Cena
1249€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 16 potnikov

Krožno potovanje po biserih Belgije

Idila Ardenov, vrhunsko pivovarstvo, odlično ohranjena srednjeveška mestna jedra - 6 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Po biserih Belgije Potovanje po srednjeveškem zakladu – Belgija nudi bogato paleto idiličnih mest, katera so kovala zgodovino Evrope, hkrati pa so še danes živi pomniki uspešnega srednjega veka. Poleg tega pa se v Ardenih ponujajo nepozabni utrinki iz bogatega sveta narave. Zaradi vsega naštetega je to resnično potovanje po biserih Belgije.   Opombe: Cena...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BRUSELJ
Datum in čas začetka potovanja
27. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 349€ 5 večerij 190€:
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
CEPLJENJE: ni potreben
Dodatne cene
skupina 12-15 potnikov: 155€ skupina 8-11 potnikov: 210€ Doplačila za odhode:: +90€ za 27.7. in 25.8. Doplačilo za odhode:: +60€ za 26.4. in 30.6.

Po biserih Belgije

Potovanje po srednjeveškem zakladu – Belgija nudi bogato paleto idiličnih mest, katera so kovala zgodovino Evrope, hkrati pa so še danes živi pomniki uspešnega srednjega veka. Poleg tega pa se v Ardenih ponujajo nepozabni utrinki iz bogatega sveta narave. Zaradi vsega naštetega je to resnično potovanje po biserih Belgije.

 

Opombe:
Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi, postavljena pri min 16 udeležencih. Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8. Manjša skupina ranga 8-11 potnikov je doplačilo po osebi 210€, rang 12-15 pa 155€ po osebi.

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: ni potreben
CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami iz Ljubljane ali okoliškega letališča (transfer vključen), vse prevoze po Belgiji, parkirnine, cestnine, vse navedene oglede z vstopninami (vključene v višini 70 €) in pristojbine, nočitve z zajtrki v hotelih in gostiščih z zasebnimi kopalnicami (naša ocena 3*), vožnja z čolnom, slovenski vodja poti, organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 12-15 potnikov 155€
skupina 8-11 potnikov 210€
doplačila za odhode: +60 € za 26.4. in 30.6., +90€ za 27.7. in 25.8.

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 349€
5 večerij 190€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA-LEUVEN (transferji cca 40km, peš)

Zbor potnikov na letališču, prijava in polet proti enem od bruseljskih letališč. Po pristanku sledi prevoz proti Leuvenu, kjer stoji najstarejša katoliška univerza. V šolskem času je v mestu nadvse živahno, v času počitnic pa daje mestu neizbrisen pečat njegova bogata in nadvse pestra arhitekturna podoba. Na panoramskem ogledu bomo postali pred čudovito neogotsko mestno hišo, katero si bomo tudi ogledali. Pozno popoldan se bomo razgledali še po okolici univerze, občudovali čudovito gotsko katedralo, nato pa bo čas, da se prepustimo tudi živahnemu utripu lokalne pub kulture, ki je tukaj še posebej atraktivna. Namestitev v našem hotelu in čas bo za zaslužen počitek.

2. dan

MECHELEN in BRUSELJ (transferji cca 70km, 1,5 ure, peš)

Po zajtrku se bomo podali na odkrivanje prestolnice. Bruselj slovi po sedežih številnih evropskih inštitucij, a je poleg političnega vpliva hkrati privlačno mesto za kratek čisto turistični obisk. Tudi mi se bomo zapeljali/sprehodili mimo poslopja evropskega parlamenta (sedeža pisarn poslancev), postali pred še eno umetelno dodelano mestno hišo v gotskem slogu, se sprehodili po galeriji Sv Huberta s kavarnami, restavracijami, trgovinami in prepustili da nas prevzame duh prestolnice. Nato bomo vedoželjni odšli proti vzhodu, kjer se bomo naučili starodavnih modrosti pri varjenju piva. Obiskali bomo pivovarno, ki svoje znanje hrani in svojemu pivu zagotavlja kvaliteto že od leta 1471. Degustirali bomo tudi dve vrsti piv (sok za nepolnoletne). Sledil bo še ogled slikovitega in nadvse privlačnega mesta Mechelen, kjer se bomo ustavili na glavnem trgu Grote Markt in opazovali bisere kot so Rumboldova katedrala, poštno poslopje in mestna hiša. Celotna okolica je povezana z vodo, saj mesto obdajajo jezera, mokrišča, skozenj pa teče tudi reka Dyle, po kateri se bomo zapeljali s čolni in občudovali čudovite srednjeveške hiše bogatih trgovcev. Postali bomo še pred mogočnimi mestnimi vrati in zaključili z našo učno uro o enem najpomembnejših mest poznega srednjega veka. Nato nazaj v naš hotel (Leuven/Mechelen), nočitev.

3. dan

LEUVEN-ANTWERPEN-BRUGGE (transferji cca 160km, 2,5 ure, peš)

Zajtrku bo sledil prevoz v Antwerpen. Malce peš in malce v panoramski vožnji bomo spoznavali to pomembno pristaniško mesto ob reki Šeldi, se pomudili v Diamantni četrti, kjer se preproda kar 70% vseh diamantov na svetu, navdušili pa nas bosta tudi zgradbi baročno-gotske cerkve Sv Pavla in gotska katedrala Notre Dame. Antwepen slovi tudi po svojem izjemno živahnem starem jedru, kjer bo nekaj prostega za kakšen nakup ali kavico, morda najljubšo jed, saj je mesto hkrati priljubljena kulinarična destinacija. Na našem dnevnem cilju sta še dve najlepši srednjeveški mesti - Gent in Brugge. Prvi postanek bomo naredili za obisk Genta. Peš se bomo podali po slikovitih ulicah z ohranjenimi mestnimi hišami. Kar prevzelo nas bo od bohotenja, saj je bil Gent v srednjem veku najbogatejše mesto in drugo največje v Evropi nasploh. Prevzela nas bo veličastna arhitektura cerkva, trgovskih hiš, graščina Gravensteen, trg Kronmarkt… Po izjemnih vtisih pa bomo nadaljevali v Brugge, kjer bomo v okolici tudi prenočili. A najprej je čas, da naše bogate vtise dneva še popestrimo. Brugge je mesto kanalov, kjer je na ulicah še moč čutiti vpliv prisotnosti Vikingov. Povzpeli se bomo na stari mestni zvonik, ki je hkrati glavna mestna atrakcija s svojimi 83m višine, 366 ovirami (stopnice) ter svojo pozicijo na Grot Marktu, enem najlepših trgov sveta. Občudovali bomo poslopja mestne hiše, palače Gruut in Marijino katedralo. Po konkretnem sprehodu skozi staro mestno jedro ob kanalih pa bo prijal tudi počitek. Odpeljali se bomo do našega hotela, namestitev in nočitev.

4. dan

BRUGGE-TOURNAI-MONS-ARDENI (transferji cca 320km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili še mestnim atrakcijam, obiskali bomo čudovito gotsko katedralo s kar petimi stolpi v Tournaiju. Katedrala predstavlja tako z arhitekturnega vidika kot zgolj naključnemu obiskovalcu nekaj neponovljivega. Povzpeli se bomo na zvonik in zaobjeli enkratno panoramo nad lepim mestom ob reki Šeldi spodaj. Nato nadaljujemo do Monsa, kjer je bila nekoč priznana izdelovalnica topov. A naš cilj bo hiša Van Gogha, danes urejen muzej z vrhunskimi kopijami tega velemojstra svojega poklica. Sprehodili se bomo tudi skozi stari center, kjer nas bo navduševala mešanica arhitekturnih slogov zbranih na enem mestu. Nato bomo postali še pred mestnim zvonikom, ki je edini baročni zvonik v celi Belgiji. A njegova odlika je tako arhitekturna, saj je visok kar 87m, kot tudi zgodovinska, saj je meščane vse od 1660ih opozarjal na nevarnosti, vključno z nevarnostjo bombardiranja v II. sv. vojni, njegov pomen pa je tudi čisto glasbeno umetniški, saj je njegova melodija ob 49 zvonovih naravnost božanska. Našo pot nato nadaljujemo v eno najlepših pokrajin. Prečesavali bomo namreč belgijske Ardene, obširno območje gozdov in rek, ki vijugajo med grebeni, griči in nanizanim hribovjem. Del poti bomo naredili ob vijugajoči reki Semois, zaključili pa bomo v Bouillonu, kjer se bomo tudi namestili. Nočitev.

5. dan

ARDENI-LEUVEN/CHARLEROI (transferji cca 150km, 2,5 ur)

Zajtrku bo sledilo slikovito dopoldne s sprehodi v naravi, po želji pa se boste lahko preizkusili s kajakom ali kanujem na vodi… Nato bomo obiskali prelepi grad Bouillon, kateri kraljuje nad reko in dolino. Nato bo čas za naš povratek v mestno življenje. Odpeljali se bomo proti Leuvenu/Charleroiju. Namestitev v našem hotelu. Pozno popoldan in večer prosto za nakupe suvenirjev ali samostojna odkrivanja. Nočitev.

6. dan

BRUSELJ-LJUBLJANA (transferji cca 40km)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti izhodišču.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Krožno potovanje po biserih Belgije - 19554

Price
1249€ per person
Duration
6 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *