vroče potovanje-vroča cena
Cena
4799€ po osebi
Trajanje
15 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 20 potnikov

Lepote Latinske Amerike na potovanju v Ekvador in Galapagos

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Južna Amerika je dom ene najbolj presunljivih živalskih populacij. Potovanje nam približa lepote Ekvadorja in Galapagosa v vsem njihovem obsegu. Potovanje na Galapagos, ki je navdihnilo že C. Darwina bo vsekakor zapolnilo tudi naša pričakovanja, Ekvador pa nam ne bo prikazal naravnih lepot v izobilju, ampak nas bo pogostil in razvajal z izjemnimi okusi Južne...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
GUAYAQUIL
Datum in čas začetka potovanja
19. oktobra, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 490€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
Dodatno
Vizum: ni potreben: Cepljenje: Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si
Dodatne cene
izstopne takse cca (na poti): 35€ Emigracijska prepustnica (na poti) cca 10 $ |: Vstopnina v narodni park Galapagos (na poti) 100$€ skupina 15-19 potnikov: 150€ skupina 10-14 potnikov: 290€

Južna Amerika je dom ene najbolj presunljivih živalskih populacij. Potovanje nam približa lepote Ekvadorja in Galapagosa v vsem njihovem obsegu. Potovanje na Galapagos, ki je navdihnilo že C. Darwina bo vsekakor zapolnilo tudi naša pričakovanja, Ekvador pa nam ne bo prikazal naravnih lepot v izobilju, ampak nas bo pogostil in razvajal z izjemnimi okusi Južne Amerike ter nas popeljal v svet prijetne kulture in dinamike ponosnega naroda.

 

Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 60 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Quito, Guayaquil-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) in Guayaquil-Galapagos-Guayaquil v ekonomskem razredu, 13 x nočitev v hotelih lokalne 3-4*, lodžih in gostiščih, prevoze s klimatiziranimi avtobusi, gorski vlak in čolni, obroke in oglede z vstopninami po programu, angleško govoreče lokalne predstavnike, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja, dvojno zavarovanje z asistenco v tujini (50.000€).

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vstopnina v narodni park Galapagos (na poti) 100$
Emigracijska prepustnica (na poti) cca 10 $
izstopne takse cca (na poti) 35€
skupina 15-19 potnikov 150€
skupina 10-14 potnikov 290€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 490€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA - QUITO (polet s presedanjem, transfer 40km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet polet preko enega izmed evropskih letališč proti Quitu.Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan

QUITO - MINDO (transferji cca 100km, 2,5-3 ure, peš)

Po zajtrku se bomo najprej podali na raziskovanje živahne prestolnice s kolonialnim mestnim jedrom. Mesto leži na zavidljivih 2800 metrih višine in je obdano z andskimi gorami ter ognjeniki. Navdušil nas bo trg neodvisnosti s kolonialnimi biseri in katedrala, nato v modernejši del mesta z zanimivo silhueto, katera kljubuje starim kolonialnim zgradbam, mimo Kongresne palače, kjer je iz kamna izdelan profil s prizori zgodovine Inkov, prvotnih prebivalcev na tem območju, temnih obdobij španskih vdorov, boja za neodvisnost ter končni veliki trenutek ustanovitve nove republike. Pot bomo nadaljevali proti Guapulo Miradorju, predelu mesta na naravni terasi. Iz ptičje perspektive si bomo ogledali to prečudovito mesto, ki se vzpenja ob vznožju aktivnega vulkana Pichincha. Kosilo. Vožnja do Minda v bujnem zavetju tropskega deževnega gozda. Nočitev.

3. dan

MINDO - OTAVALO (transferji cca 170km, 4-4,5 ure, peš)

Zajtrk. Obisk čokoladnice, da si prijetno osladkamo dan, nato pa se odpeljemo proti središču sveta - La mitad del Mundo, kjer bomo lahko stali na severni in južni polobli in to hkrati! Celotna država je po tej točki na ekvatorju tudi dobila svoje ime. Ogled etnografskega muzeja z prikazom zgodovine prvotnih indijanskih prebivalcev na današnjem ozemlju Ekvadorja. Nadaljevanje poti do Otavala. Večerja, namestitev, nočitev.

4. dan

OTAVALO - CUICOCCHA - COTOPAXI (transferji cca 250km, ladjica, 5-6 ur, peš)

Zajtrk. Otavalo predstavlja andsko trgovsko križišče še iz predinkovskih časov. Del te tradicije se je ohranil vse do danes, saj je mestece zelo živahno trgovsko središče o čemer se bomo prepričali med obiskom tržnice, ene največjih in najbolj barvitih v državi. Po kosilu vožnja do vulkanskega jezera Cuicocha. Plovba z ladjico po kraterskem jezeru. Še postanek v bližnji vasici, znani po izdelavi usnjenih izdelkov, nato pa vožnja proti vulkanu Cotopaxi in namestitev ter nočitev v Salcedu.

5. dan

PARK COTOPAXI - BANOS (transferji cca 140km, 3,5-4 ure, peš)

Zajtrk. Vožnja v nacionalni park Cotopaxi, kjer se nahaja eden največjih aktivnih vulkanov na svetu. Sprehod do jezera Limpiopunga, od koder se odpre čudovit pogled na visoke andske planote. Kosilo in nadaljevanje vožnje preko Andov, mimo tradicionalnih vasic vse do Quilote, skozi katero se bomo sprehodili vse do roba kraterskega jezera Quilotoa. Večerni prihod v Banos.

6. dan

BANOS - RIOBAMBA (transferji cca 90km, 2,5 ur, peš)

Zajtrk. Krajši ogled Banosa, ki leži pod vulkanom Tunurahua, znanega po toplicah s termalno vodo. Pot nas vodi naprej, proti Riobambi, po t.i. aveniji slapov. Postanek pri najbolj znanem slapu Pailon del Diablo. Nadaljevanje poti skozi slikovito pokrajino. Po prihodu v Riobambo večerja, namestitev, nočitev.

7. dan

RIOBAMBA - INGAPIRCA - CUENCA (transferji cca 220km in gorski vlak, 6,5 ur, peš)

Po zajtrku se bomo na pot podali z vlakom po gorski železnici med Riobambo in Alusijem. Gorska železnica slovi kot najzahtevnejša na svetu in je bila zgrajena z namenom, da bi povezala Ande z obalnim delom. Premagovali bomo zelo strma pobočja, skalne stene in se preko rečnih dolin prebili do obale. Na poti proti obali si bomo ogledali inkovsko arheološko središče Ingapirca, nekdanje inkovsko mesto in danes najpomembnejši spomenik predkolumbovskih kultur v Ekvadorju. Ogledali si bomo ruševine mesta, ki se nahajajo na višini 3.100 m. Občudovali bomo ruševine elipsaste zgradbe, katera je bila zgrajena okoli ogromne skale, nekatere stavbe pa so bile po matematičnih izračunih in glede na pot sonca zgrajene tako, da so prvi sončni žarki vedno posijali na izbrane točke. Pot bomo nadaljevali z avtobusom proti Cuenci. Kosilo. Proti večeru prihod v Cuenco, nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan

CUENCA - PARK EL CAJAS - GUAYAQUIL (transferji cca 210km, 4-5 ur, peš)

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Cuence, tretjega največjega mesta v državi. Zaradi posebne lege in arhitekture iz zgodnjega 19. stoletja je bilo mesto leta 1999 dodano na seznam Unesca kot kulturna prestolnica. Ponaša se s številnimi zgodovinskimi stavbami, poseben čar pa mu dajejo reka Tomebamba, arheološko središče Todos Los Santos, cvetlična tržnica ter glavni mestni trg s staro in novo katedralo. Na poti proti Pacifiku se bomo ob prečenju zahodne Kordiljere peljali skozi ledeniško preoblikovano pokrajino Nacionalnega parka Cajas, ki sega tudi nad 4.000 m višine. Skozi plasti megle se bomo spustili k vznožju Andov in zopet začutili tropsko klimo. V okolici mesta Naranjal bomo na značilni plantaži banan izvedeli marsikaj zanimivega o tem pomembnem izvoznem pridelku Ekvadorja. Prihod v Guayaquil, večerja, namestitev, nočitev.

9. dan

GUAYAQUIL - GALAPAGOS (nastanitev Santa Cruz) (transferji cca 20km, polet 2 uri, čolni, peš)

Prevoz na letališče in polet na Galapagus. Vulkansko otočje Galapagos, ki leži 1.000 km od ekvadorske obale, sestavlja 19 večjih otokov in prek 40 otočkov. Arhipelag ne slovi le po enkratnih, mestoma že kar bizarnih krajinskih značilnosti, marveč predvsem po številnih endemičnih rastlinskih in živalskih vrstah, ki so se tod ohranile zaradi visoke stopnje izoliranosti. Leta 1835 je z odpravo legendarne ladje Beagle otočje obiskal tudi Charles Darwin, ki je na osnovi tamkajšnjih opazovanj razvil teorijo o evoluciji živalskih vrst. Pristanek v Baltri ter vožnja do Puerto Ayore na otoku Santa Cruz. Po kosilu se bomo z gliserjem odpeljali na otok Isabela. V popoldanskih urah se bomo odpravili do Gemelosa, dvojnega kraterja in se v nadaljevanju sprehodili do lokacije želv velikank. Še obisk raziskovalne postaje Charles Darwin, nato pa povratek v hotel, nočitev.

10 dan

GALAPAGOS, OTOK ISABELA (čolni, peš)

Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju lepot živalstva in rastlinstva na največjem Galapaškem otoku. Do otoka se bomo zapeljali z ladjicami in med snorklanjem občudovali čudoviti podvodni svet. Obiskali bomo tudi »zid solza«, ki so ga zgradili zaporniki. Piknik kosilo in popoldanski povratek v hotel. Nočitev.

11. dan

GALAPAGOS, CABO ROSA (čolni, peš)

Po zajtrku vožnja z gliserjem do Los Tuneles. To edinstveno naravno formacijo je v morju ustvaril izbruh enega od ognjenikov. Opazovali bomo morske leve, želve in še marsikaj. Popoldanski povratek v hotel. Nočitev.

12. dan

GALAPAGOS, VULKAN SIERRA NEGRA (čolni, peš)

Zajtrk. Obiskali bomo Sierro Negro, enega najlepših vulkanov na svetu. Njegov krater ima premer zavidljivih 7 km. Na poti bomo spoznavali živalstvo in rastlinstvo, z vrha vulkana pa se nam bo nudil prelep pogled na okolico. Kosilo na kmetiji. Nadaljujemo z obiskom Tintoreas otočkov, kjer bomo lahko videli bele morske pse, morske legvane, pingvine, želve, morske leve… Možnost potapljanja z dihalko in občudovanja podmorskega sveta. Povratek v hotel, nočitev.

13. dan

GALAPAGOS - GUAYAQUIL (transferji cca 40km, polet 2 uri, peš)

Zgodnji odhod (zajtrk paketki), prevoz do letališča in polet v Guayaquil. Ogled največjega in najbolj naseljenega mesta v Ekvadorju, ki je zaradi svoje izjemne strateške lege pomembno pristanišče, poslovno in industrijsko središče. Razprostira se ob Tihem oceanu, na zahodnem bregu reke Guayas. Povzpeli se bomo na slikoviti Cerro Santa Ana, kjer stoji stari svetilnik, in se zapeljali po najimenitnejših avenijah, vključno z Maleconom, na katerem se »meri« mestni utrip. Pobožali bomo iguane v Parku Bolivar in si pogledali sedež stare univerze. Nočitev

14. dan

GUAYAQUIL - LJUBLJANA (transferji cca 20 km, polet s presedanji)

Zajtrk. Prosto dopoldne. Prevoz na letališče in polet s presedanjem proti Ljubljani. Obrok na letalu.

15. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

vroče potovanje-vroča cena
From 2799€
vroče potovanje-vroča cena
From 3049€
vroče potovanje-vroča cena
From 2599€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Lepote Latinske Amerike na potovanju v Ekvador in Galapagos-19224

Price
4799€ per person
Duration
15 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *