vroče potovanje-vroča cena
Cena
2259€ po osebi
Trajanje
11 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potniki
min 20 potnikov

Tropska Kuba, eksotično potovanje s počitnicami v Varaderu

Užij eksotiko in potovalna doživetja, odpočij v Varaderu na plaži in ob allinclusive storitvah! - 11 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Kubaaaaa! Havana, Varadero, Vinales, Trinidad… Potovanje Kuba! Kaj vse se človeku utrne ob misli na takšno potovanje. Vsekakor Tropska Kuba, saj je pravi pravcati tropski paradiž. Kuba je res pravi izziv in vselej pravi izbor za cilj potovanja ali počitnic. Največji otok karibskega otočja z dolgo in razburljivo zgodovino ter zanimivo sedanjostjo. Kuba je čudovita...

Kaj je vključeno

Destinacija
Srednja Amerika Srednja Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
HAVANA
Datum in čas začetka potovanja
23. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 250€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Potrebna je Kubanska turistična prepustnica (ob prijavi kopija potnega lista). Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
Kubanska prepustnica: 40€ skupina 15-19 potnikov: 105€ skupina 10-14 potnikov: 169€ odhod 23.04.: 150€
Kubaaaaa! Havana, Varadero, Vinales, Trinidad…

Potovanje Kuba! Kaj vse se človeku utrne ob misli na takšno potovanje. Vsekakor Tropska Kuba, saj je pravi pravcati tropski paradiž. Kuba je res pravi izziv in vselej pravi izbor za cilj potovanja ali počitnic. Največji otok karibskega otočja z dolgo in razburljivo zgodovino ter zanimivo sedanjostjo. Kuba je čudovita dežela z vsemi odlikami tropskega dela sveta: majhna nihanja temperature, bogat rastlinski svet, biserno bele plaže, ki jih obliva kristalno čisto morje v zapeljivih zeleno-modrih odtenkih. Otok tropska Kuba, ki je zaradi svojih čarov postal zelo želen in obiskan popotniški cilj mnogih Evropejcev. Castrov čas se je sicer iztekel, a privlačnost njegove stvaritve žari dalje, v morebiti še večjem siju, ki se mu morda že kmalu poreče svoboda. Prebujenje je že moč čutiti po vsej Kubi, kjer je največji čar kombinacija preprostih naselij in bornih hotelov v kombinaciji z modernimi turističnimi kompleksi in elitnimi mestnimi hoteli Havane.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM:
Potrebna je Kubanska turistična prepustnica (ob prijavi kopija potnega lista).
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Havana-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, 8 x namestitev v hotelih 3-4* , vsi navedeni obroki in storitev vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, prevozi s turističnimi avtobusi, lokalni vodniki, slovenski vodja poti, organizacije potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Kubanska prepustnica 40€

 

skupina 10-14 potnikov + 169€
skupina 15-19 potnikov + 105€

odhod 23.04. + 150€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 250 €

NS: 19211

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA-HAVANA (polet s presedanjem)

 Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed evropskih letališč do Havane. 

2. dan

HAVANA (transferji cca 50km, peš)

Pristanek v Havani. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi ogled največjega mesta Karibor, katerega začetki segajo v leto 1514. Je eno od sedmih mest, ki jih je na otoku ustanovil zavojevalec Diego Velasquez. Havana sprva ni bila glavno mesto, svojo pomembnost je pridobila po španski okupaciji Mehike in Peruja, saj se je tu zbiralo ladjevje, ki je odvažalo naropana bogastva iz kolonij v matično državo. V svoji večstoletni zgodovini mesto ni utrpelo večjih katastrof in danes predstavlja najimenitnejše celovito področje s špansko kolonialno arhitekturo obeh Amerik. Ogledali si bomo trg Plaza de la Catedral s katedralo Svetega Krištofa, guvernerjevo palačo na Plaza de Armas, novo središče Havane s parkom Fraternidan, muzej ruma. Popoldan se bomo odpeljali na ogled Hemingwayeve rezidence Finca Vigia in zavili še v obmorski Cojimar. Večerja, nočitev.

3. dan

HAVANA - VINALES - PINAR (transferji cca 370km, 6,5 ur, čolni, peš)

Po zajtrku sledi izlet na zahodni del otoka, kjer gojijo tobak za slavne kubanske cigare. Obiskali bomo tovarno cigar in se seznanili s postopkom njihove izdelave. V nadaljevanju nas bo očarala dolina Vinales z nenavadnimi oblikami gričev in podzemnih jam. S čolnom se bomo odpeljali v jamo Cueva del Indio, kjer so v davnih časih prebivali staroselci. Po kosilu vrnitev v Havano. Večerja, nočitev.

4. dan

HAVANA - CIENFUEGOS (transferji cca 240km, 3,5 ure, čolni, peš)

Po zajtrku se bomo na poti proti Cienfuegosu ustavili v naravnem parku Montemar. Ogled farme krokodilov in kosilo v lokalni restavraciji. Vožnja s čolnom po laguni zakladov do otočka, kjer je prikazan način življenja indijanske skupnosti iz časa pred prihoda Krištofa Kolumba. Nadaljevanje vožnje do Cienfuegosa, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan

CIENFUEGOS - TRINIDAD (transferji cca 100km, 1,5 ure, peš)

Zajtrk in krajši ogled mesta, ustanovljenega leta 1819, danes imenovanega tudi »biser juga«. Sprehodili se bomo po parku Jose Marti, videli gledališče Terry in se nato po obalni cesti odpeljali do Trinidada, kolonialnega mesta in letovišča na obali Karibskega morja. Nastanitev v hotelu na osnovi »vse vključeno«. Prosto popoldne za počitek, sprostitev ob bazenu. Prenočevanje.

6. dan

TRINIDAD (transferji cca 40km, peš)

Zajtrk. Ogled čudovitega mesta, ki spada v seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Na sprehodu po starem mestnem središču s Plazo Mayoir, cerkvijo Sv. Trojice, Zgodovinskim muzejem in drugimi poslopji iz 16. stoletja, bomo v mislih zlahka prepotovali nekaj stoletij nazaj. Nadaljujemo vožnjo do »Doline sladkornih mlinov«, kjer so bile nekoč številne plantaže sladkornega trsa in kolonialne palače lastnikov plantaž. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan

TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO (transferji cca 350km, 6,5 ur, peš)

Po zajtrku vožnja do mesteca. Ogled spomenika, muzeja in mavzoleja Che Guevare ter ogled oklepnega vlaka iz slavne odločilne bitke za Santa Claro med enotami revolucionarjev in Batistovo vojsko. Kosilo v lokalni restavraciji. Proti večeru prihod v Varadero, nastanitev na osnovi »vse vključeno«. Prenočevanje

8. dan

VARADERO (vse vključeno)

  Počitnice v Varaderu – bivanje v hotelu na osnovi »vse vključeno«.

9. dan

VARADERO (vse vključeno)

  Počitnice v Varaderu – bivanje v hotelu na osnovi »vse vključeno«.

10 dan

VARADERO – HAVANA (transferji cca 160km, 3 ure, polet s presedanji)

  Prosto do prevoza na letališče Havana prosto popoldne. Večerni polet proti Evropi.

11. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Poleti so predvideni iz letališča Ljubljana. V kolikor nam prevoznik ne potrdi zahtevanega poleta je polet iz okoliškega letališča z vključenim brezplačnim prevozom

vroče potovanje-vroča cena
From 2499€
vroče potovanje-vroča cena
From 3749€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Tropska Kuba, eksotično potovanje s počitnicami v Varaderu

Price
2259€ per person
Duration
11 dni
Destination
Srednja Amerika
Travellers
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *