Cena
1859€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 16 potnikov

Novoletna Islandija s polotokom naravnih lepot Snaefellsness Zlati krog, polotok Snaefellsness, Reykjavik

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje Islandija, novoletno odkrivanje v času severnih lepot na nebu, in bila je aurora Potovanje Islandija v novoletnem vzdušju je nekaj prav posebnega, nekaj popolnoma drugačnega…  je korak v svet dolge teme in krajših svetlobnih prebliskov dneva. Je čas ko Islandija živi drugače. Večerni utrip si ob ustreznem vremenu začinimo z opazovanjem pojava aurora borealis, ali...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Reykjavik
Datum in čas začetka potovanja
27. decembra, 2024
Dodatne informacije
enoposteljna soba: 390 obisk (vstopnica) modra laguna: od 50€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: ni obvezno
Dodatne cene
skupina 8-15 oseb: 258€

Potovanje Islandija, novoletno odkrivanje v času severnih lepot na nebu, in bila je aurora

Potovanje Islandija v novoletnem vzdušju je nekaj prav posebnega, nekaj popolnoma drugačnega…  je korak v svet dolge teme in krajših svetlobnih prebliskov dneva. Je čas ko Islandija živi drugače. Večerni utrip si ob ustreznem vremenu začinimo z opazovanjem pojava aurora borealis, ali pa se odpravimo na živahne mestne ulice z bari in restavracijami. Krajše intervale dneva izkoristimo za bogato doživete izlete k naravnim atrakcijam, katerih je na vsakem koraku pravo mnoštvo… Islandija vas vabi s svojimi gejzirji, slapovi in razgibanimi obalami, ledeniki in kraterji, ribiškimi vasicami in modernim centrom ter prestolnico Reykjavik. Tokrat bomo poleg zlatega obroča odkrivali tudi najlepšega in najbolj celovito reprezentativni polotok Islandije – Snaefellsness. V zimski preobleki zna biti še posebej mikaven in zapeljivo nevaren. Čas pa v krajših dneh moramo pametno izkoristiti, dnevna svetloba je za magične kreacije narave, nočna doživetja pa so za islandsko zabavo in lovljenje magične aurore borealis.

Opombe:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8. V rangu števila potnikov 8-15 je aktualno doplačilo v znesku 258€ po osebi. Efektivno dnevno število ur svetlobe je 4-5 ur.

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: ni potreben

CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, vse prevoze po Islandiji, parkirnine, tunelnine in cestnine, vse navedene oglede z vstopninami in pristojbine v nacionalnih parkih, 5 nočitev v dvoposteljnih sobah z zasebnimi kopalnicami (v hotelu v Reykjaviku 4x in 1x v gostišču), zdravstvena asistenca v tujini (osnovni paket), osnovno nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-15 potnikov 258€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 390€
kopanje v Modri laguni od 50€, samo vstopnica, brez transferjev.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA - REYKJAVIK

Zbor potnikov na letališču in prijava na polet (oziroma transfer do okoliškega odhodnega letališča) s presedanjem proti prestolnici Islandije. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel, namestitev in nočitev.

2. dan

REYKJAVIK

Zajtrku bo sledilo spoznavanje prestolnice. Najprej bomo mesto prečesali na panoramski vožnji s postanki na ključnih lokacijah: zgodovinska Hofdi hus s svojo izjemno lego, kulturno-prireditveni center Harpa, staro pristanišče, nato pa bomo obiskali še veličastno Halgrimskirkjo, vrhunec ustvarjanja Gudjona Samuelsona. Sprehod nadaljujemo v prijetno središče in peš zono, kjer bo možnost nakupovanja suvenirjev ali obiska restavracije, bara... Obiskali bomo tudi Saga muzej in se ob avtentičnem prikazu seznanili z zgodovino, folkloro in kulturo Islandcev. V jedru mesta se nahajata tudi katedrala in islandski parlament. Da pa si pridobimo vpogled v stavbno dediščino Islandije, bomo skozi čas potovali tudi v skansen muzeju na obrobju mesta. Večer bomo lahko že namenili kakšni zanimivi točki za lovljenje aurore. Nočitev.

3. dan

REYKJAVIK IN ZLATI KROG

Po zajtrku se odpravimo v notranjost otoške države gejzirjev, slapov, klifov, jezer in ledenikov. Slovita trasa zlatega kroga nas bo najprej navdušila z lepotami parka Tingvellir. Območje parka in jezera sta izjemnega pomena tako z geološkega vidika, kot s kulturno-zgodovinskega vidika. Tod namreč poteka srednje-atlantski greben z aktivnim procesom odmikanja plošč, hkrati pa je to kraj, kjer so Islandski predniki, Vikingi iz Norveške, osnovali nasploh prvi parlament leta 930. Ogledali si bomo prelepo leseno cerkev, pravo predstavnico starega sloga Vikingov, katera je center katoliške aktivnosti že več kot tisoč let, hkrati pa je na tem mestu zasedal Islandski parlament od leta 930 pa vse do 1798. V nadaljevanju nas bo spremljalo vulkansko območje, obsežna geotermalna zona z znamenitimi gejzirji, ustavili se bomo pri Gejzirju (Geyser), kateri je podal ime tega naravnega fenomena, pri vselej burnem Strokkurju, za konec pa obiskali še veličastni slap Gullfoss. Na poti nazaj v naš hotel v Reykjaviku pa še zavoj k prečudovitem kraterju Kerid. Kratek sprehod po robu kraterja in po želji tudi spust do jezera v njegovem žrelu. V Reykjaviku možnost obiska lokacije za opazovanje pojava aurora borealis, ali pa obisk mestnega jedra in doživetje nočnega utripa. Nočitev.

4. dan

REYKJAVIK - SNAEFELLSNESS

Zajtrk. Čaka nas pot mimo slikovitih fjordov, idiličnih naselij in čudovite narave vse do lepotca št. 1 - polotoka Snaefellsjoekull. Obiskali bomo deželo jezer, slapov in presunljivih obal. Središče Stykkisholmur pa bomo izkoristili tudi za pavzo za kakšen obrok in krajši predah. Nadaljevali bomo ob severnem delu polotoka, ko nas bodo prevzele gore, jezero in slap Selvallavatn, še vse do Grundarfjordura, kjer se bomo namestili, zvečer pa nas čaka zopet iskanje idilične točke za opazovanje morebitnega pojava severnega sija. Nočitev.

5. dan

SNAEFELLSNESS - REYKJAVIK

Ležernejši zajtrk. Nato nas čaka čudoviti košček narave in lovljenje najboljše fotografije ob krajšem sprehodu pri jezeru in fotogenični vzpetini Kirkjufell. Sledilo bo skorajda rajsko predajanje lepotam islandskih peščenih, klifnih in kamnitih plaž (če izvzamemo vremenske razmere in temperature seveda). Po prečesavanju parka narave Snaefellsjokul, kjer se bomo ob lepem vremenu posvetili tudi lepotam istoimenskega ledenika, kateri je dal idejo J. Verne-ju za njegovo Potovanje v sredino Zemlje, bomo obiskali tudi krater Saxholl, se sprehodilo bo burnih obalnih poteh med Hellnarjem in Arnarstapijem, obiskali sotesko Raudfeldsgja in občudovali visoki slap Bjarnar. Na poti do Reykjavika bomo nizali še obilo pejsažev, jih ovekovečili z našimi aparati, tudi kak postanek za krepčanje bo na voljo. Ob prihodu sledi namestitev in zadnji večer na Islandiji po izboru poslušalcev. Nočitev.

6. dan

REYKJAVIK - LJUBLJANA

Zajtrk. Sledil bo prevoz na letališče, prijava na polet in let proti Ljubljani s presedanjem, oziroma okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Islandija - NOVOLETNE LEPOTE

Price
1859€ per person
Duration
6 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *