vroče potovanje-vroča cena
Cena
679€ po osebi
Trajanje
5 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 20 potnikov

Potovanje po Makedoniji

K legendi Aleksandra Velikega, naravne lepote, samostani in vino - 5 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje po Makedoniji Dežela južnega Balkana vabi k odkritjem. Potovanje po Makedoniji razkriva tako naravne lepote v podobah veličastnega kanjona Matke, Ohridskega jezera in parka Mavrovo, kot tudi legendarne zgodovinske dosežke v Stobiju, Bitoli in Skopju, kulinarično razvajanje in spoznavanje bogastva, katerega skrbno pridelajo makedonski vinarji. Ne bi si mogli drugače zamisliti idealnega potovanje po...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
SKOPJE
Datum in čas začetka potovanja
24. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 89€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potreben
Dodatne cene
skupina 16-19 potnikov: 45€ skupina 11-15 potnikov: 70€ skupina 8-10 potnikov: 85€

Potovanje po Makedoniji

Dežela južnega Balkana vabi k odkritjem. Potovanje po Makedoniji razkriva tako naravne lepote v podobah veličastnega kanjona Matke, Ohridskega jezera in parka Mavrovo, kot tudi legendarne zgodovinske dosežke v Stobiju, Bitoli in Skopju, kulinarično razvajanje in spoznavanje bogastva, katerega skrbno pridelajo makedonski vinarji. Ne bi si mogli drugače zamisliti idealnega potovanje po Makedoniji. Vključena je 1x večerja in degustacija vin v vinogradniškem območju Makedonije. Celoviti program Makedonije na krožnem potovanju in vse ključne lokacije v enem samem kratkem obisku te bogate dežele.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8.

Vizum: ni potreben

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami na liniji Ljubljana-Skopje-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), (prtljaga je omejena na 1 kos osebne prtljage 10 kg po osebi in sicer s seboj na letalu, prijavljena in oddana prtljaga se doplača po želji v znesku 40 €). Prevozi z avtobusi/kombiji, vse parkirnine, cestnine, vsi navedeni ogledi z vstopninami, degustacija vin, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4*, 1x značilna večerja , zdravstvena asistenca v tujini, vodja poti in organizacija.

 

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 16-19 potnikov 45€
skupina 11-15 potnikov 70€
skupina 8-10 potnikov 85€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 89€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

LJUBLJANA-SKOPJE

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Skopju (1 kos osebne prtljage do 10kg). Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mestno jedro. Skopje je idilično mesto na jugu Balkana in odlikuje ga mnogo zgodovinskih pomnikov. Na orientacijski vožnji bomo spoznali mestne trge in odlične pomnike pravoslavne arhitekture, postali bomo za ogled spominske hiše Matere Tereze, cerkve Svetoga Spasa, kjer nas bo prevzela čudovita ikonografija, cerkev pa je tudi večno počivališče makedonskega revolucionarja Goce Delčeva. Obiskali bomo tudi ostanke mestne utrdbe Kale, prelepo pa je tudi poslopje železniške postaje. Namestili se bomo v živahnem, predelu mesta, kjer se boste lahko v večernih urah tudi sprehodili, si privoščili večerjo v kateri od značilnih restavracij… Nočitev.

2. dan

SKOPJE-KANJON MATKE-OHRID

Po zajtrku se bomo najprej podali do čudovitega kanjona Matke, kjer si bomo ogledali tudi samostan Sv. Andreja. Po želji in ob doplačilu si boste lahko privoščili krajšo vožnjo s čolnom po kanjonu (v kolikor dopuščajo vremenski pogoji), nato pa bomo nadaljevali našo pot mimo Tetova, skozi čudovito pokrajino zahodne Makedonije, kratko bomo postali za obisk izvira Vardarja, uživali bomo v panorami parka Mavrovo s številnimi starimi samostani, se vozili ob Črnem Drimu, vse do njegovega izvira, Ohridskega jezera. Popoldanski prihod in najprej se bomo pomudili po starem mestnem jedru Varoš, si ogledali amfiteater, na panoramskem sprehodu pa bomo videli tudi kompleks bazilike Sv Sofije. Namestitev v hotelu v Ohridu. Nočitev.

3. dan

OHRID-POPOVA KULA

Zajtrku bo sledil obisk Samuelove utrdbe in čudovite pravoslavne cerkve Sv. Jovana, nato pa bomo ob vzhodni obali Ohridskega jezera nadaljevali do še enega bisera - samostana Sv Nauma. Ohridsko jezero je pravo sveto mesto, saj je imelo na svojem vrhuncu preko 350 aktivnih samostanov in cerkva. Nadaljevanje naše poti v notranjost Makedonije, kjer se bomo ustavili za obisk zgodovinskega mesta Bitola, kjer je imel svoj sedež kralj Filip II., oče velikega Aleksandra. Obiskali bomo muzej in se navdušili nad bogato zapuščino nekdaj mogočnega imperija, nato pa malček prosto na veliki čaršiji. Pozno popoldan bomo prispeli do velikega in naravnost idiličnega vinorodnega območja, kjer se bomo namestili na posestvu v Popovi Kuli. Makedonija je poznana po svojih odličnih vinih, zato bi bil greh, v kolikor jih ne bi nekaj tudi poskusili. Značilna večerja v restavraciji ali hotelu. Namestitev v okolici in nočitev.

4. dan

STOBI-SKOPJE

Zajtrk. Čaka nas še obisk arheološkega parka Stobi, kjer bomo odkrivali antične pomnike helenistične dobe, se poučili o grško-rimski zapuščini in nato z zaključeno podobo Makedonije odrinili nazaj proti Skopju, kjer bo prosto za še zadnje nakupe in samostojna odkrivanja prestolnice. Nočitev.

5. dan

SKOPJE-LJUBLJANA

Zgodnji prevoz proti letališču Skopje. Prijava in polet proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Makedoniji - 19567

Price
679€ per person
Duration
5 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *