vroče potovanje-vroča cena
Cena
2699€ po osebi
Trajanje
11 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min 20 potnikov

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang, Xian, Šanghaj

Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Kitajska je dežela lepih doživetij. Potovanje vas popelje na Kitajska izbrana mesta – Peking s cesarskimi zgradbami in veličastnim kitajskim zidom, Luoyang z zapuščino Šaolinov in enkratnega budističnega templja, Xian z armado vojščakov in Šanghajska metropola ter vodna mesta in parki. Doživite tudi kitajski super ekspresni vlak in spalni vlak. V interakciji z domačimi potniki...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ŠANGHAJ
Datum in čas začetka potovanja
6. septembra, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 230€ Vizum Je potreben: Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Cepljenje: Cepljenja niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si.
Dodatne cene
skupina 15 - 19 potnikov: 90€ skupina 10-14 potnikov: 170€

Kitajska je dežela lepih doživetij. Potovanje vas popelje na Kitajska izbrana mesta – Peking s cesarskimi zgradbami in veličastnim kitajskim zidom, Luoyang z zapuščino Šaolinov in enkratnega budističnega templja, Xian z armado vojščakov in Šanghajska metropola ter vodna mesta in parki. Doživite tudi kitajski super ekspresni vlak in spalni vlak. V interakciji z domačimi potniki je vse skupaj odlično doživetje.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Minimalno število potnikov je 10. Napitnine niso vključene v ceni aranžmaja in so obvezne na poti za lokalne vodnike in voznike v znesku 70 € po osebi.

Cepljenja:
Niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking in Shanghai-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi s turističnimi avtobusi, hitri vlak,   8 x namestitev v hotelih 4* na osnovi nočitev z zajtrkom, kosila/večerje in oglede z vstopninami, po programu, slovenski vodja poti in spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, posredovanje pri pridobitvi vizuma, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 90€
skupina 10-14 potnikov 170€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 230€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA - PEKING (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Pekingu.

2. dan

PEKING (transferji cca 50km)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v velemesto - kitajsko prestolnico. Krajša panoramska vožnja s postanki za fotografiranje čudovitih objektov odmevnih OI leta 2008: »Vodna kocka«, »Ptičje gnezdo«, poročevalski center in stolp …
Nato se bomo zapeljali do Nebeškega templja, edine točke zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana…), ki so vsi pomniki odlične mingovske arhitekture. Nato v hotel in kosilo v restavraciji. Še skok v center kitajske tradicionalne medicine. Popoldan prosto za predah in samostojne aktivnosti. Nočitev.

3. dan

PEKING (transferji cca 40km, peš)

Zajtrku bo sledil ogled celodnevni ogled velemesta: najprej na prvi simbol mesta - trg Tiananmen in spoznali zgodovinski pomen trga ter njegov današnji simbolni pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzoleja nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nato do »Prepovedanega mesta« oziroma pravilneje cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Nekdanji izključni privilegij cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran med katerimi kraljuje dvorana Najvišje harmonije. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Hkrati je predstavljala delovni prostor številnim evnuhom in cesarjevim konkubinam, ki so s časom vse bolj vplivali na razvoj kitajskih dinastij, njihove vzpone in padce. En najlepših delov palače je tudi cesarski vrt s paviljoni in banketno dvorano. Po čudoviti izkušnji pa kosilo v restavraciji. Za zaključek dnevnega programa pa še na ogled Lama templja, ki je nekoč služil kot prinčevska rezidenca kasnejšega cesarja Yongzhenga, leta 1744 pa je poslopje bilo poslopje predano v administrativni center Lama budizma. Še danes je to aktivni tempelj in predstavlja center budizma v Pekingu. Nato na vedno zanimivo in slikovito avenijo Luogu. Dolg dan bo potrebno zaključiti s počitkom v hotelu, kjer si bomo odpočili od dolge poti in morda privoščili tudi kakšno tradicionalno masažo. Nočitev.

4. dan

PEKING - KITAJSKI ZID (transferji cca 160km, 4 ure, hoja)

Po zajtrku najprej do mogočnega kitajskega zidu, katerega je za obrambno in povezovalno vlogo začel graditi veliki Qin Shihuangdi! Veliki zid še danes daje občutek mogočnosti in varnosti, sami pa se bomo lahko prepričali o njegovi trdnosti in veličastnosti njegove lege s sprehodom-plezanjem po njem. Nato kosilo in še do Poletne palače, kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence vkomponirane v čudovito sožitje parkov, jezer in otočkov, templjev in zanimivih poslikanih in lomljenih koridorjev. Za zaključek dneva pa še postanek v centru sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan

PEKING - LUOYANG (transferji cca 40km, hitri vlak 4 ure)

Po zajtrku ob dogovorjenem času prevoz na postajo in s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Nato v restavracijo na večerjo. Nočitev.

6. dan

LUOYANG - XIAN (transferji cca 160km, 3 ure, hitri vlak 1,5 ure)

Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Nato zopet hitri vlak do slovitega Xiana. Kosilo. Namestitev in prosto. Nočitev.

7. dan

XIAN (transferji cca 140km, 3 ure, peš)

Po zajtrku ogled znamenitega območja mavzoleja velikega cesarja dinastije Qin. Na našem dnevnem programu bo arheološki park Teraccotta vojščakov, več kot 7000 se jih nahaja v urejenem predelu v popolni bojni formaciji. Njihove poteze obraza so individualne, kot da bi dejansko predstavljale vsakega vojščaka tega mogočnega generala in cesarja. Že od odkritja območja leta 1974 je to ena največjih kulturno-zgodovinskih dragocenosti človeštva. Po ogledu nadaljevanje odkrivanja mestnega centra z odlično ohranjenim mestnim obzidjem in izrazito podobo muslimanske četrti s tržnico. Kosilo v restavraciji. Še ogled slovite lokalne obrti – rokodelskega centra izdelkov iz žada, Kitajskega izbranega nakita in okrasja. Nočitev.

8. dan

XIAN - ŠANGHAJ (transferji cca 30km, peš, hitri vlak)

Zajtrk. Danes bomo obiskali pagodo Velike gosi, enega pomembnejših budističnih templjev območja z značilno arhitekturno podobo. Še danes je to aktiven tempelj in hkrati poslednja lokacija pomembnih menihov, katerim v čast so na območju postavljene stele in zeleni park. Najpresunljiveši del je zagotovo značilna kitajska Pagoda s svojimi nadstropji. Še ogled pomembnega in bogato založenega muzeja zgodovine province Shaanxi. Po ogledu kosilo in nato vkrcanje na hitri vlak spalnik . Po prihodu v Shanghai namestitev, nočitev.

9. dan

ŠANGHAJ (transferji cca 30km, peš)

Po zajtku sledi ogled vrtov Yu iz leta 1559, ene redkih arhitekturnih ostalin cesarske Kitajske v velemestu, kjer je idilično predstavljen osnovni koncept vrtov in parkov po kitajski spiritualno-arhitekturni zapovedi. Nato bomo obiskali staro mesto in se ob reki Huangpu podali na veličastni Bund s kolonialnimi poslopji na eni in mogočnimi stolpnicami na drugi strani reke. Zaključek pa bo po kosilu v restavraciji na najprometnejši aveniji Nanjing. Nato v hotel, nočitev.

10 dan

ŠANGHAJ - LJUBLJANA (transferji cca 70km, 1,5 ure, peš, polet s presedanjem)

Zajtrk. Danes bomo obiskali tempelj Žadovega Bude, pomemben romarski center. Nato pa se bomo podali na izlet v slikovito vodno mesto Zhujiajiao, kjer bomo občudovali starodavno arhitekturo hiš, trgovinic in restavracij ob vodnih kanalih in kamnitih mostovih. Kosilo v restavraciji, nato pa še do svilarnice, kjer se bomo spoznali s tehnikami - starodavnimi in modernimi - pridelovanja svile in izdelovanja te nekdaj najbolj cenjene dobrine Kitajske. Prevoz na letališče v Šanghaju, prijava na polet.

11. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Polet letala proti Evropi. Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 2645€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Kitajska, potovanje doživetij - 19369

Price
2699€ per person
Duration
11 dni
Destination
Azija
Travellers
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *