vroče potovanje-vroča cena
Cena
4499€ per person
Trajanje
9 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje v Santiago de Čile in Velikonočni otok

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Čile in Velikonočni otok sta kot pravljica, kot potovanje v svet drugačnosti. Velikonočni otok sredi južnega dela Pacifika je eden najbolj odročnih koncev našega planeta, ki so ga za stalno naselili ljudje že pred prihodom Evropejcev. Najbližja trdna tla, ki pridejo tamkajšnjim domačinom pred oči, so nebesni obok, mesec in zvezde. Potovati morajo dlje kot...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
SANTIAGO DE ČILE
Datum in čas začetka potovanja
24. novembra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 340 €
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
za skupino 10-14 potnikov: 330€ Izstopne takse: cca 40 USD€

Čile in Velikonočni otok sta kot pravljica, kot potovanje v svet drugačnosti. Velikonočni otok sredi južnega dela Pacifika je eden najbolj odročnih koncev našega planeta, ki so ga za stalno naselili ljudje že pred prihodom Evropejcev.
Najbližja trdna tla, ki pridejo tamkajšnjim domačinom pred oči, so nebesni obok, mesec in zvezde. Potovati morajo dlje kot drugi zemljani, če se hočejo prepričati, da je v resnici tudi drugod še suha zemlja. Zato živijo tako blizu zvezd in poznajo več njihovih imen kot pa mest in dežel na zemeljski obli. Velikonočni otok je danes seveda najbolj poznan po velikanskih kamnitih kipih v obliki stiliziranih obrazov. Še danes ga domorodci imenujejo popek sveta.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 75 € po osebi.

CEPLJENJE:
Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM:
Za bivanje do 90 dni ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana – Santiago – Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Santiago – Velikonočni otok – Santiago, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi in transferji, 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-*4* in gostiščih, kolesarjenje, navedeni obroki in vsi ogledi z vstopninami, nezgodno zavarovanje, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€), slovenski vodja poti ter organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
za skupino 10-14 potnikov 330 €
Izstopne takse cca 40 USD

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 340 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA - ČILE (polet s presedanji)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z vmesnimi postanki in prestopanji proti Santiagu.

2. dan

SANTIAGO DE ČILE (transferji cca 50km, peš)

Pristanek v prestolnici Čila v dopoldanski urah. Po opravljenih mejnih in carinskih formalnostih ogled pet milijonske prestolnice ene najbolj uspešnih južnoameriških držav. Mesto je leta 1541 ustanovil španski konkvistador Pedro de Valdivia in se poleg številnih znamenitosti iz kolonialnih in sodobnih časov, ponaša še s tremi univerzami. Obiskali bomo Plazo de Armas, nadaljevali do prizorišča Narodnega kongresa. Ustavili se bomo tudi pri La Monedi - predsedniški palači, kjer se je 1973 leta pričel državni udar. Še skozi kamnito izklesano ulico Bario Paris-Londres in do cerkve Sv. Frančiška iz 1960. Nato se bomo odpeljali v središče Almeda in ulico Bellavista, ter za konec obiskali še park Metropolitana. Kosilo v restavraciji. Namestitev v hotelu. Popoldan še obisk La Sebastiane, hiše, ki je danes muzej v počastitev največjega čilskega poeta in literata Pabla Nerude. Nočitev.

3. dan

SANTIAGO - VELIKONOČNI OTOK (transferji cca 30km, polet 5 ur, peš)

Po zajtrku transfer na letališče in 3600 km dolg polet proti Velikonočnemu otoku. Pristanek na otoku, ki ga v jeziku domačinov imenujejo Rapa Nui, odkril pa ga je nizozemski pomorščak Jacob Rogeven na velikonočno nedeljo leta 1722. Po pristanku prevoz v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan

VELIKONOČNI OTOK IZLET (transferji cca 30km, peš)

Po zajtrku začetek raziskovanja vulkanskega otoka. Obiskali bomo obalne kipe (moaise) Ahutahai. V edinstveni vulkanski pokrajini se nahajajo številni kipi, tako imenovani moaisi, ki so bili prevrnjeni in delno uničeni med plemenskimi vojnami, ki so obenem prinesle zaton otoške civilizacije. Občudovali bomo veličastnih 7 kipov v Ahi Akivi in se seznanili z dosežki civilizacije Rapu Nui. Nadaljevanje poti do vulkana Rano Kau, nato pa še obisk votlin Vinapu-Anakai Tongato. Večerja in nočitev.

5. dan

VELIKONOČNI OTOK IZLET (transferji cca 45km, peš)

Po zajtrku nadaljevanje odkrivanja otoka. Obiskali bomo nekdanji kamnolom maoisov, ki je bil kar sam vulkanski krater Rano Raraku. Sledil bo obisk lokacije kipov Ahu Tongariki in izlet do elektromagnetne skale Te Pito Kura. Zaključek z obiskom lokacije kipov Aho Nau Nau na idilični plaži Anakena. Povratek, večerja in nočitev.

6. dan

VELIKONOČNI OTOK KOLESARJENJE (kolesarjenje cca 40km)

Zajtrku bo sledil kolesarski podvig (35-40km) do plaže Anakena in krajši sprehod še do plaže Ovahe. Vrnitev s kolesi v naše gostišče/hotel. Za tiste, ki niso kolesarski navdušenci pa obstaja obilo možnosti za preživljanje prostega časa in sicer z obiskom katerega od muzejev ali galerij, rokodelskih delavnic ali pa izletov k idiličnim plažam, odkrivanje ulic naselbine na otoku... Večerja in nočitev.

7. dan

VELIKONOČNI OTOK - SANTIAGO (transferji cca 30 km, polet 5 ur, peš)

Po zajtrku transfer na letališče in polet nazaj proti Santiagu. Namestitev v hotelu in prosto za doživljanje nočnega utripa velemesta. Večerja in nočitev.

8. dan

SANTIAGO DE ČILE - EVROPA (transferji cca 240 km, 4 ure, polet s presedanjem)

Zajtrk. Izlet v Vino del Mar, najbolj znano čilsko letovišče in zbirališče domače družbene smetane. Nadaljevanje poti v Valparaiso, pristaniško mesto na vzpetini, ki je svoj razcvet doživelo med industrijsko revolucijo. Zaradi nenavadnega sklada kolonialne in industrijske dediščine se nahaja tudi na UNESCO-vem seznamu svetovne kulturne dediščine. Kosilo na poti. V popoldanskem času povratek na letališče v Santiago de Čile, prijava in polet z vmesnimi postanki proti Evropi. Obroki na letalu.

9. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 3290€
vroče potovanje-vroča cena
From 8299€
vroče potovanje-vroča cena
From 3359€
vroče potovanje-vroča cena
From 4599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Santiago de Čile in Velikonočni otok - 19213

Price
4499€ per person
Duration
9 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *