vroče potovanje-vroča cena
Cena
4399€ per person
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 10 potnikov

Uganda in Ruanda

safari potovanje v bogat svet živali
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Uganda + Ruanda! To je potovalna poslastica! Potovanje po sledeh šimpanzov, adrenalin ki raste ob opazovanju mogočnih goril, safari ki približa raznovrstno floro in favno ter plahe leoparde, antilope, ogromne afriške slone, žirafe… OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ENTEBBE
Datum in čas začetka potovanja
28. oktobra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 349 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: za obe državi je potreben. Cepljenje: Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki. (Več na: www.zdravinapot.si)
Dodatne cene
skupina 6-9 potnikov: 399€ Vstopna vizuma za Ugando in Ruando (vodniku na poti): cca. 100€

Uganda + Ruanda! To je potovalna poslastica! Potovanje po sledeh šimpanzov, adrenalin ki raste ob opazovanju mogočnih goril, safari ki približa raznovrstno floro in favno ter plahe leoparde, antilope, ogromne afriške slone, žirafe…

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 80 € po osebi.

CEPLJENJE:
Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki. (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM: za obe državi je potreben.

Lodgi v Afriki nimajo standardne, evropske kategorizacije, vendar smo izbrali zelo kvalitetne lodge, mnoge z lepo lego in še lepšim razgledom.
CENA VKLJUČUJE:
Povratno letalsko karto na relaciji Ljubljana-Entebbe-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbnine, prevoze s kombiji prilagojenimi za safarije in manjšimi avtobusi, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih in lodžih 3-4*, obroke po programu, vse izlete z ladjo, vse vstopnine v nacionalne parke in za oglede po programu, posebno dovoljenje za opazovanje goril in šimpanzov, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega vodjo poti, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vstopna vizuma za Ugando in Ruando (vodniku na poti) cca. 100 USD
skupina 6-9 potnikov 399€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 349 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA - ENTEBBE

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Ugandi. Nočni let.

2. dan

ENTEBBE - NACIONALNI PARK MURCHISON

Jutranji pristanek. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, počitek. Zajtrk in nadaljevanje vožnje do rezervata za nosoroge Ziwa. Voden sprehod-safari po parku in opazovanje nosorogov, ki so jih leta 1982 že proglasili za izumrle. Nadaljevanje vožnje do Nacionalnega parka Murchison Falls. Prihod v večernih urah, namestitev v lodgu sredi Afriške savane s prekrasnim pogledom na reko Nil. Večerja, nočitev.

3. dan

NACIONALNI PARK MURCHISON FALLS

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na safari. Nacionalni park je namreč eden najlepših safari parkov v Ugandi za ogledovanje divjadi in opazovanje ptic. Uživali bomo v opazovanju slonov, žiraf, antilop, vodnih bivolov ter šimpanzov. Povratek v lodge, kosilo. Popoldan nas čaka prijetna vožnja z ladjo po Nilu, vse do slapov in morda nas bodo ob plovbi spremljali nilski konji in krokodili. Večerja in nočitev.

4. dan

MURCHISON FALLS - NACIONALNI PARK KIBALE FOREST

Po zajtrku bomo zapustili reko Nil in se v smeri juga odpeljali novim doživetjem naproti. Skoraj 8 ur bo trajala vožnja do naše naslednje točke, vendar bomo med potjo spoznavali tradicionalno afriško življenje, lokalne vasice in prebivalce, naredili bomo tudi nekaj postankov. Po prihodu v park, namestitev v lodgu, večerja, nočitev.

5. dan

PO SLEDEH ŠIMPANZOV - NP QUEEN ELISABETH

Gozd Kibale je velik del zaščitenega deževnega gozda, v katerem živi 13 vrst primatov, to so med drugim tudi šimpanzi in rdečerepe opice. Glavna atrakcija v gozdu Kibale je opazovanje naravnega okolja šimpanzov, teh prekrasnih opic, ki so s človekom tesneje povezane kot s katerim koli drugim živim bitjem. Na našem dopoldanskem safariju po parku jih bo izjemno zabavno opazovati, kako se prerekajo in igrajo v krošnjah dreves. Kosilo. Nadaljevanje poti proti nacionalnemu parku Queen Elizabeth, ki je največji narodni park v državi. Razteza se od vznožja kraterskega pogorja Rwenzori na severu in ob obali jezera Edward do oddaljene reke Ishasha na jugu in v njem najdemo mnoga različna naravna okolja, vse od savane do močvirnatih območij. Na poti do lodga krajši safari v upanju, da bomo videli čim večje število divjih živali. Nastanitev v lodgih, večerja in nočitev.

6. dan

CELODNEVNI SAFARI V NACIONALNEM PARKU QUEEN ELIZABETH

Dan bomo začeli v zgodnjih urah s prekrasnim safarijem po parku, v katerem prebiva več kot 100 vrst sesalcev, med katerimi so najzanimivejši levi, nilski konji, bivoli in leopardi, velika gozdna svinja. Popoldne se bomo z ladjico popeljali po kanalu Kazinga. Pozno popoldne vrnitev v naš lodge, večerja in nočitev.

7. dan

NP QUEEN ELIZABETH - GISENYI (RUANDA)

Zjutraj bomo zapustili nacionalni park Queen Elizabeth in se podali proti Ishashi, ki je na južnem koncu nacionalnega parka Queen Elizabeth, obdani z reko Ishasha, ki hkrati predstavlja mejo s Kongom. Reka je polna nilskih konjev, samo področje pa je znano po levih, ki preplezajo vsako drevo. Mejni prehod bomo prečkali v popoldanskih urah in vstopili v deželo imenovano kot dežela tisočih hribov - Ruando. Sestavljajo jo travnate planote, prekrasna jezera, poznana pa je predvsem po svojih gorskih gorilah. Namestitev, večerja in nočitev.

8. dan

GISENYI - KIGALI

Zajtrk in krajši ogled mesteca. Vožnja s čolni po jezeru Kivu in v popoldanskih urah prihod v prestolnico Kigali. Kigali je po masakrih sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja povsem spremenila podobo in zrasla v prijetno in mirno afriško mesto. Možen obisk spomeniškega centra, ki je zgrajen na mestu pod katerim je pokopanih več kot 250.000 ljudi in predstavlja trajen spomenik žrtvam genocida. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan

KIGALI - JEZERO BUNYONYI (UGANDA)

Po zajtrku povratek v Ugando. Vožnja do najlepšega ugandskega jezera Bunyonji, ki je posejano z devetindvajsetimi otočki, od katerih je večina nenaseljena. Jezero je eno najglobljih na svetu, vožnja z ladjico bo pravi užitek. V eni od vasic bomo obiskali lokalno tržnico ter se srečali s Pigmejci (če bo dopuščal čas). Večerja in nočitev.

10 dan

TREKING ZA GORILAMI

Zajtrk. Odpravili se bomo v narodni park Bwindi, kjer bomo s pomočjo izkušenih rangerjev iskali gorile. Te se sicer ne premikajo toliko kot npr. šimpanzi, kljub temu pa lahko hodimo tudi nekaj ur in beremo njihove slede. Popoldan prost, večerja, nočitev.

11. dan

JEZERO BUNYONYI - KAMPALA - ENTEBBE

Po zajtrku se bomo odpeljali do glavnega mesta Kampale, mirnega mesta, s prijetno mešanico afriškega vsakdana in kaosa. Med ogledom bomo videli parlament, mošejo, ogledali si bomo Narodni muzej in se sprehodili po lokalni tržnici. Popoldan še vožnja do obale Viktorijinega jezera, največjega v Afriki in izvira reke Nil, ki pa ga ne bomo videli. Večerja in nočitev.

12. dan

ENTEBBE - LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet preko evropskega letališča do Ljubljane oziroma okoliškega letališča. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 2990€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€
vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 3249€
vroče potovanje-vroča cena
From 2749€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Uganda in Ruanda, safari potovanje v bogat svet živali - 19115

Price
4399€ per person
Duration
12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *