Cena
že od 1699€ po osebi
Trajanje
9 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 10

Črna in Bela puščava, večni Nil in starodavni templji. Črna in Bela puščava, pravljični Nil na krovu ladje 5* in Kairo

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
V deželi Faraonov  Starodavna dežela je nastala zaradi veličastnega Nila. Potovanje po Egiptu je pravljično doživetje. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji. Hkrati pa še danes omogoča vse kar Egipt ima. Brez potovanje po Egiptu težko doumemo kaj pomenijo dosežki starodavnih civilizacij, kaj so in kako so...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Kairo
Datum in čas začetka potovanja
19. novembra, 2024 00:00
Dodatne informacije
Enoposteljna soba/kabina: 300€ : :
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatne cene
manjša skupina 10-14 oseb: 200€ manjša skupina 15 - 19 oseb: 100€ napitnine/vodniku na poti: 50€ vstopni vizum: 30€

V deželi Faraonov 

Starodavna dežela je nastala zaradi veličastnega Nila. Potovanje po Egiptu je pravljično doživetje. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji. Hkrati pa še danes omogoča vse kar Egipt ima. Brez potovanje po Egiptu težko doumemo kaj pomenijo dosežki starodavnih civilizacij, kaj so in kako so nastale čudovite arhitekturne kreacije. Na kratkem potovanju kar težko zaobjamemo vse, a jedro vam izluščimo in tako enostavno predstavimo, da si pridobite prijetno sliko in vtis o tej bogati deželi v vseh pogledih. Rečno potovanje, po tako izjemni reki, postane za vsakogar ena od temeljnih potovalnih izkušenj. Faraonski blišč in prekletstva, zelene doline in neizmerna puščava.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi pri minimalno 20 potnikih.

Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Kairo-Ljubljana, Kairo-Assuan, v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* Kairu, 1 x nočitev v puščavi v hotelu 4*, 3 noči – križarjenje na ladji 5*lux od  Assuana do Luxorja , 1x nočitev z zajtrkom v Hurgadi v hotelu 4* obroki kot navedeno po dnevih, ogledi po programu z vstopninami,  nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z Asistenco v tujini, vodenje in organizacija

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 200€

skupina 15-19 potnikov 100€

vstopni vizum 30€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba/kabina     300€

 

 • 1. dan:
 • 2. dan:
 • 3. dan:
 • 4. dan:
 • 5. dan:
 • 6. dan:
 • 7. dan:
 • 8. dan:
 • 9. dan:
1. dan:

LJUBLJANA - KAIRO

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet preko enega izmed letališč do Kaira.

2. dan:

KAIRO-ČRNA PUŠČAVA-BELA PUŠČAVA

Po pristanku v Kairu in opravljenih vstopnih formalnostih se bomo odpeljali proti puščavi, ki se nahaja približno 360 km vzhodno od Kaira. Vozili se bomo skozi Črno puščavo, kjer bodo črni kamni, izpod katerih se svetlika svetlo rjava kamnita ali peščena podloga prava paša za oči. Na vhodu v Narodni park Bela puščava se nahaja Kristalna gora, osupljivo mesto, kjer se kristali lesketajo na soncu in dajejo okolju določeno skrivnost. Naslednja točka je majhen zelen otok s pitnim izvirom, takoj nato pa se odpre čudovit razgled na Belo puščavo, ki je pravzaprav sestavljena iz apnenca. Osupnil nas bo pogled na najbolj znane in ekstravagantne skalne tvorbe v obliki ogromnih gobic, belih stožcev, dimnikov…, edinstvenih na svetu. Prihod v hotel, večerja, nočitev.

3. dan:

OAZA BAHARIYA-KAIRO

Velikost oaze Bahariya je izjemna: v dolžino meri 94 km in v širino 42 km ter pokriva okoli 2000 km2 ozemlja. Oaza leži v depresiji, obdani z gorami, in je ena izmed petih najbolj naseljenih v egiptovskem delu libijske puščave. Tu ljudje še vedno živijo v razširjenih družinah, podobnih tistim v arhaičnem arabskem svetu. Kmetijstvo jim je še vedno pomemben vir dohodka, čeprav jim rudarjenje železove rude blizu oaze Bahariya zagotavlja določen dohodek. Sicer pa je oaza znana po palmah, oljkah in sadnem drevju. Oaza Bahariya je ena izmed najbolj svojevrstnih oaz v Egiptu, ki jo zaradi več kot 10.000 odkritih zlatih mumij imenujejo tudi dolina zlatih mumij. Po zajtrku si bomo ogledali grobnice iz časa 26. faraonske dinastije, tempelj Aleksandra Velikega, muzej Bahariye in rimski izvir. V nadaljevanju postanek za ogled angleške hiše. Popeljali se bomo čez peščene sipine in se pred povratkom v Kairo ustavili še ob slanem jezeru. Večeren prihod v Kairo, večerja, nočitev.

4. dan:

KAIRO-ASUAN

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Assuan, najjužnejše egiptovsko mesto ki deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje. Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

5. dan:

ASUAN-KOM OMBO

Po zajtrku ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Po kosilu plovba proti Kom ombu, večerja, nočitev. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.

6. dan:

KOM OMBO-EDFU-LUXOR

Še pred zajtrkom ogled templja Kom ombo, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Kosilo. Plovba proti Edfuju, kjer se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe. Prihod v Luxor, ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Večerja, nočitev.

7. dan:

LUXOR-HURGADA

Po zajtrku vožnja na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Še ogled Karnak templja, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Vožnja v Hurgado, namestitev, večerja, nočitev.

8. dan:

HURGADA-KAIRO

Zajtrk. Vožnja v Kairo.  Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Še skok na sloviti bazar Khan el Khalili, kjer bomo še zadnjič preizkusili svoje pogajalske sposobnosti. Večerja, nočitev.

 

9. dan:

KAIRO - LJUBLJANA

 Zgoden odhod iz hotela. Polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Egipt, Bela in Črna puščava, pravljični Nil in Kairo

Price
že od 1699€ per person
Duration
9 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 10

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *