vroče potovanje-vroča cena
Cena
4595€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

POTOVANJE V KRALJESTVO HIMALAJE

Darjeeling, Sikkim in Butan 14 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
  Potovanje v zanimive dežele Azije. Svojevrstno doživetje v enem potovanju, ali bolje rečeno pravljici. Darjeeling, Sikkim in Burtan. V kraljestvo Himalaje skozi nepozabne pejsaže naravnih in kulturnih lepot. Idilični kraji pristne osame in lepa, stilna naselja, mesteca in običaji izpred desetletij. Korak nazaj v času, korak naprej v duši.   OPOMBA: Cena potovanja je...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
DELHI
Datum in čas začetka potovanja
26. junija, 2024 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 455 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vizum in urejanje
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: so potrebni, urejanje vkljuceno v ceni Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
Skupina 10-15 oseb: 355€

 

Potovanje v zanimive dežele Azije. Svojevrstno doživetje v enem potovanju, ali bolje rečeno pravljici. Darjeeling, Sikkim in Burtan. V kraljestvo Himalaje skozi nepozabne pejsaže naravnih in kulturnih lepot. Idilični kraji pristne osame in lepa, stilna naselja, mesteca in običaji izpred desetletij. Korak nazaj v času, korak naprej v duši.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Za skupino 10-15 oseb znaša doplačilo 355€ po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 70 €.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: ni potreben
CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi po programu z manjšimi avtobusi ali kombiji, muzejski vlak, nočitve z zajtrkom v hotelih 3*, kosila ali večerje v indijskem delu, kosila in večerje v butanskem delu, vsi ogledi z vstopninami in prepustnicami, lokalni vodniki, slovenski vodja poti, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€), določeni zunanji ogledi znamenitosti potekajo peš, organizacija potovanja. Vključena sta oba vizuma in urejanje (potrebna dostavitev vseh potrebnih dokumentov za urejanje).

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 355€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 455 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - DELHI (polet s presedanjem, nočni let)

  Zbor v Ljubljani in polet/prevoz do odhodnega letališča. Nočni let, obrok na letalu.

2. dan

DELHI (kratki transferji, krajši sprehodi)

  Zgodnji pristanek, ureditev formalnosti, prevoz v Delhi. Sledil bo panoramski ogled mesta: rdeča trdnjava, Chandni chowk bazar, velika mošeja, Raj Ghat in vrata Indije. Po kosilu namestitev in počitek. Nočitev. 

3. dan

DELHI - DARJEELING (polet 2 uri, transferji 70km, 2,5 ur, krajši sprehod)

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Bagdogro. Sledil bo slikoviti transfer mimo čajnih plantaž in gorskih verig v Darjeeling, nekdaj klimatski center angleške kolonije, kjer se je pričela izjemno uspešna zgodba čaja. Sprehod po glavni tržni ulici, večerja v restavraciji in nočitev.

4. dan

DARJEELING (muzejski vlak, krajši transferji, zmerno peš)

  Zgodnje bujenje in pričakali bomo sončni vzhod na 13km oddaljenem Tigrovem hribu (sonce osvetljuje Himalajo). Sledil bo še ogled templja in samostana Ghoom iz 19 stoletja. Vrnitev na zajtrk. Po predahu in krepčanju pa si bomo privoščili košček dediščine. Z muzejskim vlakom (Ghum Toy Train) se bomo odpeljali po pokrajini okoli Darjeelinga, nato bomo obiskali Himalajskega inštituta in center tibetanskih beguncev. Še večerja in bogat dan bo pri kraju. Nočitev.

5. dan

DARJEELING - PELLING (transferji 75km, 3 ure, krajši sprehodi)

  Po zajtrku bomo obiskali samostana Pemayangste v regiji Sikkim, kateri je eden najstarejših iz reda Nyingmapa. Še ogled arheološkega parka Rabtense, nekdanje prestolnice s stupo - Chorten, do katere je krajši pohod. Večerja, nočitev.

6. dan

PELLING - GANGTOK (transferji 120km, cca 4,5 ure, krajši sprehodi)

  Zajtrk. Obiskali bomo rokodelski center, kjer se bomo seznanili s kulturnim izročilom Sikkima, spoznavali srž umetnosti in morda kaj tudi kupili. Nato do samostana Enchey od koder se na Gangtok in okoliško pokrajino odpira prečudovit razgled. Večerja in nočitev.

7. dan

GANGTOK - KALIMPONG (transferji 120km, cca 4,5 ure, krajši sprehodi)

  Zajtrk. Pot v Kalimpong. Spotoma si bomo ogledali samostane kot je odlični primerek Zang Dog Palri Fo-Brang. Dokaj nov, a ponovno odpira pejsaž ki mu težko najdemo par. Še v samostanski kompleks rumene kute v Tharpoa Cholingu. Nato pa bomo samostane zamenjali za floro in obiskali rastlinjak amarilisa, anturiumov, vrtnic, gerber, orhidej gladiol… Večerja, nočitev.

8. dan

KALIMPONG - PHUNETSOLING (transferji 180km, 6 ur, krajši sprehodi)

  Zajtrk. Dan bo zaznamovala poti v Butan in prečenje meje. Vstop v Butan in nadaljevanje slikovite poti. Prihod v Phunetsoling, večerja, namestitev, nočitev.

9. dan

PHUNETSOLING - THIMPU (transferji 180km, 6 ure, krajši sprehodi)

  Zajtrk. Nadaljevala se bo vzpenjajoča se pot proti Butanski prestolnici (na zavidljivih 2400m). Obiskali bomo samostan Kharbandi Goemba. Namestitev v Thimpu. Večerja, nočitev.

10 dan

THIMPU (krajši transferji, zmerno peš)

Zajtrk. Celodnevni ogledi mesta: tekstilni muzej je živi prikaz nacionalne umetnosti tkanja, nato bomo obiskali nacionalno knjižnico in se seznanili z arhaičnimi zapisi svetih skript, še v inštitut umetnosti - Zorig Chusm in kosilo v restavraciji. Dan pa bomo končali v spominski stupi kralja Jigme Dorji Wangchuka. Razgledišče Budova točka in utrdba religije Trashichhoedzong pa bosta pika na i k popolnemu dnevu. Večerja, nočitev.

11. dan

THIMPU - PARO (transferji 60km, 1,5 ure, zmerno peš)

Zajtrk. Ogled nacionalnega muzeja v Ta Dzongu, ki je nekoč služil kot opazovalni stolp, nato krenemo v Rinpung Dzong, postanek za ogled Simtokha Dzonga in srečanje s to pisavo (dzongkha). Kosilo na poti. Večerja in nočitev v Paru.

12. dan

PARO (krajši transfer, pohod 4,5 ure)

Zajtrk. Prevoz do Satsam Chorten in templja Kyichu Lhakhang, ki je samo ened od 108ih kralja Songtsen Gampe. Sledil bo srednje zahtevni pohod do čudovitega templja tigrovo gnezdo (Taktshang), slikovito vpetega v skalno steno. Spust in vrnitev v hotel. Večerja, nočitev. 

13. dan

PARO - DELHI/KATMANDU (polet 2,5 ure, krajši transferji)

Po zajtrku prevoz na letališče, prijava in let v Delhi/Katmandu. Transfer v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

14. dan

DELHI(KATMANDU) - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Zgodnji prevoz na letališče, polet s presedanjem v Ljubljano/okoliško letališče s transferjem do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). Variabilnost cene je opredeljena tudi s tečajem menjalnih valut. V kolikor je program potovanja izven Evro valutnega območja je kalkulativno izhodišče Ameriški Dolar (USD).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v kraljestvo Himalaje - 19319

Price
4595€ per person
Duration
14 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *