wits, poslopji stare mestne hiše, borze zlata, največje pivovarne na svetu SAB Miller, Ustavnega griča, kjer domuje nekdanji zloglasni apartheidski zapor, ki je danes simbolno preurejen v Ustavno sodišče Južne Afrike! Nato bomo obiskali še Soweto, nekdanji zloglasni Township, kamor je režim apartheida izločil vse črne prebivalce mestnega okrožja. Obiskali bomo hišo nobelovca Nelsona Mandele, malce naprej po Vilakazi ulici pa bomo videli tudi poslopje hiše drugega nobelovca nadškofa Desmonda Tutuja, tudi svojstven fenomen, kjer sta na isti ulici domovala kar dva Nobelova nagrajenca. Še foto postanek za Soccer City, glavni štadion svetovnega prvenstva iz 2010. Transfer na letališče in prijava ter polet proti Evropi.

12 dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškem letališču od koder sledi še transfer do Ljubljane. Obrok na letalu.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
*Slovenski vodja poti le na osnovnem delu programa in se vrača 11. dan domov z skupino. Pri podaljšku na VFA in Chobe (min. 2 potnika) angleško govoreči predstavniki/vodniki.*

Pri podaljšku programa na Viktorijine slapove sledi:

11. dan JOHANNESBURG

  Po zaključenih ogledih namestitev v hotelu in nočitev.

12. dan

JOHANESSBURG-VIKTORIJINI SLAPOVI

Po zajtrku sledi polet na Viktorijine slapove v Zimbabweju. Po ureditvi vstopnih formalnosti pa ogled Viktorijinih slapov na čudovitem Zambeziju. Postali bomo na številnih razglediščih in občudovali kako padajo neizmerne količine vode globoko v sotesko pod nami. Prvi Evropejec, kateri je to čudo narave lahko občudoval, je bil D. Livingstone, kateri jih je po kraljici Viktoriji tudi poimenoval. Ne samo slapovi, tudi geoformacija območja, kot tudi bogata flora in favna nas bosta navdušila. Nato si bomo privoščili še izlet z ladjico po Zambeziju, kjer si bomo lahko bolj ležerno ogledali bogato naravo in to mogočno reko ter njen tok tudi občutili. Večerja in nočitev.

13. dan

VFA-NP CHOBE

Po zajtrku sledi celodnevni izlet v Bocvano. Prečkanju meje bo takoj sledil prvinski safari v enem izmed najbolj priljubljenih parkov Afrike. Nacionalni park Chobe nam bo z le malo sreče razkril veličastno peterico. Pozno popoldan pa nazaj v naš hotel v VFA. Večerja in nočitev.

14. dan

VFA-EVROPA

Zajtrk. Ob dogovorjenem času prevoz na letališče in polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

15. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani.
*Slovenski vodja poti le na osnovnem delu programa in se vrača 11. dan domov z skupino. Pri podaljšku na VFA in Chobe (min. 2 potnika) angleško govoreči predstavniki/vodniki.*

vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Južna Afrika in Eswatini - 19143

Price
2890€ per person
Duration
12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 18 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *