vroče potovanje-vroča cena
Cena
3099€ po osebi
Trajanje
13 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 15 potnikov

Afrika: Etiopija, po kraljevih poteh

Veličastno potovanje ETIOPIJA - 13 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Afrika: Vrhunec potovanje po Etiopiji doseže na jezeru Tana s slapovi Tis Isat, kjer izvira sam Modri Nil – veletok Afrike. Etiopija je tudi dom vasici Lalibela s prepoznavnimi odoksnimi cerkvami. Gonder – afriški Camelot je naslednji v vrsti čudovitih odkritij, nič manj fascinantna pa je podoba arheološkega parka čudovitih stel v Aksumu – prestolnici...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ADDIS ABABA
Datum in čas začetka potovanja
26. oktobra, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 250€ Vizum in urejanja:: 110€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: je potreben Cepljenje: Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje antimalarikov (posvet z zdravnikom)
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 299€

Afrika: Vrhunec potovanje po Etiopiji doseže na jezeru Tana s slapovi Tis Isat, kjer izvira sam Modri Nil – veletok Afrike. Etiopija je tudi dom vasici Lalibela s prepoznavnimi odoksnimi cerkvami. Gonder – afriški Camelot je naslednji v vrsti čudovitih odkritij, nič manj fascinantna pa je podoba arheološkega parka čudovitih stel v Aksumu – prestolnici kraljice Shebe.
Dežela izgubljene kulture nekoč velikega imperija, sleherniku bogati razsežnost duha s svojimi kulturnimi zakladi. Danes je poznana kot območje boja za stik s civilizacijo 20. in 21. stoletja, kjer prvotni prebivalci živijo na prvi pogled še dokaj odmaknjeno, preprosto in prvinsko življenje. Za kratek čas bogata kolonija Italije, danes nudi skromen dom 56 milijonov ljudem, od katerih je polovica kristjanov in polovica muslimanov. Pred dobrimi petnajstimi leti je prešla izpod vojaškega režima Haile Selassieja in s tem tudi s seznama prepovedanih krajev, ki se v vsej še neokrnjeni lepoti odkriva popotnikom.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 45 € po osebi.

CEPLJENJE:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje antimalarikov (posvet z zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si.

VIZUM:
Je potreben (rok za prijave in predajo potrebne dokumentacije je 30 dni pred odhodom).
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Addis Ababa, Gonder-Aksum, Lalibela-Addis Ababa in Addis Ababa-Ljubljana v ekonomskem razredu (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališče takse, prevozi z manjšimi avtobusi oziroma kombiji ter s terenskimi vozili, vožnja s čolni po jezeru Tana, 9 x namestitve v hotelih in lodžih 3*-4*, obroki in ogledi z vstopninami po programu potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 250€
Vizum in urejanja: 110€
skupina 10-14 potnikov 299€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA - ADDIS ABABA

  Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet letala s presedanjem proti Etiopiji. Obrok na letalu.

2. dan

ADDIS ABABA

Po zgodnjem pristanku in opravljenih mejnih formalnostih, prevoz v hotel. Namestitev, nočitev.
  Zajtrk. Ogled etiopske prestolnice - Addis Ababe: Nacionalni muzej, cerkev Entoto, stari zgodovinski center mesta in vladna palača. Zaključili bomo z obiskom glavne tržnice in preverili bogato ponudbo izdelkov iz celotne Etiopije. Večerja. Nočitev.

3. dan

ADDIS ABABA - DEBRE MARKOS

Zajtrku bo sledila vožnja s terenskimi vozili proti mestu Debre Markos. Na poti postanek v svetem mestu Debre Libanos z nekoč najsvetejšim samostanom Sv. Tekla Haimanot iz 13. stol., v nadaljevanju bomo prečkali Modri Nil čez Portugalski most. Po prihodu v Debre Markos namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan

DEBRE MARKOS - BAHIR DAR

Zajtrk. Proti severu se bomo vozili mimo številnih etiopskih vasic. Postanek v eni, za srečanje s podeželskim utripom. Po prihodu v Bahir Dar, mesto ob jezeru Tana, ki velja za izvir Modrega Nila, namestitev v hotelu. Popoldanski ogled palače nekdanjega etiopskega cesarja Haile Selassija, kjer bomo uživali v panorami jezera Tana z okolico. Večerja in nočitev.

5. dan

BAHIR DAR

Po zajtrku se bomo odpravili do 30 km oddaljenih slapov Modrega Nila - Tis Isat. Po ogledih vrnitev v Bahir Dar. Popoldanski izlet s čolni do polotoka Zege in ogled cerkve s samostanom Ura Kidane Meret, enega izmed mnogih na področju jezera Tana, na katerega obrežju, so se, v dolgi zgodovini etiopskega kraljestva, menjavale številne prestolnice. Sprehodili se bomo še skozi park in se s čolni vrnili na obrežje. Večerja, nočitev.

6. dan

BAHIR DAR - GONDER

Zajtrk. Panoramska vožnja ob jezeru Tana proti »Mestu gradov in cerkva« - Gonder. Po prihodu namestitev v hotel. Popoldne si bomo ogledali ta »afriški Camelot«, ki očara s svojo podobo in zgodovino, med drugim tudi: utrdbo Fasillidis in palačo Iyasu Velikega, kompleks Keweskwam cesarice Mentewab, knjižnico, cerkev Debre Berhan Selassie. Večerja, nočitev.

7. dan

GONDER - Simien - GONDER

Zajtrku bo sledil celodnevni izlet v Narodni park »Simien Mountains« z mogočnim vršacem Ras Dashen, endemičnimi sesalci (etiopski volk), ptiči in rastlinjem. Področje je izredno priljubljeno pavijanom, ki tod nesporno kraljujejo. Pozno popoldan vrnitev v Gonder. Večerja. Nočitev.

8. dan

GONDER - AKSUM

Zajtrk. Transfer na letališče, polet proti najsevernejši točki potovanja - Aksum. Mesto je stara prestolnica iz časov vladarice Shebe, katere bogato zgodovino in dolgoletno prevlado izpričujejo številne Stele - monolitni spomeniki v počastitev nekdanjih vladarjev. Po pristanku namestitev v hotelu in popoldanski ogled kraljevega mesta. Po ogledu Severnega parka z Veliko Stelo, Stele Gudit, Cerkve Sv. Marije Zionske in arheološkega muzeja, se bomo sprehodili še skozi park Ezan do palače kraljice Shebe - Dungur. Večerja. Nočitev.

9. dan

AKSUM - MEKELE

Po zajtrku vožnja proti jugu. Na poti se bomo ustavili za ogled templja Yeha, iz 8. stol. pred n.š., kjer je bila sploh prva prestolnica imperija. Nadaljevanje do samostana Chirkos v Adigratu s cerkvijo in cerkve Abraha Atzbeha iz časa Aksumitskih kraljev v 4. stoletju. Po prihodu v Mekele namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

10 dan

MEKELE - LALIBELA

  Zajtrk. Na poti do Lalibele se bomo ustavili v rokodelski vasici. Kosilo. Po prihodu namestitev, nočitev.

11. dan

LALIBELA

  Zajtrk. Lalibelo, znano po svojih številnih cerkvah, vklesanih v skalna pročelja, mnogi poznajo kot etiopsko Petro. Ogledali si bomo severno in vzhodno skupino cerkva. Popoldanski obisk najznamenitejše izmed vseh - cerkve Beta Giorgis. Oglede bomo zaključili pri samostanu Sv. Marije. Večerja. Nočitev.

12. dan

LALIBELA - ADDIS ABABA

Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti prestolnici. Po pristanku namestitev v hotelu. Prosto za samostojna odkrivanja. V poznih popoldanskih urah pa degustacija značilnih etiopskih jedi - injera ter slovite kave, kjer bomo spoznali tradicionalni ceremonial priprave tega odličnega napitka. Pozno zvečer prevoz na letališče in prijava na let proti Evropi.

13. dan

ADDIS ABABA - LJUBLJANA

Zgodnji polet letala. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Etiopija, po kraljevih poteh - Veličastno potovanje - 19105

Price
3099€ per person
Duration
13 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *