vroče potovanje-vroča cena
Cena
1399€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potniki
min 20 potnikov

Odkrivanje Manhattna z metroji, trajektom in peš - 6 dni

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Okno v svet ZDA je majhen predel imenovan Manhattan. Potovanje v Big Apple ali New York (izvirno angleško New York City ali City of New York, sprva Novi Amsterdam). Je največje mesto v ZDA ter pomembno svetovno finančno, komunikacijsko in kulturno središče. Leži na obali Atlantika jugo-vzhodu zvezne države New York. Imenujejo ga tudi Veliko...

Kaj je vključeno

Destinacija
Severna Amerika Severna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
NEW YORK
Datum in čas začetka potovanja
30. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 244 € Izvedba re­gistracije za vstop ESTA: 35 € Odbitek za namestitev 3 osebe v sobi: - 75 € Odbitek za namestitev 4 osebe v sobi: -110 € : Doplačilo za odhod 30.4.: 190 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • turističnih hotelih in motelih 2*-3*
 • vstopnine Ellis/Liberty otok
 • vstopnine Empire State Building
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
CEPLJENJE: Cepljenja niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si. VIZUM: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben. Pred potovanjem je potrebno izpolniti dovolilnico za vstop v ZDA (za registracijo je potrebna dostavitev zahtevanih osebnih podatkov).
Dodatne cene
Manjša skupina 10-19 oseb: 190€

Okno v svet ZDA je majhen predel imenovan Manhattan. Potovanje v Big Apple ali New York (izvirno angleško New York City ali City of New York, sprva Novi Amsterdam). Je največje mesto v ZDA ter pomembno svetovno finančno, komunikacijsko in kulturno središče. Leži na obali Atlantika jugo-vzhodu zvezne države New York. Imenujejo ga tudi Veliko jabolko (the Big Apple).
Mesto, ki so si ga najprej lastili Francozi in je v 20-ih letih prejšnjega stoletja predstavljalo vrata v nov in boljši svet, danes daje dom skoraj vsem obstoječim etničnim manjšinam.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. V primeru namestitve več oseb v isti sobi je namestitev v sklopu obstoječih ležišč. Sobe v hotelih imajo maksimalno dve ležišči (širine od 124 cm pa do 155 cm odvisno od hotelirja) zato v primeru koriščenja popustov potnik z zavedanjem sprejema takšno namestitev.

CEPLJENJE:
Cepljenja niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si.
VIZUM:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben. Pred potovanjem je potrebno izpolniti dovolilnico za vstop v ZDA (za registracijo je potrebna dostavitev zahtevanih osebnih podatkov).
POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so po 1.1.2021 potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Povratni polet do New Yorka s pristojbinami, prevoz letališče-hotel-letališče, namestitev na osnovi 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu/motelu 2*-3* na Manhattnu, prevozi z metroji in trajektom po programu, vstopnine Ellis/Liberty otok, Empire State Building in v muzej indijanske kulture, vse navedene oglede zunanjosti in organizacijo, zavarovanje z asistenco v tujini, slovenski vodja poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Manjša skupina 10-19 oseb 190 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 244 €
Izvedba re­gistracije za vstop ESTA 35 €
Odbitek za namestitev 3 osebe v sobi -75 €
Odbitek za namestitev 4 osebe v sobi -110 €

Doplačilo za odhod 30.4.  – 190 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA-NEW YORK (polet s presedanjem, transfer 20 km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti New Yorku. Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz na Manhattan, namestitev in po želji še krajši sprehod po ulicah metropole za doživetje prvega vtisa. Nočitev.

2. dan

NEW YORK-MANHATTAN (peš, metroji)

Zajtrk (enostaven, po konceptu hotelirja). Sledi ogled Big Apple-a v kombinaciji metrojev in sprehodov. Obiskali bomo sloviti Central park, kjer je poleg legende o Beatlesih moč spoznavati tudi romantične zgodbe, spoznavati številne filmske scene in lokacije, ali se zgolj rekreirati, kot to počno domačini. Nato se bomo podali na slovito 5. avenijo, kjer bomo spoznavali pomen elitizma in prefinjenosti. Še na priljubljeno središče Manhattna pri kompleksu Rockefeller center, kjer nas bo očaral trg, Prometej in vselej živahne množice. Na naši poti do Empire State Bulidinga se bomo ustavili še pred čudovito postajo Grand Central Terminal, nato pa se bomo za prekrasno panoramo Manhattna povzpeli do 86. nadstropja nekoč najvišje zgradbe sveta, kar dvakrat v zgodovini pa je bila najvišja zgradba v New Yorku. Bogat dan bomo zaključili na kultnem Times Square, kjer bo čas tudi za lastno udejstvovanje, nakupe ali zgolj uživanje v ekscentrični umetnosti lokalnih izvajalcev. Nazaj v hotel, nočitev.
Po čudoviti panorami velemesta se bomo odpeljali v hotel. V kolikor bo interes pa še vandranje po ulicah New Yorka. Nočitev.

3. dan

NEW YORK-ELLIS IN LIBERTY-SPODNJI MANHATTAN (peš, metroji, trajekti)

Po zajtrku (enostaven, po konceptu hotelirja) se bomo z metrojem podali do Bowling Greena, kjer bomo obiskali čudoviti muzej avtohtone indijanske kulture. Muzej se zelo prikladno nahaja na samem zaključku Broadwaya, katera je edina neravna avenija na Manhattnu in predstavlja dejansko trgovsko pot Indijancev še pred prihodom belcev. Iz muzeja se bomo podali do vkrcališča za trajekte in se odpeljali na Liberty Island, kjer bomo lahko od blizu občudovali ponos New Yorka - kip svobode. Vzpeli se bomo lahko tudi na podstavek, nato pa sledi nadaljevanje do otoka Ellis, kjer si bomo ogledali spominski center emigracijskega urada. Vstopnica v Ameriko je bila za marsikoga kruta, a hkrati edina možnost. Tiste, katerim so vstop v ZDA zavrnili, pa je čakala pot nazaj v izhodišče in tako končala njihove sanje o uspehu. Vrnili se bomo v Battery Park in nadaljevali z odkrivanjem spodnjega Manhattna, kjer se bomo najprej posvetili biku, ponosu ekonomskega uspeha, zato bomo od tu zavili kar na Wall Street ter videli poslopje borze, federalne zgradbe, Federal reserve banko in številne pomnike izjemne moči kapitala. Zaključili bomo pri novem World Trade centru, kjer sta nekoč stala predhodnika dvojčka, danes pa nacionalno katastrofo obeležuje spominski center Ground Zero. Nazaj v hotel, nočitev.

4. dan

IZLET V BROOKLYN (peš, metroji)

Zajtrku (enostaven, po konceptu hotelirja) sledi nadaljevanje odkrivanja metropole. Z metroji se bomo odpeljali do Washington Square parka, kjer si bomo ogledali vrata slavoloka, zunanji ogled univerze New York ter se sprehodili do četrti Greenwich, kjer je lociran tudi apartma snemanja serije Prijatelji. Nato z metrojem do mestne hiše, kjer ima sedež uprava New York City, katere poslopje nas bo fasciniralo, prav tako pa nas bo prevzela podoba zgradbe Woolworth. Postali bomo še v parku s fontano Jacoba Moulda, nato pa jo bomo peš mahnili po gotskem lepotcu – Brooklyn mostu v četrt Brooklyn. Spoznavali bomo značilne opečne zgradbe, si privoščili nepozabno fotografijo Manhattan skyline in nato obiskali točko splavitve prvega parnika R. Fultona. Popoldan bo tudi kaj časa za samostojna odkrivanja, morda kak muzej, nakupovanje… Nočitev.

5. dan

NEW YORK - EVROPA (transferji cca 20km, polet s presedanjem)

Zajtrk (enostaven, po konceptu hotelirja). Prosto do prevoza na letališče. Prijava in polet proti Evropi. 

6. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 2549€
vroče potovanje-vroča cena
From 4190€
vroče potovanje-vroča cena
From 3699€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

New York, kratko a živahno potovanje v veliko metropolo - 19201

Price
1399€ per person
Duration
6 dni
Destination
Severna Amerika
Travellers
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *