vroče potovanje-vroča cena
Cena
2199€ po osebi
Trajanje
8-9 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 16 potnikov

Potovanje na sever, celovita Islandija- 9 dni

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje celovita Islandija Potovanje na Islandijo je korak v brezmejnost časa. Islandija vabi s svojimi gejzirji, slapovi in razgibanimi obalami. Potovanje celovita Islandija nas popelje po celotnem otoku in razkrije bogato paleto svojih naravnih biserov, od južnih razgibanih obal do fjordov in polotokov severa, termalnih vrelcev in kanjonov, gora in vulkanov… Ko se znajdemo v...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
REYKYAVIK
Datum in čas začetka potovanja
28. aprila, 2024 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 455€ :
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum:: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 12-15 potnikov: 195€ skupina 8-11 potnikov: 300€

Potovanje celovita Islandija

Potovanje na Islandijo je korak v brezmejnost časa. Islandija vabi s svojimi gejzirji, slapovi in razgibanimi obalami. Potovanje celovita Islandija nas popelje po celotnem otoku in razkrije bogato paleto svojih naravnih biserov, od južnih razgibanih obal do fjordov in polotokov severa, termalnih vrelcev in kanjonov, gora in vulkanov… Ko se znajdemo v severnih deželah nas vselej prevzamejo skrivnostno nepojasnjeni občutki. Ta prvinskost je tista, katera nas kliče k spoznavanju dežel nekdanjih Vikingov. Gremo skupaj na sever na potovanje celovita Islandija.

Opombe: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8. Cena je višja v primeru ranga 12-15 potnikov za 195€ po osebi in za 300€ v rangu 8-11 oseb. V kolikor je jutranji polet prvi dan, potem je program potovanja 8 dnevni, saj se ogledi 2. dne izvedejo že prvi dan potovanja.

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: ni potreben

CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, vse prevoze po Islandiji, parkirnine, tunelnine in cestnine, vse navedene oglede z vstopninami in pristojbine v nacionalnih parkih, vožnja s čolni po ledeniški laguni, ježa konj, kopanje v termalnih vrelcih Myvatn, nočitve z zajtrki v hotelih in gostiščih z zasebnimi kopalnicami, zdravstvena asistenca v tujini (osnovni paket), slovenski vodja poti in organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 12-15 potnikov 195€
skupina 8-11 potnikov 300€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 455€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA-REYKJAVIK (polet s presedanjem, transferji cca 10km)

Zbor potnikov na letališču in prijava na polet (oziroma transfer do okoliškega odhodnega letališča) s presedanjem proti prestolnici Islandije. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel, namestitev in nočitev.

2. dan

REYKJAVIK-HVOLSVOLLUR (transferji cca 200km, 3,5-4 ure)

Po zajtrku se odpravimo v notranjost otoške države gejzirjev, slapov, klifov, jezer in ledenikov. Slovita trasa zlatega kroga nas bo najprej navdušila z lepotami parka Tingvellir. Območje parka in jezera sta izjemnega pomena tako z geološkega vidika, kot s kulturno-zgodovinskega vidika. Tod namreč poteka srednje-atlantski greben z aktivnim procesom odmikanja plošč, hkrati pa je to kraj, kjer so Islandski predniki, Vikingi iz Norveške, osnovali nasploh prvi parlament leta 930. Ogledali si bomo prelepo leseno cerkev, pravo predstavnico starega sloga Vikingov, katera je center katoliške aktivnosti že več kot tisoč let, hkrati pa je na tem mestu zasedal Islandski parlament od leta 930 pa vse do 1798. V nadaljevanju nas bo spremljalo vulkansko območje, obsežna geotermalna zona z znamenitimi gejzirji, ustavili se bomo pri Gejzirju (Geyser), kateri je podal ime tega naravnega fenomena, pri vselej burnem Strokkurju, za konec pa obiskali še veličastni slap Gullfoss. Prenočili bomo v hotelu / gostišču na širšem območju Hvolsvollur, na poti pa se bomo ustavili še pri starodavnem kraterju Kerid. Namestitev in nočitev.

3. dan

SLAPOVI IN JUŽNA VULKANSKA OBALA (transferji cca 170km, 3 ure, peš)

Zajtrku bo sledil obisk idiličnega slapa Seljalandsfoss, kateri se spusti sicer skromnih a veličastnih 60m s terase, pod katero se je izoblikovala ogromna votlina. Pod slapom se bomo sprehodili v votlino in si zagotovili kar najbolj idilično fotografijo. Nato pa se bomo odpeljali do naslednjega lepotca - slapa Skogafoss, do katerega bo potrebno malce več hoda. 60 m padca in v polni moči kar 25m širine, omogoča temu velikanu tvorbo mavrice v sončnih dneh, kar je bil po legendi tudi razlog, da si je Viking Prasi Porolfsson votlino za slapom izbral za lokacijo svojega skritega zaklada. Nato se bomo usmerili proti južni obali, kjer si bomo pri Viku ogledali naslednjo nepozabno lepo kreacijo narave. Vulkansko obalo krasijo prelepe kreacije sten, čeri, skalnih štrlin in obokov Dyrholaey. A uživanja v lepotah narave še ne bo konec, saj si bomo za zadnjo točko dneva zadali še nebeški kanjon Fjadrargljufur. Nato pa si bomo bogate vtise tega dne strnili v našem hotelu. Nočitev.

4. dan

LEDENIKI IN LEDENE GORE (transferji cca 230km, treking 1-4 ure)

Zajtrk. Odpeljali se bomo v veličastni islandski nacionalni par Vatnajokul in uživali v njegovem delu Skaftafell. Najprej se bomo podali na krajši trek (3 km) do slapu Svartifoss. Po želji in ob doplačilu (100 €) se boste lahko podali tudi na 3 urni vodeni trek po ledeniku, kar je ena od ultimativnih izkušenj Islandije, a zahteva nekaj spretnosti in predpriprav. V ceni treka je vključen tudi najem obvezne opreme. Sledila bo še ena ledeniško obarvana izkušnja, saj se bomo s čolni podali v ledeniško laguno Jokulsarlon in slalomirali med ledenimi gorami. Sledila bo namestitev v slikovitem obalnem območju med Hofnom in Djupivogurom. Nočitev.

5. dan

OBALA FJORDOV IN RIBIŠKE VASICE (transferji cca 400km, 6,5-7 ur)

Zajtrk. Naš prvi cilj bo ena najlepši fjordskih obal, ki krasi vzhodno Islandijo. Kot okrasek na novoletni jelki pa se očem bohotijo slikovite ribiške vasice, mnoge od katerih bomo lahko občudovali na naši poti in se v kakšni od njih tudi sprehodili, kaj kupili in naredili večne spomine z našimi fotoaparati. Opoldan se bomo poslovili od obale in se usmerili v notranjost proti jezeru Myvatn. Tukaj bomo tudi sklenili še en bogat dan, ko se bomo namakali v geotermalnih vrelcih. Vstopnina vključena. Namestitev in nočitev.

6. dan

JOKULSARGLJUFUR-AKUREYI (transferji cca 280km, 5 ur, peš)

Po zajtrku se bomo podali proti severu, naš prvi postanek pa bo pri kraterskem jezeru aktivnega vulkana Krafla. Krajši sprehod na območju kraterja in nato nadaljujemo k najmogočnejšim evropskim slapovom Dettifoss, kateri s svojimi 44m spusta niso impresivni zaradi višine, pač pa zaradi svojih 200 kubičnih metrov pretoka na sekundo. Po ogledu pa nadaljujemo še do podkvasto zavitega kanjona Asbyrgi, kateri nas bo s svojo lepoto navdal s pozitivnim občutkom neminljivosti. Odpravili se bomo še do prestolnice opazovanja kitov - Husavik. Seveda bomo obiskali muzej kitov in se sprehodili po enem najslikovitejših pristanišč, katerega krasi tudi idilična cerkev. V mestecu bo nekaj prostega časa tudi za nakupe ali kak prigrizek. Nato pa zopet na ogled nečesa nebeškega - slapov Godafoss, katerih samo ime pove, da so naravnost božanski. Po prelepi izkušnji nadaljujemo še ob jezeru Ljosavatn do obalne naselbine Akureyi. Namestitev in nočitev.

7. dan

AKUREYI-SKAGAFJORD (transferji cca 180km, 3,5 ure, ježa konj, peš)

Zajtrk. Zjutraj se bomo sprehodili po slikovitem obalnem mestu in obiskali najsevernejši botanični vrt. Tudi v nadaljevanju se bomo držali obali in se skozi Dalvik odpeljali po polotoku Trolov (Trollaskagi). Spremljala nas bo večna dežela skal, hribov in gora, klifov in fjordov, slikovitih vasic… Nato si bomo privoščili še nekaj zelo klišejskega. Obiskali bomo kmetijo in se podali na ježo islandskih konj ob obali ali v slikovito in razgibano notranjost. Kakorkoli bomo izbrali bo nepozabno doživetje. Po želji se lahko v Hofsosu zopet ustavimo pri geotermalnih vrelcih in se namočimo v tej zdravilni vodi, prijal pa bo tudi predah za kak prigrizek. Nato nadaljujemo v ustje mogočnega Skagafjorda, kjer se namestimo in v večernih urah odkrivamo ulice tega lepega pristaniškega naselja. Nočitev.

8. dan

SKAGAFJORD-SNAEFELLSJOEKULL-REYKYAVIK (transferji cca 550km, 8-9 ur, peš)

Zajtrk. Čaka nas dolg dan in dolga pot, a tudi tokrat bo bogat program. Najprej bomo počastili zgodovino Vikingov z obiskom restavrirane dolge hiše Erika Rdečega, kateri je bil tako osovražen in krvoločen, da je moral najprej zapustiti Norveško in se naseliti na Islandiji, nato pa je bil prisiljen zapustiti še Islandijo in je ustanovil prvo naselbino na Grenlandiji. Njegov sin Leif pa je nadaljeval pot morjeplovcev in raziskovalcev ter prvi priplul do Amerike. Sledil pa bo še krožni izlet po fantastičnem polotoku in nacionalnem parku Snaefellsjoekull. Nepozabno panoramo skozi idilo narave pa bomo zaključili s panoramsko vožnjo po prestolnici. Dolg dan sklenemo na letališču Keflavik, kjer se prijavimo na naš nočni let s presedanjem.

9. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani, oziroma okoliškem letališču s transferjem proti Ljubljani.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Na sever, potovanje celovita Islandija - 19540

Price
2199€ per person
Duration
8-9 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *