Cena
2449€ po osebi
Trajanje
9 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potniki
min. 13 potnikov

Teksaški Ranger - Potovanje na jug ZDA

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje na ameriški jug – odkrivanje ZDA malo drugače. Na potovanju v Teksas gremo do enega manj poznanih a hkrati enega največjih parkov ZDA, ki je ravno zaradi manjše obiskanosti veliko bolj pristen in doživet. Med kanjoni in rečnimi zavoji bomo imeli obilje pejsažev. Stopnjevanje do bivanja na pravem teksaškem ranču in aktivnosti po želji...

Kaj je vključeno

Destinacija
Severna Amerika Severna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
DALLAS
Datum in čas začetka potovanja
27. junija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI:: enoposteljna soba - 335 €; vstopnine na poti (samo ob prijavi) - 70 €; ESTA - 36 €
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih in motelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatne cene
skupina 7-12 potnikov: 249€

Potovanje na ameriški jug – odkrivanje ZDA malo drugače. Na potovanju v Teksas gremo do enega manj poznanih a hkrati enega največjih parkov ZDA, ki je ravno zaradi manjše obiskanosti veliko bolj pristen in doživet. Med kanjoni in rečnimi zavoji bomo imeli obilje pejsažev. Stopnjevanje do bivanja na pravem teksaškem ranču in aktivnosti po želji v okviru bogate ponudbe. Vsekakor si bomo ježo konj privoščili v slogu starih kavbojev iz znanih vesternov. Eden izmed prijetnejših doživetij bo gotovo tudi obisk slovitega Alama – samostana in prizorišča velike zgodovinske bitke. Še San Antonio in prestolnica žive glasbe v Austinu ter pokrito bo skoraj vse.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 7 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 40 € po osebi.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Potrebna je ESTA registracija pred odhodom v ZDA. ESTA ni zagotovilo za pot pač pa predpogoj za potovanje.

POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so po 1.1.2021 potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji, navedene takse v parkih in območjih varovane narave, ježa konj na ranču, čolni po reki Rough Run, 7 x nočitev z nočitev z zajtrkom v hotelih in motelih 3*, vse zunanje oglede, vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 7-12 potnikov 249 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 335 €
vstopnine na poti (samo ob prijavi) 70 €
ESTA 35 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA-DALLAS (polet s presedanji, transfer cca 40km)

Zbor potnikov in prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Dallasu. Po pristanku in ureditvi formalnosti sledi prevoz v mesto in krajša orientacijska panorama mimo skylina in slovite točke Kennedyjevega umora na Dealey Plazi z zloglasno Grassy knoll, nato pa v objektiv ujamemo še domovanje Dallas Starsov in Dallas Cowboysov. Priložnost za obisk katerega od znanih barov ali restavracij, nato pa zaslužen predah. Nočitev.

2. dan

DALLAS - SAN ANGELO - BIG BEND NP (transferji cca 800km, 10 ur, peš)

Po zgodnjem zajtrku pričnemo dolgo pot na mejo z Mehiko. Na poti se bomo ustavili v San Angelu in si ogledali nekdaj slovito mejno obrambno linijo fort Concho, ki je na svojem vrhuncu gostila tudi znameniti regiment »Buffalo soldiers«. Tako vojaki, kot popotniki, trgovci in eminentneži pa so za svojevrstno zabavo vzdrževali enega najbolj poznanih bordelov Zahoda, poznanega lokalno kar kot Miss Hattie, kateri je danes ohranjen kot muzej. Po obisku nadaljevanje vožnje in proti večeru prispemo na naš dnevni cilj v sklopu parka Big Bend. Nočitev.

3. dan

BIG BEND NP (transferji cca 50km, spust s čolni po reki, peš)

Zajtrk in pričetek odkrivanja čudovitega in zelo podcenjenega parka na jugu ZDA. Big Bend sledi reki Rio Negro kar 400 km in v tej pokrajini kraljujejo kanjoni, puščava Čihuahan, zelenje in gore, vse pa se stilno prepleta in tvoji enkratno krajino. Mnogotera nepozabna področja bomo najbolje v objektive ujeli z najboljše možne točke, to je na poldnevnem spustu po reki. Kar ne bomo uspeli ujeti v objektiv pa bomo poskušali uloviti v objektive na panoramskih točkah poti skozi park. Park je domovanje redkih gorskih levov in gosti tudi zgledno število medvedov. Starodavne apnenčaste tvorbe v kombinaciji s kaktusi pa bodo prav tako fenomenalna tarča naših fotografskih aparatov. Po celodnevnih aktivnostih bomo pošteno utrujeni in prilegel se bo počitek, a morda bo še nekaj energije in želje po opazovanju zvezdnega neba, ki je tod posebej zanimiv zaradi odročnosti lokacije in pomanjkanja mestnih razsvetljav, katere bi ta kontrast na nebu izničile. Nočitev.

4. dan

BIG BEND NP - TEKSAŠKI RANČ (transferji cca 600km, 7 ur, peš

Zajtrk. Heeejaaahhh! Oddirjali bomo proti našemu ranču, kjer bomo preživeli sledeči dve noči. Najbolje da kar nadenemo svoje westrn škornje in se zlijemo z aktivnostmi na ranču. Ranč nam bo nudil vse možno udobje a bo hkrati zagotavljal pristnost in doživetje. Možnost ježe konj, udeležbe na kuharskem tečaju, pohodništva, ogleda posestva ali zgolj namakanje v bazenu in opazovanje dnevnih aktivnosti ranča. Večer je vselej živahno ob ognju kjer se dogaja – ples, petje in še marsikaj. Namestitvene kapacitete so vse stilno »westrn« opremljene, nosijo pa imena »cowboy« legend kot so Wyatt Earp, Doc Holiday, Buffalo Bill ali morda Jesse James, kateri bi bil vaš izbor? Nočitev.

5. dan

TEKSAŠKI RANČ (ježa konj, peš)

Po zajtrku sledi ježa s konji po ranču in spoznavanje okolice. Vsekakor ne bo šlo brez dobrega klobuka v stilu Johna Wayna. V kolikor ježa ni po volji pa se bo našlo mnogo drugih aktivnosti. Vsekakor nas bo stik z naravo in stil življenja preteklega obdobja kanček sprostil in iz nas potegnil tiste pozabljene misli. Večeri na ranču so vselej zanimivi, morda bo kdo zaigral partijo holdem, lahko pade kakšen Blak Jack, zapoje kak kavboj, ali katero omreži kavboj z lasom… Ranč pomeni vselej tudi najboljši izbor hrane, zato si boste tudi tu lahko dali duška. Nočitev.

6. dan

TEKSAŠKI RANČ - SAN ANTONIO (transferji cca 100 km, 1,5 ure, peš)

Zajtrk. Naši pravljični izkušnji bomo rekli zbogom in se odpravili nazaj v kraljestvo mest in velemest. Čaka nas San Antonio, kjer domuje znameniti samostan (ruševine) Alamo. Obiskali bomo prizorišče legendarne bitke med Mehičani in republiko Texas, katero so leta 1836 Mehičani sicer dobili a žrtev vseh padlih Teksašanov v Alamu je spodbodla nacionalizem in željo po maščevanju in že dober mesec in pol kasneje je Mehika izgubila pri San Jacintu. Nato se bomo podali na prijetna doživetja ob Riverwalk četrti z butičnimi trgovinicami, restavracijami, vse skupaj pa krasi zelenje ob reki. Mesto ima slikovito preteklost in močno kulturno mešanico današnjih velikih sosed. Namestitev in nočitev.

7. dan

SAN ANTONIO - AUSTIN (transferji cca 130km, 2 uri, peš)

Zajtrk in počasi krenemo dalje, tokrat proti »očetu Teksasa«, kot Austin tudi ljubkovalno imenujejo, saj nosi ime po ustanovitelju današnje zvezne države SF Austinu, kateri je tukaj naselil prvih 300 ameriških družin in vodil uspešno diplomacijo s sosednjo Mehiko. Današnji Austin se je oklical za svetovno prestolnico žive glasbe in vsekakor bo ena od naših nocojšnjih tarč klasični pub z živo glasbo. Še prej pa ogled zanimivih poslopij - državno hišo, kopalni kompleks Barton Springs, se sprehodili ob jezeru in nato namestili za to noč.

8. dan

AUSTIN - DALLAS (transferji cca 320km, 4 ure, polet s presedanjem)

Po zajtrku bomo počasi odrinili proti Dallaškemu letališču. Na poti postanek za obisk muzeja »Hall of fame« teksaških rangerjev, se poučili o zgodovini in funkciji tega spoštovanega poklica in sklenili našo osrednjo nit potovanja. Prijava na let in polet s presedanjem proti domu.

9. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje leta proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega
letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2549€
vroče potovanje-vroča cena
From 4190€
vroče potovanje-vroča cena
From 1399€
vroče potovanje-vroča cena
From 3699€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Teksaški Ranger - Potovanje na jug ZDA - 9 dni - 19231

Price
2449€ per person
Duration
9 dni
Destination
Severna Amerika
Travellers
min. 13 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *