vroče potovanje-vroča cena
Cena
1999€ po oseba
Čas Trajanja
11 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min 20 potnikov

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang, Xian, Šanghaj

Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
ŠANGHAJ
Datum Odhoda
27. oktobra, 2022 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 196€ Vizum Je potreben: Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Cepljenje: Cepljenja niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si.
Obvezna Doplačila
skupina 15 - 19 potnikov: 75€ skupina 10-14 potnikov: 170€

Kitajska je dežela lepih doživetij. Potovanje vas popelje na Kitajska izbrana mesta – Peking s cesarskimi zgradbami in veličastnim kitajskim zidom, Luoyang z zapuščino Šaolinov in enkratnega budističnega templja, Xian z armado vojščakov in Šanghajska metropola ter vodna mesta in parki. Doživite tudi kitajski super ekspresni vlak in spalni vlak. V interakciji z domačimi potniki je vse skupaj odlično doživetje.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Minimalno število potnikov je 10. Napitnine niso vključene v ceni aranžmaja in so obvezne na poti za lokalne vodnike in voznike v znesku 50 € po osebi.

Cepljenja:
Niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking in Shanghai-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi s turističnimi avtobusi, hitri vlak, 1 x nočitev vlak spalnik (štiri-posteljni kupe), 7 x namestitev v hotelih 4* na osnovi nočitev z zajtrkom, kosila/večerje in oglede z vstopninami, po programu, slovenski vodja poti in spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, posredovanje pri pridobitvi vizuma, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 75€
skupina 10-14 potnikov 170€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 196€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA - PEKING (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Pekingu.

2. dan

PEKING (transferji cca 50km)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v velemesto - kitajsko prestolnico. Krajša panoramska vožnja s postanki za fotografiranje čudovitih objektov odmevnih OI leta 2008: »Vodna kocka«, »Ptičje gnezdo«, poročevalski center in stolp …
Nato se bomo zapeljali do Nebeškega templja, edine točke zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana…), ki so vsi pomniki odlične mingovske arhitekture. Nato v hotel in kosilo v restavraciji. Še skok v center kitajske tradicionalne medicine. Popoldan prosto za predah in samostojne aktivnosti. Nočitev.

3. dan

PEKING (transferji cca 40km, peš)

Zajtrku bo sledil ogled celodnevni ogled velemesta: najprej na prvi simbol mesta - trg Tiananmen in spoznali zgodovinski pomen trga ter njegov današnji simbolni pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzoleja nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nato do »Prepovedanega mesta« oziroma pravilneje cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Nekdanji izključni privilegij cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran med katerimi kraljuje dvorana Najvišje harmonije. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Hkrati je predstavljala delovni prostor številnim evnuhom in cesarjevim konkubinam, ki so s časom vse bolj vplivali na razvoj kitajskih dinastij, njihove vzpone in padce. En najlepših delov palače je tudi cesarski vrt s paviljoni in banketno dvorano. Po čudoviti izkušnji pa kosilo v restavraciji. Za zaključek dnevnega programa pa še na ogled Lama templja, ki je nekoč služil kot prinčevska rezidenca kasnejšega cesarja Yongzhenga, leta 1744 pa je poslopje bilo poslopje predano v administrativni center Lama budizma. Še danes je to aktivni tempelj in predstavlja center budizma v Pekingu. Nato na vedno zanimivo in slikovito avenijo Luogu. Dolg dan bo potrebno zaključiti s počitkom v hotelu, kjer si bomo odpočili od dolge poti in morda privoščili tudi kakšno tradicionalno masažo. Nočitev.

4. dan

PEKING - KITAJSKI ZID (transferji cca 160km, 4 ure, hoja)

Po zajtrku najprej do mogočnega kitajskega zidu, katerega je za obrambno in povezovalno vlogo začel graditi veliki Qin Shihuangdi! Veliki zid še danes daje občutek mogočnosti in varnosti, sami pa se bomo lahko prepričali o njegovi trdnosti in veličastnosti njegove lege s sprehodom-plezanjem po njem. Nato kosilo in še do Poletne palače, kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence vkomponirane v čudovito sožitje parkov, jezer in otočkov, templjev in zanimivih poslikanih in lomljenih koridorjev. Za zaključek dneva pa še postanek v centru sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan

PEKING - LUOYANG (transferji cca 40km, hitri vlak 4 ure)

Po zajtrku ob dogovorjenem času prevoz na postajo in s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Nato v restavracijo na večerjo. Nočitev.

6. dan

LUOYANG - XIAN (transferji cca 160km, 3 ure, hitri vlak 1,5 ure)

Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Nato zopet hitri vlak do slovitega Xiana. Kosilo. Namestitev in prosto. Nočitev.

7. dan

XIAN (transferji cca 140km, 3 ure, peš)

Po zajtrku ogled znamenitega območja mavzoleja velikega cesarja dinastije Qin. Na našem dnevnem programu bo arheološki park Teraccotta vojščakov, več kot 7000 se jih nahaja v urejenem predelu v popolni bojni formaciji. Njihove poteze obraza so individualne, kot da bi dejansko predstavljale vsakega vojščaka tega mogočnega generala in cesarja. Že od odkritja območja leta 1974 je to ena največjih kulturno-zgodovinskih dragocenosti človeštva. Po ogledu nadaljevanje odkrivanja mestnega centra z odlično ohranjenim mestnim obzidjem in izrazito podobo muslimanske četrti s tržnico. Kosilo v restavraciji. Še ogled slovite lokalne obrti – rokodelskega centra izdelkov iz žada, Kitajskega izbranega nakita in okrasja. Nočitev.

8. dan

XIAN - ŠANGHAJ (transferji cca 30km, peš, vlak spalnik kupeji 1/4)

Zajtrk. Danes bomo obiskali pagodo Velike gosi, enega pomembnejših budističnih templjev območja z značilno arhitekturno podobo. Še danes je to aktiven tempelj in hkrati poslednja lokacija pomembnih menihov, katerim v čast so na območju postavljene stele in zeleni park. Najpresunljiveši del je zagotovo značilna kitajska Pagoda s svojimi nadstropji. Še ogled pomembnega in bogato založenega muzeja zgodovine province Shaanxi. Po ogledu kosilo in nato vkrcanje na vlak spalnik (štiri-posteljni kupeji) in nočna vožnja do Šanghaja.

9. dan

ŠANGHAJ (transferji cca 30km, peš)

Po jutranjem prihodu v Šanghaj sledi ogled vrtov Yu iz leta 1559, ene redkih arhitekturnih ostalin cesarske Kitajske v velemestu, kjer je idilično predstavljen osnovni koncept vrtov in parkov po kitajski spiritualno-arhitekturni zapovedi. Nato bomo obiskali staro mesto in se ob reki Huangpu podali na veličastni Bund s kolonialnimi poslopji na eni in mogočnimi stolpnicami na drugi strani reke. Zaključek pa bo po kosilu v restavraciji na najprometnejši aveniji Nanjing. Nato v hotel, namestitev in nočitev.

10 dan

ŠANGHAJ - LJUBLJANA (transferji cca 70km, 1,5 ure, peš, polet s presedanjem)

Zajtrk. Danes bomo obiskali tempelj Žadovega Bude, pomemben romarski center. Nato pa se bomo podali na izlet v slikovito vodno mesto Zhujiajiao, kjer bomo občudovali starodavno arhitekturo hiš, trgovinic in restavracij ob vodnih kanalih in kamnitih mostovih. Kosilo v restavraciji, nato pa še do svilarnice, kjer se bomo spoznali s tehnikami - starodavnimi in modernimi - pridelovanja svile in izdelovanja te nekdaj najbolj cenjene dobrine Kitajske. Prevoz na letališče v Šanghaju, prijava na polet.

11. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Polet letala proti Evropi. Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 2090€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2599€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2549€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Kitajska, potovanje doživetij - 19369

Cena
1999€ na osebo
Trajanje
11 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *