Potovanje z vrhunci Savdske Arabije – 19409

vroče potovanje-vroča cena
Cena
3590€ po osebi
Trajanje
11 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje z vrhunci Savdske Arabije

Tradicionalna Savdska Arabija s pridihom modernega - 11 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Vroče Potovanje
Odpravimo se skupaj na potovanje in spoznajmo tradicionalno Savdsko Arabijo s pridihom modernega in navdušujočo naravo. Kraljevina Savdova Arabija je bila dolgo ena izmed „sivih“ lis na svetovnem turističnem zemljevidu, kajti tujcem se je odprla šele pred 15 leti. Manj zaradi potrebe po zaslužku, za to imajo nafto, kot zaradi želje, da to lepo deželo...

Kaj je vključeno

Destinacija
Bližnji Vzhod Bližnji Vzhod
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
RIYADH
Datum in čas začetka potovanja
29. maja, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 490€ :
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: je potreben Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 300€ vizum in urejanje: 130€

Odpravimo se skupaj na potovanje in spoznajmo tradicionalno Savdsko Arabijo s pridihom modernega in navdušujočo naravo.
Kraljevina Savdova Arabija je bila dolgo ena izmed „sivih“ lis na svetovnem turističnem zemljevidu, kajti tujcem se je odprla šele pred 15 leti. Manj zaradi potrebe po zaslužku, za to imajo nafto, kot zaradi želje, da to lepo deželo predstavijo svetovni javnosti. Meka in Medina sta kot „čuvaja svetih mest Islama“ še naprej za nemuslimane zaprti in občasno zavrnejo kakšnemu nemuslimanu vizum. Dežela navduši z neobičajno pestrostjo: od tradicionalnih beduinskih vasi v eni izmed največjih puščav sveta do najmodernejših velemest, ki z osupljivimi stavbami simbolizirajo vstop Savdske Arabije v prihodnost. Enkratna pokrajina gorovja Asir je pravo nasprotje širnim puščavskim ravnicam; poleg tega še največja oaza na svetu, nekatera izmed najboljših področij za potapljanje na svetu, enkratni kulturni zakladi kot npr. nabatsko mesto Madain Saleh. Prebivalci so do obiskovalcev dokaj zaprti in zelo zanimivi.

 

Cena potovanje je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.

Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si
Vizum: Je potreben. Možnost zavrnitve izdaje, zato Vard ne odgovarja za izdajo vizuma in v primeru zavrnitve izdaje vizuma potnik nosi vse stroške, vezane na organizacijo potovanja.
Potnice, ki ne potujejo v spremstvu moža in nimajo istega priimka, lahko vstopijo v državo le v primeru, da so starejše od 26 let. V kolikor potujeta potnik in potnica ki nista poročena ali nimata enakih priimkov namestitev v dvoposteljni sobi ni mogoča. V tem primeru je obvezno doplačilo za enoposteljno sobo.
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz, letališke pristojbine, nočitve v dobrih hotelih 4*, obroki, vstopnine, ogledi in transferji po programu potovanja, slovenski vodja poti, organizacija potovanja in dodatno zavarovanje z asistenco v tujini.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 90 € po osebi.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 300€
vizum in urejanje 130€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 490€

Savdska Arabija, Saudska Arabija

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA-JEDDAH

Zbirno mesto na letališču Ljubljana oz. prevoz do okoliškega letališča.. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Rijadu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih in transfer do hotela. Namestitev, nočitev.

2. dan

JEDDAH

Po zajtrku se bomo zapeljali na ogled mesta. Na poti bomo občudovali stare otomanske hiše, okrašene s koralami in tipičnimi lesenimi okni. Ustavili se bomo pri hiši Nasif, zgrajeni v letu 1800, katere lastnik je bila ena od najbolj vplivnih trgovinskih družin v Jeddahu. Hiša je bila v 19. stoletju ena najpomembnejših stavb v mestu. V njej je prenočil tudi kralj Abduz Aziz, kot gost lastnika Mohameda Nasifa, ko je vodil svojo zmagovito vojsko v prestolnico zahodne pokrajine. V kolikor bo hiša odprta za obiskovalce, si jo bomo ogledali tudi znotraj. Po kosilu v restavraciji nadaljujemo v ogledom Altaybat intl City (muzeja Abdul Rauf Khalil), v katerem se nahajajo več kot 2500 let stari predmeti. Dan bomo zaključili s sprehodom ob obali ter z krajšo vožnjo s čolnom, od koder se nam bo nudil prelep pogled na mesto. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan

JEDDAH-ABHA

Zajtrk. Vožnja do slikovite ribje tržnice, krajši postanek, nato pa polet v Abho, prestolnico province, ki leži na zahodnem robu gorovja na višini 2200m in je zaradi lege v poletnih mesecih priljubljeno letovišče mnogih Savdijcev. Kosilo in popoldanski obisk bazarja, na katerem ponujajo ročno izdelane pisane košare, ki so pri turistih še posebno priljubljene. Večer pa bo nekaj posebnega, saj bomo gostje savdijske družine in tako dobili predstavo o življenju, načinu in običajih čudovitih lokalnih prebivalcev. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

4. dan

ABHA

Zajtrk. Dan bo namenjen ogledu Mont Souda in Rejal Alma ter obiskom starih vasi. Ogled Bin Himsan tracidionalne vasi, replike življenja Asircev v preteklosti. V vasi se poleg zanimivih stavb in kamnitega stolpa nahaja tudi muzej, trgovinica z spominki ter tradicionalna restavracija Bin Himsan, v kateri bomo imeli kosilo. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

5. dan

ABHA-AL ULA

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet preko Jeddaha/Riyadha do Al Alu. Al-Ula odgovarja biblijskemu Dadanu in je bila središče lihianske države. Na poti do kampa/hotela se bomo ustavili za ogled veličastne Slonje skale. Namestitev, nočitev.

6. dan

AL ULA

Po zajtrku si bomo najprej ogledali Muzej province Al Ula, nato staro mestno jedro in obiskali staro železniško postajo Hedschas. Vožnjo nadaljujemo proti Madain Salehu z 131 nabatskimi skalnatimi grobovi. Ta ogled je zagotovo eden od vrhuncev tega potovanja. Antični Al Hijr je bil najjužnejša prestolnica nabatskega kraljestva, danes v Jordaniji ležeča Petra pa severna prestolnica. Podroben ogled umetelnih fasad, grobov Al Fareed in Al Bint, islamske utrdbe Fatini. Večerja, nočitev.

7. dan

AL JAFW-HAIL

Zajtrk. Ogled trdnjave Sakkara o izgradnji katere obstaja veliko zgodbic, najverjetneje pa je bila zgrajena v 7. stoletju. V nadaljevanju ogled Al Rajajil-a, 50 skupih stoječih stebrov. Razporejeni so v skupine štirih ali več in se nagibajo navzven. Kosilo. Vožnja do Jubbah -a, kjer se nahajajo poslikane/gravirane skale z raznimi motivi, kot naprimer živali ki pijejo vodo, lovci… Vožnja do hotela, namestitev, večerna, nočitev.

8. dan

HAIL-QASSIM

 Po zajtrku ogled trdnjav Uaref in Qishla, kosilo in nadaljevanje vožnje do Qasima. Ogled Oyoon Al Jaw, tržnice Al Mosawgef, Večerja, nočitev.

9. dan

QASSIM-RIYADH

Zajtrk Celodnevna vožnja skozi slikovito pokrajino mimo Shagre in Ushaigerja do Riyadha. Večerja, nočitev.

10 dan

RIYADH

Zajtrk. Celodnevni ogled savdijskega glavnega mesta Rijada, prestolnice Kraljevine Savdove Arabije in njegove okolice. Začnemo z vožnjo v Dariyyah, zgodovinsko prestolnico družine Al Saud v majhni oazi Hanifa wadija, kjer si ogledamo ruševine nekdanje prestolnice in v novem delu mesta Središče za obiskovalce (če bo odprto), dve palači in različne bivalne stavbe. Nadaljujemo z ogledom velike kamelje tržnice in v starem delu Rijada palače Musmak, mogočne utrdbo iz blata. Opoldne tipično savdijsko kosilo. Sledi vožnja na modernistični Al Faisaliah-Tower, s katerega se nam ponuja širni razgled na Rijad. Popoldne obširni obisk Narodnega muzeja in Muzeja kralja Audulaziza. Za zaključek še sprehod po suku (tržnici). Povratek v hotel in večerja. Nočitev. 

11. dan

RIYADH-LJUBLJANA

Zgoden jutranji prevoz na letališče. Polet proti Ljubljani oz. okoliškemu letališču.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed bližnjih letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).


* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 995€
vroče potovanje-vroča cena
From 1599€
vroče potovanje-vroča cena
From 1599€
vroče potovanje-vroča cena
From 1529€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje z vrhunci Savdske Arabije - 19409

Price
3590€ per person
Duration
11 dni
Destination
Bližnji Vzhod
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *