Cena
3999€ po oseba
Čas Trajanja
12 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potnikov
min. 10 potnikov

Potovanje severnih obzorij - Aljaska

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Severna Amerika Odkrij Severna Amerika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
ANCHORAGE
Datum Odhoda
13. julija, 2023 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI:: enoposteljna soba - 600€; Esta registracija - 36€
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 300€

Severna Amerika, potovanje kot si ga za sever predstavljamo. Aljaska je prava posebnost Severne Amerike. Potovanje nas popelje v raj pristnosti naravnih parkov, idiličnih voženj po veličastno slikovitih cestah, z vlakom, ladjico, pasjo vprego… Lahko bi rekli kot taoisti, ko nas narava pokliče nazaj k sebi, k pristnosti, k izvoru. Potovanje pravega razvajanja duše in zagotavljanje notranjega miru.

 

 

 

Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 6 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 50€ po osebi.

Cepljenje:
Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje.

Pomembno:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so od 1.1.2021 dalje obiskali Kubo.Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, 10x nočitve z zajtrki v hotelih 3*-4*, motelih ali lodžih, ogledi po programu z vključenimi vstopninami v narodni park Denali, Sea life in Aljaški muzej, rudnik zlata v Fairbanksu, krajša vožnja s pasjo vprego, vožnja s parnikom, vsi navedeni prevozi s kombijem, vodja poti, zavarovanje z asistenco v tujini, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 300€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 600€
Esta registracija 36€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA - ANCHORAGE (polet s presedanjem, transfer 15 km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Anchorageju, enemu najsevernejših mest. Po ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v hotel. Nočitev.

2. dan

ANCHORAGE (transferji cca 20km, peš)

Po zajtrku ogled Aljaškega muzeja, v katerem bomo spoznali tradicijo prvih naseljencev na Aljaski. Nadaljujemo do jezera Hood, največjega plavajočega letališča na svetu, obisk parka potresov in nazaj v mestno središče. Nočitev.

3. dan

ANCHORAGE - NP DENALI (transferji cca 260km, 4 ure, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali do Talkeene, ki je podala temelj za serijo Severna obzorja. Mestno središče navdušuje s stavbami iz leta 1900 in spada pod narodno zgodovinsko dediščino. Pot nadaljujemo skozi strme doline vse do narodnega parka Denali. Namestitev v delu parka pod vrhom Mt. Mckinley, nočitev.

4. dan

DENALI NACIONALNI PARK (transferji cca 330 km, 6 ur, peš)

Zajtrk. Ogled Narodnega parka Denali, kronskega dragulja Aljaške divjine, ki se razprostira na 2,5 milijona ha velikem področju. Opazovali bomo floro in favno, razne živali ter se seznanili z zgodovino samega parka ter vsrkavali podatke o enkratni sub-arktični puščavi in polnili kapacitete fotoaparatov. Preostanek dneva bo namenjen preživljanju prostega časa, predlagamo splavarjenje po reki Nenana ali helikopterski prelet parka. Nočitev.

5. dan

DENALI - FAIRBANKS (transferji cca 360km, 5 ur, peš, parnik, vlakec)

Zajtrk. Vožnja do Fairbanksa, drugega največjega mesta na Aljaski. Obisk nekdanjega rudnika zlata, po katerem se bomo v spremstvu lokalnih vodnikov popeljali z vlakom in spoznali, kako so nekoč kopali zlato. Popoldan triurno križarjenje z rečnim parnikom, ki bo na svoj šarmanten način prav tako nepozabna avantura. Namestitev, nočitev.

6. dan

FAIRBANKS - TOK (transferji cca 320km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Pot nas bo vodila po Aljaški hitri cesti vse do mesta Tok, kjer so doma prvotni prebivalci indijanskega plemena Athabasca, dandanes pa je poznano predvsem po vzreji tekmovalnih psov za atraktivne pasje dirke. Nastanitev in prenočevanje.

7. dan

TOK - VALDEZ (transferji cca 400km, 6 ur, peš)

Zajtrk. Vožnja po eni najlepših in najstarejših panoramskih cest Aljaske, Route 1. Cesta sledi aljaškemu naftovodu, enemu največjih človeških dosežkov. Postanki med potjo za občudovanje narave in zgodovinskih obcestnih koč. Prihod v obalno mesto Valdez, imenovano tudi »Aljaška Švica«. Krajši ogled mesta. Namestitev, nočitev.

8. dan

VALDEZ - SEWARD (transferji cca 150km, 3 ure, trajekt, peš)

Zajtrk. Zgodnje jutranje vkrcanje na trajekt. Na poti, križarjenju skozi Prince William Sound bo čas za opazovanje ledenikov in morskih živali kot so morske vidre, kiti… Plovba vse do pristanišča Whittier, od koder bomo pot nadaljevali z avtobusom skozi edinstven tunel vse do doline ledenika Portage Glacier. Postanek pri jezeru Portage in ledeniku Exit. Večeren prihod v Seward, namestitev, nočitev.

9. dan

SEWARD (transferji cca 30km, peš)

Zajtrk. Ogled Alaska Sea Life centra, kjer bomo spoznali bogastvo aljaškega podvodnega sveta. V kolikor bo vreme dopuščalo se bomo odpravili na krajše križarjenje po nacionalnem parku Kenai (doplačilo na kraju samem). Nočitev.

10. dan

SEWARD - ANCHORAGE (transferji cca 200km, 3 ure, peš)

Zajtrk. Obisk centra, kjer bomo spoznali svetovno znane vprežne pse, ki vsako leto tekmujejo na znameniti dirki pasjih vpreg Iditarod. Krajša vožnja s pasjo vprego po aljaški divjini. Nadaljujemo z vožnjo preko gora Kenai v Anchorage. Namestitev, nočitev.

11. dan

ANCHORAGE - LJUBLJANA (transferji cca 15km, polet s presedanji)

Prevoz na letališče in polet s presedanji proti Evropi.

12. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Severna Amerika

vroče potovanje-vroča cena
Od 4599€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2249€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3599€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje severnih obzorij - Aljaska - 12 dni (19237)

Cena
3999€ na osebo
Trajanje
12 dni
Destinacija
Severna Amerika
Popotniki
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *