Cena
3399€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 15 potnikov

Peking, Xian, Guilin, Chengdu, Hangzhou, Suzhou in Šanghaj

Guilin, mogočni zid, veliki panda, okusna kulinarika
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Na vzhod po Kitajski. Potovanje velikih razsežnosti -Kitajska. Chengdu in Panda, Guilin in kras, mondenost Pekinga in Šanghaja, kulinarična razvajanja – pekinška račka in dumpling banket. Neminljiva pokrajina stožcev v Guilinu in mogočnost kitajskega zidu, ko si narava in človek zmagoslavno sežeta v roko. Potrebni ste samo še vi na tem odličnem potovanju! Kitajska je...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Shanghai
Datum in čas začetka potovanja
23. oktobra, 2024
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 375
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 400€ skupina 15-19 potnikov: 190€

Na vzhod po Kitajski. Potovanje velikih razsežnosti -Kitajska. Chengdu in Panda, Guilin in kras, mondenost Pekinga in Šanghaja, kulinarična razvajanja – pekinška račka in dumpling banket. Neminljiva pokrajina stožcev v Guilinu in mogočnost kitajskega zidu, ko si narava in človek zmagoslavno sežeta v roko. Potrebni ste samo še vi na tem odličnem potovanju!
Kitajska je velika in nenavadna dežela, podcelina, na kateri živi več kot milijarda ljudi, dežela, ki je po naravni in kulturni raznolikosti edinstvena: na vzhodu jo oblikuje 14.000 km dolga morska obala, na zahodu in jugu pa jo obrobljajo mogočna gorovja prostrane stepe in visoke planote.
Tako kot pokrajina je fascinantna tudi zgodovina. Tradicijo kitajskega cesarstva, ki se je začelo leta 221 pr. n. š. s prvim cesarjem Quin Shi Huangdijem in se je obdržalo skozi 25 dinastij, so občasno pretrgali samo padci vladarskih hiš in odcepitve posameznih območij, vendar se je cesarstvo na koncu vendarle vedno kot feniks dvignilo iz pepela.

 

RANA URA, ZLATA URA

Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti v znesku 90 € po osebi.

Cepljenje:
Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking, Xian-Guilin, Guilin-Hangzhou, Shanghai-Ljubljana v ekonomskem razredu, prevoze v turističnim avtobusom, hitri vlaki kot navedeno, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, kosila/večerje v nacionalnih restavracijah, ogledi po programu z vstopninami, vožnja z ladjo po reki Li, večerja s pokušino pekinške račke, posebna-dumpling večerja v Xianu, obisk rezervata velikega pande, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000), angleško govoreči lokalni vodniki, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 400€
skupina 15-19 potnikov 190€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 375€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - PEKING (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z presedanjem proti Pekingu.

2. dan

PEKING (transferji cca 45km, peš)

Pristanek na pekinškem letališču. Po ureditvi mejnih formalnosti si bomo ogledali največji trg na svetu - Trg nebeškega miru - Maove kreacije v središču Pekinga, kjer je med kulturno revolucijo prisostvoval paradam. Trg obdajajo številne zgradbe socrealističnega stila, ki poudarjajo njegovo grandioznost in veličastnost: Maov mavzolej, Velika dvorana ljudstva, Spomenik ljudskim herojem. Sledi ogled »Prepovedanega« mesta, ki je bilo 500 let zaprto za navadne smrtnike in je največji in najbolje ohranjeni kompleks starodavnih poslopij na Kitajskem. Ogromno razsežnost cesarske palače izražajo tudi naslednje številke: velikost 720.000 m², 800 poslopij, 9000 soban. Večerja v nacionalni restavraciji s pokušino največje kitajske specialitete pekinške račke. Prevoz v hotel, nočitev.

3. dan

PEKING - VELIKI ZID - PEKING (transferji cca 170km, 3,5 ure)

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali približno 80 km proti severu, kjer nas bo ustavil »Mogočni zid«, katerega mogočna silhueta se razteza po razgibanih pokrajinah v dolžini 6800 km vse do puščave Gobi. Ogledali si bomo ta čudež obrambne arhitekture, ki je varoval Kitajsko (oziroma cesarstva na tem ozemlju) pred vpadi sovražnih vojsk 2800 let. Zid pa ni imel samo obrambne naloge, ampak je bil tudi transportna in signalna povezava med oddaljenimi mesti cesarstva.

Kosilo v restavraciji. Še postanek za ogled grobnic dinastije Ming ter sprehod po »Duhovni poti«. Povratek v Peking. Obisk delavnice za izdelavo vaz po postopku »cloissone« in medicinskega centra, kjer se bomo seznanili s tradicionalno kitajsko medicino. Kitajski zdravniki vam bodo postavili diagnozo na tradicionalen način brez sodobnih medicinskih aparatur. Nakup tradicionalnih kitajskih zdravil po vaši želji. Nočitev.

4. dan

PEKING - LUOYANG (transferji cca 45km, hitri vlak 4 ure, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled Nebeškega templja, katerega čudovita arhitektura iz časov dinastije Ming predstavlja simbol Pekinga. Tempelj leži v parku, velikem 267 hektarjev in je bil sveti kraj, kjer je cesar opravljal najpomembnejše daritve pred zimskim solsticijem. Videli bomo znameniti Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitveno dvorano. Po ogledu prevoz na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Večerja v restavraciji, prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

5. dan

LUOYANG - XIAN (transferji cca 120km, 3 ure, hitri vlak 1,5 ure, peš)

Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Po ogledih vožnja s hitrim vlakom v Xian. Večerja, namestitev, nočitev.

6. dan

XIAN (transferji cca 140km, 3 ure, peš)

Zajtrk. Odpeljali se bomo do približno 30 km oddaljene grobnice kitajskega cesarja Qin Shi Huangdija, ki so jo leta 1974 pri kopanju vodnjaka odkrili bližnji kmetje. 7 m pod površino zemlje so med arheološkim izkopavanjem odkrili celo armado glinenih kipov vojščakov in konj, ki so bili pokopani v sklopu grobnice cesarja, da bi ga čuvali v njegovem posmrtnem življenju. Poleg številčnosti pa je izjemnost kipov v njihovi individualni upodobitvi, saj vsak kip upodablja drugega človeka. Še postanek za obisk budističnega templja Pagode divje gosi, enega redkih poslopij iz obdobja dinastije Tang. Pozno kosilo/večerja v restavraciji, ki bo obsegalo lokalne specialitete: »dumpling« oz. cmočke, polnjene z raznovrstnimi nadeve ter »hotpot« - mongolski lonec. Nočitev.

7. dan

XIAN - CHENGDU (transferji cca 2 uri, hitri vlak cca 3,5 ure, peš cca 4 km)

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega mesta Xian znotraj veličastnega obzidja, kateremu poseben pečat dajejo muslimanski bazar, stolp zvonika in stolp bobnov. Zgodovinski center mesta ima še idilično ohranjeno arhitekturo in urbanistično zasnovo ter prometno ureditev. Sprehodili se bomo tudi po mogočnem mestnem obzidju, ki meri v obsegu kar 14 km in preverili njegovo čvrstost ter opažali razliko med starim notranjim in novim zunanjim delom mesta. Kosilo v restavraciji. Prevoz na železniško postajo in hitri vlak v Chengdu. Namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan

CHENGDU (transferji cca 1,5 ure, peš cca 1-2 uri)

Zajtrk. Najprej se bomo odpeljali izven mesta in obiskali rezervat velikega pande, ljubke a ogrožene živalske vrste, ki je hkrati sinonim za Kitajsko. Panda je zelo izbirčna žival, saj od vsega mnoštva vrst bambusa uživa zgolj 2 vrsti. Zaradi povečanih ozemelj zaščite se njihovo število več ne zmanjšuje, prav tako pa je tudi njihovega zaščitenega ozemlja vse več. Po obisku rezervata nazaj v mesto, kjer se bomo pomudili še na slikoviti ulici Jinli, uživali v čajnem ceremonialu ter povečerjali. Nočitev.

9. dan

CHENGDU - GUILIN (transferji cca 2 uri, peš cca 2 uri, hitri vlak cca 5,5 ure)

Po zajtrku prevoz na postajo in vkrcanje na hitri vlak v Guilin. V turističnem središču kraške pokrajine bomo najprej obiskali 213 m visokega hriba Fu, ki se samostojno dviga na levem bregu reke Li in od koder je čudovit razgled po mestu. Na južnem pobočju je votlina z romantičnim imenom »Vrnjeni biser«, na koncu katere je vklesanih v skalo več kot 200 podob Bude. Večerja in nočitev.

10. dan

GUILIN - YANGSHUO (transferji cca 2-3 ure, ladjica cca 3 ure, peš cca 4-5 km)

Zajtrk. Transfer v pristanišče ob reki Li in vkrcanje na ladjo, s katero bomo pluli cca 80 km do mesteca Yangsou. Reka Li mirno teče po neverjetno lepi pokrajini - s stožčastimi hribi, bambusovimi gozdovi, vasicami - kjer za vsakim zavojem pričaka opazovalca drugačen prizor: vodni bivoli na poljih, kmetje, ki obdelujejo riž na poljih, šolarji, ribiči, ki plujejo na bambusovih splavih in lovijo s pomočjo dresiranih kormoranov… Kosilo na ladji. Ladja bo pristala v mestecu Yangshuo, kjer se bomo sprehodili po tržnici in se zapeljali skozi riževa polja, obiskali domačijo, nato pa povratek z avtobusom v naš hotel v Guilinu. Nočitev.

11. dan

GUILIN - HANGZHOU (transferji cca 2 ure, polet cca 2 ure, peš cca 3-4 km)

Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Hangzhou. Po pristanku ogled Pagode šestih harmonij ter plantaže Zelenega čaja. Prijazni domačini nam bodo prikazali pravi način priprave čaja. Večerja, namestitev v hotelu, nočitev.

12. dan

HANGZHOU - SUZHOU (transferji cca 1 ura, vožnja z ladjico, hitri vlak cca 1,5 ure, peš cca 4 km)

Zajtrk. Sledi sprehod po parkih ob Zahodnem jezeru, kjer se nahaja nekaj zelo starih bonsajev. Vožnja z ladjico po Zahodnem jezeru in obisk starega dela mesta. Hitri vlak v Suzhou, imenovan tudi Vzhodne Benetke, kjer bomo obiskali turistično mikavno ulico Pingjiang in veličastni kompleks vrtov Lingering. Večerja, namestitev, nočitev.

13. dan

SUZHOU - SHANGHAI (transferji cca 3 ure, peš cca 4-5 km, čolni in električna vozila v Tongliju)

Po zajtrku nadaljevanje ogledov Souzhou-ja, mesta, ki je najbolj znano po izdelavi dragocene svile ter čudovitih vrtovih in kanalih. Njegova zgodovina sega 2500 let nazaj in je eno najstarejših mest v porečju reke Yangzi. V 14. stoletju je bilo vodilno kitajsko mesto v izdelavi svile, zato je pritegnilo tudi mnogo odličnikov, učenjakov in umetnikov, ki so si ustvarili imenitna domovanja s čudovitimi vrtovi, katerih ključni elementi so skale, kamenje, pesek in voda z malo rastlinami. Ogledali si bomo sloviti most Wumen in center za predelavo svile. Vrhunec dneva pa bo predstavljal ogled idilične vasice Tongli, vasice pod Unescovo zaščito, kjer nas skrb za ohranjanje tradicije domačinov popelje daleč nazaj v preteklost. Vožnja s čolni po kanalu. Še prevoz do Shanghaija, kjer bomo obiskali kolonialni Bund ter občudovali mogočni razsvetljeni skyline te metropole. Še vožnja skozi francosko četrt in postanek v kitajskem starem mestu Yuyuan. Večerja in pozni transfer na letališče.

14. dan

SHANGHAI-LJUBLJANA

Polet proti Ljubljani.

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 2645€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Veličastna Kitajska - 14 dni - 19303

Price
3399€ per person
Duration
14 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *