vroče potovanje-vroča cena
Cena
1399€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 14 potnikov

Irska, nepozabno potovanje

s 50 odtenki zelene - 8 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Irska nepozabno potovanje Irska, na zeleni otok, potovanje, ki prikaže deželo v polni luči, vse kar Irska lahko ponudi. Naravne lepote v Moherskih klifih in Skellig ring ter Kerry ring, prostrane zelene površine in ovce, govedo in konji, čudovita Connemara in Donegal, kakšna idila ki se dopolnjuje s kulturnimi dosežki, staroselcev skozi dolmene in kamnite...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
DUBLIN
Datum in čas začetka potovanja
24. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 222 € Vstopnina Guinness (ob rezervaciji potovanja): 30 € Vstopnina Cashel: 10 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
Za odhoda 25.6. in 21.7.: 90€ skupina 8-13 potnikov: 195€

Irska nepozabno potovanje

Irska, na zeleni otok, potovanje, ki prikaže deželo v polni luči, vse kar Irska lahko ponudi. Naravne lepote v Moherskih klifih in Skellig ring ter Kerry ring, prostrane zelene površine in ovce, govedo in konji, čudovita Connemara in Donegal, kakšna idila ki se dopolnjuje s kulturnimi dosežki, staroselcev skozi dolmene in kamnite kroge ter gradove, ali nam bližnja obdobja, ko je deželo zaznamovala huda lakota ali pa zgolj privlačna kultura pub-ov, kateri so praktično osvojili ves svet. Irska je vaša, predstavljamo vam jo odkrito in iskreno, servirano na dlani in ob spremstvu naših odličnih poznavalcev. Dodatna prednost je potovanje male skupine in tako je Irska nepozabno potovanje.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 14 prijavljenih oseb. V primeru manjše skupine 8-13 potnikov je cena višja za 185€. Pridržujemo si pravico do spremembe kraja namestitev, v skladu z razpoložljivostjo, pri čemer ostaja program potovanja vsebinsko nespremenjen.

Cepljenje:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine (maksimalno prtljaga – osebna 5 kg, prijavljena oddana prtljaga 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm), vsi prevozi s cestninami in trajekti na Irskem, 7 x nočitve z zajtrki v hotelih 3*, 1 značilno kosilo, vstopnine: Kilkenny grad, grobnice, vrtovi Muckross, Moherski klifi, vasica Doagh, labirint, vsi ostali zunanji ogledi po programu, organizacija potovanja in vodja poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Za odhoda 25.6., 21.7.  90 €
skupina 8-13 potnikov 195 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 222 €
Vstopnina Guinness (ob rezervaciji potovanja) 30 €
Vstopnina Cashel 10 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA - DUBLIN - KILKENNY

  Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Dublinu. Po pristanku sledi prevoz do starodavne grobnice, katere so pred dobrih 5000 leti staroselcem služile kot prehodni portal duše umrlega. V grobnicah so izvajali posebne rituale, vselej pa so bile postavljene na prav posebnih in energijsko bogatih točkah. Nato nadaljujemo v Kilkenny, kjer bomo tudi prenočili. Zvečer se sprehod po srednjeveškem centru mesta, ki ima prav poseben čar, z brega reke Nore bomo fotografirali veličastni grad, nato pa nadaljevali do Marijine katedrale in katedrale Sv Chanice. Sprehodili se bomo tudi skozi najožjo ulico Butter slip in se zbrali pred nekdanjim parlamentom, kjer so Normani v 13. stoletju opredelili svoje zakone, med drugim tudi kmalu izneverjenega - prepoved mešanja z lokalnimi Irci. Dan ne bo popoln, v kolikor ga ne bomo začinili z obiskom tradicionalnega pub-a, teh pa je v Kilkenny-ju na pretek. Vaš vodnik vam bo svetoval kar najboljši izbor, kjer boste lahko uživali v živi irski glasbi, kakšnem kozarčku izbrane pijače in po želji tudi značilnih jedi. Nato v hotel in nočitev.

2. dan

KILKENNY - ROCK OF CASHEL - CORK - KILLARNEY

  Zajtrk. Nato bomo obiskali znameniti grad Kilkenny, kateri hrani čudovito zbirko portretov nekdanje družine Butlerjev, zadnjih lastnikov gradu, ima stilne koridorje in razkošna stopnišča, fantastično ohranjeno knjižnico in sobo za goste, ponos gradu pa so nedvomno tudi tapiserije iz 17 stoletja. Po ogledu nadaljujemo do srednjeveškega kraljevega mesteca Rock of Cashel, simbola irske borbe proti Angležem za svobodo. Kljub temu, da ga je zlovešči Cromwell oskrunil je utrjeni samostan še danes ponos Irske in ena najbolj fotogeničnih točk. Prav v Cashelu bomo spoznali značilno irsko arhitekturo in njen razvoj skozi stoletja. Utrjeno pozicijo na skalnem vrhu so si izbrali že stari Kelti iz Wallesa v 3. stoletju, iz njihove linije pa se je razvil irski klan McCarthy-jev. Nato nadaljujemo do Corka, nedvomno Irske prestolnice kulture in kulinarike. Obiskali bomo angleško tržnico in si poiskali kaj za pod zob, saj tu je res vsak dan vse sveže pripravljeno in posebej okusno. Nadaljujemo proti Killarney-ju in v poznih popoldanskih urah še obisk lepega mestnega jedra. Nočitev. 

3. dan

KILLARNEY IN RING OF KERRY TER SKELLIG

  Zajtrk. Podali se bomo na celodnevni izlet okoli polotoka in spoznavali način življenja Ircev, videli številna zgodovinska mesta, in se predajali samotnim točkam Skellig območja na otoku Valentine ter občudovali naravno lepoto obal… Ustavili se bomo tudi za enkratni posnetek Skellig Michael otoka, kateri je nedvomno eden najbolj odročnih predelov Irske in buri s svojo silhueto. V kombinaciji srečevanja prelazov in zalivov bomo nadaljevali mimo slikovitega Kenmara v Killarney nacionalni park. Molls gap nam bo odprl pogled na jezersko pokrajino parka in vršace vse naokoli. Tu bomo opazovali tudi avtohtoni irski gozd, katerega praktično ni več nikjer drugod na otoku. Ustavili se bomo za ogled čudovitih vrtov Muckross, nato sledi namestitev in nočitev.

4. dan

KILLARNEY - TARBERT - MOHERSKI KLIFI - GALWAY

  Po zajtrku se bomo odpeljali skozi pokrajino vetrnih elektrarn in mimo idiličnih mestec do ustja najdaljše irske reke - Shannon. V Tarbertu jo bomo s pomočjo trajekta prečili, nato pa nadaljevanje poti mimo slikovitega mesteca Kilkee, katerega posebej obdarja lega v srpastem zalivu z nizkima klifoma na obeh krajnih straneh. Nato ob obali nadaljujemo do ponosa in najbolj obiskanega predela Irske - Moherskih klifov. Neponovljiva kreacija narave nas bo presunila, klifi pa se dvigajo vse do fantastičnih 217 m višine. Ob lepem vremenu se vidi vse do Aranskih otokov in vhoda v Galwayski zaliv. Po mistični izkušnji na klifih jo mahnemo preko svojevrstne pokrajine Burren v Galway county in se nastanimo v okolici mesta. Območje Burren je eno najbolj negostoljubnih predelov Irske in je dalo tisti žilavi pečat irskemu genu. Nočitev.

5. dan

GALWAY - CONNEMARA - SLIGO Co.

  Po zajtrku se bomo odpeljali v pokrajino Connemara, ki se nahaja na zahodni obali Irske in je eno od najlepših nedotaknjenih območij. Vozili se bomo skozi zeleno deželo polotokov, jezer gora in fjordov, naseljeno z redkimi in poslednjimi zaselki Keltov. Tod še vedno prevladuje raba Irščine. Ustavili se bomo pri gori svetega Patrika, kjer je ta svetnik 4. stoletja v času svojega 40 dnevnega posta izganjal zle sile iz Irske. Vzpon na goro bi terjal 4 ure izkušenim pohodnikom. Nadaljujemo proti okrožju Sligo in namestitev nekje na poti. Nočitev.

6. dan

MISTIČNO SRCE IRSKE IN DONEGAL

  Po zajtrku se odpravimo do megalitskih grobnic, resnično svetega območja z več kot 5000 letno zgodovino. Na območju se nahaja tudi izvorno jedro starokeltske mitologije in hkrati legendarni izvor Irske dežele. Prisluhnili bomo zgodbam lokalnega poznavalca in se prepustili tudi energijski preizkušnji v njegovem labirintu. Nato bomo prerojeni nadaljevali v Donegal. Nočitev.

7. dan

DONEGAL - OKOLICA DUBLINA

  Po zajtrku bomo najprej obiskali spominsko vasico Doagh, posvečeno obeleženju neljubega dogodka Irske zgodovine - velike lakote iz 1840-ih. Po turobni zgodovinski izkušnji pa na poslastico potovanja, nedvomno eno najlepših obalnih linij in skalnih formacij, katere v mnogih pogledih prekašajo celo legendarne Mohere. Odročnost je tista, katera daje celotnemu območju pečat pristnosti in to bomo doživeli tudi skozi občudovanje življenja na osamljenih kmetijah, v majhnih idiličnih zaselkih… Sledi daljša vožnja proti jugu in namestitev v okolici Dublina.

8. dan

DUBLIN - LJUBLJANA

  Po zajtrku bomo med krožno vožnjo po Dublinu spoznavali nabrežje reke Liffey, prestižni OConnell in Grafton Street, Stephens Green, Christchurch ter Patrikovo katedralo, najstarejšo irsko univerzo Trinity College (Univerza Svete Trojice) in Bank of Ireland, nekoč parlament. Krajši postanek v kulturni četrti Temple bar, kjer se nahaja v labirintu tlakovanih ulic nešteto majhnih, domiselnih trgovinic, odličnih restavracij in pubov. Na doplačilo možnost ogleda pivovarne Guinness. Po ogledu sledi vožnja na letališče in prijava na let proti domu. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). 
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Irska nepozabno potovanje - 19542

Price
1399€ per person
Duration
8 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 14 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *