vroče potovanje-vroča cena
Cena
3399€ po osebi
Trajanje
15 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

Potovanje na Kitajsko, lepote Yunana in pande v Čengduju

Kraški gozd Kunminga, Pande v Čengduju, Šangrila in riževe terase - 15 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Lepote Yunana in pande v Čengduju Kitajska je nedvomno azijska velika atrakcija. Potovanje pa nas tokrat popelje na njen južni in centralni del. Kitajska je velika a hkrati tudi zelo raznolika. Večji del poti je namenjen predvsem spoznavanju manjšin in njihovih posebnosti ter umetnin, kot so riževe terase, čudovita arhitektura in pisana oblačila. Spoznali bomo...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
CHENGDU
Datum in čas začetka potovanja
1. julija, 2024 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 322€ Vizum: Je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€.
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
CEPLJENJE: Niso potrebna Napitnine: 70 € po osebi.
Dodatne cene
skupina 10-15 potnikov: 330€

Lepote Yunana in pande v Čengduju

Kitajska je nedvomno azijska velika atrakcija. Potovanje pa nas tokrat popelje na njen južni in centralni del. Kitajska je velika a hkrati tudi zelo raznolika. Večji del poti je namenjen predvsem spoznavanju manjšin in njihovih posebnosti ter umetnin, kot so riževe terase, čudovita arhitektura in pisana oblačila. Spoznali bomo svetovno poznani kamniti gozd Kunminga in se srečali z oči v oči s pandami, priljubljenimi jedci bambusa. Potepali se bomo po soteski tigrovega skoka in spoznavali razpoloženje v starih in dobro ohranjenih kitajskih mestih, kjer stoletna izročila še vedno napolnjujejo vsakdan prebivalcev. mmmm lepote Yunana…

 

Cena potovanja je po osebi v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodnike in 70 € po osebi.

Cepljenja: Niso potrebna. Več na: www.zdravinapot.si

Vizum: Je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske polete s pristojbinami, prevoze z turističnimi avtobusi/kombiji, čolni in gondolo, obroke, vstopnine in takse v nacionalnih parkih kot navedeno v programu, 12 x nočitve z zajtrki v hotelih 3*-4*, angleško govoreči lokalni vodniki in slovenski vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, organizacijo potovanja
*Kosila ali večerje so v nacionalnih restavracijah*
*Potovanje delno poteka na višinah nad 3000m (posvet z zdravnikom).

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 330€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 385€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA - CHENGDU (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanji proti Pekingu.

2. dan

CHENGDU (transferji cca 90km, 2 uri)

  Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi kratka osvežitev v hotelu, nato pa ogled Panda centra, kjer si bomo ogledali te ljubke bambus jedce v rezervatu. Panda je eden glavnih simbolov Kitajske in se uvršča med zelo ogrožene živalske vrste. Izmed vseh vrst bambusa ta izbirčni sesalec uživa samo dve vrsti, zaradi tega in širjenja poselitve v njegov življenjski prostor pa se njihovo število silovito zmanjšuje. Sledila bo še značilna večerja v restavracijami, ko bomo poskusili tudi bolj začinjene jedi sečuanske kuhinje. Nočitev.

3. dan

CHENGDU - KUNMING (transferji cca 75km, polet 1,5 ure, peš)

  Po zajtrku sledi prevoz na letališče in polet v Kunming. Sledil bo obisk idilične naselbine ob jezeru Dian, kjer bomo obiskali »Zmajska vrata« na »Zahodnem hribu«, od koder se razprostira nepozaben pogled na sladkovodno jezero s kar 298km2 površine. Zmajska vrata stojijo na mali ploščadi previsne stene, do koder je speljana zanimiva pot po skrajnem robu skale. Nato se podamo še do templja 572 poslikanih kipcev Bude in 260 kamnitih skulptur živali. Gre za največji budistični kompleks Yunana. Pika na i pa bo ogled stolpa »Grand view«, od koder je pogled resnično neprekosljiv. Še krajši sprehod po mestnem parku Green Lake in zaključek z večerjo v restavraciji. Nočitev.

4. dan

KUNMING - YUANYANG (transferji cca 330 km, 6 ur, peš)

  Zajtrk in podali se bomo na odkrivanje ene najlepših kitajskih pokrajin. Obiskali bomo svetovno atrakcijo - Kamniti gozd, ki je že v času dinastije Ming slovel kot prvo čudo sveta! Znameniti »gozd« se razprostira na več kot 400km2, katerih impresivno podobo sestavljajo skupki več kamnitih gozdov in gozdičkov, hkrati dramatičnost pokrajine stopnjujejo labirinti in neponovljive formacije in kreature narave. Kosilo. Po impresivni izkušnji se bomo odpeljali južno in vseskozi nas bo spremljala lepa pokrajina. Namestitev, večerja in nočitev v Yuanyangu.

5. dan

IZLET NA RIŽEVE TERASE (transferji cca 30km, peš)

  Zajtrk. Nato bomo dan namenili ogledovanju prečudovitih riževih teras manjšine ljudstva Hani. Riževe terase so uvrščene na UNESCO-v seznam svetovne dediščine in so prava paša za oči. Segajo vse do 1800m nadmorske višine in njihovo obdelovanje in vzdrževanje je dolgoletna tradicija ljudstva Hani, katerih domovanje bomo tudi obiskali. Kosilo. Terase nam bodo razkrivale različne silhuete ko se bo sonce sprehajalo po nebu, pozno popoldan pa bodo naravnost zasijale pred našimi očmi. Nočitev.

6. dan

YUANYANG - JIANSHUI (transferji cca 100km, 2,5-3 ure, peš)

  Zajtrk. Še en dan idile nas čaka, ko se bomo preko prelazov in serpentinasto zavite ceste odpeljali do Jianshui-ja. Ob prihodu kosilo in nato obisk Konfucijevega templja, kjer se bomo seznanili z ogromnim pomenom nauka tega filozofa, katerega priljubljenost se je razvila kar na nivo religije. Še do lepega kamnitega mostu »dvojnega zmaja« s paviljoni in nato sprehod skozi idilično staro središče Jianshui mesta z ohranjeno značilno arhitekturo. Nočitev.

7. dan

JIANSHUI - DALI (transferji cca 480km, 7 ur)

  Zajtrku sledi daljša pot mimo Qilu jezera v katerega se zliva Zonghe reka in nam bo v delu poti delala družbo. Kosilo v restavraciji. Nadaljevanje poti mimo Kunminga na zahod v Dali. Namestitev in zvečer sprehod po idiličnih ulicah starega mestnega središča.

8. dan

DALI (transferji cca 120km, 3 ure, čolni, peš)

  Po zajtrku se bomo odpeljali v Weishan. Staro idilično mestece je kot od vseh pozabljen kraj, kjer se bomo lahko na sprehodu skozi zgodovinsko trgovsko jedro resnično sprostili, predali stari arhitekturi, pristnim odnosom in ljudem. Obiskali bomo tudi mestni muzej in taoistični ter budistični tempelj na vzpetini Weibao. Kosilo. Nato se bomo vrnili v Dali in popoldan obiskali še obalo jezera Erhai, kjer se bomo vkrcali na čoln in se odpeljali na otok Jinsuo. Nazaj v hotel. Nočitev.

9. dan

DALI - LIJIANG (transferji cca 190km, 3,5 ure, konjska vprega, peš)

  Zajtrku sledi prevoz v Lijiang, a še prej se bomo ustavili v slikovitem Xizou, kjer je glavna atrakcija tržnica. Sprehodili se bomo skozi naselbino in obiskali hiše manjšin Yan, Hou in Zhou. Ob jezeru Erhai se bomo zapeljali tudi s konjsko vprego. Zvečer kratek sprehod skozi Lijiang in večerja v restavraciji. Nočitev.

10 dan

LIJIANG (transferji cca 30km, vzpenjača, peš)

  Zajtrk. Dan bomo namenili obisku Snežne gore Žadovega zmaja. Povzpeli se bomo z gondolo in že ta del poti bo izjemno slikovit. Nato bomo v nadaljevanju obiskali plesni spektakel v režiji slovitega Zhang Yimou-a in se v Baisha vasici prepustili naukom Naxi manjšine. Ogledali si bomo tudi stenske poslikave iz časov dinastije Ming in templejski kompleks v Longquanu. Kosilo med ogledi. Popoldan še obisk pagode Wan Gu Lou, kjer se domačini nadejajo posebne zaščite, hkrati pa se od pagode razpre odličen pogled na staro mesto in strehe hišk. Nočitev.

11. dan

LIJIANG - SHANGRILA (transferji cca 180km, 4 ure, peš)

  Zajtrk. Po zaviti poti se bomo odpeljali v pokrajino Shangrila (Zhongdian). Srečali se bomo s prvim zavojem najdaljše Kitajske reke Yangtze in obiskali memorial kamnitega bobna, kateri je bil postavljen ob uspešni obrambi Naxi kralja pred invazivno tibetansko vojsko. Nato še v slikovito sotesko Tigrovega skoka in sprehod skozi izjemne lepote naravne kreacije. Nato še do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

12. dan

SHANGRILA (transferji cca 40km, peš)

  Po zajtrku bomo obiskali Tibetanski Gyalthang s palačo Songtzeling, katera močno spominja na Potalo na pravem Tibetu. Poleg palače pa se bomo o tibetanskem življenju seznanili tudi v pristnem domu, kjer nas bodo gostoljubno sprejeli medse. Nato se bomo podali na prostranstva Nape in se srečali s tibetanskimi pastirji in njih čredami. Kosilo na poti in nato povratek v naš hotel. Nočitev.

13. dan

SHANGRILA (transferji cca 50km, peš)

  Zajtrk. Nato se bomo podali v nacionalni park Pudacuo in opazovali lepote narave in zdravo populacijo jakov. Nato do jezer Shudu in Bita, katera sta uvrščena na Ramsarsko listino zaščitenih mokrišč. V naravi se bomo ponovno naužili barv, domačinov in zdrave populacije čred jakov, konj… Kosilo na poti. Nazaj v hotel in nočitev.

14. dan

SHANGRILA - CHENGDU (transferji cca 20km, polet 1,5 ure, let s presedanji)

  Zajtrk in nato polet v Chengdu, kjer bomo presedli na naš povratni let s presedanji. 

15. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

  Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje na Kitajsko, lepote Yunana in pande v Čengduju - 19391

Price
3399€ per person
Duration
15 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *