Cena
4690€ po oseba
Čas Trajanja
13 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 15 potnikov

Potovanje v Mongolijo

Čudovita prostranstva neokrnjene pokrajine
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Ulaan Baatar
Datum Odhoda
10. junija, 2023 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
Enoposteljna soba (samo hotel in zasebni geri): 600€ e-Vizum in urejanje: ~65
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • nočitev v lodžih
 • nočitev v šotorih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: je potreben Cepljenje: Cepljenj ne zahtevajo
Obvezna Doplačila
skupina 11-14 potnikov: 170€ skupina 8-10 potnikov: 360€
Potovanje v Mongolijo

V deželi čudovitih prostranstev. Dežela kontrasta modernega sveta in podeželske idile, kjer mnogi še sledijo običajem praprednikov. Potovanje v Mongolijo je izkušnja nekakšne časovne zanke, kjer se sprehodimo, zapeljemo in pojezdimo skozi tudi svetovno zgodovino v dejansko zelo odročni deželi. Deželo pašnikov in travnatih step so v svetovni vrh dvignili njeni jezdeci – mongolski konjeniki, katere je v eno povezal veliki Kan Džingis. Celovito potovanje po Mongoliji nam predstavi tako prestolnico, kot puščavo Gobi, plemena in njih običaje, skrivnosti šamanizma in srečanje s kazaškim plemenom lovcev z orli. Čudovita izkušnja v kombinaciji elegantnih in pristnih namestitev.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi in postavljena na optimalni rang velikosti skupine 15 potnikov. Potovanje bomo organizirali v primeru 8 prijavljenih oseb. Cena je višja v rangu manjše skupine 11-14 oseb za 170€ po osebi in za 360€ po osebi v rangu potnikov 8-10.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti voznike 70 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenj ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Uzbekistan ni potreben, Turkmenistan je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-UlaanBaatar-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letalski prevoz ULN-Gobi-ULN in polet v Khovd ter Khovd-ULN, prevozi s turističnim (mini)avtobusom – terenskim (4×4) kombijem, ježa konj, izkušnja s šamanom, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v UlaanBaatarju, 6 x nočitev z zajtrkom v zasebnih udobnih gerih s privatnimi kopalnicami, 3x nočitev z zajtrkom pri kazaškem plemenu v njihovih večposteljnih gerih (za 4 osebe) in s skupnimi kopalnicami, dovolilnice za parke neokrnjene narave, vse navedene obroke in vstopnine za oglede po programu, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€), angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija izleta.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-10 potnikov 360€

skupina 11-14 potnikov 170€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba samo hotel in zasebni geri: 600 €
e-Vizum in urejanje ~65€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

Ljubljana - Ulaan Baatar

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s postankom na enem izmed evropskih letališč proti Mongoliji. Obroki na letalu

2. dan

Ulaan Baatar

Nadaljevanje leta. Dopoldanski pristanek, ureditev vstopnih formalnosti in transfer v mesto. Sledil bo krajši obisk samostanskega kompleksa Gandan s kar 26m kipom Bodisatve, obiskali pa bomo tudi Sukhbaatar trg. Po krajšem predahu v hotelu pa v poznopopoldanskih urah obiščemo še palačo Bogd Gegeen, paleontološki muzej in Narantuul tržnico (največjo v državi). Za zaključek večerja v restavraciji in nočitev.

3. dan

Ulaan Baatar - Gobi

Zajtrk. Prevoz na letališče, prijava in polet v južni Gobi. Po pristanku prevoz v naš ger kamp, kjer se bomo po mongolsko namestili v gerih za dve osebi z lastno kopalnico. Po aklimatizaciji in mongolskem kosilu pa se bomo s terenskimi vozili odpeljali v Bayanza, kjer so v začetku 20 prejšnjega stoletja odkrili prvo dinozavrovo jajce. Danes so glavna atrakcija območja Moltsog Els sipine, kjer bomo obiskali tudi družino, katera se ukvarja z vzrejo kamel. V krajši ježi se bomo tudi preizkusili (po želji pa seveda ta del lahko tudi izpustite). Zaključek dneva pa po nadvse romantičen, sončni zahod nad gorečimi klifi je fantastičen. Upajmo seveda na dobro vidljivost. Nazaj v naše gere, večerja po mongolsko v kampu. Nočitev.

4. dan

Puščava Gobi

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili ogledu parka Yol. Dan v puščavi in kamnitih zapeljivih naravnih kreacijah bo kar prehitro minil. Razgibano v kombinaciji sprehodov in transferjev bomo opazovali to pokrajino, postali za ogled centra fosilov in ostankov dinozavrov v Orlovski dolini. Piknik kosilo bomo imeli v prostrani naravi, zgodaj popoldan pa bomo pričeli naš povratek v gere, kjer bomo noč preživeli skupaj v našem kampu, pokramljali o dogodkih dneva ob še eni mongolski večerji. Nočitev.

5. dan

Gobi - Khogno Kan

Zajtrku bo sledil polet v Ulaan Baatar. Nato nadaljujemo vožnjo na zahod v Elsen Tasarkhai s postankom za piknik kosilo. Namestili se bomo v naših gerih (dvoposteljni z zasebno kopalnico). Popoldan pa se odpravimo v park narave Khognokhan in obiščemo kompleks Erdene Kambin ter ruševine templja Ovgon Khiid. Zadnja zanimivost dneva bodo pojoče sipine Elsen Tasarkhai. Sledil bo povratek v gere, večerja in nočitev.

6. dan

v Karakorum

Zajtrk. Dan bomo poskušali popestriti z obiskom lokalne družine rediteljev jakov. Nato nas čaka puščava Karakorum, kjer nas bodo osupnile kamnite piramidalne konstrukcije Ovoo, pika na i pa bo obisk nekdaj mogočnega centra Karakorum, od katerega je ostal zgolj arheološki park. Na poti bomo postali še pri tempeljskem kompleksu Erdene Zuu ter imeli kosilo. Obisk muzeja Karakoruma in ostankov v arheološkem parku, krajši sprehodi na območju in lovljenje čudovitih posnetkov. Prevoz v Bayangobi in v naših gerih bomo imeli večerjo pravi mongolski žar - khorkhog, poleg tega pa se bomo preizkusili v mongolskih družabnih igrah. Nočitev.

7. dan

NP Terelj Gorkhi

Po zajtrku krenemo nazaj v smeri prestolnice. Na poti piknik kosilo. Popoldan bomo vstopili v čudoviti park kompleksa Kana Džingisa in si ogledali pomnik mogočni zgodovinski osebnosti. Volk s planjav je tisti, kateremu gre nekdanja čast in slava mongolskih plemen in njihovega obsežnega imperija. Sledi prevoz v nacionalni park Terelj-Gorkhi, kjer se namestimo v dvoposteljnih gerih z zasebno kopalnico. Naši geri nocoj bodo v parku v bližini reke Terelj. Večerja. Zaslužen počitek in nočitev.

8. dan

NP Terelj Gorkhi

Zajtrk. Dopoldan se bomo odpravili do t.i. želvjega kamna, kamnite formacije v parku in obiskali še tempelj Ariyabal. Po obisku povratek v Terelj in srečali se bomo z lokalnim plemenom, se od njih naučili osnov preživetja in spoznali njihovo mikroekonomijo. Pozno popoldan bomo v ger kampu preizkušali našo spretnost v mongolskih igrah ter se poučili o pomenu šamanizma za mongolska ljudstva. V sklopu nastanitve bo na voljo tudi ježa konj in stik s pravim šamanom. Večerja in nočitev.

9. dan

NP Terelj Gorkhi - ULN - Khovd

Zajtrku sledi transfer v Ulaan Baatar in polet na zahod Mongolije. Pristanek in prevoz v Bugat, središče kazaških lovcev z orli. Postali bomo za fotografiranje gore Tsambagarav, v kolikor nas seveda za to dejanje ne bo prikrajšala njena sramežljivost in ogrnjenost s svilenimi oblaki. Nadaljevanje vožnje k našim gostiteljem - družini lovcev z orli. Po spoznavnem druženju se bomo namestili v večposteljnih gerih (čisti in skromno urejeni za 4 osebe) s skupnimi kopalnicami. Večerja s kazaškim pridihom. Nočitev.

10. dan

Altai

Zajtrk in pričetek naših učnih lekcij o pomenu narave za preživetje človeka v manj gostoljubni pokrajini. Spoznali se bomo s pomenom lova zlatih orlov za preživetje kazaških skupnosti v gubanju Altai. V kolikor bo jasen dan in dobra vidljivost je pokrajina naravnost dih jemajoča in prava fiesta za fotografske navdušence. Seveda bo nekaj časa tudi za obisk lokalne tržnice, kjer bomo kar najlažje dojeli dnevni utrip, proti večeru pa se bomo z našimi gostitelji poveselili ob skupni pripravi hrane. Večerja in nočitev v skupnih gerih.

11. dan

Altai

Zajtrk. Prost dan za sprostitev ali dodatne aktivnosti pod taktirko naših gostiteljev. Večerja in nočitev v skupnih gerih.

12. dan

Khovd - Ulaan Baatar

Zajtrk. Dopoldan prevoz v središče Altaija in obisk glavne tržnice Ulgiija. Predvsem nas bodo premamili odlični volneni izdelki. Nato bo čas za polet v prestolnico, kjer pa dogodivščin še ne bo konec. Naše zadnje doživetje po mongolsko bo predstava tradicionalnega mongolskega petja (grleno petje) in seveda vse skupaj v spremljavi domačih plesov. Da seveda ne pozabimo naše zadnje mongolske večerje. Nazaj v hotel, nočitev.

13. dan

Ulaan Baatar - Ljubljana

Zgodnji jutranji transfer na letališče in polet s postankom na enem letališč proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču ter prevoz do Ljubljane.


V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

Destinacija - Azija

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Mongolijo - čudovita prostranstva

Cena
4690€ na osebo
Trajanje
13 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *