vroče potovanje-vroča cena
Cena
1699€ po osebi
Trajanje
12 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 20 potnikov

Potovanje po zelenem otoku

Šrilanka s počitnicami na obali
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Šrilanka in počitnice na obali Potovanje na Šrilanko ali Cejlon, prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistične-singalske kulture, ki predstavljajo višek budistične umetnosti in kulture v Aziji. Pomembne relikvije nas spremljajo...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
COLOMBO
Datum in čas začetka potovanja
25. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 235€ ETA registracija z urejanjem: 60 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ETA registracija je potrebna Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 10-19 potnikov: 190€ ETA registracija: 95 €€

Šrilanka in počitnice na obali

Potovanje na Šrilanko ali Cejlon, prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistične-singalske kulture, ki predstavljajo višek budistične umetnosti in kulture v Aziji. Pomembne relikvije nas spremljajo praktično na celi poti, ki pa jo popestri tudi druženje z največjo kopensko živaljo – slonom, in spoznali njihovo resnično krotkost. Dodajmo še razkošno tropsko zelenje notranjosti otoka, katerega vrhunec doseže potovanje v Nuwara Eliyi in samem Kandyju. Spust na bleščeče plaže z zibajočimi se palmami ob oceanu pa ima blagodejen učinek na zaključek potovanja. Izjemno prijazni in topli ljudje nam približajo kulturo bogate države, hkrati pa spoznamo, da je to tisto mesto, kjer bomo preživeli sanjske počitnice, kadarkoli se bomo vračali. To je doživetje na potovanju Šrilanka in počitnice na obali.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si

VIZUM:
Vizum – ETA registracija je potrebna.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi/kombiji po Šrilanki, 8 x polpenzion v hotelih 3*-4*, in 1 x v gostišču v Nuwara Eliyi, 1x safari, obroki in ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, organizacija potovanja in slovenski vodja poti v času ogledov po Šrilanki, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-19 potnikov 190€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 235€
ETA registracija z urejanjem 95 €

NS 19361

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA - COLOMBO (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Aziji. 

2. dan

COLOMBO (transferji cca 35km)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto. Ogledali si bomo Fort - staro mestno jedro, Pettah - mestna četrt z bazarji, Cimetovi vrtovi - prestižna poslovna in stanovanjska četrt s parkom Viharamahadevi. Spoznali se bomo tudi z religiozno pestrostjo velemesta in videli hindujske templje, nizozemsko cerkev Wolfendaal iz leta 1749, mošeje, meditacijski center na jezeru Beira… Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan

COLOMBO - PINNAWELLA - DAMBULLA (transferji cca 170km, 5,5 ur)

Po zajtrku si bomo ogledali sirotišnico - zavetišče za slone v Pinnawelli. Ustanovljena je bila 1975 leta za oskrbo zapuščenih in ranjenih slonov. Število nastanjenih slonov se je precej povečalo, rodilo se je celo 23 slončkov. Po prijetnih doživetjih s temi prijaznimi orjaki, se bomo odpeljali do Dambulle, kjer si bomo ogledali skalne templje - votline s številnimi kipi Bude, ter razkošne stenske poslikave. V Dambulli je tudi velika grosistična tržnica sadja in zelenjave, kjer se vedno dogaja na veliko. Zapeljali se bomo skoznjo in od blizu doživeli ta utrip trgovanja. Nato do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

4. dan

DAMBULLA - POLONNARUWA (transferji cca 150km, 4,5 ur, vzpon 2 uri, peš)

  Po zajtrku najprej do speče lepotice Sigiriye - skalnega monolita, ki se dviga 183m nad bujno tropsko vegetacijo. V 5. stoletju so na vrhu zgradili veličastno trdnjavo s palačo, vrtovi in bazeni, vendar so danes ohranjeni le temelji te veličastne zgradbe. Veličastni pogled z vrha nam bo razkril pravljično pokrajino pod nami. Sigiriya je izjemna tudi zaradi odlično ohranjenih fresk na enem od stopnišč, ki vodijo na vrh. »Lepotice iz Sigiriye« so edini znani primerek starega Singalskega posvetnega slikarstva na svetu. Nato se bomo odpeljali proti Polonnaruwi. Starodavno mesto ostaja eden od najbolje načrtovanih arheoloških območij v državi in je pod zaščito UNESCA. Velja za enega izmed čistejših in najlepših mest v državi. Ogledali si bomo tri najlepše nekdanje templje, ki so nekoč krasili razkošno mesto s številnimi palačami in parki. Sledi ogled izjemnega primerka singalske umetnosti, Gal Vihara - podobe Bud, izklesane iz enega kosa skale. Na poti nazaj možnost ježe slonov - ob doplačilu. Večerja in nočitev.

5. dan

DAMBULLA - KANDY (transferji cca 80km, 3 ure, peš)

Po zajtrku nadaljevaje poti do znamenitega mesta Kandy in na poti postanek za ogled nasada začimb in zanimivega v skalne balvane vklesanega templja v Aluvihari, kjer naj bi bil prvič zapisan budističen nauk. Ob prihodu v Kandy še obisk tržnice in ogled plesne predstave. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan

KANDY - NUWARA ELIYA (transferji cca 80km, 3-3,5 ure)

  Po zajtrku sledi ogled kraljevega botaničnega vrta v Peradeniyi. Tu je zasajenih več kot 5000 rastlinskih vrst, izstopata pa vrt začimb in vrt orhidej. Nato se bomo podali proti Nuwara Eliyi. Slikovita pokrajina jezer, slapov in čajnih nasadov nas bosta animirala v tem veličastnem vzponu do najvišje točke naše poti. »Malo Anglijo«, kot šrilanško osrednje višavje ljubkovalno imenujejo krasi Nuwara Eliya. Tu je podnebje prijetno sveže in idealne razmere za gojenje svetovno znanega cejlonskega čaja, ki ga pridobivajo na plantažah v širši okolici mesta. Na poti v mesto si bomo ogledali eno od čajnih plantaž ter tovarno, kjer bomo spoznali postopke, po katerih obdelujejo čajne liste za nadaljnjo uporabo, končni odličen produkt pa bomo seveda tudi poskusili. Večerja in nočitev.

7. dan

NUWARA ELIYA - ELLA - TISSA (transferji cca 170km, 5,5 ure, safari 3-4 ure)

Po zajtrku se bomo odpeljali do Ella Gap, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na bližnje hribe. Park se ponaša s čudovitimi slapovi Rawana. Nastanitev v hotelu. Sledil bo popoldanski safari v nacionalnem parku Yale, ki je bil ustanovljen leta 1938. Park si bomo ogledali s terenskimi vozili, od koder bomo občudovali divje živali v njihovem naravnem okolju in samo upamo lahko da bomo imeli zadosti ostre oči in zapazili spretne, skrivnostne in oprezne leoparde. Večerja in nočitev.

8. dan

TISSA - GALLE - OBALA (transferji cca 260km, 6 ur)

Po zajtrku se bomo odpeljali do južne obale Šrilanke, ki nas bo dobršen del poti spremljala s svojo čudovito podobo. Ustavili se bomo na sloviti plaži Unawatuna in pri ribičih na kolih pri Weligami. Še ogled želvje valilnice, kjer skušajo zagotoviti ohranitev te ogrožene živalske vrste Šrilanke. Ogled mesta Galle. Nadaljevanje prevoza do hotela na obali, kjer boste zaključili z vašimi zasluženimi počitnicami. Namestitev. Prosto. Večerja in nočitev.

9. dan

NA OBALI

  Zajtrk, prosto za lastne aktivnosti, kopanje, sončenje... Večerja in nočitev.

10 dan

NA OBALI

  Zajtrk. Užitek in počitek... Večerja in nočitev.

11. dan

OBALA - COLOMBO (transferji cca 100km, 2,5 ure)

  Zajtrk. Prosto do odhodnega transferja na letališče Colombo. Prijava in nočni polet proti domu s presedanjem. *v kolikor je potrjen jutranji polet je povratek domov že 11 dan.

12. dan

COLOMBO - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Šrilanka in počitnice na obali - potovanje po zelenem otoku

Price
1699€ per person
Duration
12 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *