vroče potovanje-vroča cena
Cena
1299€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 20 potnikov

Potovanje k temeljem Anglije

Bojna polja, mogočni gradovi, mistika kamnitih krogov in književnost - 8 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
 • Bojna polja, mogočni gradovi, mistika kamnitih krogov in književnost - 8 dni
Potovanje na Otok, kjer so doma legende, Anglija kot je še niste poznali. Potovanje k temeljem Anglije nas popelje v srce zgodovine in kulture te dežele. Spoznavali bomo legende o bitki za Hastings, legendarni Stonehenge, idilična srednjeveška mesteca, pomorske zgodbe o Nelsonu, univerzitetni prestiž ter dramatizirali… Shakespeare, oooo, Shakespeare… res pravo potovanje k temeljem Anglije....

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
LONDON
Datum in čas začetka potovanja
25. avgusta, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
enoposteljna soba 350€: 7 večerij 215€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben
Dodatne cene
skupina 16-19 potnikov: 130€ skupina 12-15 potnikov: 195€ skupina 8-11 potnikov: 285€ Doplačila za odhode: 1.7., 25.8.: +120€ odhoda 28.4., 27.5.: +60€
Potovanje na Otok, kjer so doma legende, Anglija kot je še niste poznali.

Potovanje k temeljem Anglije nas popelje v srce zgodovine in kulture te dežele. Spoznavali bomo legende o bitki za Hastings, legendarni Stonehenge, idilična srednjeveška mesteca, pomorske zgodbe o Nelsonu, univerzitetni prestiž ter dramatizirali… Shakespeare, oooo, Shakespeare… res pravo potovanje k temeljem Anglije.

Grajski kompleksi Dover, Pevensay, Warrwick in Tower… prelepi podeželski dvorec Leeds, čudovito magični Cotswolds in celo Magna Carta! Seveda je tu tudi Oxford in čudovita spoznanja s področja ta pravega znanja… pa London na polno malo z metroji in peš, nič nam ne manjka, pa tudi če nas zvečer takoj zmanjka. Še Rimljane bomo v St Albansu počastili, ko bomo k njihovim dosežkom zavili.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8.

Vizum: ni potreben

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si

CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, vse prevoze po Angliji, parkirnine, cestnine, vse navedene oglede z vstopninami, nočitve z zajtrki v hotelih in gostiščih z zasebnimi kopalnicami (naša ocena 3*), slovenski vodja poti in organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 16-19 potnikov 130€
skupina 12-15 potnikov 195€
skupina 8-11 potnikov 285€

Odhoda 1.7. in 25.8. +120€

28.4., 27.5. + 60€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 350€
7 večerij 215€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA-CANTERBURY-DOVER (direktni let, transferji cca 160km, 2 uri)

Zbor potnikov na letališču, prijava in polet proti enem od londonskih letališč. Po pristanku sledi prevoz proti Canterbury-ju, na poti pa si bomo v slogu naše poti ogledali že prvi grad, in ta je pravi lepotec, fotogeničen in postavljen na jezerko kot prava paša za oči. Grad Leeds je ena najbolj priljubljenih točk za poroke, zato je tod vselej veselo vzdušje. Po obisku nadaljujemo do slovite katedrale Canterbury, kjer je Viljem Osvajalec leta 1070 dal postaviti danes eno najstarejših krščanskih zgradb Velike Britanije. Veličastna katedrala je tako pomembna kot arhitekturni prehod v normanski slog, a hkrati se je tu zgodil znameniti umor sv. Tomaža Becketa, in to ravno ob stoletnici obstoja katedrale. Še kratek sprehod skozi mestno idilo ob reki Stour, nato pa transfer do obalnega središča Dover. Čas bo za namestitev naš zaslužen počitek.

2. dan

DOVER-RYE-HASTINGS (transferji cca 100km, 1,5 ure, peš)

Po zajtrku se bomo podali na odkrivanje slovitega Dovra, kjer je bilo vselej obrambno središče Velike Britanije, saj je ta točka najbližja celinski Evropi. Že Viljem Osvajalec je vedel, da je to ključna točka za obrambo otočja, tod so imeli svoj pomemben center tudi vitezi Templjarji, med drugo svetovno vojno pa so v utrdbi in rovih pod njo vodili pomembne operacije v času II.sv. vojne in še posebej uspešno misijo Dunquerke. Obiskali bomo tako srednjeveški keep kot tudi srednjeveške rove. Nato pa se bomo podali še na čudovit sprehod nad zalivom Langdon in se navduševali nad prelepimi pejsaži nad belimi klifi in razburkanim morjem tam daleč spodaj. Obisk klifov je nujen, saj so ena glavnih naravnih atrakcij Anglije. Sledi idilična panoramska vožnja ob južni obali. Nato se bomo v zgodnjih popoldanskih urah posvetili slikovitemu srednjeveškemu mestecu Rye, kjer nas bo navdušila kombinacija ohranjenih leseno-opečnih hišk, ozke ulice in vaški vrvež, vse skupaj pa pusti pravi vpogled v življenje nekoč…, davni tedaj, ko so se bojevali na vsakem koraku in sta bila pogum in zvestoba ključni odliki posameznika. Ja, pa naj bo zatorej ključno bojno polje v angleški zgodovini še naša zadnja točka dneva. Obiskali bomo znameniti Hastings, kjer se je odvijala bitka, ki je na angleškem prestolu ustoličila Normane. 14.10.1066 je tako po celodnevnem bojevanju bitko dobil Viljem Osvajalec, normanski grof, umrl pa je zadnji anglosaški kralj Harold Godwinson. Ta dogodek je esencialno preobrazil nadaljnjo podobo Anglije, njene učinke pa bomo spremljali praktično na vsakem koraku naše poti. Po ogledu namestitev in nočitev.

3. dan

HASTINGS-ALFRISTON-PORTSMOUTH (transferji cca 170km, 3-3,5 ure, peš)

Po zajtrku se bomo odpravili do fantastičnih belih klifov južne obale v Beach Headu. Poznana točka je bila tudi svetla pika na obzorju vsakega RAF pilota, ki se je vračal z zračnih bitk Evrope, nakazovala mu je namreč bližajoča se domača tla. Na poti bomo naredili še fotografski postanek za obeleženje gradu Pevensey, kjer je svojo bazo pri osvajanju Anglije postavil Viljem Osvajalec, grof Normandije. Popoldan se bomo pomudili v še enem idiličnem mestecu - Alfriston. Srednjeveška zasnova je ohranjena v tem mestecu, kjer stoji stara cerkev, mestne ulice pa krasijo stare ohranjene hiške, vse naokoli pa je zeleno gričevnato podeželje. Nato se bomo zopet vrnili na obalo, točneje v sila pomembno pristanišče Portsmouth. Proti večeru se bomo še sprehodili po starodavnem pristaniškem središču, nato pa nočitev.

4. dan

PORTSMOUTH-SALISBURY-SWINDON (transferji cca 150km, 3 ure)

Zajtrk. Dopoldan bomo posvetili angleški pomorski zgodovini v restavriranem starem pristanišču, kjer si bomo ogledali slovito HMS Victory, s katero je admiral Nelson priboril zmago Angliji v bitki pri Trafalgarju leta 1805. Če bo čas dopuščal bomo obiskali še skrivnostno ladjo Henrika VIII. Mary Rose… Nato se bomo usmerili v notranjost in v Salisbury-ju obiskali katedralo, katera ima najvišji zvonik v Britaniji (123m), njena gotska podoba pa je sama po sebi presunljiva. V katedrali pa se bomo pomudili tudi za obeleženje še ene od ključnih zgodovinskih relikvij. Ene izmed štirih originalnih kopij Magne Carte iz leta 1215. Preostanek popoldneva bomo namenili mistiki in delovanju antičnih druidov, ko bomo obiskali legendarni Stonehenge. Zakaj, kako, komu, vse to bomo skušali dojeti, a morda bo tudi po našem potovanju vse ostalo zamotano v plast skrivnosti. Nadaljujemo še do železniškega središča Swindon. Namestitev in nočitev.

5. dan

SWINDON-OXFORD-WARWICK (transferji cca 140km, 2,5 ure, peš)

Zajtrku bo sledil idilični izlet v nebeško pokrajino in stavbno dediščino predela Cotswolds. Nato se bomo posvetili enemu od svetovnih centrov znanja, ko bomo obiskali kompleks univerze Oxford. Na vodenem ogledu bomo spoznali skrivnosti univerze in njenih uspehov ter seveda preteklih študentov, profesorjev, nekaj o arhitekturi in seveda ogromno o prestižu. Po učni izkušnji pa še do Warwicka, kjer stoji mogočni grad, kjer so celotno srednjeveško dobo grofje varovali kraljeve interese v samem središču Anglije. Ena ključnih točk za obvladovanje Anglije pa je seveda povečala pomen grofov, kateri so tod upravljali, posledično pa so zrasli tudi njihovi apetiti. Mnogi med njimi, kot je t.i. Earl of Warwick - Richard Neville, so bili imenovani z nazivom tvorec kraljev. Silna moč grofov se še danes vidi v grajski razkošnosti. Po ogledu pa namestitev in nočitev.

6. dan

WARWICK-STRATFORD-ST ALBANS (transferji cca 160km, 2,5 ure, peš)

Zajtrk. Še en bogat dan bo pred nami. Najprej se bomo posvetili književnosti, ko bomo obiskali rojstno mesto največjega mojstra elizabetinske dobe - W. Shakespeara. Obiskali bomo pisateljevo rojstno hišo in videli tudi njegovo palačo iz časov, ko je že postal slaven. Sprehodili pa se bomo tudi do cerkve Sv Trojice, kjer je pokopan ta svetovni mojster dram in sonetov. Nato se bomo odpravili na jug. Ustavili se bomo v St Albansu, kateri nosi ime po prvem svetniku Anglije in je bil hkrati prvo Rimsko mesto na poti proti severu (Verulamium), v svoji bogati zgodovini pa je bil prizorišče kar dveh bitk v t.i. vojnah vrtnic med dinastijama Lancastrov in Yorkov. Namestitev in nočitev.

7. dan

LONDON (vlak, metroji, peš)

Po zajtrku se odpeljemo z metroji/avtobusi/vlaki v London. Celoten dan bomo namenili odkrivanju prestolnice. Obiskali bomo Wellington plazo, zelenice in parke Buckinghamske palače s panoramskim pogledom na sedež monarhov, se sprehodili vse do pompoznega Big Bena in spoznavali zunanje pročelje Westminstrske palače in parlamenta, Westminstrske opatije… Nato se bomo pomudili pri Nelsonu na Trafalgar trgu, še na vedno živahni Piccadilly Circus, nato pa bo čas za obisk Towra, kjer bomo spoznavali angleško kraljevo moč. V osrednjem stolpu so angleški kralji in kraljice snovali vse svoje obrambne strategije in se vanj zatekali že vse od njegove postavitve pod Viljemom Osvajalcem. Po obisku pa še do Tower Bridge, kjer se bomo povzpeli na razgledno točko od koder bomo lahko občudovali most kot tak, ter seveda predhodno obiskan Tower in današnjo mestno hišo, vsak kraljevsko lociran na svojem bregu Temze. Za zaključek pa še do ogromne in naravnost veličastne katedrale Sv Pavla apostola. Tod so bili na končno pot pospremljeni že številni pomembneži (Nelson, grof Wellington, Churchill, Thatcherjeva…), a mnogim je predstavljala tudi začetek svetle poti. Danes je to sedež Anglikanske cerkve, impresivna podoba v kateri jo vidimo pa je iz leta 1710. Na tej lokaciji pa katedrale stojijo neprekinjeno že vse od leta 604. Povratek v naš hotel. Nočitev.

8. dan

LONDON-LJUBLJANA (transferji cca 100km, 1,5 ure, direktni let)

Zgodnji odhod na letališče, prijava in polet proti Ljubljani.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, vse prevoze po Angliji, parkirnine, cestnine, vse navedene oglede z vstopninami, nočitve z zajtrki v hotelih in gostiščih z zasebnimi kopalnicami (naša ocena 3*), slovenski vodja poti in organizacija potovanja ter DDV.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje k temeljem Anglije - 8 dni - 19568

Price
1299€ per person
Duration
8 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *