Cena
2169€ per person
Trajanje
9 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 20 potnikov

Potovanje v Uzbekistan

V sedlu karavan svilne poti - 9 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje v Uzbekistan Svileno potovanje v Uzbekistan po nekdaj glavni trgovski žili. »Biser – obkrožen s peskom« je eno od imen Uzbekistana, ki ga je nosil v preteklosti. Uzbekistan je ena najstarejših držav v osrednji Aziji s stoletja dolgo zgodovino, prostor srečanja velikih kultur Kitajske, Indije, Srednjega vzhoda in Evrope. Izjemne podobe dobro ohranjenih pomnikov...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Taškent
Datum in čas začetka potovanja
28. oktobra, 2023
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 250€ e-Vizum in urejanje: 35€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: Uzbekistan je potreben Cepljenje: Cepljenj ne zahtevajo
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 280€ odhoda 26.4. in 28.10.: 150€ skupina 15-19 potnikov: 155€

Potovanje v Uzbekistan

Svileno potovanje v Uzbekistan po nekdaj glavni trgovski žili. »Biser – obkrožen s peskom« je eno od imen Uzbekistana, ki ga je nosil v preteklosti. Uzbekistan je ena najstarejših držav v osrednji Aziji s stoletja dolgo zgodovino, prostor srečanja velikih kultur Kitajske, Indije, Srednjega vzhoda in Evrope. Izjemne podobe dobro ohranjenih pomnikov bogate preteklosti v mestih Samarkand, Buhara, Kiva, Taškent .. nenehno vzbujajo občudovanje in spoštovanje vsakogar, ki jih lahko občuduje v njihovi mogočnosti in popolnosti. Svoje bogastvo so mesta črpala iz VELIKE SVILNE POTI – karavanske poti, ki je povezovala Kitajsko in obale Sredozemskega morja. Kamele in konji so tovorili začimbe, eksotična oblačila, vzhodnjaško blago, in svilo iz dežel njihovega nastanka kupcem na drugi konec zemeljske oble. Trgovci, učenjaki, misijonarji in romarji pa so s sabo nosili duhovno in kulturno izročilo svojih dežel: različna verovanja, raznovrstne načine življenja in predvsem raznovrstna znanja in spoznanja. Čudovita, bogata mesta ob Veliki svilni poti so bila rezultat tega srečevanja in medsebojnega vplivanja številnih kultur.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti voznike 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenj ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Uzbekistan ni potreben, Turkmenistan je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Taškent-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letalski prevoz Urgench-Taškent, prevozi z turističnim avtobusom/kombijem, prevoz z ekspres vlakom Taškent-Samarkand, 8 x nočitev z zajtrkom v preverjenih hotelih 3*, obroki in vstopnine za oglede po programu, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija izleta.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 280€

skupina 15-19 potnikov 155€

odhoda 26.4. in 28.10. +150€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 250€
e-Vizum in urejanje: 35€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

Ljubljana - Taškent

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s postankom na enem izmed evropskih letališč proti Taškentu. Obroki na letalu

2. dan

Taškent

Po pristanku v prestolnici Uzbekistana in ureditvi vstopnih formalnosti se bomo podali na krajši predah v hotel. Po zajtrku pričetek z ogledi mesta. Višek razvoja je mesto doživelo v 16. stoletju. Leta 1966 ga je prizadel silovit potres a je po obnovi postalo eno najlepših kulturnih, upravnih in gospodarskih središč regije. Živahno mesto ima svoji dve žarišči - na veličastnem trgu Timurja, velikega osvajalca iz 14. stoletja in na trgu Neodvisnosti. V nadaljevanju si bomo ogledali stari del mesta s kompleksom Khast-Imom, muzej umetnosti in bazar Chor-Su. Obisk muzeja umetnosti. Po ogledih večerja v restavraciji, nočitev.

3. dan

Taškent - Samarkand

Zajtrk. Prevoz na železniško postajo in prevoz v Samarkand, Timurjevo prestolnico. Ogled mesta, ki je zaradi izjemne zemljepisne lege v dolini Zarafshan, postalo najpomembnejše mesto v regiji in pomembna postojanka na svileni cesti. V svoji 2500 letni zgodovini je imelo mnogo različnih osvajalcev in obiskovalcev - Aleksander Veliki-Makedonski, arabska ljudstva, Džingskanova armada in naposled Timurjeva osvojitev ter priključitev velikemu imperiju Timuridske dinastije. Tako se je Samarkand razvijal pod vplivi iranske, indijske, mongolske pa tudi daljnovzhodne in zahodne kulture. Ogled mesta nas bo popeljal mimo številnih znamenitosti: slovitega Registan trga z medresami, kompleksa Shakhi-Zinda z nekropolo, ostankov mošeje Bibi-Khanum, poimenovane po Timurjevi soprogi, Timurjevega mavzoleja Gur-Emir, observatorija Ulugbek. Za zaključek dneva, se bomo podali še na osrednji bazar. Večerja v restavraciji in namestitev ter nočitev.

4. dan

Samarkand - Shakrisabz - Buhara

Po zajtrku avtobusni prevoz v Buharo. Na poti se bomo ustavili v Shakrisabzu. Starodavno mesto je poznano kot rojstni kraj velikega Timurja. Veliki poveljnik, znan tudi pod vzdevkom »Meč Islama«, je tod dal zgraditi veličastno palačo Ak-Saray in mavzoleja Jakhongir in Omar-Sheikh posvečena svojima sinovoma. Obiskali bomo tudi mavzolej Dorut-Tilovat, kjer počivata osvajalčev oče in učitelj v eni osebi. Za zaključek še ogled lepe mošeje Kok-Gumbaz, Ulugbekove kreacije. Nadaljevanje poti v Buharo. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

5. dan

Buhara

Zajtrk. Ogled izjemnih pomnikov starodavne Buhare, ki datira v 8. stoletje in je bila 200 let središče razvijajočega se islamskega kraljestva. Obiskali bomo središče Kalon, medreso Miri-Arab, mošejo Magoki-Attori, kompleks Lyabi Hauza, ki ga sestavljajo medrese: Kukeldash, Khanaka in Nadira Divan Begi. Še do mavzoleja dinastije Samani in stare trdnjave Arc. Prosto za kosilo. Popoldanski izlet do poletne palače emirov Buharske dinastije v Sitorai-Mokhikhosi. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan

Buhara - Urgench - Khiva

Zajtrk. Daljši avtobusni prevoz vzdolž starodavne svilene ceste po puščavi Kyzyl Kum v Khivo. Postanek ob vodni žili puščavskega zaledja - Amudarji. Kosilo v restavraciji. Ob prihodu v Khivo namestitev v hotelu. Nočitev.

7. dan

Khiva

Zajtrk. Khiva je s svojo izjemno arhitekturno krajino uvrščena med UNESCO-ve zaklade in tako del svetovne dediščine. Sprehod po mestu z razkošnimi palačami, visoko segajočimi minareti, enkratnimi mavzoleji in medresami vas bo popeljal v svet pravljic »Tisoč in ene noči«. Večina pomnikov preteklosti se nahaja v trdnjavskem kompleksu Ichan-Qala, kjer si bomo ogledali veličastje pročelij in mogočnost osrednje trdnjavske zgradbe Kunya-Arc, mavzolej Zayeda Aladdina, medresi Arab-Mukhamadkhan in Hodjan Berdi-biya, mošejo Oq-Masjid iz dinastije Masjidov, Jama mošejo in nadaljevali do palače Toshkhovli. Velik ponos mogočnega mesta sta tudi mavzolej Mahmuda Pahlave in mogočen minaret Islom-Khodija, okrašen z malimi, glaziranimi zidaki. Po ogledih povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

8. dan

Khiva - Urgench - Taškent

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče v Urgenchu, prijava in polet v Taškent. Po pristanku sledi ogled Taškent TV stolpa in obisk tržnice Alayskiy. Namestitev v hotelu in pozno popoldan prosto za morebitne nakupe ali samostojne aktivnosti. Večerja. Nočitev.

9. dan

Taškent - Ljubljana

Zgodnji jutranji transfer na letališče in polet s postankom na enem evropskih letališč proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču ter prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Uzbekistan

Price
2169€ per person
Duration
9 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *