vroče potovanje-vroča cena
Cena
2790€ po osebi
Trajanje
13 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

Poslastica Azije : Potovanje po južni Indiji

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Po južni Indiji V Indijo po kulturno in duhovno hrano, zraven pa še rajske počitnice! Vse na enem potovanju. Kaj je lepšega kot potovanje, ki prinese notranje prebujenje in popolno relaksacijo na rajskih plažah letovišča Goa in Mahabalipuram. Po južni Indiji je pravi kontrast kot pa po severni, zato priporočamo odkrivanje tudi osrednje in južne...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BOMBAJ
Datum in čas začetka potovanja
10. julija, 2024 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 330€ vizum in urejanje: 35€ Cepljenje: Indija cepljenj ne zahteva. Več na www.zdravinapot.si
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: je potreben
Dodatne cene
skupina 10-15 potnikov: 245€ za odhod 20.4., 23.10.: 100€

Po južni Indiji

V Indijo po kulturno in duhovno hrano, zraven pa še rajske počitnice! Vse na enem potovanju. Kaj je lepšega kot potovanje, ki prinese notranje prebujenje in popolno relaksacijo na rajskih plažah letovišča Goa in Mahabalipuram. Po južni Indiji je pravi kontrast kot pa po severni, zato priporočamo odkrivanje tudi osrednje in južne azijske lepotice.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov.
Napitnine niso vključene v ceno, na poti 70€ po osebi.

CEPLJENJE
Indija cepljenj ne zahteva, za priporočljiva cepljenja več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Mumbaj-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Mumbaj-Chennai, Madurai-Bangalore, Bangalore-Goa, Goa-Mumbaj v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevoze s klimatiziranim avtobusom /kombijem po Indiji, 10 x nočitev z zajtrkom, navedeni obroki (večerje) in ogledi z vstopninami po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, angleško govoreči lokalni vodniki, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja. Vse namestitve so v hotelih 3*.
*Na notranjih poletih v Indiji prevoznik dovoljuje 1 kos prtljage do 15 kg in 7 kg ročne prtljage po osebi.*

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 245€

za odhoda 20.4., 23.10.  + 100€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 330€
e-vizum in urejanje 35€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA- MUMBAJ

  Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed evropskih letališč proti Mumbaju.

2. dan

MUMBAJ

  Jutranji pristanek v Mumbaju. Prevoz do hotela, namestitev. Zajtrk. Po krajšem počitku ogled mesta. Mumbaj (po boginji Mumba Devi) imenovan tudi Vrata Indije zaradi mogočnega pristanišča in transportnih poti v notranjost države. »Vrata Indije« se imenuje mogočni slavolok, postavljen ob morju, zgrajen v čast obiska angleškega kraljevega para v letu 1911. Na naši poti skozi mesto bomo videli tudi rezidenco Mahatme Ghandija-Mani Bhawan, Viseče vrtove, Vrt Kamala Nehru teh Chowpatty – najživahnejšo plažo v Mumbaju. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

3. dan

MUMBAJ- CHENNAI- MAHABALIPURAM

  Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Chennai. Popoldanski ogled četrtega največjega mesta v Indiji in prestolnice države Tamil Nadu. Po eni od obmorskih vasi iz katerih je zraslo, je dobilo ime Madras. Zanimivost mesta je, da ima v skladu z zgodovino svoje rasti več manjših centrov. Navkljub hitremu razvoju pa je mesto ohranilo sproščeno vzdušje. Ogledali si bomo stari del mesta, bazar, trg cvetja, trdnjavo St. George-a in muzej, umetniško galerijo, katedralo San Thome, svetišče Kapaleeshwar.

  Po ogledih vožnja v Mahabalipuram, namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan

MAHABALIPURAM

  Zajtrk. Ogled mesta sedmerih pagod, ki se ponaša z nekaj res lepimi primeri dravidske arhitekture. Popoldan spoznamo nekaj najlepših templjev, ki so zaščiteni z mednarodno listino o svetovni kulturni dediščini. Presenetila nas bo mogočnost reliefa, vklesanega v živo skalo, ki ponazarja Arjunino poroko. Večerja, nočitev.

5. dan

MAHABALIPURAM- AUROVILLE- PONDIČERI-TANJORE

  Zajtrk. Pot nas vodi proti jugu, kjer se bomo ustavili »v Umetnem raju«, mestu Auroville, nekakšni komuni, kjer živijo ljudje z vseh koncev in prispevajo k blagostanju skupnosti. Pondičeri je bil nekoč francoska kolonija, ponaša pa se s čudovitimi spomeniki, njena največja zanimivost pa je danes ašram Surobinda, kjer se srečamo s skupnostjo, ki živi in dela po načelih prostovoljstva. Tu se srečujeta joga in zahodna znanost, tu je ajurvedska klinika. .. Zanimiv dan zaključimo v Tanjoreju, nekdanji prestolnici dinastije Chola. Večerja, nočitev.

6. dan

TANJORE

  Zajtrk. Raziskali bomo mogočen tempelj Brihadišvar, ki je obdan z zaščitnim zidom in jarkom in je resnični arhitekturni biser dinastije Chola. Gigantski osemdeset tonski kos granita, iz katerega je tempelj izklesan, so premikali podobno kot Egipčani skale za piramide. Brihadišvar je tudi del svetovne kulturne dediščine. Večerja, nočitev.

7. dan

TANJORE- TRICHY- MADURAI

  Zajtrk. Vožnja do bližnjega mesta Trichy. Ogledali si bomo mogočno trdnjavo Rock Fort in se povzeli na njen vrh. Od tu se nam bo odprl lep pogled na mesto pod nami. Posebna zanimivost je otoček na sveti reki Kaveri, kjer se nahaja eden največjih in najzanimivejših kompleksov v Indiji. Dan zaključimo v Maduraju. Večerja, nočitev.

8. dan

MADURAI-BANGALORE

Zajtrk. Maduraj je eno najstarejših južno indijskih mest, kamor se zlivajo milijoni turistov, beračev, poslovnežev in romarjev, tu so trgovine, svetišča… Šri Menakši je izreden primer dravidske arhitekture in tudi kraj, kjer nas bodo prevzele množice vernikov. Prav tako je slikovit sprehod po zeliščni tržnici, med prodajalci cvetja….
  Prevoz na letališče in večerni polet v Bangalore. Prevoz v hotel, namestitev, večerja, nočitev

9. dan

BANGALORE-PUTTAPARTHY

  Zajtrk. Sledi 4 urna vožnja do Puttaparthy-a. Po prihodu prijava v hotel. Popoldanski ogled Ashrama. Večerja, nočitev.

10 dan

PUTTAPARTHY-BANGALORE-GOA

  Zajtrk. Zgoden jutranji odhod iz hotela. Vožnja do letališča Bangalore. Polet proti Goi. Prevoz do hotela, večerja, namestitev.

11. dan

GOA

Zajtrk. Goa je najmanjša indijska zvezna država po velikosti in četrta najmanjša po številu prebivalcev Nahaja se na zahodni obali Indije. Goa je bila portugalska kolonija več kot 450 let, od zgodnjega 16. stoletja do leta 1961. Katoliška vera ostaja vera večine.
  Pred 40 leti so iskalci z zahoda odkrili njene prečudovite plaže in tako je Goa postala izredno iskana počitniška destinacija.
  Dopoldanski ogled mesta Panaji, ki je glavno mesto države Goa, mesto z izrazito mediteranskim šarmom in arhitekturo. Le 9 km od glavnega mesta leži stara prestolnica – Old Goa, mesto katedral in cerkva, kjer bomo po ogledih imeli tudi malce prosto. Povratek v hotel. Prosto popoldne. Večerja, nočitev.

12. dan

GOA-MUMBAJ

 Zajtrk. Prosto za uživanje na prečudovitih plažah ali individualna raziskovanja. Pozno popoldne prevoz na letališče in polet v Mumbaj.

13. dan

BOMBAJ - LJUBLJANA

  Pristanek na letališču v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). 

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Poslastica Azije : Potovanje po južni Indiji - 19358

Price
2790€ per person
Duration
13 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *