vroče potovanje-vroča cena
Cena
4199€ po osebi
Trajanje
21 dni
Destinacija
Azija
Potniki
minimalno 15 potnikov

Tibet, Nepal in Butan

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
V višave sveta, potovanje na Tibet, Nepal in v Butan. Spiritualno osvobajajoče potovanje na streho sveta, mistična odkritja in kulturni zakladi. Nepozabno in resnično doživeto   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 120€ po osebi. Cepljenje:...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
KATMANDU
Datum in čas začetka potovanja
21. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 385€ nepalski vizum: ob vstopu na meji cca. 25 $
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: Vizumi so potrebni.: Potnik si mora urediti vstopni vizum za Kitajsko na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€.
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 990€

V višave sveta, potovanje na Tibet, Nepal in v Butan. Spiritualno osvobajajoče potovanje na streho sveta, mistična odkritja in kulturni zakladi. Nepozabno in resnično doživeto

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 120€ po osebi.

Cepljenje:
Ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizumi so potrebni.
Potnik si mora urediti vstopni vizum za Kitajsko na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu kot je navedeno v programu, letališke pristojbine, prevozi z avtobusi/kombiji, 19 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, obroki kot je navedeno v programu potovanja, vsi navedeni zunanji ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodniki, organizacija potovanja, slovenski vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje, butanski vstopni vizum, dovolilnico za vstop v Tibet, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€).

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 990€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 385€
nepalski vizum: ob vstopu na meji cca. 25 $

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 17. dan
 • 18. dan
 • 19. dan
 • 20. dan
 • 21. dan
1. dan

LJUBLJANA - PEKING (polet s presedanjem)

Zbirno mesto potnikov v Ljubljani oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Pekingu. Obroki na letalu.

2. dan

PEKING (transferji cca 50km, peš)

Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

3. dan

PEKING - KITAJSKI ZID - PEKING (transferji cca 160km, 3-4 ure)

Zajtrk. Celodnevni izlet na »Veliki zid«, katerega obnovljeni del se nahaja severozahodno od Pekinga. Na poti bomo obiskali delavnico posebno lepih vaz po postopku »cloissone«. Veliki zid ni služil samo prvotnemu namenu izgradnje - obrambi, ampak predvsem kot transportna pot, po kateri so potovali ljudje in blago po hribovitih predelih dežele. Vzpon na zid nam bo ponudil odličen panoramski pogled. Kosilo. Sledi še obisk grobnic dinastije Ming, kjer je svojo poslednjo pot sklenil cesar. Nato pa se bomo odpeljali nazaj proti Pekingu. Nočitev.

4. dan

PEKING - XIAN (transferji cca 30km, hitri vlak 4-5 ur)

Peking je bil stoletja Kitajska »obljubljena dežela«. Prvotno utrjen branik vladarjev in uradnikov, ostaja veličastno središče te velikanske države. Najprej si bomo ogledali največji trg na svetu - Trg nebeškega miru - Maovo kreacijo v središču Pekinga, kjer je med kulturno revolucijo prisostvoval paradam in kjer se je ob njegovi smrti zbralo milijon ljudi, da so izrazili zadnje spoštovanje svojemu voditelju. Trg obdajajo številne zgradbe, ki poudarjajo njegovo veličastnost: Maov mavzolej, Velika dvorana ljudstva, Spomenik ljudskim herojem… S trga se bomo odpravili na obisk Prepovedanega mesta, ki je bilo 500 let zaprto za navadne smrtnike in je največji in najbolje ohranjeni kompleks starodavnih poslopij na Kitajskem. Ogromno razsežnost cesarske palače izražajo tudi naslednje številke: velikost 720.000 m², 800 poslopij, 9.000 soban. Kosilo in prevoz na železniško postajo. Vkrcanje na hitri vlak, vožnja do Xiana. Namestitev v hotelu, nočitev.

5. dan

XIAN - XINING (transferji cca 150km, 3 ure, polet 1 ura)

Po zajtrku obisk grobnice kitajskega cesarja Qui Shi Huangdija, ki so jo leta 1974 pri kopanju vodnjaka odkrili bližnji kmetje. 7 m pod površino zemlje so med arheološkim izkopavanjem odkrili celo armado glinenih kipov vojščakov in konj, ki so bili pokopani v grobnici cesarja, da bi ga čuvali v njegovem posmrtnem življenju. Kosilo. Vožnja na letališče in polet v Xining. Namestitev v hotelu, nočitev.

6. dan

XINING - VLAK NA TIBET (transferji cca 20km, vlak spalnik)

Zajtrk in ogled mesta, med drugim Dongguan Velike mošeje in lokalne tržnice. Kosilo, prevoz na železniško postajo in vkrcanje na vlak (vlak spalnik 1. Razred - 4 postelje v kupeju). Nočitev.

7. dan

LHASA (transferji cca 20km, peš)

Vožnja z vlakom po planoti Tibeta in opazovanje čudovite okolice. Vlak na svoji poti doseže najvišjo točko na svetu Tangula, ki se nahaja na 5068mnv. Med potjo se vlak ustavi na 9 najbolj slikovitih točkah, možnost slikanja pogorja Kunlun, rek Čumo in Tuotuo, jezera Amdo… Po prihodu prevoz v hotel, večerja, nočitev.

8. dan

LHASA (transferji cca 30km, peš)

Zajtrk. Ogled zimske rezidence Dalajlame, čudovite palače Potala, najbolj markantne točke v Lhasi, ki zasluži, da jo imenujemo eno od čudes vzhodnjaške arhitekture. Velikanska zgradba, ki se dviga 100 metrov visoko, kraljuje nad bazarjem in zavitimi ulicami. Devetnadstropno stavbo so v 17. stoletju zgradili za petega Dalajlamo, ki se je sem preselil iz Drupung samostana. Po tem, ko se je nastanil v Potrang karpo - belo palačo, so pričeli graditi še Potrang margi - rdečo palačo, ki naj bi bila njegova grobnica. Odkar so palačo zgradili, je bila domovanje vseh naslednjih Dalajlam in sedež tibetanske vlade. Sledi ogled samostana Jokhang - najbolj čaščene sakralne stavbe v Tibetu z velikim zlatim Budo, doto žene kralja Songtsen Gampa. Dan zaključimo z ogledom samostana Sera. Večerja, nočitev.

9. dan

LHASA - GYANTSE (transferji cca 260km, 6 ur)

Zajtrk in vožnja proti Gyantse-ju, ki je ostal skoraj nedotaknjen s strani Kitajske nadoblasti. Leži na pomembni točki, kjer so potekale karavanske poti in je posebej poznan po volni in ročnih izdelkih. Prečkanje življenjsko pomembne reke Brahmaputre ter slikovita panoramska vožnja čez prelaze Karola (5010m) in Kambala (4794 m). Večerni obisk samostana Pelkhor. Namestitev, večerja in nočitev.

10 dan

GYANTSE - XIGATSE (transferji cca 100km, 2 uri, peš)

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje do Xigatseja, ki leži na višini 3900 m in je drugo največje mesto v Tibetu. Po prihodu ogled Panchan Laminega samostana Tashi Lumpo. Namestitev, večerja, nočitev.

11. dan

XIGATSE - TINGRI (transferji cca 240km, 5,5 ur)

Zajtrk. Vožnja skozi slikovito pokrajino. Na poti postanek v samostanskem mestecu Sakya, grajenem v obliki trdnjave s svojevrstno sivo-belo-rdečo kombinacijo barv. Namestitev v vasici Tingri, večerja, nočitev.

12. dan

TINGRI - KYIRONG (transfer cca 260km, 5,5-6 ur)

Po zajtrku zapustimo Tingri, ki je tibetansko izhodišče proti najvišjim vrhovom sveta, osemtisočakom Makaluju, Cho Oyu in seveda najvišjemu med vsemi - Everestu, 8848m. Občutek imamo, kot da bi se čas ustavil, kamor seže pogled, ni nikjer žive duše. Le v daljavi črne pikice, črede jakov ... Vzpon čez 5000 m visok prelaz, s katerega sega pogled do osemtisočaka Shishapangma. Spust s tibetanske planote po »Avtocesti prijateljstva«. Namestitev, večerja, nočitev.

13. dan

KYIRONG - KATHMANDU (transferji cca 390km, 10 ur)

Po zajtrku bomo zapustili mesto, polno ljudi in vonja po začimbah. Prihod v Kathmandu, prestolnico Nepala. Namestitev, večerja, nočitev.

14. dan

KATHMANDU - CHITWAN NP transferji cca 140km, 4-5 ur)

Po zajtrku bomo začeli ogled starega Katmanduja, okoli trga Durbar, ki je magično doživetje in občutje srednjega veka, kraj kjer so nekoč kronali kralje in kjer so prebivali v palačah, kraljevali in uživali. Povzpnemo se na »opičji« tempelj Swayambunath, ki velja za enega najbolj prepoznavnih simbolov Nepala in od koder se nam bo razprostrl čudovit pogled na katmandujsko dolino. Sledi vožnja do najstarejšega in najbolj znanega parka v Nepalu. Namestitev, večerja, nočitev.

15. dan

CHITWAN NP - POKHARA (ježa slonov, safari, transferji cca 150km, 4-5 ur)

V zgodnjih jutranjih urah bomo prve vtise o parku doživeli kar s slonjih hrbtov. Po prijetni ježi zajtrk, nato vožnja s terenskimi vozili po parku, na foto lovu za enorogim indijskim nosorogom, leopardi, bivoli … Kosilo. V nadaljevanju še voden ogled različnih vrst ptic, nato vožnja v Pokkaro. Večeren prihod, namestitev, nočitev.

16. dan

POKHARA - KATMANDU (transferji cca 210km, 6-7 ur)

Zajtrk. Pokhara ponuja bolj umirjeno doživetje Nepala, z milim podnebjem, čistim zrakom in pogledom na zasnežene vrhove. Ogledali si bomo templja Bindasini in Kali, obiskali slap David. Nato vožnja v Katmandu, namestitev, večerja, nočitev.

17. dan

KATMANDU - PARO - THIMPO (transferji cca 70km, polet 1 ura)

Po zajtrku polet v Butan, lahko bi rekli živeči muzej. Butan obišče malo turistov, saj je Butanska vlada omejila vstop tujcem. Butanci se zavedajo, da je ohranjanje kulture in naravnega okolja bistveno. Samostani, mesta in vasice so čudovite. Mimo vasic in riževih polj se bomo odpeljali v prestolnico Thimpo, kjer si bomo ogledali spominsko stupo Chorten ter v muzeju na odprtem spoznali tradicionalno butansko hišo ter se seznanili z načinom življenja. Obisk Dzong Tashi Chho, kjer se nahaja sedež parlamenta, kraljeva soba… Namestitev, večerja, nato pa ogled folklorne predstave. Nočitev.

18. dan

THIMPO - PUNAHKA (transferji cca 100km, 3 ure)

Po zajtrku ogled tržnice, šole 13 tradicionalnih obrti in umetnosti. Po ogledih vožnja preko 3150 m visokega prelaza Dochula v Punahko. Na poti bomo naredili postanek za ogled templja Chimi Lhakhang, kamor romajo ženske, ki ne morejo zanositi, zato je simpatična vas okoli samostana okrašena s poslikanimi ali izrezljanimi falusi ter belimi levčki, simboli sreče. V Punahku bomo uživali v Unescovem zakladu, arhitekturno lepoto starega Dzonga in celotnega mesta, ki je paša za oči. Sledi obisk tradicionalne butanske kmetije, kjer nam bodo predstavili navade in običaje življenja na podeželju. Namestitev, večerja, nočitev.

19. dan

PUNAHKA - PARO (transferji cca 130km, 4 ure, pohod)

Zajtrk. Vožnja v Paro, edino butansko okno v svet. Po prihodu bomo odšli do najbolj drzno pozidanega butanskega samostana Taktsang, ki se stiska na majhni polici 800 metrov visoke pečine nad mestom Paro. Zgrajen je bil pred več kot 1000 leti, ko je guru Rimpoče jezdil preko Himalaje na hrbtu svoje žene, začarane v tigrico. Povratek v Paro, prosto popoldne. Večerja, nočitev.

20. dan

PARO - KATMANDU (transferji cca 20km, polet 1 ura)

Zajtrk. Polet v Katmandu in prosto za individualne oglede. Namestitev, večerja, nočitev

21. dan

KATMANDU - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Prevoz na letališče. Polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

DOBRO JE VEDETI: Tibet se nahaja na preko 3600 m nadmorske višine, prav tako boste potovali prek prelazov, ki so na višini tudi do 5000 m nadmorske višine. Vse potnike prosimo, da se pred prijavo na potovanje posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom, ali se takšnega potovanja lahko udeležijo. Večina cest ni asfaltiranih, so makadamske in pogosto zelo slabe, vodijo prek prelazov, ki ležijo na višinah do 5050 m.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v višave sveta - Tibet, Nepal in Butan - 19375

Price
4199€ per person
Duration
21 dni
Destination
Azija
Travellers
minimalno 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *