vroče potovanje-vroča cena
Cena
2990€ po oseba
Čas Trajanja
12 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min 20 potnikov

Turkmenistan,Uzbekistan,Tadžikistan,Kazahstan in Kirgizistan

5 očarljivih držav v 12 dneh
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
BISHKEK
Datum Odhoda
22. julija, 2022 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 375€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: je potreben za Turkmenistan in Tadžikistan Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 15-19 potnikov: 430€ vizumi in urejanje: 180€ Odhoda 24.7., 7.8.: 409€€

Potovanje lepot ob svilni cesti, v osrčje Timuridskega imperija, po sledeh sovjetov in vpliva Islama, med čredami konj in biseri zapuščine Partov.

RANA URA, ZLATA URA

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 60€.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben za Turkmenistan in Tadžikistan
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Ashgabat in Bishkek-Ljubljana (oziroma okoliško letališče), Dushambe-Almaty v ekonomskem razredu, prevoze z avtobusi/kombiji, vlaki, 10x nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, obroki in ogledi z vstopninami po programu potovanja, angleško govoreči lokalni vodniki, vodja poti, zavarovanje z asistenco v tujini, organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 430€
vizumi in urejanje 180€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 375€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-ASHGABAT (polet s presedanjem)

Zbor potnikov Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s prestopom proti Ashgabatu, glavnemu mestu Turkmenistana.

2. dan

ASHGABAT (transferji cca 45km, peš)

Pristanek v Ashgabatu. Po krajšem počitku se bomo podali na raziskovanje prestolnice Ashgabat, mesta ljubezni, belega marmorja in številnih fontan, ki leži 25 km severno od meje z Iranom in je največje industrijsko, znanstveno in kulturno središče države. Ogledali si bomo Ertugrul Gazi mošejo s štirimi minareti in veliko kupolo, park neodvisnosti s 118m visokim stolpom, Nacionalni muzej arheološko najdišče »Stara Nissa« iz časov dinastije Partov - naslednikov imperija Aleksandra Velikega v jugovzhodnem delu Azije, ter čudovito največjo mošejo v osrednji Aziji - Turkmenbashi Ruhy. Sledi še obisk centralne tržnice in večerja tradicionalni turkmenistanski restavraciji. Nočitev.

3. dan

ASHGABAT-DARVAZA-KHIVA (transferji cca 660km, 10-11 ur, peš, prečenje meje)

Po zajtrku se bomo zapeljali do 250 km oddaljene puščave Karakum, kjer se nahaja Darwaza Gas krater, poznan tudi kot »vrata v pekel«. Po ogledu kosilo v restavraciji, nato pa vožnja do sosednje države Uzbekistan, vse do mesta Khiva, kjer se bomo namestili in prenočili. 

4. dan

KHIVA (transferji cca 35km, peš)

 Zajtrk. Khiva je s svojo izjemno arhitekturno krajino uvrščena med UNESCO-ve zaklade in je tako del svetovne dediščine. Sprehod po mestu z razkošnimi palačami, visoko segajočimi minareti, enkratnimi mavzoleji in medresami nas bo popeljal v svet pravljic »Tisoč in ene noči«. Večina pomnikov preteklosti se nahaja v trdnjavskem kompleksu Itchan-Kala, kjer si bomo ogledali veličastna pročelja in mogočnost osrednje trdnjavske zgradbe Kunya-Arc, rezidenco zadnjega Khana in mavzolej Ismaila Khodja, mošejo Juma ter palače Tash Hovli. Velik ponos mogočnega mesta sta tudi mavzolej Mahmuda Pahlave in mogočen minaret Islam-Khodja, okrašen z malimi, glaziranimi zidaki. Večerja. Nočitev. 

5. dan

KHIVA-BUKHARA (transferji cca 450km, 7 ur, peš)

Zajtrk. Zapeljali se bomo skozi puščavo Kyzylkum, katere ime v prevodu pomeni »rdeč pesek« in so jo v preteklosti imenovali »dežela tisočerih mest«, vse do mesta Bukhara. Le-to datira v 8. stoletje in je bilo 200 let središče razvijajočega se islamskega kraljestva. Po prihodu v Bukharo ogled mestnega središča, mošeje in mavzoleja. Namestitev, večerja, nočitev.

6. dan

BUKHARA-SAMARKAND (transferji cca 290km, 5 ur, peš)

Zajtrk. Vožnja z vlakom do mesta Samarkand, ki je zaradi izjemne zemljepisne lege v dolini Zarafshan postalo najpomembnejše mesto v regiji ter pomembna postojanka na svileni cesti. V svoji 2500 letni zgodovini je imelo mnogo različnih osvajalcev in obiskovalcev - Aleksander Veliki-Makedonski, arabska ljudstva, Džingiskanova armada in naposled Timurjeva osvojitev ter priključitev velikemu imperiju Timuridske dinastije. Tako se je Samarkand razvijal pod vplivi iranske, indijske, mongolske pa tudi daljnovzhodne in zahodne kulture. Po kosilu si bomo ogledali sloviti trg Registan z medresami, ostanke mošeje Bibi Khanun poimenovane po Timurjevi soprogi, Timurjev mavzolej Guri Emir in živahni bazar Siab. Namestitev in nočitev. 

7. dan

SAMARKAND-TAŠKENT (transferji cca 315km, 5 ur, peš)

Po zajtrku se bomo z vlakom zapeljali do glavnega mesta države Uzbekistan - mesta Taškent, ki je višek razvoja doživelo v 16. stoletju. Leta 1966 ga je prizadel silovit potres, a je po obnovi postalo eno najlepših kulturnih, upravnih in gospodarskih središč regije. Ogledali si bomo stari del mesta s kompleksom Khast-Imom, muzej umetnosti in bazar Chor-Su. Namestitev, večerja, nočitev. 

8. dan

TAŠKENT-KHUJAND-DUSHANBE (transferji cca 480km, 8,5 ur, peš, prečenje meje)

Po zajtrku vožnja do mesta Khujand v Tadžikistanu, v preteklosti imenovanega Leninabad, danes pa je to drugo največje mesto v državi. Ogledali si bomo zgodovinski muzej Sughd in Sheikh Muslihiddin mavzolej. Po ogledu vožnja do glavnega mesta Tadžikistana, Dushanbe. Namestitev, večerja in nočitev. 

9. dan

DUSHANBE (transferji cca 25km, peš)

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta, čigar ime v prevodu pomeni »ponedeljek«. Najprej se bomo zaustavili pri trdnjavi Hissar, ki je palača iz časa Bukharskih Emiratov in je obkrožena s spomeniki in mavzoleji iz 18.stoletja. Nadaljujemo do trga neodvisnosti in spomenika Ismaila Sononija, ustanovitelja tadžikistanske države ter do največje knjižnice v Srednji Aziji, kjer hranijo preko 11 milijonov knjig. Današnja večerja bo pripravljena v tipični tadžikistanski restavraciji. Nočitev.

10 dan

DUSHANBE-ALMATY (transferji cca 40km, polet 1ura45min, peš)

Po zajtrku prevoz do letališča in polet proti največjemu kazahstanskemu mestu Almaty. Po pristanku ogled mesta: Parka Panfilov , poimenovanega po vojakih padlih v boju z nacisti leta 1941, katedrale Zenkov, Muzeja kazahstanskih narodnih glasbenih instrumentov, Zelenega bazarja, centralne mošeja, trga republike. Zapeljali se bomo še do 110m visokega hriba Kok-tobe, s katerega se širi prelep pogled na mesto in okolico. Večerja v nacionalni restavraciji. Namestitev, nočitev.

11. dan

ALMATY-BISHKEK (transferji cca 240km, 4-5 ur, peš, prečenje meje)

Po zajtrku vožnja in prečkanje meje v državo Kirgizistan ali Kirgiško republiko vse do njenega glavnega mesta Bishkeka. Kirgizija je pokrajinsko zelo lepa dežela gorskih pašnikov, odličnih jezdecev in iskrih konj, smrekovih gozdov, predvsem pa odprtih travnatih širjav s kuliso belih gora v ozadju. Samo mesto Bishkek je mirna prestolnica z zelo lepo urejenimi parki. Obiskali bomo živahen glavni trg Ala-Too, se sprehodili mimo Bele hiše-parlamenta in skozi prijeten Panfilov park, ustavili se bomo pred Filharmonijo, katedralo Zenkov in se sprehodili po narodnem parku Ala-Archa ter tržnici Osh Bazaar. Večerja v tradicionalni restavraciji s folklornim programom. Namestitev, nočitev.

12. dan

BISHKEK-EVROPA-LJUBLJANA (transferji cca 25km, polet s presedanjem)

Po zajtrku prevoz na letališče in prijava na polet s prestopom. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2349€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Turkmenistan,Uzbekistan,Tadžikistan,Kazahstan,Kirgizistan -193993

Cena
2990€ na osebo
Trajanje
12 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *