vroče potovanje-vroča cena
Cena
999€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 15 potnikov

Portugalska odkritja, potovanje v Porto, Lizbono in Algarvo

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje na Portugalsko. Portugalska odkritja. Spoznajmo zapuščino Henrika Pomorščaka, legendo v Fatimi in doživimo Porto z vožnjo po reki ter Sintro s palačo, na rob sveta v Cabo da Roca, občudujmo legendarne lepote obale Algarva in postojmo pri Belemskem stolpu, morda poskusimo še značilne slaščice ali pa obiščemo »fado«. Dodatne prednosti: majhna skupina, individualen pristop,...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
LIZBONA
Datum in čas začetka potovanja
27. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 165 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3* in pri domačinih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 8-14 potnikov: 140€ Odhoda 25.6., 23.7.: 60€

Potovanje na Portugalsko.

Portugalska odkritja. Spoznajmo zapuščino Henrika Pomorščaka, legendo v Fatimi in doživimo Porto z vožnjo po reki ter Sintro s palačo, na rob sveta v Cabo da Roca, občudujmo legendarne lepote obale Algarva in postojmo pri Belemskem stolpu, morda poskusimo še značilne slaščice ali pa obiščemo »fado«. Dodatne prednosti: majhna skupina, individualen pristop, vsi ogledi in navedene vstopnine v ceni. Niso samo portugalska odkritja tista, ki so privlačna zgodovinsko in kulturno, pač pa tudi naša na tem čudovitem in intenzivnem potovanju.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 prijavljenih oseb.

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.

VIZUMI:
Vizumi niso potrebni.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu do Porta in iz Lizbone nazaj s pristojbinami (1 kos oddane prtljage do 10 kg, in 1 kos ročne prtljage do 5 kg), prevoze skladno s programom in vse cestnine, pristojbine, parkirnine, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, slovenski vodja poti, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in pristnih gostiščih, DDV in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-14 potnikov 140 €
Odhoda 25.6., 23.7. 60 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 165 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA - PORTO (polet s presedanjem, transferji cca 30km, peš)

 Zbor potnikov in prijava (oz transfer do okoliškega letališča) na let s presedanjem proti Portu (max 1 kos osebne prtljage na letalu do 5 kg in 1 potovalka/kovček 10kg). Po pristanku in ureditvi formalnosti se bomo s kombi vozilom odpravili v središče in prvi stik s Portom na panoramski vožnji. Namestitev in nočitev.

2. dan

PORTO-FATIMA-NAZARE-LIZBONA (transferji cca 400km, 5,5 ur)

Po zajtrku ogled Porta: Mesto se ponaša s cerkvijo Sv. Frančiška, katedralo, avenijo Aliados, zanimivim poslopjem Sao Bento in seveda nepozabnim predelom Porta Ribeira, kjer domujejo stare hiše in pristne tržnice. Še krajša vožnja po reki Douro in ob doplačilu možna pokušina slovitih vin, nato pa transfer v Fatimo, svetovno poznano po svetišču Virgen do Rosario in pastirski votlini. Še do Nazareja, slikovite ribiške vasice, skozi katero se bomo sprehodili in doživeli vpliv iz preteklih časov. Nato vožnja do Lizbone in nočitev.

3. dan

LIZBONA-SINTRA-CABO DA ROCA-ALGARVA (transferji cca 330km, 5 ur, peš)

Po zajtrku ogled starega mestnega jedra Lizbone. Sprehodili se bomo po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, po Liberty aveniji in do Rossio trga, Katedrale in cerkve Sv Antona. V nadaljevanju se bomo povzpeli na grad Sao Jorge mimo ostalin rimskega teatra. Še skok v četrt Belem s spomenikom Kristusa kralja in obisk stolpa Belem. Nato transfer do Sintre in ogled palače ter v nadaljevanju še do rta Cabo da Roca, kjer bomo postali na najbolj zahodni točki Evrope. Večerni prevoz v območje čudovite Algarve s postankom v Palmeli, ki se ponaša s čudovito utrdbo na vzpetini nad zalivom. Strateška točka in pogled brez primere! Nočitev.

4. dan

ALGARVA - LAGOS - RT Sv. VINCENTA (transferji cca 180km, 3 ure, peš)

Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju Algarve. Celovita slika se nam bo razprla pred očmi šele po tem izletu, saj vključuje jedro te čudovite destinacije. Očaral nas bo Lagos, mesto odkritij, kjer se nahaja tudi spomenik Henriku Pomorščaku in Zlata cerkev Sv Antona, muzej in pomnik prvi trgovini s sužnji v Evropi. Na Ponta de Piedadu bomo občudovali čudovite skalne formacije, v Sagresu pa videli najbolj utrjen svetilnik območja, ribiško vasico Baleeira in za zaključek še postanek na rtu Sv. Vincenta, ki velja za skrajno jugozahodno točko Evrope. Nazaj v hotel. Nočitev.

5. dan

ALGARVA - LIZBONA (transferji cca 280km, 3,5 ur)

Zajtrk. Dopoldan prosto za samostojna odkrivanja ali počitek/užitek na čudoviti obali Algarve. Popoldan pa prevoz do Evore - muzejskega mesta, kjer bomo obiskali dobro ohranjeno zgodovinsko središče uvrščeno na seznam UNESCO-ve dediščine. Najlepši pomniki so dobro ohranjeni rimski tempelj posvečen Diani, cerkev Graca in kapela Sv. Frančiška (kostnica), poslopje univerze in stolnice iz leta 1186. Po ogledu prevoz na sever in nočitev v okolici Lizbone.

6. dan

LIZBONA – LJUBLJANA (transfer cca 15km, polet s presedanje)

Zajtrk. Prevoz na letališče ter prijava na polet in pričetek povratka. Pristanek v Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun glede dosežene velikosti skupine in letaliških pristojbine je narejen predvidoma 10 dni pred odhodom.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Portugalska odkritja, potovanje v Porto, Lizbono, Algarvo - 19505

Price
999€ per person
Duration
6 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *