Cena
že od 4.990,00 €€ per person
Trajanje
14 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 20 potnikov

Brazilija in Argentina, srce Južne Amerike

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Nepozabno potovanje Argentina in Brazilija. Brazilija s čudovitim Rio -m, živahni Salvador, nepozabni slapovi Iguassu, Argentina in vroči Buenos Aires v spremstvu tanga in neokrnjen svet Patagonije, dežele jezer, ledenikov in čudovite flore in favne. Telegrafski opis veličastnega potovanja, ki razkriva kontrast severnega in južnega dela Južne Amerike.     Cena potovanja je po osebi,...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BUENOS AIRES
Datum in čas začetka potovanja
25. novembra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI:: Enoposteljna soba 535 €
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
VIZUM:: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben. CEPLJENJE:: Obvezno je cepljenje proti Rumeni mrzlici (priporočamo posvetovanje, saj to velja le za določena območja). (Več na: www.zdravinapot.si)
Dodatne cene
Izstopne takse na poti: cca. 40$€ skupina 15-19 potnikov: 300€ skupina 10-14 potnikov: 490€

Nepozabno potovanje Argentina in Brazilija. Brazilija s čudovitim Rio -m, živahni Salvador, nepozabni slapovi Iguassu, Argentina in vroči Buenos Aires v spremstvu tanga in neokrnjen svet Patagonije, dežele jezer, ledenikov in čudovite flore in favne. Telegrafski opis veličastnega potovanja, ki razkriva kontrast severnega in južnega dela Južne Amerike.

 

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 60 € po osebi.

CEPLJENJE:
Obvezno je cepljenje proti Rumeni mrzlici (priporočamo posvetovanje, saj to velja le za določena območja). (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze Ljubljana-Rio, Buenos Aires-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Rio-Salvador, Salvador-Iguassu, Iguassu-Buenos Aires, Buenos Aires-El Calafate, El Calafate-Ushuaia in Ushuaia-Buenos Aires v ekonomskem razredu, avtobusne prevoze (klimatizirani) in katamaranom , 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, obroki in ogledi z vstopninami po programu, ogled predstave tanga, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, spremstvo angleško govorečega lokalnega vodnika, organizacijo in vodjo poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Izstopne takse na poti cca. 40$
skupina 15-19 potnikov 300 €
skupina 10-14 potnikov 490 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 535 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - BRAZILIJA

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s prestopom do Rio de Janeira.

2. dan

RIO DE JANEIRO

Po pristanku sledi ogled velemesta s kar sedmimi milijoni prebivalcev (cariocasov). Ob čudovitih plažah, številnih otočkih in nepozabnih Corcovada ter Păo de Açúcar, ima mesto idealno lokacijo, ki vse leto privablja množice turistov. Najprej se bomo povzpeli na Corcovado, kjer se na vrhu dominantno dviga v nebo podoba Kristusa Odrešenika, ki z razpetimi rokami bdi nad Riom. S panoramske točke se odpira tudi ena najlepših panoram mesta. Kosilo v tradicionalni restavraciji. Prosto za samostojna pohajkovanja ali počitek v hotelu. Večerja v restavraciji. Nočitev.

3. dan

RIO, stari dobri RIO - SALVADOR de BAHIA

Zajtrku bo sledil ogled duše velemesta, ko se boste podali po ulicah starega mestnega jedra s samostanom Sao Bento, trgom Praca, mestno cerkvijo Candelaria, cesarsko palačo, staro tržno ulico. Kosilo v Confeteria Colombo. Prosto za sprehod po kosilu ali nakupe. Prevoz na letališče in polet do Salvadorja. Večerja v restavraciji. Nočitev.

4. dan

SALVADOR

Zajtrk. Dopoldan prosto za samostojne aktivnosti. V popoldanskih urah ogled mesta Salvador, ki je razdeljeno na dva dela: v Spodnjem mestu - »Cidade Baixa« se nahajajo poslovni in finančni center mesta, pristanišče ter nakupovalni raj (Modelo market), z umetninami brazilskih rokodelcev; »Cidade Alte« - Zgornje mesto, so zgradili na vzpetinah nad morjem, od Spodnjega mesta pa ga ločujejo prepadne stene. Krasijo ga številna poslopja kolonialne arhitekture in se uvršča med največje zapuščine te dobe v obeh Amerikah. Dosegli ga bomo po strmih stopnicah, vzpon pa bo poplačan s prelepo panoramo mesta. Po ogledih bomo doživeli še nočni utrip v Pelourinhu, kjer bomo imeli tudi večerjo v tradicionalni restavraciji. Nazaj v hotel. Nočitev.

5. dan

SALVADOR - IGUASSU

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti čudovitim slapovom na sotočju rek Parana in Iguassu. Ob pristanku prevoz v hotel. Popoldan prosto za samostojne sprehode v čudoviti in neokrnjeni naravi. Večerja. Nočitev.

6. dan

IGUASSU, slapovi z brazilske in argentinske strani

Zajtrku bo sledil celodnevni ogled enih izmed najlepših svoje vrste - slapov Iguassu, ki so od 1986 dediščina vseh zemljanov pod okriljem UNESCO. Najprej jih boste obiskali z Brazilske strani. Do slapov se boste sprehodili skozi deževni pragozd vse do vznožja Salto Floriano. Od tam še vzpon z dvigalom na vrh slapov, kjer se boste prepustili užitku ob občudovanju divje moči in lepote narave. Po ogledu kosilo v značilni restavraciji. Popoldan se boste odpravili še na Argentinsko stran in občudovali nemara še lepši del nacionalnega parka Iguassu, kjer kraljuje slap Garganta de Diablo (Hudičevo grlo). Vrnitev v hotel. Nočitev.

7. dan

IGUASSU - BUENOS AIRES

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče za polet proti Argentinski strani. Presedanje v Sao Paulu. Ob pristanku v Buenos Airesu in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Namestitev. Počitek. V večernih urah pa bo sledila predstava vročega Tanga z večerjo v tradicionalni restavraciji. Nazaj v hotel. Nočitev.

8. dan

BUENOS AIRES

Zajtrk. Sledi ogled argentinske prestolnice, najboljše iz zbirke Bunos Airesa: panoramski izlet po italijanski četrti La Boca, nadaljevanje do najstarejše četrti San Telmo, ki nosi ime po frančiškanskem ustanovitelju Pedru Gonzalesu Telmi in do Avenije 9. julija z obeliskom, središča mesta. Še skozi najmodernejši mestni predel Puerto Madero z nebotičniki in luko na reki Rio de la Plata in po Aveniji Corrientes. Krajši postanek v Cafe Tortoni za prigrizek ob dobri kavi. Nato še do veličastnega poslopja operne hiše Colon in Recolete - pokopališča velikanov argentinske zgodovine, med njimi tudi Evite in Juana Peron. Za zaključek še obisk botaničnih vrtov. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

9. dan

BUENOS AIRES - EL CALAFATE

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti El Calafatu. Po pristanku prevoz v hotel, namestitev. Po krajšem počitku bo sledil panoramski ogled mesteca, ki se uvršča med izhodišča za odkrivanje lepot Patagonije. Po osvežujočem sprehodu se bomo ustavili v tradicionalni restavraciji za pozno kosilo. Nazaj v hotel, nočitev.

10. dan

EL CALAFATE

Zajtrk. Odpravili se bomo na pravo pustolovščino, v deželo ledenikov. Ustavili se bomo za čudovite panoramske posnetke ledeniških kolonad. Osupljiv prizor so tudi bobneči skladi ledu, ki se krušijo v jezero Argentino. Z ladjico se bomo vozili po jezeru Argentino in rokavih, kjer bomo od blizu opazovali ledene gmote, med katerimi bomo vijugali. Križarjenje nam bo približalo tudi nepozaben pogled na veličastje ledenikov Upsala, Onelli in Spegazzioni. Še z terenskimi vozili do najlepše razgledne točke ledenika Upsala. Na poti se bo prileglo tudi pravo patagonsko kosilo v restavraciji. Bogatejši za neminljiv spomin, se bomo odpeljali nazaj v hotel. Nočitev.

11. dan

EL CALAFATE - USHUAIA

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče za polet proti Ushuai. Po pristanku prevoz v hotel. Podali se bomo na panoramski ogled mesta ob zalivu in luki Remolino. Obiskali bomo »Muzej na koncu sveta«, ki se ne imenuje tako zgolj po naključju. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

12. dan

USHUAIA - BUENOS AIRES

Zajtrk. Z Darwinovim katamaranom bomo skozi »ledeniško avenijo« odpluli do vznožja razsežnega ledenika Garibaldi. Kljub nekoliko hladnejšim razmeram, pa bomo uživali v pogledu na pokrajino večnega ledu, ki nam bo odkrila popolnoma drugačen svet. Večerja v restavraciji, kjer bomo poskusili okusne »kraljevske rake«, specialiteto No. 1. Prevoz na letališče. Polet v Buenos Aires. Nočitev v hotelu.

13. dan

BUENOS AIRES - EVROPA

Zajtrk. Prosto do popoldanskega prevoza na letališče in polet s presedanjem proti Evropi.

14. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s postankom na enem od evropskih letališč proti Ljubljani. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 3290€
vroče potovanje-vroča cena
From 4499€
vroče potovanje-vroča cena
From 8299€
vroče potovanje-vroča cena
From 3359€
vroče potovanje-vroča cena
From 4599€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje: Brazilija in Argentina, srce Južne Amerike - 19216

Price
že od 4.990,00 €€ per person
Duration
14 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *