vroče potovanje-vroča cena
Cena
3299€ po osebi
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 6 potnikov

Veličastna Kenija, safari z Masaji

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Užij Afriko na potovanju po Keniji: Kenija, v opazovanju plenilcev stepe, na preži za plenom na paši! Masaji sproščeno in družabno ali v polni bojni opravi! V senci najvišje gore Afrike in Velikih pet pred objektivom! Amboseli, Masai Mara, Naivaša in Tsawo West.   Cena je po osebi v dvoposteljni sobi / kamp lodžu. Potovanje...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
MOMBASA
Datum in čas začetka potovanja
25. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 299 € : : :
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
VIZUM: Je potreben Cepljenje: Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki (posvetovanje z zdravnikom). Več na: www.zdravinapot.si
Dodatne cene
Vizum: 50€ skupina 6-11 potnikov: 395€

Užij Afriko na potovanju po Keniji: Kenija, v opazovanju plenilcev stepe, na preži za plenom na paši! Masaji sproščeno in družabno ali v polni bojni opravi! V senci najvišje gore Afrike in Velikih pet pred objektivom! Amboseli, Masai Mara, Naivaša in Tsawo West.

 

Cena je po osebi v dvoposteljni sobi / kamp lodžu. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni. Na poti za lokalne vodnike in voznike 50€.

CEPLJENJE:
Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki (posvetovanje z zdravnikom). Več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: Je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Nairobi, Mombasa-Ljubljana v ekonomskem razredu (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) z letališkimi pristojbinami, prevoze s klimatiziranimi minibusi/kombiji in terenskimi vozili, vse safarije in vstopnine ter takse v nacionalne parke, 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in kamp lodžih , obroke po programu, safarije, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti (le v primeru 12 prijavljenih potnikov), nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vizum  50 €
skupina 6-11 potnikov 395€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 219€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA - NAIROBI

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet letala s postankom proti Afriki. Obrok na letalu.

2. dan

NAIROBI

Nadaljevanje poleta. Ob pristanku v Nairobiju sledijo vstopne formalnosti, nato pa prevoz v hotel, namestitev in krajša osvežitev, panoramski ogled mesta za prvi utrip afriške dežele, nato pa večerja v restavraciji. Nočitev.

3. dan

NAIROBI - MAJI MOTO

Zajtrk. V dopoldanskih urah se bomo najprej zadržali na panoramskem ogledu mesta, ki se nahaja na lokaciji nekdanjega močvirja. Slikovito afriško mesto krasijo poslopja parlamenta, mednarodnega kongresnega centra Kenyatta, Nacionalnega muzeja in glavna mestna tržnica - bazar. Po ogledu pa se bomo odpeljali proti značilni masajski vasici. Ob prihodu si bomo privoščili klasično kosilo po masajsko. Nato pa najzanimivejši del dneva - z lokalnim poglavarjem se bomo podali na pohodniški safari po hribovitem predelu Loita. Zvečer pa si bomo čas krajšali ob ognjišču in si izmenjevali zgodbe ter prisluhnili skrivnostim Masajev. Večerja. Nočitev v kamp lodžu s skupnimi kopalnicami/sanitarijami

4. dan

MAJI MOTO

Zgodnji zajtrk. Nato bomo na safari trekingu spoznavali jutranje prebujanje na planjavah Loita. Oči bomo imeli na preži za žirafami, gnuji, zebrami in antilopami ter številnimi pticami območja. Kosilo v kampu in malce predaha pred popoldanskim merjenjem moči po masajsko: lokostrelstvo, met kopja, boj s palicami…, ali pa zgolj počitek in užitek v panorami. Večerja. Nočitev.

5. dan

MAJI MOTO - MASAI MARA

Po zajtrku se bomo odpeljali do rezervata Masai Mara. Kosilo in namestitev v kampu. Popoldan pa bomo preživeli na pravem safariju v lovu za enim izmed veličastne peterice - levom, slonom, bivolom, leopardom ali nosorogom. Večerja. Nočitev.

6. dan

MASAI MARA

Dan bomo preživeli v nacionalnem rezervatu. Zajtrk, kosilo in večerja. Na jutranjem in popoldanskem safariju bomo skušali nadoknaditi zamujeno s prejšnjega dne. Rezervat gosti verjetno največjo populacijo kralja živali, zato se bomo še posebej veselili njihove družbe. Prav zanimivo pa bo opažati razlike v vedenju živali v različnih delih dneva. Nočitev.

7. dan

MASAI MARA – NAIVAŠA

Zgodnji zajtrk in še pred zoro na zgodnji safari pred odhodom prosti jezeru Naivaša in istoimenskem nacionalnem parku. Ob prihodu namestitev in kosilo. Popoldan bomo preživeli na obrežju jezera in uživali v senci akacij ter opazovali ptice in povedne konje. Za zaključek dneva pa še do manjšega jezera Oloiden, kjer bomo z malce sreče spoznavali čudovite plamence in še več povodnih konjev. Večerja. Nočitev.

8. dan

NAIVAŠA – AMBOSELI

Zajtrk. Začeli bomo daljši transfer mimo Nairobija do nacionalnega parka Amboseli. Ob prihodu kosilo v kampu in namestitev. Popoldan pa novim dogodivščinam na proti na safariju, ki nam bo z malo sreče razkril življenje čred slonov, zeber in žiraf v ozadju pa silhueta veličastne gore Kilimandžaro ki dominira Afriki s svojimi 5895m. Večerja in nočitev.

9. dan

AMBOSELI – TSAVO ZAHOD

Zgodnji zajtrk in safari ter ponovni poskus ovekovečenja prebujanja Afrike v zavetju najveličastnejše gore kontinenta. Nato prevoz proti rezervatu Tsavo Zahod. Na poti postanek za ogled vrelcev Mzima in morebitnega toka lave pri Shetaniju. Namestitev in kosilo. Popoldan se bomo podali na safari v največji park Kenije (skupaj s Tsavo Zahod), kjer domujejo predvsem črni nosorogi in masajski levi. Večerja in nočitev.

10 dan

TSAVO – LUMO

Zajtrku bo sledil še zgodnji safari v upanju da ujamemo še kakšnega spečega nosoroga. Nato prevoz v smeri kenijske obale. Prenočili bomo v Lumo Wildlife, kjer si bomo privoščili še zadnji safari. Zaključek še z veličastno panoramo afriške divje pokrajine v sončnem zahodu in nato nazaj v lodž. Večerja in nočitev

11. dan

LUMO-MOMBASA-LJUBLJANA

Po zajtrku nadaljevanje poti jogo-vzhod mimo tropskega gozda v hribovju Shima. Ob prispetju v Mombaso sledi prijava na letališču in polet s presedanjem proti Evropi.

12. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s presedanje proti Ljubljani.

14. dan

15. dan

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje veličastna Kenija, safari in Masaji - 19114

Price
3299€ per person
Duration
12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 6 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *