vroče potovanje-vroča cena
Cena
7200€ po osebi
Trajanje
21 dni
Destinacija
Oceanija
Potniki
min. 15 potnikov

Oceanija - potovanje v Avstralijo in Novo Zelandijo

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
Čudovita Oceanija, nepozabni deželi razkrije potovanje navdušenj, to sta Avstralija in Nova Zelandija kot ste si ju predstavljali v sanjah. Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, 90 € po osebi na poti. Cepljenje: Ni potrebno, več na www.zdravinapot.si Vizum:...

Kaj je vključeno

Destinacija
Oceanija Oceanija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
AUCKLAND
Datum in čas začetka potovanja
17. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 1690€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatno
Vizum: AVSTRALIJA je potreben. NOVA ZELANDIJA vizum ni potreben, a je obvezna elektronska registracija, ki si jo potnik uredi sam. Slovenski državljani za vstop na Novo Zelandijo vizuma ne potrebujejo, vendar Nova Zelandija s 1.10.2019 uvaja obvezno elektronsko avtorizacijo potovanja (NZeTA) za države, katerih državljani za vstop v Novo Zelandijo ne potrebujejo vizuma. Med njimi je tudi Slovenija. Vlogo za NZeTA je treba oddati pravočasno. Obravnava naj bi trajala nekaj minut, vendar lahko traja do 72 ur. Vlogo je možna preko aplikacije za mobilne naprave (App Store in Google Play - NZeTA oziroma izpolnitve obrazca na www.immigration.govt.nz/nzeta Taksa za obravnavo znaša 9 NZD za vloge podane preko aplikacije in 12 NZD za vloge podane preko spletnega obrazca. Dodatno se plača tudi turistična taksa v višini 35 NZD. Elektronska avtorizacija in turistična taksa veljata 2 leti. Cepljenje: Cepljenja za nobeno državo niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si Napitnine niso vključene v ceni: 90 € po osebi.

Čudovita Oceanija, nepozabni deželi razkrije potovanje navdušenj, to sta Avstralija in Nova Zelandija kot ste si ju predstavljali v sanjah.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov.

Napitnine niso vključene v ceni, 90 € po osebi na poti.

Cepljenje: Ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Vizum: je potreben za Avstralijo in je vključen v ceno.

CENA VKLJUČUJE:
mednarodni letalski prevoz, notranje lete po Avstraliji in na Novi Zelandiji, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, 18 x nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih/lodžih 3*** (dvakrat ali trikrat je namestitev lahko nekoliko skromnejša, kjer je namestitvenih kapacitet zelo malo), obroki po programu, vstopnine in oglede po programu, prevoze, slovensko vodstvo, urejanje avstralskega vizuma, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 1690 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 17 dan
 • 18 dan
 • 19 dan
 • 20 dan
 • 21 dan
1. dan

LJUBLJANA - MELBOURNE (polet s presedanji)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja proti okoliškemu letališču. Polet s postanki in presedanji proti Avstraliji. Obrok na letalu.

2. dan

MELBOURNE (transferji cca 20 km)

Nadaljevanje leta s presedanjem proti Melbournu kjer pristanemo zgodaj naslednji dan, sledijo pa vstopne formalnosti in prevoz v hotel. Obrok na letalu.

3. dan

MELBOURNE (transferji cca 45 km, peš)

Po zgodnji namestitvi in nočitvi bo sledil zajtrk, nato pa prvi ogledi velemesta. Melbourne je poznan kot mesto mode, kulture, zabave in športa. Čudovite arhitekturne pomnike bomo spoznali na panoramski vožnji: mestna hiša, katedrala Sv. Pavla, kraljevi teater in trg federacije. Nato bomo obiskali živahno tržnico Victoria in se podali v trgovsko četrt Southbank. Po želji še možnost ogleda vrtov Fitzroy. Nov pogled na Melbourne pa nam bo popoldan razkrila razgledna ploščad Eureka stolpa. Stolp ima najvišjo razgledno ploščad na južni polobli in je idealno lociran ob reki Yarra. Po ogledih v hotel, nočitev.

4. dan

MELBOURNE in VELIKA OCEANSKA CESTA (transferji cca 500 km, 6-7 ur, peš)

Po zajtrku nas čaka lepa potovalna izkušnja po eni najbolj slikovitih obalnih povezav. Številne obalne vasice, ogromni klifi, menjavanje gozdov in idiličnih plaž ter kreacije bobnečega morja nas bodo silile k neprestanemu fotografiranju. Seveda bomo posebno pozornost namenili Loch Ardu, Dvanajstim Apostolom … Kosilo na poti v Apollo zalivu. Popoldanski povratek nazaj v Melbourne. Nočitev.

5. dan

MELBOURNE - AYERS ROCK (transferji cca 500 km, 6-7 ur, peš)

Zajtrk. Nato prevoz na letališče in polet v Ayers Rock. Po pristanku prevoz v lodž/gostišče, namestitev. Popoldan se bomo odpravili do formacije Uluru - svete gore Aboriginov v Kata Tjuta nacionalnem parku. Ob sončnem zahodu bomo opazovali čudovito spreminjanje barv, ko tik pred zahodom skala Ayers Rock oživi v izraziti rdeči barvi, nato pa počasi prehaja najprej v sivo in zaključi v zlitju s temino katero prinese noč. Zjutraj je ta čudoviti barvni spektakel na vrsti v obratnem redu. Po ogledu in použitju kozarčka ob sončnem zahodu povratek v lodž/gostišče. Nočitev.

6. dan

AYERS ROCK - CAIRNS (transferji cca 100 km, 1,5 ure, polet 3 ure)

Zgodaj bomo vstali in se podali do gore Olga (mnogo glav), kjer se nahaja 36 kupolastih skalnih formacij, sprehodili pa se bomo tudi skozi rdečo sotesko Olga. Po sončnem vzhodu in ogledih nazaj v hotel in odjava. Prevoz na letališče in polet v Cairns. Še do hotela in večerja ter namestitev. Nočitev.

7. dan

CAIRNS in Veliki koralni greben (katamaran, peš)

Zajtrk in celodnevni izlet z katamaranom na katerem bo tudi kosilo. Obiskali bomo Veliki koralni greben s čarobnim svetom koralnih »vrtov« kjer se bomo nasnorkljali in uživali tudi v krajši informativni predstavitvi morske biologije. Za zaključek bomo še nazdravili z avstralskim penečim vinom. Nato nazaj na obalo in do hotela. Nočitev.

8. dan

CAIRNS in KURANDA /transferji cca 60 km, vlak, gondola, peš)

Po zajtrku prevoz z avtobusom na železniško postajo Whitewater ter vkrcanje na muzejski vlak, ki se vzpne na planoto, kjer je staro rudarsko mesto Kuranda. Vmes fotografiranje in opazovanje slapov na poti. Po prihodu v Kurando ogled mesta. Možni nakupi cenovno ugodnih spominkov, majic ali torb iz kengurujeve ali ovčje kože. Povratek v dolino z žičnico, ki ustavi dvakrat med spustom - ogledali si boste lahko rastline in ekologijo deževnega pragozda ter na dnu ob jezeru Caravonica obiskali pleme Aboriginov Tjapukai. Ogled folklorne predstave, naučili pa se boste lahko tudi metanja bumeranga. Povratek v hotel. Nočitev.

9. dan

CAIRNS - SYDNEY (transferji cca 45 km, polet 3 ure, peš)

Zajtrk in polet v Sydney. Po pristanku vožnja v mesto in panoramski ogled, ki vključuje znana vzhodna predmestja, postanek za razgled s slovite točke South Head, postanek na plaži Bondi Beach, nadaljevanje do Dover Heights od koder se razkriva lep pogled na Sydney Skyline, še vožnja skozi Rose Bay, in do najdražjega, luksuznega predela Double Bay ter v nadaljevanju v sam center mesta z Botaničnim vrtom. Postanek za slikanje, saj se bomo ustavili na najboljši točki za ovekovečenje Sydneyske Opere in pristaniškega mostu. Nato še v sloviti Sydneyski akvarij in sledila bo večerja v Kings Wharfu. Nočitev.

10 dan

SYDNEY (peš, katamaran)

Zajtrk. Dopoldan prosto za samostojna odkrivanja in nakupovanje. Nato pa s katamaranom po mestnem zalivu. Kosilo med plutjem in ob fantastičnih pejsažih velemesta. Pozno popoldan pa še na Sydney Tower Eye in resnično bogato poplačilo z neponovljivo panoramo z razgledne ploščadi. Nočitev.

11. dan

SYDNEY - CHRISTCHURCH (transferji cca 40 km, polet 3 ure, peš)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti Novi Zelandiji. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto in panoramski ogledi. Mesto vrtov in parkov bomo spoznali na vožnji in sprehodu skozi mesto. Ustavili se bomo v Hagley parku, botaničnem vrtu in pri katedrali z Latimer trgom. Nato namestitev in večerja. Nočitev.

12. dan

CHRISTCHURCH - GORA COOK (transferji cca 330 km, 4-5 ur, peš)

Zajtrk. Sledila bo slikovita pot proti jezeru Tekapo. Ustavili se bomo v ruralnem centru Rangiora, nato pa nadaljevali preko planjav Canterbury z mičnimi vasicami in farmami. Postanek za ogled rudarskega naselja Glentunnel nato pa vzpon po vijugajoči cesti na Mt. Hutt. Spustili se bomo v pokrajino Mackenzie, poznane in poimenovane po prvem škotskem pastirju in rejcu ovac na območju. Ustavili se bomo tudi v naselju ob jezeru Tekapo, kjer je čudovita cerkvica Dobrega pastirja in kip ovčarja. Nadaljevanje poti ob jezeru Pukaki skozi Tasmansko dolino v vas Mt. Cook. Kosilo. Nočitev v neposredni bližini najvišje gore Nove Zelandije s 3724 m.

13. dan

MT. COOK - QUEENSTOWN (transferji cca 260 km, 4 ure, peš)

Zajtrku bo sledil prevoz v Queenstown. Očarala nas bo pot čez prelaz Lindis na 971 m, prav tako pa bo svojevrstno doživetje sama pokrajina Otago poznana po rdečkasti prsti. Ob prihodu namestitev. Popoldan možnost dodatnih aktivnosti (ježa konj, pohodništvo, adrenalinske vožnje po jezeru, nakupovanje…). Nočitev.

14. dan

QUEENSTOWN (peš, parnik, gondola)

Po zajtrku se bomo zapeljali po jezeru Wakatipu in to s čisto pravim parnikom Earnslaw. Vožnja je pravo potovanje skozi čas, saj nas ob spremljavi klavirske glasbe počastijo vršaci kot sta Cecil in Walter in to ob pogledu na pristna parna kolesa. Po zanimivi izkušnji pa še z gondolo 450 m nad Queenstown na Bobov vrh, kjer bomo uživali v panorami kot tudi za mizo, saj nam bo postreženo kosilo. Spust v dolino. Nočitev.

15. dan

QUEENSTOWN - MANAPOURI (transferji cca 180 km, 3 ure, ladja, čoln, peš)

Zajtrk in usmerili se bomo proti Manapuriju. Na poti nas bodo spremljala razkošna bivališča in ribolovni centri ob jezeru, golf igrišča… Vstopili bomo v nacionalni park Fiordland od koder se bomo podali na ekskurzijo Doubtful Sound. Najprej po jezeru Manapouri, nato čez prelaz Wilmot, kjer je deževni gozd. Zelandije najbolj pristen in ohranjen, nato vkrcanje na katamaran in vožnja proti Tasmanskem morju, ko nas bodo spremljali pejsaži slapov, gora, klifov in deževni gozd. Z malo sreče pa bomo opazovali tudi jate delfinov, pingvinov in morda tudi tjulenjev. Kosilo na krovu. Nazaj v Manapouri. Nočitev.

16. dan

MANAPOURI - TE ANAU (transferji cca 40 km, peš)

Zajtrk. Odpravili se bomo v mistični Te Anau in opazovali naravne lepote Milfordove steze, votline Glowworm… Ležerni dan bo kot nalašč tudi za popoldanski počitek ob istoimenskem jezeru. Nočitev.

17 dan

TE ANAU - QUEENSTOWN - WELLINGTON (transferji cca 200 km, 3 ure, polet 1,5 ure, peš)

Zajtrk in odpeljali se bomo nazaj v Queenstown, vkrcanje na letalo in polet na severni otok v Wellington. Po pristanku zanimiva izkušnja Te Papa muzeja s prikazom življenja Maorov, njih kulture in zgodovine. Nato namestitev. Proti večeru tudi možnost vožnje z vzpenjačo na Mt. Victoria razgledno ploščad. Nočitev.

18 dan

WELLINGTON - TONGARIRO NP - ROTORUA (transferji cca 470 km, 6-7 ur, peš)

Zajtrk. Odpeljali se bomo severno do Kapiti obale, od koder je lep razgled na tri ognjenike nacionalnega parka. Po panoramskem ogledu nadaljevanje v Rotoruo in na poti postanek pri slapovih Huka. Rotorua je značilna pokrajina gejzirjev in blatnih vrelcev, ter hkrati center maorske kulture na otoku. Namestitev in nočitev.

19 dan

ROTORUA (peš)

Zajtrk in odpravili se bomo na poučno pot. Najprej bomo prisostvovali pravemu ovčjemu šovu, kjer bomo spoznali osnove ovčje dražbe, kakšna je vloga ovčarjev in seveda različne vrste ovac in njihove črede. Nato v zaščiteno območje narave Rainbow Springs, domovanje Kiwijev. Za konec pa še zračni pregled nad celotno pokrajino iz gondole, s katero se bomo povzpeli na Mt. Ngongotaha in spoznavanje Maorskih običajev v Te Puia centru, kjer bomo imeli tudi predstavo in večerjo. Nazaj v hotel, nočitev.

20 dan

ROTORUA - AUCKLAND (transferji cca 220 km, 3 ure, polet s presedanjem)

Zajtrk in zgodnji odhod proti Aucklandu skozi pokrajino samotnih kmetij. Na poti ogled votline Waitomo s svetlečimi črvmi. Obiskali bomo tudi farmo, kjer bomo imeli še značilno kosilo. Nadaljevanje do Aucklanda, mesta ob dveh morjih, katerega bomo spoznali na panoramski vožnji in se ustavili tudi v značilni pivnici ter se od mesta in potovanja poslovili z domačim pivom. Nato prevoz na letališče in prijava na let. Polet letala s presedanji proti Evropi. Obrok na letalu.

21 dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje leta s presedanjem. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Oceanija - potovanje v Avstralijo in Novo Zelandijo - 19604

Price
7200€ per person
Duration
21 dni
Destination
Oceanija
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *