vroče potovanje-vroča cena
Cena
1899€ po osebi
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 25 potnikov
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Vrhunsko potovanje po biserih Egipta Privoščite si bisere Egipta na enem potovanju. Očarljiva Aleksandrija, križarjenje po Nilu, Luxor, Assuan in piramide v Kairu. Za zaključek pa še krajše razvajanje v počitniški Hurgadi. Nenavadna, skrivnostna dežela, kjer ena reka dolga in velika pomeni začetek, vsebino in konec življenja. Dežela, kjer bivata sodobni in arhaični način življenja...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
HURGADA
Datum in čas začetka potovanja
26. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 290 hoteli 5*: 190€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.
Dodatne cene
Skupina 15-24 potnikov: 139€ Vstopni vizum: 30€

Vrhunsko potovanje po biserih Egipta

Privoščite si bisere Egipta na enem potovanju.

Očarljiva Aleksandrija, križarjenje po Nilu, Luxor, Assuan in piramide v Kairu. Za zaključek pa še krajše razvajanje v počitniški Hurgadi. Nenavadna, skrivnostna dežela, kjer ena reka dolga in velika pomeni začetek, vsebino in konec življenja. Dežela, kjer bivata sodobni in arhaični način življenja v znosni simbiozi. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji in vse kar danes Egipt ima. Ima pa veliko, celo toliko, da lahko gosti še tako radovednega, lepot in zanimivosti željnega popotnika. Obiskovalca zna tudi razvajati in mu zapustiti tako močne spomine, da ga bodo razveseljevali še dolgo po tem, ko bo potovanje že končano. Spoznajte veličastnost piramid, čistost Rdečega morja, mirnost in lagodnost prijazne reke Nil in vznemirljive sadove civilizacije, ki se je pred več kot 5000 leti razvijala na bregovih velike reke. To je zagotovo vrhunsko potovanje po biserih Egipta.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana -Kairo, Hurgada-Ljubljana(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Kairo-Luxor v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, prevozi z klimatiziranimi avtobusi turistične kategorije,  4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*v Kairu, 3 x kosila oz. večerje v nacionalnih restavracijah, 4 noči -križarjenje na ladji 5* od Luxorja do Assuana na bazi polnega penziona, 3 x nočitev v hotelu 4* v Hurgadi – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini, lokalni vodniki in slovenski vodja poti ter organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-24 potnikov 139€
vstopni vizum 30€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 290€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-KAIRO

Zbirališče potnikov v Ljubljani. Polet iz Ljubljane oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet preko enega izmed letališč do Kaira. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2. dan

KAIRO-ALEKSANDRIJA-KAIRO

Po zajtrku vožnja do glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju. Mesto je leta 332 pr.n.št. ustanovil Aleksader Veliki in po njem je dobilo ime.Kot rezidenca dinastije Ptolemajcev je postalo glavno mesto in si kot središče znanosti pridobilo velik ugled. Potem ko so Aleksandrijo osvojili Rimljani, so spomeniki propadli in šele pod Mohamedom Alijem se je zanjo začelo novo obdobje obnove in razcveta. Aleksandrija je tako danes privlačno in živahno pristaniško mestece.
Ogled mesta, katakomb, Pompejevega stebra, amfiteatra ter sprehod ob Quitbayevi trdnjavi, kjer je nekoč stal svetilnik – eno od sedmih čudes sveta. Kosilo v restavraciji. Vožnja v Kairo, nočitev

3. dan

KAIRO (transferji cca 60km)

Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in odkoder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Povratek v hotel, nočitev.

4. dan

KAIRO-MEMPHIS-KAIRO (transferji cca 90km)

Zajtrk. Avtobusna vožnja v prvo glavno mesto Egipta, upravno središče, veliko garnizonsko mesto in sveto kraj boga Ptaha - vse to je bil Memphis v svoji dolgi zgodovini. O starem sijaju danes pričata le še mogočna figura Ramzesa II. in sfinga iz alabastra, ki se nahajata v muzeju na prostem med palmovimi gaji pri vasici Mitrahina na jugozahodnem robu Gize.
Povratek v Kairo, kosilo v nacionalni restavraciji in še krajši postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Povratek v hotel, nočitev.

5. dan

KAIRO-LUXOR (polet 1 ura, transferji cca 105km)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet do Luksorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Najprej si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.

6. dan

LUXOR-ESNA-EDFU (plutje z ladjo, transferji cca 15km)

Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.
V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

7. dan

EDFU-KOM OMBO (plutje z ladjo, transferji cca 15km)

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

8. dan

ASSUAN (transferji cca 30km)

Še pred zajtrkom možnost izleta z avtobusom v Abu Simbel (doplačilo).
Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

9. dan

ASSUAN-HURGADA (transfer cca 480km, 6-7 ur)

Zajtrk. Slikovita vožnja z avtobusom do Hurgade. Med potjo se bodo nudili pogledi na spokojna zelena polja, vasice ter puščavo. Namestitev, večerja, nočitev. Koriščenje storitev vse vključeno.

10 dan

HURGADA

Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.
Prosto. Nočitev.

11. dan

HURGADA

Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.
Prosto. Nočitev.

12. dan

HURGADA-LJUBLJANA

Zgoden prevoz na letališče. Polet preko enega izmed letališč do Ljubljane oziroma okoliškega letališča in prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Vrhunsko potovanje po biserih Egipta - 19117

Price
1899€ per person
Duration
12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *