vroče potovanje-vroča cena
Cena
3049€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 20 potnikov

POTOVANJE V PERU

Veličastni imperij Inkov - 14 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Obvezna doplačila: Skupina 15-19 potnikov +210 € Skupina 10-14 potnikov +300 € Možna doplačila: Enoposteljna soba 490 € Vključeno: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi in transferji, 13x nocitev z zajtrkom v hotelih lokalne 3* in v lodžih, haciendah in gostiščcih ujemajoče kategorije, vsi navedeni obroki, panoramski vlak, čolni, izlet z ladjico,...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
LIMA
Datum in čas začetka potovanja
19. oktobra, 2024 00:00
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 490 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
Skupina 15-19 potnikov: 300€ Skupina 10-14 potnikov: 210€ Vstopno izstopne takse na poti: cca 70€

Obvezna doplačila:
Skupina 15-19 potnikov +210 €
Skupina 10-14 potnikov +300 €

Možna doplačila:
Enoposteljna soba 490 €

Vključeno: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi in transferji, 13x nocitev z zajtrkom v hotelih lokalne 3* in v lodžih, haciendah in gostiščcih ujemajoče kategorije, vsi navedeni obroki, panoramski vlak, čolni, izlet z ladjico, prelet linij Nazca, ogledi po programu z navedenimi vstopninami, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, organizacija, zavarovanje z asistenco v tujini (100.000€). Napitnine na poti niso vključene, 80 € po osebi.
Cepljenja: ni obvezno; vizum ni potreben.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - LIMA (polet s presedanjem, transfer 15km)

Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališca. Polet s presedanji. Pristanek in ureditev formalnosti vstopa. Prevoz v hotel, vecerja, nocitev.

2. dan

LIMA - PARACAS - BALLESTAS - ICA (transferji cca 330km, 5,5 ur, izlet z ladjico, peš)

Po zajtrku se odpeljemo južno. Obiskali bomo nacionalni park Paracas, se z ladjico zapeljali na otočje Ballestas in opazovali bogati svet morskih sesalcev, ptic in rib, otok pa je poznan tudi po izjemno rodovitnem guanu. Nato se bomo odpeljali v notranjost, obiskali oazno mesto sredi sipin Huachachine, degustirali lokalni Pisco v vinorodnem okolišu. Večerja, nočitev.

3. dan

ICA - CHAUCHILA - NAZCA (transferji cca 230km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Sledil bo panoramski ogled Ice, starodavne inkovske naselbine in kolonialne zapuščine konkvistadorjev. Nato prevoz do grobnic mumij iz Chauchile in po ogledu še prevoz do Nazce. Večerja in nocitev.

4. dan

NAZCA - AREQUIPA (panoramski let, transferji cca 40km, polet 1 ura, peš)

Zajtrk sledi prevoz do lokalnega letališča. Z lahkimi panoramskimi letali se bomo podali novi avanturi naproti, preleteli bomo namreč skrivnostne linije Nazca, ki burijo človeškega duha in molčijo o svojem izvoru že stoletja. Po avanturi nazaj v hotel, odjava in prijava na polet v Arequipo, katera se nahaja na zavidljivih 2300m nv. Prevoz v hotel, aklimatizacija in večerja ter nočitev.

5. dan

AREQUIPA (transferji cca 40km, zmerno peš)

Zajtrk. Nato poldnevni izlet s kosilom: do kolonialne palače, obisk trga Armas in sprehod skozi stari kolonialni del, ogled katedrale in samostana Sv Cataline, prevoz do razgledišča Yanahuara in fantastični pejsaži nad Arequipo in okoliško pokrajino ter vršaci. Po kosilu poznopopoldanski povratek v hotel.

6. dan

AREQUIPA - COLCA (transferji 180km, 4,5 ur, zmerno peš)

Zajtrk. Sledila bo občasno vrtoglava vožnja preko prelazov, mimo ognjenikov in postanki za ovekovečenje slikovitih pejsažev. Postanek pri mokrišču Salinas, obilica pa bo tudi priložnosti za nakupe avtentičnih perujskih rokodelskih izdelkov. Prihod v območje kanjona Colca. Namestitev v Chivayu. Večerja, nočitev v lodžu/kočah.

7. dan

COLCA - TITICACA / PUNO (transferji cca 300km, 6,5 ur, krajši sprehodi)

Zajtrk paketi in zgodaj se odpravimo na razgledišče, kjer se bomo potrudili in skušali kralja jadranja opazovati pri njegovem elegantnem opravilu. Kondorjev let je eno izmed ultimativnih doživetij življenja. Veličastni dogodek in nadaljevanje poti preko in mimo prelazov (tudi preko 4000m), na poti obiski raznih plemen, slikovitih vasic… Večerja ob prihodu v Puno in nočitev ob najvišje ležečem jezeru Titicaca.

8. dan

IZLET NA OTOČCJA TITICACE IN SILLUSTANI (transferji cca 60km, čolni, peš)

Zajtrk. Odpeljali se bomo na obalo jezera, se vkrcali na čolne in se zapeljali do naseljenih otočkov. Obiskali bomo Uros, kjer se bomo sprehodili po naselbini in opazovali življenje domačinov, se seznanili z njihovimi rokodelskimi stvaritvami in imeli pri njih tudi kosilo. Povratek na obalo in popoldanski izlet k bližnjim grobnicam v Sillustaniju. Nocitev.

9. dan

PUNO - CUSCO (transferji cca 380km, prelaz 4335m, 7,5 ur, peš)

Po zajtrku krenemo dalje in prvi postanek naredimo za lončene mojstrovine v Toritosu iz Pucare, nato preko prelaza La Raya, od koder se nudi božanski razgled, pa obisk arheološkega kompleksa Raqchi. Kosilo bomo imeli tokrat kar v restavraciji na poti. Še obisk inkovske sikstinske kapele v Andahuaylillasu. Nočitev Cusco.

10 dan

CUSCO (transferji 10km, peš)

Zajtrku sledi celodnevni ogled Cusca: trg Plaza de Armas, postaja San Pedro, živahna tržnica, tempelj posvečen soncu Koricancha, ogled katedrale, kosilo v restavraciji, nato obisk utrdba Saysayhuaman in še v muzej koke. Nočitev.

11. dan

CUSCO - OLLANTAYTAMBO - URUBAMBA (transferji cca 120km, 3,5 ure, peš)

Zajtrk. Najprej se bomo podali do razgledne točke Andov: Awana Kancha, nato v prelepi Pisac, kjer bomo poseben poudarek namenili obisku znamenite tržnice, po kosilu pa nadaljevanje v Ollantaytambo in ogled impresivne utrdbe Inkov. Nočitev v Sveti dolini.

12. dan

IZLET NA MACCHU PICCHU - CUSCO (transferji cca 60km, panoramski vlak, peš-vzpon)

Zajtrk. Celodnevni izlet k mističnemu mestu Macchu Picchu, ki ga je pragozdu iz rok iztrgal Hiram Bingham. S panoramskim vlakom se bomo peljali ob sveti reki Urubamba in prispeli do izhodišča za obisk Macchu Picchu. Ogled najpomembnejše perujske atrakcije na 2.430m. Kosilo bomo imeli v času ogledov in vsekakor bo prijalo, saj nas čaka mnoštvo stopnic in seveda tudi višinska razlika. Povratek v hotel, nočitev.

13. dan

CUSCO - LIMA - EVROPA (transferji cca 40 km, polet s presedanji)

Zgodnji zajtrk. Dopoldanski polet v Limo. Panoramski ogled mesta in katakomb. Popoldanski prevoz na letališče, prijava na let in pričetek povratka. Obrok na letalu.

14. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Polet s presedanjem proti Ljubljani ali okoliškem letališcu, še transfer do Ljubljane.

vroče potovanje-vroča cena
From 2799€
vroče potovanje-vroča cena
From 4799€
vroče potovanje-vroča cena
From 2599€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Peru - 19232

Price
3049€ per person
Duration
14 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *