vroče potovanje-vroča cena
Cena
3090€ po osebi
Trajanje
14 - 18 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min.15 potnikov

Potovanje v Vietnam in Kambodžo Angkor Wat in Halong zaliv

Angkor Wat in Halong zaliv
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Dodatne informacije
 • Vroče Potovanje
Potovanje v Vietnam in Kambodžo je neponovljivo doživetje. Indokina je izbor potovanja za vsakogar. Angkor templji in stožci v zalivu Halong, široka 9 kraka delta Mekonga, idilični Hoian. Vietnam in Kambodžo, nista le deželi s krvavo polpreteklostjo, ampak čudoviti deželi z dolgo in bogato zgodovino. Skozi tisočletja so prebivalci teh dežel ustvarjali neverjetno lepa mesta,...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
HANOI
Datum in čas začetka potovanja
21. oktobra, 2024
Dodatne informacije
Vizum: Za obe državi je potreben
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Enoposteljna soba / podaljšek: 315€ / 376€
Dodatne cene
e-Vizum Vietnam z urejanjem: 35€ Vizum ob vstopu v Kambodžo: 30usd€ skupina 10-14 potnikov: 165€
Potovanje v Vietnam in Kambodžo

je neponovljivo doživetje. Indokina je izbor potovanja za vsakogar. Angkor templji in stožci v zalivu Halong, široka 9 kraka delta Mekonga, idilični Hoian.
Vietnam in Kambodžo, nista le deželi s krvavo polpreteklostjo, ampak čudoviti deželi z dolgo in bogato zgodovino. Skozi tisočletja so prebivalci teh dežel ustvarjali neverjetno lepa mesta, s svojo marljivostjo obdelovali rodovitno zemljo, razvili čudovite načine izkoriščanja raznovrstnih darov narave in preživeli vse zgode in nezgode, ki jim je povzročila narava ali različni vladarji in njihovi strateški interesi. Preživeli so tudi pekel druge polovice prejšnjega stoletja, sedaj pa velikodušno odpirajo svoji deželi radovednim popotnikom, da ju spoznajo in vzljubijo. Gremo in odkrijmo skupaj Vietnam in Kambodžo.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Cena je višja za 165€ v rangu potnikov 10-14. Možen je tudi individualen podaljšek v Sapo: min. 2 potnika, cena je 495 € po osebi (lokalni spremljevalec v času ogledov-pohodov). Napitnine niso v ceni, doplačilo na poti za vodnike in voznike 70 € po osebi.

Cepljenje: Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.

Vizum: Za obe državi je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu, z vključenimi letališkimi pristojbinami, nočitve z zajtrki po programu v hotelih 3* in 4*, vse navedene obroke, oglede z vstopninami po programu, prevozi s klimatiziranimi vozili, vožnja s hitrim čolnom Chau Doc-Phnom Penh in Phnom Penh-Siem Reap*, ladjica v Halong zalivu, vsi prevozi s čolni po delti Mekonga, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (do 25.000€), nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.

*v primeru nezadostnega števila potnikov oz. prenizkega nivoja vode izvajalec prevoza s hitrim čolnom organizira avtobusni transfer.
**pri podaljšku na Sapo je nočitev 1 x hotel 3*, 2 x na vlaku spalniku v štiri posteljnih kupejih, 1 x pri domačinih manjšine Giay.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vizum e-viza Vietnam: 35€ (z urejanjem)
Vizum ob vstopu v Kambodžo: 30$
skupina 10-14 potnikov 165 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba / podaljšek 315€ / 376€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 17. dan
 • 18. dan
1. dan

LJUBLJANA- HO CHI MINH (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s postankom proti Aziji.

2. dan

HO CHI MINH (transferji cca 10km)

Nadaljevanje leta proti največjemu mestu Vietnama. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v mesto. Krajša panoramska vožnja in večerja v restavraciji, naša prva izkušnja z okusno vietnamsko hrano. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan

HO CHI MINH (transferji cca 100km, 3 ure, peš)

Zajtrku bo sledil ogled mesta, kjer bomo med drugim videli: katedralo, staro Sai Gon poštno poslopje in Hotel DeVille, tržnico Ben Than, za zaključek pa še obisk muzeja vojnih zločinov in nekdanje predsedniške palače. Še postanek v kitajski četrti Cholon, kjer je najti vse za vsakogar in tempelj posvečen ustanovitelju in trgovanju. Kosilo. Nato prevoz v Chu Chi, kjer se nahaja sloviti kompleks podzemnih rovov, iz katerih so gverilske akcije vodili organizatorji Viet Minh in Viet Cong ter zbijali moralo in zadajali smrtonosne udarce francoski in ameriški vojski. Ogled klavstrofobičnih rovov in operativnega centra. Nazaj v Hochiminh, nočitev.

4. dan

HO CHI MINH-DANANG-HOIAN (transferji cca 30km, polet 1 ura)

Zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet v Danang. Po pristanku prevoz v Hoian, idilično ohranjeno mesto s kombinacijo kitajsko-vietnamsko-japonske arhitekture. To mirno in ljubko mesto odlikujejo nizke hiše v kitajskem stilu, 400 let star pokriti Japonski most, veseli toni pobarvanih templjev in pagod. Ozke ulice in vrvež obiskovalcev, številni mamljivi lokali in trgovinice pričarajo čarobno vzdušje. Po ogledu mesta sledi kosilo/večerja, nato pa namestitev in nočitev.

5. dan

HOIAN-DANANG-HUE (transferji cca 130km, 4 ure)

Zajtrk. Dopoldan se bomo podali proti Hueju. Pot nas bo vodila nazaj skozi Danang in do njegove slovite »China beach«, ogledali pa si bomo tudi muzej dinastije Cham, poznane po fantastičnih kreacijah templjev in kamnitih skulptur. Nato nadaljevanje preko slikovitega Hai Van prelaza v Hue, kjer si bomo ogledali zadnje cesarsko mesto Vietnama s cesarsko prestolnico, katero čuvajo veličastna vrata in paviljon petih feniksov. Nato še do grobnice Tu Duca, najdlje vladajočega vietnamskega cesarja. Večerja v restavraciji. Namestitev in nočitev

6. dan

HUE-CAN THO (transferji cca 230km, 5 ur, polet 1 ura, čolni po Mekongu)

Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Saigon. Sledi prevoz v ruralno obarvano delto Mekonga. S čolni se bomo zapeljali med otočki na tej veliki žili JV Azije in se seznanili z lokalno umetnostjo, izdelovalci riževega papirja, slaščic iz kokosa in riža, zanimivo lokalno arhitekturo in načinom življenja ter videli številne plavajoče tržnice, nasade okrasnih in sadnih rastlin… Po ogledih transfer v Can Tho, središče delte Mekonga. Večerja in nočitev.

7. dan

CAN THO-CHAU DOC (transferji cca 110km, 3 ure)

Še pred zajtrkom se bomo podali na ogled plavajoče tržnice, kjer se opravijo vsi pomembni dnevni nakupi domačinov. Po izkušnji vodnega trgovanja v hotl na zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti in raziskovanej mesta. Nato se bomo odpeljali do Chau Doc-a. Kosilo, namestitev in nočitev.

8. dan

CHAU DOC – PHNOM PENHH (transferji cca 20km, hitri čoln 5 ur)

Po zgodnjem zajtrku prevoz v pristanišče in s hitrim čolnom se bomo zapeljali po Mekongu proti Pnom Penh-u. Svojevrstno doživetje, ko bomo drveli mimo vasic in opazovali vsakdan Kmerov ob tej mogočni reki. Ob prispetju namestitev v hotelu in krajša osvežitev. Po predahu si bomo na panoramski vožnji ogledali glavno mesto Kambodže. Kljub dogodkom v bližnji preteklosti je ohranilo svoj šarm. Videli bomo poslopja Kraljeve palače, Srebrne pagode – najsvetejši tempelj v državi, Wat Ounamon. Zadržali se bomo tudi v privlačnem predelu »riverfront« in zaključili z večerjo v restavraciji. Nočitev.

9. dan

PHNOM PENH (tranferji cca 50km, 2 uri)

Zajtrk. Najprej se bomo odpeljeli do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-u – poljih smrti. Nato nazaj v mesto in obisk templja Wat Phnom, lociranega na edinem »hribu« v mestu, po katerem je Phnom Penh tudi dobil ime. Postali bomo tudi na centralni tržnici, fantastični kreaciji iz dobe francoskega kolonializma. Žalostni čas kmerske zgodovine bomo zopet izkusili v nekdanjem zaporu S-21. Kosilo. Obeležili bomo tudi trg Neodvisnosti in trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Nazaj v hotel, nočitev.

10 dan

PHNOM PENH-SIEM REAP (transferji cca 25km, hitri čoln 5 ur, peš)

Po zajtrku prevoz do pomola in vkrcanje na hitri čoln do Siem Reapa. Vožnja bo delno potekala po znamenitem jezeru Tonle Sap in istoimenski reki, ki se v Phnom Penhu izliva v Mekong. Namestitev v hotelu, osvežitev, nato pa ogled tega danes izjemno turističnega mesta. Popoldan pa se bomo odpeljali v sloviti arheološki park Angkor. Povzpeli se bomo na Phnom Bakheng in uživali v kombinaciji tempeljske veličastnosti in silhuete fantastične narave ob bližajočem se sončnemu zahodu. Zakonec dneva pa večerja in ogled predstave kamboških plesov in predstave nimf – apsar. Nočitev.

11. dan

SIEM REAP-HANOI (transferji cca 50km, peš, polet 2 uri)

Po zajtrku bomo začeli z ogledi najprivlačnejšega templja Ta Prom, preraščenega z džunglo in tako še posebej mikavnega. Ljubkovalno ga imenujejo tudi tempelj »Tomb Raider«, saj je tod Angelina Jolie snemala istoimenski film. Sledil bo kralj templjev – Angkor Wat, katerega so gradili v prvi polovici 12. stoletja in je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Zunanje zidove v dolžini skoraj celega kilometra krasijo ploski reliefi, ki ponazarjajo budistične legende in zgodovinske dogodke. Nato do samega središča imperija v Angkor Thom, kjer nas bo očaral kompleks templja Bayon s svojimi oprezajočimi obrazi in terasa slovnov, kjer so nekoč potekale parade imperija in kraljevi sprejemi. Naslednji bo Preah Khan, nato Neak Poan – zdravilni center Angkorja in še Pre Kup, ki je služil kot Angkorski pogrebni ambient. Kosilo in prevoz na letališe. Polet v Hanoj. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

12. dan

HANOI-HA LONG-HANOI (transferji cca 340km, 7 ur, ladjica 5 ur)

Po zgodnjem zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Ha Long, se vkrcali na ladjo in se podali na križarjenje med otoki in otočki. Zaliv, katerega ime pomeni »zaliv spuščajočega se zmaga«, ima 1500km2 nekaj več kot 3000 apnenčastih otokov, ki se dvigujejo iz kristalno čistega, smaragdnega morja. Leta 1996 jih je UNESCO zaščitil kot del naravne svetovne dediščine. V nekaterih lagunah navpične stene otočkov izgubijo svojo ostrino, med morjem in skalami pa se razprostirajo čudovite peščene plaže. Med plovbo se bomo zasidrali v osamljenem zalivu in se okopali v čudovitem morju (pogoj – vremenske razmere). Kosilo iz morskih sadežev bo na krovu ladje. Vrnitev v Hanoi. Zvečer se bomo sprehodili še ob privlačnem starem centru okoli jezera Hoam Kiem in doživeli pristni utrip severno vietnamskega mesta. Nočitev.

13. dan

HANOI-EVROPA / SAPA (transferji cca 60km, polet domov-vlak spalnik Sapa)

Po zajtrku se bomo podali na ogled čudovitega Ha Noi-ja z več kot 1000 letno zgodovino. Spoznali bomo simbol neodvisnosti s Trgom Ba Dingh, mavzolej Ho Chi Minha in njegovo hišo na stebrih, Enostebrno pagodo in tempelj književnosti, ki hkrati predstavlja prvo univerzo Vietnama odprto leta 1076. Samo staro središče Hanoja pa bomo spoznali tudi na krajši vožnji z značilnimi »cyclo« vozili. Sledil bo prevoz na okoliško letališče ter prijava in polet s postankom nazaj proti Evropi. Obrok na letalu.
Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču naslednji dan (14. dan potovanja). Prevoz v Ljubljano.

 

Možnost podaljška programa v Sapo

14. dan

* SAPA

Ob prihodu v Lao Cai zajtrk v restavraciji. Nato prevoz proti Sapi in ogled mesteca ter tržnih ulic. Mestece je stičišče gorskih manjšinskih ljudstev Vietnama in ima idilično lokacijo nasproti najvišjega vhra države – Fansipan. Kosilo, namestitev in prosto popoldne za samostojna odkrivanja. Nočitev.

15. dan

SAPA (treking dnevno cca 10km)

Po zajtrku pričetek trekinga v smeri jugovzhod. Po 7 kilometrih bomo prispeli v dolino Muong Hoa in spoznali ljudstvo črnih Hmongov v vasici Y Linh Ho. Nato pa krajši pohod skozi dolino Lao Chai in Srečanje s tamkajšnjimi Hmongi. Po piknik kosilu pri eni od družin še 4 kilometre hoje mimo terasnih riževih polj, ki so prava atrakcija sama po sebi. Prispeli bomo v Ta Van in se namestili pri domačinih ljudstva Giay. Večerja, nočitev

16. dan

SAPA – LAO CAI – HANOI (treking dnevno cca1 10km, prevoz z vlakom)

Zajtrku bo sledil pohod (cca 3km) proti Cat Cat vasici, kjer se nahaja slikoviti slap in hidrocentrala iz časov francoskega kolonializma. Piknik kosilo bo ob reki, nato nadaljevanje do vasi Sin Chai – izhodišča za vzpon na Fansipan. Narava nas bo navduševala na vsakem koraku. Popoldan prevoz na postajo v Lao Cai in vkrcanje na nočni vlak za Hanoi. Štiri posteljni kupeji – klimatizirano

17. dan

HANOI-EVROPA

Po zajtrku prihod v mesto. Nato še do fantastičnega muzeja etnografije in malce prosto za zadnje nakupe na tržnici. Sledil bo prevoz na letališče, prijava in polet s postankom proti Evropi. Obrok na letalu.

18. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje leta s postankom proti domu

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

More about this tour

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Možen je tudi individualen podaljšek v Sapo: min. 2 potnika, cena je 495 € po osebi (lokalni spremljevalec v času ogledov-pohodov). Napitnine niso v ceni, doplačilo na poti za vodnike in voznike 70 € po osebi.

Cepljenje: Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.

Vizum: Za obe državi je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu, z vključenimi letališkimi pristojbinami, 6 x polpenzion v hotelih 3*, obroki, ogledi z vstopninami po programu, prevozi s klimatiziranimi vozili, vožnja s hitrim čolnom Chau Doc-Phnom Penh in Phnom Penh-Siem Reap*, ladjica v Halong zalivu, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco, nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.

*v primeru nezadostnega števila potnikov oz. prenizkega nivoja vode izvajalec prevoza s hitrim čolnom organizira avtobusni transfer.
**pri podaljšku na Sapo je nočitev 1 x hotel 3*, 2 x na vlaku spalniku v štiri posteljnih kupejih, 1 x pri domačinih manjšine Giay.

 

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 2645€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Vietnam in Kambodžo - 19309

Price
3090€ per person
Duration
14 - 18 dni
Destination
Azija
Travellers
min.15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *