vroče potovanje-vroča cena
Cena
579€ po osebi
Trajanje
4 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 25 potnikov

Istanbul, potovanje v turško okno v svet

Velemesto na dveh celinah - 4 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Istanbul potovanje Potovanje v Istanbul je potovanje v mesto kontinentalnih razsežnosti. Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti Istanbula iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči! Istanbul potovanje –...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ISTANBUL
Datum in čas začetka potovanja
2. avgusta, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba: 55€ | Vožnja z ladjico po Bosporju 30€ | Vstopnine in notranji ogledi zanimivosti cca 130€ | Priporočeni ogledi 3. dan ob doplačilu 15€ po osebi in morebitne vstopnine
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
CEPLJENJE: Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si Vizum: Ni potreben
Dodatne cene
OBVEZNA DOPLAČILA: za skupino 15-24 potnikov 70€€ ODHODI 30.4., 12.7., 2.8.: 70€

Istanbul potovanje

Potovanje v Istanbul je potovanje v mesto kontinentalnih razsežnosti. Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti Istanbula iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči! Istanbul potovanje – TOP izbor

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi pri minimalnem številu udeležencev 25. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Manjša skupina 15-24 oseb je podvržena doplačilu 70€ po osebi.
Vstopnine niso vključene v ceni. Ogledi z vstopninami in vodjem poti znašajo za Haggio Sofijo, Cisterno, Topkapi palačo in Dolmabahče palačo cca 130€ / osebo . Informativno – 1 vožnja s tramvajem  je cca 1,5 €.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: ni potreben

CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, transfer letališče Istanbul-hotel-letališče Istanbul, spremstvo slovenskega vodje poti, zunanji ogledi po programu 1. in 2. dan z lokalnimi prevozi,  panoramski ogledi v kombinaciji tramvajev, metrojev in veliko odkrivanj peš, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*- 4*, nezgodno zavarovanje in organizacija.

OBVEZNA DOPLAČILA:
za skupino 15-24 potnikov 70€

odhodi  30.4.,12.7.,2.8. + 70€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 60€

Vožnja z ladjico po Bosporju: 35€

Vstopnine in notranji ogledi zanimivosti: cca130€

Priporočeni ogledi 3. dan ob doplačilu 15€ po osebi in morebitne vstopnine

 

 

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
1. dan

LJUBLJANA - ISTANBUL (polet, transfer, tramvaj in peš)

Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Polet v Istanbul. Prevoz v mesto, namestitev v hotelu. Sledili bodo že prvi ogledi velemesta na dveh kontinentih (peš in z metroji). Z ogledi bomo začeli v starem delu mesta, ki ga je UNESCO razglasil za svetovno dediščino in sicer Kapaličaršije, oziroma Grand bazarja, kjer se resnično najde prav vse. Veliki bazar je neverjetno edinstvena zgradba z bogato zgodovino in povezavo s turško kulturo in hkrati ena izmed največjih pokritih tržnic na svetu. Če želite kupiti turško preprogo, keramično skodelico ali usnjeno jakno ceneje, lahko barantate brez sramu. Ker je barantanje tradicija Velikega bazarja! Poleg bazarja se nahaja tudi čudovita baročna mošeja Nuruosmanije. Mošeja ima eno izmed največjih kupol in je tudi ena izmed novejših v Istanbulu. Sprehodili se bomo še do nekdanjega središča Konstantinopla trga Beyazit z istoimensko mošejo, ki je ena izmed najstarejših v mestu. Nočitev.

2. dan

ISTANBUL (tramvaj, metro, večje razdalje peš)

Zajtrk. Dan kulture, zgodovine in predvsem veličastne arhitekture. Zunanji ogledi: srce modernega Istanbula trg Taksim, ki ga krasi spomenik Neodvisnosti zgrajen v čast nastanka turške republike leta 1928 in prvega predsednika Ataturka. Taksim je čudovito izhodišče za naš sprehod skozi najbolj prepoznavno ulico v Istanbulu, Ištiklal. Ulica se zaključi v boemski četrti Galata z znamenitega stolpom Galata, ki čudovito dopolnjuje silhueto Istanbula. Nekoč v vlogi požarnega stolpa danes pa nudi prekrasen razgled na stari del Istanbula ter Bosporsko ožino. V nadaljevanju bomo prečkali Zlati rog, ozek zaliv na evropski strani vhoda v Bosporski preliv, ki deli stari in novi del Istanbula in se sprehodili po Egipčanskem bazarju začimb Misir. Bazar začimb ima skupaj 85 trgovin, ki prodajajo začimbe, turške slaščice (lokum) in druge sladkarije, nakit, spominke ter suho sadje in oreščke. Popoldne bomo namenili raziskovanju Topkapi palače, ki je še ena izmed znamenitosti, ki jih je UNESCO leta 1985 priznal kot svetovno dediščino. Palača je bila več kot štiri stoletja sedež Otomanskega cesarstva, danes pa spremenjena v muzej, ki hrani največjo zbirko in spomine na otomansko slavo. V neposredni bližini se nahaja mošeja Hagia Sofia, dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta. Po padcu Istanbula leta 1453 spremenjena v mošejo, po prihodu Kemala Ataturka na oblast pa so jo leta 1935 leta spremenili v muzej. Julija 2020 je nato turški predsednik Erdoğan podpisal odlok, s katerim je znova postala mošeja. Osrednji trg Sultanahmet Meydanı (Trg Sultana Ahmeda) se nahaja na mestu, kjer je v preteklosti bil pozicioniran Carigrajski ali Konstantinov hipodrom. Hipodrom je bil zbirališče ljubiteljev konjskih dirk, dirk z vozovi in ​​gladiatorskih bojev, hkrati pa tudi središče vseh dogajanje v mestu. Svoj pomen je izgubil v času križarskih vojn leta 1204, ko so med plenjenjem izginile številne skulpture in okrasje, poškodovane pa so bile številne druge znamenitosti. Danes so nam ogled ostali le še Tutmozisov obelisk iz redkega rožnatega granita iz Luksorja, Konstantinov steber, Vodnjak Kaiser Wilhelm II ter bronasti kačji steber. Kot pika na i pa bomo sprehod zaokrožili z ogledom Modre mošeje, ki stoji nasproti Hagije Sofije ob hipodromu, na točno istem mestu, kjer je stala Velika palača bizantinskih cesarjev, z uporabo obstoječih temeljev in obokov. Dih jemajoče je več kot 20.000 ročno izdelanih keramičnih ploščic Iznik v več kot 50 motivih tulipanov, ki krasijo notranje stene mošeje. Njihova barva daje kraju priljubljeno ime Modra mošeja. Za konec bomo raziskali še podzemno cisterno Yerebatan Saray, ki je bila v preteklosti uporabljena kot lokacija za snemanje številnih filmov. Dan pa bomo zaključili s turško kulinariko, ko si boste lahko privoščili okusno baklavo, turško kavo in še kaj. Nočitev.

3. dan

ISTANBUL (tramvaj, peš)

Zajtrk. Odpravimo se na ogled palače Dolmabahce, ki je bila dom zadnjim šestim sultanom Otomanskega cesarstva. Palača predstavlja vse presežke tistega časa saj naj bi bilo za njeno gradnjo uporabljenih devet ton zlata in štirideset ton srebra. Ob doplačilu se bomo odpeljali na slikovit izlet z ladjico po Bosporski ožini s postankom in ogledi azijske četrti Üsküdar. Tukaj vlada tiho in sproščeno vzdušje. Ob promenadi so številne kavarne, ki nudijo čudovit pogled na evropski del Istanbula. V nadaljevanju se bomo odpravili na hrib Camlica, ki je edinstveno prijetno zatočišče s svežim zrakom in paviljoni ter čudovitim razgledom na mesto Istanbul in Bosporsko ožino. Hrib brez dvoma nudi toplo dobrodošlico tistim, ki si želijo ogledati panoramsko lepoto Istanbula in Bosporja ter edinstveno lepoto sončnega zahoda v Istanbulu. Poleg znamenitih razgledov je tudi dom trenutno največje mošeje v Turčiji, velika mošeja Çamlıca. Kompleks vključuje umetnostno galerijo, knjižnico in konferenčno dvorano, naenkrat pa lahko sprejme do 63.000 vernikov. Prosto za pozno kosilo in povratek v hotel. Nočitev.

4. dan

ISTANBUL - LJUBLJANA (transfer, direktni polet)

Zgodaj prevoz na letališče in polet v Ljubljano, oz. proti okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Istanbul potovanje v turško okno v svet - 19503

Price
579€ per person
Duration
4 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *