Cena
3549€ per person
Trajanje
15 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

Potovanje Indonezijskih lepot, na Sumatro, Javo in Bali

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje Indonezijskih lepot Indonezija je rajski izbor potovanja. Azija ima ogromno lepotic, a Indonezija prav posebej izstopa. Potovanje ki nas popelje do glavnih atrakcij Indonezije. Pristna ljudstva in domovanja Sumatre, lepote templjev, vulkanov in palač Jave, obale, riževe terase in kuharske specialitete Balija… Saj sploh ni za razmišljati. Gremo, na pravo poslastico, potovanje Indonezijskih lepot....

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BALI
Datum in čas začetka potovanja
23. oktobra, 2023
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 525€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Je potreben. Vizumska taksa se plača ob vstopu. Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 10-15 potnikov: 440€

Potovanje Indonezijskih lepot

Indonezija je rajski izbor potovanja. Azija ima ogromno lepotic, a Indonezija prav posebej izstopa. Potovanje ki nas popelje do glavnih atrakcij Indonezije. Pristna ljudstva in domovanja Sumatre, lepote templjev, vulkanov in palač Jave, obale, riževe terase in kuharske specialitete Balija… Saj sploh ni za razmišljati. Gremo, na pravo poslastico, potovanje Indonezijskih lepot.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. v rangu skupine 10-15 je doplačilo po osebi 440€. Napitnine niso vključene v ceno, na poti 60 € po osebi.

Cepljenja:
Niso obvezna. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si

Vizum:
Je potreben. Malenkostna vizumska taksa se plača ov vstopu.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze s pristojbinami, prevoze po programu s klimatiziranimi vozili, čolni in trajekti, domače polete, 9x nočitev z zajtrkom v odličnih hotelih 4*, 3x nočitev z zajtrkom v dobrih hotelih 3* (Ubud in Ijen), vsi navedeni obroki, vstopnine in prepustnice, dovoljenja za naravne parke po programu, terenska vozila, panoramski vlak, zdravstveno asistenco v tujini (50.000€), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, slovenski vodja poti v času potovanja po Indoneziji ter organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 440 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 525 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA-JAKARTA

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Jakarti.

2. dan

JAKARTA

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto, večerja v značilni restavraciji in spoznavni večer z indonezijsko kuhinjo. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan

JAKARTA - MEDAN - PARAPAT

Zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet v Medan na Sumatri. Po pristanku se odpeljemo skozi rajsko pokrajino plantaž v Tebing Tiggiju in obiščemo kavčukovo plantažo, plantažo kakava in palmovega olja. Na poti bomo imeli tudi značilno kosilo. Na naši poti do hotela bomo vseskozi spremljali tudi lokalno arhitekturo hišk na kolih in njihovega bogatega dekorja. Namestitev v hotelu in nočitev.

4. dan

OTOK SAMOSIR

Po zajtrku se bomo s čolni odpeljali po jezeru Toba in spoznali barvitost življenja na otoku Samosir v vasicah ljudstva Toba Batak. Navdušila nas bodo njihova domovanja, pisana oblačila in pokrivala, način življenja in lokalna ekonomija. V vasi Simanindo bomo videli nekdanjo kraljevo palačo (dolgo hišo), kjer bomo prisostvovali plesnemu spektaklu. Predah in kosilo bomo imeli na osamljenem otočku Tao. Nato s čolni do Tamok vasi, kjer stojijo kamnite skulpture, poslednji pomnik nekdanje moči kraljev. Popoldan nazaj do Parapata in nočitev.

5. dan

PARAPAT - BERASTAGI - MEDAN

Zajtrk. Sledila bo gorska pot skozi Berastagi. Očarani bomo nad pokrajino slapov (Sipisopiso), bujnega zelenja, nepozabnih panoram, med drugim tudi nad jezerom Toba, zopet si bomo ogledali zapuščino nekdanjih kraljev v dolgi hiši Ruma Bolon Batak plemena, v vasi Lingga se bomo srečali s plemenom Karo in spoznali njihove veščine in tradicionalni način preživetja v tej bujni pokrajini. Kosilo v restavraciji. Ob prihodu v Medan namestitev in nočitev.

6. dan

MEDAN - YOGYAKARTA

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet na Javo v Yogyakarto. Po pristanku sledi obisk znamenitega hindujskega templja Prambanan. Že od 9. stoletja buri s svojo veličastnostjo in velja za največjega v svoji kategoriji s kar 240 stolpi bogatih reliefov. Kosilo v času ogledov. Namestitev in nočitev.

7. dan

YOGYAKARTA

Po zajtrku ogled še Budistične različice nekdanjega blišča indonezijskih kraljestev. Vsa moč religije se je v 8. stoletju zlila v ta čudovit, največji budistični tempelj sveta. Zgrajen na treh terasah, s številnimi stupami, reliefi in nasploh svojo dominantno podobo prepriča še tako skeptičnega obiskovalca. Nato se podamo na odkrivanje nekdanje Sultanove palače in vodnega gradu. V času ogledov še kosilo v restavraciji. Popoldan malo prostega za nakupe ali samostojna odkrivanja mesta. Nočitev.

8. dan

YOGYAKARTA - BROMO

Zajtrku sledi zgodnji transfer na železniško postajo in vkrcanje na panoramski vlak do Jombanga. Nekaj nepozabnih pejsažev in že bomo v Jombangu, kjer se ustavimo za kosilo, nato pa nadaljujemo še do slovitega vulkana Bromo. Namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan

BROMO - IJEN

Še pred zajtrkom zgodnji jutranji odhod s terenskimi vozili za sončni vzhod v parku ognjenika Bromo. Nato vrnitev na zajtrk in okrepčani nadaljujemo bogate izkušnje, ko bomo obiskali plantaže na teh rodovitnih območjih. Večerja in nočitev pri gori Ijen, ki bo naš naslednji cilj. Hiter spanec bo koristil, saj bo odhod sredi noči. 

10 dan

IJEN - BALI

Danes bomo imeli nočni pohod na goro Ijen k žveplenem jezeru. Naš zgodnji odhod s terenskimi vozili in približno enourni pohod do vrha bo nagrajen z razgledom na nezemeljske modrikaste barve ognjenika in žveplenega jezera. Svetloba iz jezera je naravnost fantastična, kot da bi doživeli zunajzemeljsko izkušnjo. Nato se bomo okrepčali z zajtrkom in nadaljevali pot do pristanišča Ketapang in se vkrcali na trajekt za Bali. Navduševala nas bo lepota pokrajine te morske ožine in v nadaljevanju vožnje ob severno-zahodni obali Balija vse do Lovine. Kosilo na poti. Popoldan prispemo do Lovine. Namestitev in malce predaha po dolgi in močno doživeti poti. Strnemo utrinke, morda skok v morje… Nočitev.

11. dan

LOVINA - UBUD

Po zajtrku se bomo usmerili v notranjost in naš prvi postanek bo pri kraterju vulkana Batur. Nadaljujemo do znamenitega Pura Besakih, materinskega templja Balija, ki je hkrati največji in najsvetejši hindujski tempelj Balija. Dejansko gre za čudovito arhitekturo Balija, kjer je v kompleks povezanih kar 22 tempeljskih poslopij. Originalni tempelj je tod stal že v 14. stoletju. Kompleks je danes zgrajen okoli centralne osi, katera vodi po pobočju navzgor proti vrhu gora, katere predstavljajo višek svetosti. Njihovo mogočnost pa dodatno buri še vulkan Agung. Po kosilu v restavraciji še zadnji odsek poti do Ubuda. Namestitev in nočitev.

12. dan

UBUD

Dan bo obarvan značilno lokalno. Obiskali bomo opičji gozd, mestno tržnico, poslopje stare palače Ubuda, vodni tempelj Pura Saraswati in svetišče Goa Gajah z bogatim reliefom demonskih kreatur in kopališčem iz 9. stoletja. Tudi današnje kosilo bo izrazito lokalno obarvano, poskusili bomo specialiteto Babi Guling. Nazaj v hotel in nočitev.

13. dan

UBUD - OBALA

Po zajtrku se bomo odpravili do vasi Rumah Desa in se spoznali z osnovami tradicionalne kuhinje Balija. Nato se bomo seveda v sklopu kuharskega tečaja preverili v naših spretnostih. Sestavine bomo še sveže nakupili na tržnici in s kuharskim mojstrom - za vratom - pripravili okusni obrok. Po kosilu pa na obalo in popoldan namenjen kopanju in sprostitvi.

14. dan

BALI - EVROPA

Zajtrk in dopoldan prosto za počitek in kopanje, popoldan pa prevoz na letališče in prijava na povratni let s presedanjem. Obrok na letalu

15. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor nam prevoznik ne potrdi poleta iz Ljubljane je polet iz okoliških letališč, do koder je iz Ljubljane organiziran in v ceno vključen povratni transfer.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Indonezijskih lepot, na Sumatro, Javo in Bali - 19393

Price
3549€ per person
Duration
15 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *