vroče potovanje-vroča cena
Cena
2999€ po oseba
Destinacija
Azija

Potovanje v Vietnam - Azija nudi doživetje pristnosti

home stay potovanje - 15 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
HOCHIMING
Datum Odhoda
12. marca, 2021 00:00 Poglej Ostale Termine
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Nočitev v hotelih 3* in pri domačinih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: Je potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 230€ vietnamski vstopni vizum - ob vstopu na meji: 25€

Potovanje v Vietnam, deželo slikovite pokrajine in bogate kulture. Če želimo doživeti avtentično zatišje pravega doma, je to potovanje kot nalašč za odkrivanje in raziskovanje kulture in barvitosti etničnih manjšin v Vietnamu. Sprehodi med terasastimi riževimi polji, po bambusovih nasadih in tradicionalnih naseljih na severu, spoznavanje načina saditve riža na poplavljenih površinah z lokalnim orodjem, ribolov, priprava lokalne hrane s svojo družino in neizmerna gostoljubnost domačinov, ki živijo svoje resnično življenje ter nas sprejmejo in pozdravljajo s pravo toplino in iskrenimi nasmehi.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Potovanje bomo organizirali pri min. 6 priiavljenih potnikih. Napitnine v znesku 90€ na poti

Vizum: je potreben
Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravi na pot.si
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Hanoi in Hochiming-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbnine, prevozi z avtobusi/kombiji, ladjicami, kolesi ali motornimi kolesi, 6 x nočitev v hotelih 3* in 7 x pri domačinih (skromne nastanitve), obroki kot navedeno po programu, angleško govoreči lokalni vodnik, vodja poti, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 230€
vietnamski vstopni vizum – ob vstopu na meji cca 25$

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA-HANOI

Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem do Hanoi-a.

2. dan

HANOI

Nadaljevanje poleta proti Hanoju. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v center mesta. Na krajši orientacijski vožnji si bomo privoščili tudi naš prvi vietnamski obrok v restavraciji. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan

HANOI-MAI CHAU-PU LONG

Po zajtrku se bomo skozi gorsko pokrajino odpravili proti kmetijskemu področju in mestecu Mai Chau. Po prihodu bomo imeli kosilo pri tajski etnični manjšini, ki živi na koliščih v vasici Lac, nato pa se sprehodili po vasici, si ogledali njihove hiši in dobili prve vtise o vsakdanjem življenju skupnosti. Vas deluje kot zadružna skupnost, ki so jo ustanovili prebivalci sami. Vaščani so specializirani za tkanje izdelkov iz brokata in obiskovalcem vedno radi pokažejo svoje spretnosti. Po krajši vožnji sledi plovba z motornimi čolni vzdolž reke Ma, med katero se bomo zaustavljali za obisk nekaterih bližnjih etničnih manjšin. Cilj današnjega dne je krajši pohod do vasi Hang, kjer bomo prenočili v hiši na kolišču. Etnična manjšina Mai Chau leži najbližje Hanoju, zato je tudi priljubljena točka turistov z vsega sveta. Vaščani skrbno upravljajo skupnost in dajejo dober vzgled. Prisluhnili bomo tradicionalni ljudski pesmi in si ogledali plesno predstavo, v kateri nastopajo kmetje, ki podnevi delajo na poljih. Pri večerji pa bomo imeli odlično priložnost druženja z vaščani, spoznavanja njihovih tradicij in običajev. Nočitev v kočicah na kolišču.

4. dan

PU LUONG – pohodništvo skozi manjšinske vasi na območju naravnega rezervata

Po zajtrku se bomo sprehodili okoli vasi Hang , odkrivali male vasice ter pokusili zeleni čaj. Po neokrnjeni pokrajini bomo prišli do vasi Eo Ken, ki leži dobro skrita, stran od shojene poti, na pobočju gore. To bo zahteven pohod, a vreden truda. Kosilo nam bo pripravila lokalna družina. Po obroku nas čaka krajši pohod do vozil in vožnja do vasi Khu Muong, kjer bomo preživeli noč z družino v njihovi tradicionalni hiši, okopali pa se bomo v bližnjem potoku. Večerja, nočitev.

5. dan

PU LUONG

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na pohod do velike apnenčaste jame v bližini vasi. Jama je poznana po skrivnostnih stalaktitih in leži znotraj planine Pu Kha. Po ogledu jame bomo pot nadaljevali skozi gozd in slikovite vasi, se ustavljali in poklepetali z domačini…. Piknik kosilo na poti, večerja in nočitev ta dan bo v hiši na kolišču.

6. dan

PU LUONG-HANOI

Po zajtrku se bomo zapeljali skozi vasi do lokalne tržnice, na poti nas bodo spremljali domačini, namenjeni v isto smer. Odlična priložnost za ogled lokalnih proizvodov ter vpogled v kulturo manjšinskih skupnosti Pu Loung. Krajši čas za nakupe. V nadaljevanju nas pot vodi do izjemnih vodnih koles ljudstva Muong. Tipično kosilo v manjšem mestecu, nato pa prečkanje reke Ma postanek pri potoku Cam Thuy, ki je za domačine edinstven, posvečen in mesto za molitev. Hitro tekoča voda izvira iz dna apnenčaste pečine. Poleg ustja jame, kjer je tok najmočnejši, se zbere na desetine velikih sladkovodnih rib z roza obarvanimi plavutmi, ki se prerivajo, da so čim bližje vhodu v jamo. Tam ostanejo cel dan, občasno zaplavajo navzdol za krmljenje, nato pa se hitro vrnejo in se pridružijo skupini. Ljudje jih sploh ne motijo, saj lahko med njimi mirno veslajo in jih obožujejo ter ščitijo pred divjimi lovci. Sledi vožnja do Hanoja, kamor bomo prispeli pozno popoldan. Namestitev v hotelu, nočitev.

7. dan

HANOI-DA NANG-HOI AN

Zajtrk in transfer na letališče. Prijava in polet v centralni Da nang. Območje je slavno kot kraj izkrcanja ameriških vojakov v Vietnamski vojni, zato bomo obiskali tako Nam-o plažo, kjer je izkrcanje potekalo, kot tudi razvpito obalo China beach, kjer so imeli ameriški vojaki svoj glavni štab in hkrati počitniški predel. Zapeljali se bomo tudi preko moderne kreacije zmajskega mostu in obiskali lokalni muzej posvečen umetnosti civilizacije Cham. Nadaljevanje do marmornih gora in Hoi An, idilične vasice s prevladujočim kitajskim arhitekturnim slogom. Hoi An je pravi turistični biser, katerega bomo spoznali kar peš. Obiskali bomo japonski pokriti most, vietnamsko hišo in kitajsko gospodarsko-religiozno dvorano. Namestitev pri domačinih, večerja, nočitev.

8. dan

PODEŽELJE

Zajtrk. O, današnji dan bo poln doživetij. Na pot se bomo opravili s kolesi (po želji tudi s skuterjem) vse do vasice Tra Que, kjer si bomo ogledali zeliščne in zelenjavne ekološke vrtove, prisluhnili razlagi zakaj so vrtovi ekološki in kakšen je njihov pomen za prebivalce. Okopavali bomo tla z domačini, presajali, zalivali zelenjavo… S kolesi se bomo odpeljali do riževih polj, mimo farm rac, krav in nasadov bambusa. Izjemna pokrajina, zato ne pozabimo na fotoaparate. Prispeli bodo do hiše kmeta v ekološki vasici Cam Thanh, s katerim se bomo pogovarjali o vsakdanjem življenju njegove družine in si ogledali njegova polja riža. Pridružili se bomo delu na kmetiji: oranju z bivoljo vprego, presajanju riževih sadik na poljih, luščenju riža in si na koncu skuhali obrok iz riža, ki ga bomo pojedli v družbi kmeta in njegove družine. Malce prosto za počitek in sprostitev ob terapevtski masaži nog pri družini. Nepozabno doživetje bo tudi krajša vožnja po plantažah riža s posebnim vozom, ki ga bo vlekel bivol. Nato se bomo z mini kombiji zapeljali do bližnje ribiške vasice ter se pridružili ribičem na ribiškem čolnu. Zapeljali se bomo vse do džungle in kokosovih palm in uživali ob predstavi posebnih plovil, v obliki košare. Ogledali si bomo gozd vodnih kokosovih palm in odšli peš do eco vasice, kjer se bomo srečali z nekdanjim gverilskim vojakom, ki bo z nami delil spomine na vojno med ZDA in Vietnamom od leta 1968 do 1972. Z čolnom se bomo zapeljali do obalnega področja »na koncu sveta«, kjer nam bo predstavljeno življenje in ribarjenje lokalnih prebivalcev. Uživali bomo v tradicionalnih prigrizkih na čolnu in lokalnih napitkih ter opazovali sončni zahod nad ribiško vasico Phuoc Hai. Povratek v Hoi An, namestitev v hotelu, nočitev.

9. dan

HOI AN-DANANG-HOCHIMING

Po zajtrku se bomo odpeljali do letališča Danang, od koder bomo poleteli v Hochiming. Prevoz v hotel, namestitev. Večer bo namenjen odkrivanju nočnega življenja Območja št. 1. in Območja št. 5, v katerem se nahaja China town. V kavarni bomo posedeli, popili pijačo in opazovali mimoidoče ob nežnih zvokih vietnamske glasbe, se vozili z skuterji, se ustavljali ter pokušali različno ulično prehrano, med njimi tudi tipično jed Bahn Xeo, slano palačinko iz riževe moke, vode, kurkume, polnjeno z rezinami svinjine, raki, zeleno čebulo in sojinimi kalčki. Pozen povratek v hotel, nočitev.

10 dan

DAN V HOCHIMINGU

Dopoldan bo namenjen obisku delavnic domače obrti, kot so tekstilna, lesna, obiskali bomo glasbeno ulico z manjšimi trgovinicami kitar in mandolin. Kosilo bo v tipični restavraciji, popoldan pa je namenjen obisku glasbene šole, kjer bomo prisluhnili prečudoviti glasbi, zaigrani na raznih glasbilih iz treh predelov Vietnama. Nočitev. 

11. dan

HOCHIMING-PO DELTI

Pobegnili bomo iz mestnega vrveža največjega vietnamskega mesta Hochiming in se odpeljali do province Ben Tre, kjer se bomo vkrcali na čolne in zapluli po reki. Med plovbo bomo opazovali podeželje in življenje ljudi ob rečnem bregu. Ustavili se bomo v My Thanh An in se osvežili z grenivkami, značilnimi za province Ben Tre. Vozili se bomo skozi nešteto majhnih kanalov reke Mekong do družinske hiše ob kanalu, kjer bomo imeli kosilo. Po kosilu si bomo ogledali riževa polja in kmetije ter se s trikolesi odpeljali do vasi Nhot Thann, kjer bomo s čolni na vesla zapluli do tradicionalnega gostišča, kjer nam bodo predstavili predelavo kokosa, se s kolesi zapeljali do tovarne riža ter na ogled zbirke starega porcelana v hiši Sau Khanh. Pa še z čolni naprej do domačije, kjer bomo nameščeni pri družini. Pa večerjo bomo kuhali z njimi. Nočitev.

12. dan

BEN TRE-CHAI THIA

Zgodaj zjutraj se bomo s kolesi popeljali okoli vasi, obiskali lokalno tržnico in manjše obrtniške delavnice, pregledali riževa polja. Od prijaznih domačinov se bomo poslovili in odšli na pot proti novi avanturi. Prvi postanek bo na lokalni tržnici Cai Thia, sprehodili se bomo vzdolž dolgega kanala, obiskali cerkev in tovarno opeke. Z čolnom se bomo odpeljali do hiše, kjer nam bo prikazan način izdelave riževega papirja. Nato pa naprej s kolesi do bližnje vasice, kjer gojijo mange. Zanimivo bo opazovati tradicionalne hiše, narejene iz palminega lesa in listov, z lokalnimi kmeti se bomo pogovarjali o ribolovu in obiranju sadja. Pri prijaznih gostiteljih bomo pekli pecivo in ga kasneje tudi poizkusili ob skodelici vročega čaja. Povratek na ladjo, kjer nam bodo med plovbo pripravili kosilo. Po manjših kanalih bomo pluli še globlje v podeželje, kjer prevladujeta mir in tišina. Z našimi gostitelji domačini si bomo skuhali večerjo nato pa preživeli prijeten večer z njimi ob okusni hrani, čaju in riževemu vinu. Nočitev.

13. dan

CAI THIA-CAI BE

Po zajtrku se bomo s čolnom zapeljali do plavajoče vasi. Seznanili se bomo z gojenjem somov v reki Mekong in zapluli do vasi, kjer nas bodo čakala kolesa ali motorna kolesa. Vozili se bomo po senčnih stezicah, ki potekajo mimo vasi ob kanalih, sadovnjakov in čez številne majhne in ozke mostičke, ki so značilnost tega območja. Videli bomo riževa polja in obiskali zelenjavno kmetijo, kjer se bomo lahko zopet pridružili pri njihovem vsakdanjem delu na kmetiji. Občudovali bomo spretnost domačinov pri ročni izdelavi izdelkov iz bambusa. Kosilo nam bodo postregli v lokalni hiši. Po kosilu bomo nadaljevali pot do sadovnjakov, kjer bomo spoznali različne vrste lokalnega sadja. Nočitev pri domačinih.

14. dan

VING LONG-HOCHIMING-LJUBLJANA

Po zajtrku sprehod skozi vasico, nato pa vožnja z ladjico do plavajoče vasice, v kateri domačini pred svojim hišami gojijo some. Še postanek za ogled konfucijskega templja Vam Thank Mieu v mestu Vinh Long, zgrajenega leta 1866 v slogu dinastije Nguyen. Kosilo in prevoz na letališče, prijava na polet preko enega izmed letališč v Ljubljano. 

15. dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3899€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Potovanje v Vietnam - HOMESTAY - 15 dni - 19377

Cena
2999€ na osebo
Destinacija
Azija

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *