vroče potovanje-vroča cena
Cena
1349€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min.16 potnikov

Škotska, potovanje na obisk h Keltom in v škotsko višavje

prednosti: majhna skupina, individualen pristop, vsi ogledi in vstopnine v ceni - 6 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Škotska, potovanje v višavje, Škotska kot si jo želite spoznati. Na Škotskem si ogledamo kar štiri pomembne gradove – Stirling, Edinburg, Urquhart in Elean Donen. Škotska, potovanje presežkov, kjer nas idilični obalni Oban, ki je hkrati izhodišče za Hebride, očara in prevzame, nam utre pot v zapuščino Dalriade in Druidov s katerimi se seznanimo v...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
EDINBURG
Datum in čas začetka potovanja
1. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 222€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Cepljenja: Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si Vizum: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 12-15 potnikov: 140€ skupina 8-11 potnikov: 195€ 29.4., 27.5., 2.9., 16.9.: +60€ 1.7., 31.7.: +180€
Škotska, potovanje v višavje, Škotska kot si jo želite spoznati.

Na Škotskem si ogledamo kar štiri pomembne gradove – Stirling, Edinburg, Urquhart in Elean Donen. Škotska, potovanje presežkov, kjer nas idilični obalni Oban, ki je hkrati izhodišče za Hebride, očara in prevzame, nam utre pot v zapuščino Dalriade in Druidov s katerimi se seznanimo v Kilmartin Glennu, kjer so vrhunski kamniti krogi in gomile, samotni monoliti in še marsikaj neolitskega. Škotska, potovanje lepot najbolj opevanega jezera Loch Lomond, katerega so ovekovečili v svojih pesmih The Corries in seveda večni Loch Ness ter morda uzremo tudi Nessie, ali pa bo za to potrebna kakšna substanca?

Legende in miti o Keltih bodo razkriti v Fort Augustusu, kjer bomo občudovali sistem gradnje Kaledonskega kanala in zapornic. Okusili bomo tudi pravi škotski viski in si ogledali zgodovinsko destilarno Dallas Dhu, a tisti pravi biser naše poti bo dolina in most preko katerega se je Harry Potter peljal na slovito Bradavičarko, za piko na I pa bomo obiskali tudi najbolj slikani in opevani otok na Škotski, čudoviti in neponovljivi Skye, kjer se bomo povzpeli tudi do starca iz Storr-a.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo izvedli v primeru 8 prijavljenih potnikov. Cena v primeru manjše skupine je višja za 140€ pri rangu potnikov 12-15 in za 195€ pri rangu potnikov 8-11.

Vizum: ni potreben, potreben je potni list za prehod meje
Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami (1x do 10 kg oddane prtljage, 1 x 5 kg ročne prtljage), vsi prevozi in transferji (kombi/minibus) z vključenimi cestninami in parkirninami, 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in gostiščih, vse navedene vstopnine in ogledi, degustacija whiskya, trajekt na otok Skye, slovenski vodja poti in organizacija ter DDV.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 222 €

Obvezno doplačilo – odhodi:

29.4., 27.5., 2.9., 16.9. + 60€

1.7., 31.7. + 180€

NS – 19507
 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA-GLASGOW (polet s presedanjem, transferji cca 100km, 1,5 ure)

Zbor potnikov v Ljubljani in prijava na let (oziroma prevoz do okoliškega letališča) s presedanjem proti Edinburgu. Po pristanku in ureditvi formalnosti se bomo s kombi vozilom odpravili na našo slikovito pot, najprej na slovito bojišče za škotsko svobodo - Stirling Castle. Ogled mogočnega gradu na neosvojljivi vzpetini, idilično obnovljene kraljeve sobane, banketna dvorana in prelep razgled na reko Forth ter spomenik Willamu Wallaceu nas bodo navdušili. Prerojeni tudi iz navdihujočih momentov filma Braveheart nadaljujemo pot proti Glasgowu. Ob prihodu v Glasgow se bomo najprej podali do katedrale, katera stoji ob vznožju mestne nekropole in predstavlja najstarejši še ohranjeni del mesta. Namestitev v okolici Glasgowa in nočitev. Po želji se lahko podamo še na odkrivanje klime v škotskih mestnih pubih, kjer se množično točijo sloviti ales in okušajo značilne jedi.

2. dan

GLASGOW-DUNADD-OBAN (transferji cca 210km, 4,5 ure)

Zajtrk, nato si bomo na panoramski vožnji ogledali mestne četrti, se zapeljali mimo kongresnega in znanstvenega centra, mestne univerze, stadiona Ibrox, Glasgow Greena in nato še peš po promenadni ulici Buchanan do kraljeve koncertne dvorane, na glavni trg - George Square, nato pa se bomo za razgled nad mestom povzpeli še na Lighthouse - znamenito zgradbo najbolj slovitega škotskega arhitekta C.R. Mackintosha. Nato se bomo poslovili od mestnih atrakcij in jih zamenjali za slikovito podeželje. Najprej se bomo podali ob prelepi Loch Lomond, katerega v južnem delu krasijo otočki, obrobljajo pa ga slikoviti vrhovi. Kratek postanek ob jezeru, nato pa naprej v skrivnostno škotsko. Dunnad utrdba je bila središče in sedež vladavine Irskega plemena Scoti, katero je ustanovilo Dalriado, prvo škotsko kraljestvo, pleme pa je tudi podalo ime današnji Škotski. Nadaljevali bomo do kulturno-religioznega središča nekdanje Dalriadde in njenih predhodnikov, prvobitnih prebivalcev Škotske. Fantastični kompleks Kilmartin Glena nas bo navdušil, saj ima arheološko najdišče več kot 350 lokacij stoječih kamnov, t.i. Temple woods kamniti krog, observatorij Nether Largie, linearne grobnice... Gre za sveto neolitsko središče in območje stalne poselitve Škotov ter njih prednikov, kateri so tod razvijali svoje znanje, magijo, moč in energijo. Še prevoz do idiličnega mesteca Oban v fantastično (oblika podkve) oblikovanem zalivu. Namestitev v okolici in nočitev.

3. dan

OBAN-GLENFINNAN-OTOK SKYE (transferji cca 400km, 8 ur)

Zajtrk. Zgodaj se bomo odpravili na pot, saj nas čaka mnogo naravnih zakladov Škotske. Prelepa narava nas bo spremljala ob Loch Linnhe vse do Fort Williama, kjer se prične veliki kaledonski kanal. A tu se bomo odcepili v slikovito pokrajino jezer in pompoznih vrhov, ki čuvajo doline in glene. Prvi postanek bo pri atrakciji iz filma o Harryu Potterju, ko bomo slikali čudoviti železniški most Glenfinnan. Nato nadaljujemo pot po nenehno spreminjajoči se pokrajini vse do obalnega mesteca Mallaig, kjer se vkrcamo na trajekt in zaplujemo na otok mitov in legend - veličastni in fotogenični Skye. Izkrcanju v Armadalu bo sledila vožnja skozi idilične zaselke, prelepe pejsaže narave, vse do Portreeja. Nekdaj kraljevo pristanišče na otoku Skye ima idealno in naravno zavarovano pristanišče, mesto pa je pravi pomnik preteklosti. Postanek in ogled mesteca ter pristaniškega dela. Možnost bo tudi za kak obed dobre domače hrane. Po kratkem predahu nadaljujemo še na idilično lokacijo ob Loch Leathanu, nad katerim se pne fotogeničen vrh Storr, ki je še posebej poznan po svoji kreaciji starca iz Storra. Kar pošteno bomo zagrizli v kolena, da bomo dosegli točko za lepo fotografijo. Potrebna bo tudi primerna obutev. Nato se bomo preko mostu z otoka Skye podali na še zadnji ogled dneva, ta bo prava poslastica, saj si bomo ogledali čudoviti grad Eilean Donan, katerega sta dolgo časa držala v svojih rokah slovita klana MacKenzie in MacRae. Grad je imel prav posebno vlogo v zgodovini, saj je branil Škotske klane pred vdori severnjakov - keltsko-vikinških divjih mož z otokov na severu in zahodu. Po ogledu gradu pa nadaljujemo pot proti Invernessu. Nočitev na poti.

4. dan

LOCH NESS-INVERNESS IN VIŠAVJE (transferji cca 220km, 4,5 ure)

Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju sebe v potovanju v škotsko višavje. Umirjenost in odmaknjenost nas bo popolnoma napolnila in predali se bomo legendam o Macbethu, napolnili kartice fotoaparatov in se seznanili z značilnostmi škotske noše - kilti glavne karakteristike klanov in njihovega označevanja ter verovanj, katere so pred stoletji pomagali soustvariti severnjaki. V Fort Augustusu si bomo ogledali sistem zapornic na kaledonskem kanalu, se poučili o zgodovini nošnje kiltov in slovitih vzorcev škotskih tartanov, se sprehodili skozi živahni trgovski center, nato pa ob Loch Ness jezeru nadaljevali do gradu Urquhart, katerega si bomo ogledali, nudil pa nam bo tudi odlično lokacijo oprezanja za skrivnostno Nessie. Popoldan si bomo ogledali še muzejsko destilarno Dallas Dhu, degustirali njihov whisky ter se odpravili v Inverness, kjer nas bo očaralo mestno središče z gradom, kateri gospoduje nad reko Ness. Inverness je vsekakor eno najbolj reprezentativnih mest Škotske in obiskovalcem nudi nešteto možnosti za poznopopoldansko in večerno udejstvovanje. Namestitev v okolici in nočitev.

5. dan

INVERNESS-EDINBURG (transferji cca 270km, 4,5 ur)

Zajtrk. Naš zadnji dan odkrivanja Škotske bo zaznamoval obisk nacionalnega parka Cairngorms, kjer bomo ponovno uživali v naravnih lepotah razgibane pokrajine, obiskali bomo muzej ljudskih običajev in folklore na prostem, nato pa nadaljevali v Edinburg, kjer si bomo mesto tudi ogledali na panoramski vožnji: McEwan hall, Waverley most, spomenik W. Scottu, palačo Holyrood in poslopje parlamenta. Sprehodili se bomo tudi po Royal Mile vse do Edinburškega gradu, katera bo še naša zadnja škotska osvojitev. Mogočen grad se uvršča med vrhunce grajske arhitekture in tudi nas bo navdušil s svojo podobo in zgodbami, katere so se skozi dolgo zgodovino odvijale ne samo na grajskem dvorišču, pač pa na Škotskem nasploh. Namestitev in nočitev v okolici.

6. dan

EDINBURG-LJUBLJANA (transferji cca 30km, polet s presedanjem)

Zajtrk. Prevoz na letališče ter prijava na polet in pričetek povratka. Polet proti izhodišču (transfer okoliško letališče – Ljubljana)

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Škotska, potovanje na obisk h Keltom in v škotsko višavje

Price
1349€ per person
Duration
6 dni
Destination
Evropa
Travellers
min.16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *