vroče potovanje-vroča cena
Cena
3349€ po osebi
Trajanje
10 ali 12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje Namibija, to je prava Afrika

Možnost podaljška v Okavango 10 - 12 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje v Afriko. Namibija je ena pravih predstavnic južne Afrike, safariji so eni najbolj doživetih, ljudstvo Himb očara na tem potovanju, katerega lahko začinite tudi s podaljškom v Delto Okavango. Ogromne sipine, prelepi zalivi in stilna arhitektura mest ter preprostih bivališč avtohtonih prebivalcev, odlična kulinarika, neponovljive skalne formacije in seveda za ljubitelje posebnih ekosistemov še...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
DELTA
Datum in čas začetka potovanja
21. novembra, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 275€ vizum in urejanje: 95€ podaljšek delta (min. 2 osebi): 1.990 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: je potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 199€

Potovanje v Afriko. Namibija je ena pravih predstavnic južne Afrike, safariji so eni najbolj doživetih, ljudstvo Himb očara na tem potovanju, katerega lahko začinite tudi s podaljškom v Delto Okavango. Ogromne sipine, prelepi zalivi in stilna arhitektura mest ter preprostih bivališč avtohtonih prebivalcev, odlična kulinarika, neponovljive skalne formacije in seveda za ljubitelje posebnih ekosistemov še delta in vsa njena razsežnost, tako iz zraka kot iz prisrčnih in prodornih mekorijev. Doživetje, ki bo vsekakor ostalo globoko v vas.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceno, plačilo na poti 50 € po osebi (pri podaljšku 75 €).

Cepljenje:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu s pristojbinami na relaciji Ljubljana-Windhoek-Ljubljana (oziroma polet iz okoliškega letališča z vključenim transferjem iz/v Ljubljano), vse avtobusne prevoze in prevoze s terenskimi vozili po programu potovanja, 4x namestitev v lodžih 3*-4* in 3x v hotelih in gostiščih 3*-4*, navedeni obroki (6x večerje in 1x piknik kosilo na ladji), oglede z vsemi vstopninami in taksami v parkih, spremstvo lokalnih vodnikov, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, slovenski vodja poti v času potovanja po Namibiji in organizacijo potovanja.
Pri podaljšku v Okavango delto: poleti kot navedeno, 2 x namestitev v lodžu z navedenimi storitvami, vsi safariji in ogledi po programu lodža kot navedeno, vsi transferji, lokalni angleško govoreči predstavniki/rangerji.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 99€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 275€
vizum in urejanje 95€
podaljšek delta (min. 2 osebi) od 2499 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-WINDHOEK

Zbor potnikov v Ljubljani in polet, oziroma transfer do okoliškega letališča. Polet z vmesnim presedanjem na enem izmed letališč. Nadaljevanje poleta proti Afriki. Obroki na letalu.

2. dan

WINDHOEK (transferji cca 50km)

Po postanku nadaljevanje poleta v prestolnico Namibije - Windhoek, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz v hotel in namestitev. V popoldanskem času ogled mesta in okoliške zveze Township of Windhoek, v katerega arhitekturni zasnovi so vidni ostanki kolonializma. Prvenstveni čar mestnega življenja je posebna kultura in razvoj, ki odražata pristnost in stik z davno preteklostjo. Povratek v hotel. Večerja v restavraciji za popestritev bogatih vtisov prvega dne. Nočitev.

3. dan

WINDHOEK - SOSSUSVLEI (transferji cca 350km, 4,5 ure)

Po zajtrku odhod na našo puščavsko avanturo. Zapeljali se bomo proti jugu v neizmerno puščavo Namib. Ogledali si bomo ogromne sipine v regiji Sossuvlei, ki s karakteristično rdečkasto barvo slovijo kot najlepše na svetu. Najvišje med njimi dosegajo od svoje baze do vrha kar vrtoglavih 325 m, najelegantnejše med njimi pa imajo zvezdasto obliko in so prava paša za oči in raj za fotografske navdušence. Ob prihodu v Sossusvlei namestitev v lodžu. Po kratkem predahu pa na nepozabni safari po čudovitih sipinah. Večerja. Nočitev.

4. dan

SOSSUSVLEI - WALVISBAY (transferji cca 320km, 4,5 ure)

Zajtrk. Napotili se bomo na opazovanje sipin, ki se prebujajo v jutranjem soncu. Odpeljali se bomo do slikovitega kanjona Sesriem. Nadaljevali bomo našo pot, ki nas bo vodila skozi predele puščave Namib, kanjon Kuiseb, doživetje puščave pa nam bo kot prava odrešitev nadgradil veličasten pogled na Atlantik, kjer se bomo v laguni Walvisbay tudi namestili. Območje je poznano kot eno izmed najbolj vlažnih v Namibiji in zato tudi temu primerno barvito. Večerja in nočitev. 

5. dan

WALVISBAY - SWAKOPMUND (transferji cca 50km)

Zajtrku bo sledilo vkrcanje na ladjico in uživanje v vožnji po laguni in opazovanju bogatega živalskega sveta, ko bomo z malo sreče opazovali živahno plavanje delfinov, hranjenje tjulnjev, prelete tisočerih morskih ptic - pelikanov, kormoranov, flamenkov. Užitke v opazovanju bogastva narave pa bomo podkrepili tudi s prigrizkom na ladjici, kjer si bomo privoščili tradicionalne ostrige ob penečem vinu. Po križarjenju nadaljevanje poti do Swakopmunda, ki slovi kot najbolj belo in najbolj nemško mesto v Afriki. Namestitev v hotelu. Proti večeru prosto za samostojna odkrivanja obalnega mesta, sprehode ob plaži… Nočitev.

6. dan

SWAKOPMUND - DAMARALAND (transferji cca 350km, 5 ur)

Zajtrk. Pot nas bo vodila nazaj v notranjost skozi razgibano pokrajino, kateri kraljuje Brandberg (najvišji vrh Namibije). V popoldanskih urah bomo obiskali pokrajino Twyfelfontein, katera je poznana po skalnih poslikavah in gravurah živali, ki so stare najmanj 6000 let! Območje je poznano tudi kot prvi primer UNESCO-ve kulturne dediščine v Namibiji. Večerja. Nočitev.

7. dan

DAMARALAND - ETOSHA (transferji cca 280km, 3,5 ure, safari 2-3 ure)

Zajtrk. Današnji dan bomo preživeli v Hemingwayevem stilu. Po zajtrku se bomo odpeljali v narodni park Etosha. Obiskali bomo pompozni osamelec iz peščenjaka - Vingerklip, ki se pne kar 35 m visoko. Očaralo pa nas bo tudi ljudstvo Himb, katere obiščemo na poti. Ob prihodu v Etosho namestitev v lodžu in popoldanski / večerni foto safari v parku. Etosha (v prevodu »Veliko belo področje«) je narodni park že od leta 1907 in se razteza na 22.700 km2 površine. Samo sesalcev živi tukaj 114 različnih vrst in, če bomo imeli srečo, bomo lahko videli tudi kakšnega od posebej zaželenih: slon, črni in beli nosorog, impala, zebra. Polni fantastičnih vtisov se bomo vrnili v lodž. Večerja. Nočitev.

8. dan

ETOSHA - WINDHOEK (safari 6 ur, transferji cca 400km, 4,5 ure)

Zajtrk. Nadaljevanje safarija že v jutranjih urah. Ponovno bomo poskusili svojo srečo pri iskanju srečanj z veličastnimi prebivalci Etosha nacionalnega parka. Kljub celodnevnem odkrivanju lepot pa bo dan še prehitro minil. Kosilo. Popoldanski prevoz v Windhoek. Nočitev.

9. dan

WINDHOEK - EVROPA / DELTA

Po zajtrku prevoz do Windhoeškega letališča in prijava na let s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.
  / Možnost podaljšanja potovanja 
  Pri podaljšanem potovanju v delto Okavango je program sledeč:
  Ob prihodu na Windhoeško letališče prijava in polet v Maun v Bocvani. Po ureditvi vstopnih formalnosti sledi transfer v širše območje delte Okovanga do vašega lodža. Namestitev, večerja, nočitev.

10 dan

LJUBLJANA / DELTA

Nadaljevanje leta proti Ljubljani.
  / na podaljšku
  Po zajtrku sledi celodnevni program aktivnosti v sklopu rangerjev vašega lodža. Prevoz do pristana in vkrcanje na mokoro čolne, tradicionalna plovila s katerimi boste kar najbolje doživeli delto, možnost ribolova in opazovanje ptic, sprehod po bušfeldu bo naredil vaš safari resnično nepozaben. Piknik kosilo. Bogat živalski svet in flora katero boste opazovali, na safariju po kosilu vas bodo še dolgo burili in vam polepšali spomine. Večerja in nočitev.

11. dan

DELTA - EVROPA

Po zajtrku in zaključku aktivnosti sledi kratek panoramski prelet delte. Nato transfer na letališče Maun, kjer se vkrcate na mednarodni let s presedanjem nazaj proti Evropi. Obrok na letalu

12. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje leta proti Ljubljani, oziroma okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Namibija, to je prava Afrika - 19106

Price
3349€ per person
Duration
10 ali 12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *