Potovanje po Alžiriji, treking in s kamelami po Sahari - 19122

vroče potovanje-vroča cena
Cena
2649€ po oseba
Čas Trajanja
15 dni
Destinacija
Afrika

Potovanje po Alžiriji, treking in s kamelami po Sahari1

Treking na hrbtih kamel po Sahari v družbi Tuaregov
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Tamanrasset
Datum Odhoda
24. novembra, 2022 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Vizum in urejanje 150€ Doplačilo za 1 osebo v šotoru: 110€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Vizum in urejanje
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Dopolnitve
VIZUM: je potreben Cepljenje: Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici

Potovanje, ki zadovolji. Afrika – Alžirija. Treking na hrbtih kamel po Sahari v družbi Tuaregov. Odlično novo potovanje po Alžiriji. Srečanje s puščavo Alžirije je vedno tudi pot k samemu sebi in idealen način umirjanja, kajti puščava navduši skoraj vsakogar. Najbolje lahko doživimo eno najbolj neobičajnih in neokrnjenih krajin na Zemlji, če jo doživimo na umirjen način v okviru méharée (trekinga s kamelami) ali peš. Na tem potovanju bomo spoznali preprosto življenje nomadov, kajti naši spremljevalci so Tuaregi, katerih družine pretežno še živijo nomadsko življenje v puščavi, in ki poznajo področje po katerem potujemo že od svoje mladosti. Tišina puščave, zvezdno nebo, morje sipin, skalnate formacije in prazgodovinske poslikave skal nas bodo navdušili enako kot bogata in stoletja stara kultura Tuaregov.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v šotorih za dve osebi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 8 oseb. Največja možna skupina je 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50€ po osebi.
CEPLJENJE:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici (posvet z zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si.

VIZUM:
Je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana-Alžir-Tamanrasset in nazaj (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbnine, 12 x prenočevanje v šotorih, 1 x nočitev v tradicionalnem prenočišču iz blata, transferji, treking s kamelami s Tuareg , lokalni vodniki, kuharji in spremljevalno ekipo, prevozi z terenskimi vozili in manjšimi kombiji, obroki po programu potovanja, slovenskega vodjo poti, organizacija in dodatno zavarovanje z asistenco v tujini

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Vizum in urejanje 150€
Doplačilo za 1 osebo v šotoru 110€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

Ljubljana - Alžir - Tamanrasset

Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko drugih letališč do Tamanrasset-a

2. dan

vožnja v puščavo

Prihod v zgodnjih jutranjih urah, prenočevanje v gostišču, zgrajenem po tradicionalni metodi iz ilovice (dvoposteljna soba s skupnimi kopalnicami). Dopoldne ogled Tamanrasseta. Potem krenemo po asfaltni cesti vzdolž gorovja Hoggar v smeri severa proti Ahnetu in Immidirju. Od Sidi Moulay Lahsna nadaljujemo po neutrjeni cesti. Prenočili bomo v taboru na „Prelazu vetrov“, kjer so v pesku zakopane velikanske skalne gmote. Večerja.

3. dan

gorovje Arak - Immidir

Po zajtrku sprehod v puščavo, sledi vožnja v garnizijsko mestece Arak. V ozki skalni soteski sledi srečanje z nomadi Tuareg in njihovimi kamelami na zahodu mogočnega, črnega gorovja Immidir v Adrar Tekemberetu, obsežne planote s tipičnimi tassili značilnostmi (od vetra in vremena oblikovane soteske, skalnati stebri, strmimi previsi), številnimi poslikavami skal in gravurami iz prazgodovine. Večerja, nočitev.

4. dan

treking s kamelami

Zajtrk. Začetek trekinga s kamelami. Prva dva dneva za lažje navajanje izmenično jezdimo oz. hodimo, prečkamo kanjon, ki razdeli tassili planoto na dva dela. Na večinoma peščenih tleh rastejo ponekod oleandri, tamariske in trave. Dolina je ponekod široka in odprta in spet drugod se visoko dvigajo kamnite stene, vlada popolna tišina, sliši se samo stopanje mehkih podplatov kamel. Popoldne ogled poslikav na skalah. (potujemo 5 ur). Večerja, nočitev.

5. dan

treking s kamelami

Zajtrk. Odpravili se bomo na planoto, kjer najdemo popolnoma drugačno pokrajino: zlato obarvane peščine, kamnite gradove, hribe in doline. Lokalni vodnik nam pokaže sledi gazel in muflonov in njihova prenočišča, zelo dobro ohranjene poslikave skal z živalskimi motivi (pretežno goveda) in ljudmi (prizori lova, plesi, obredi), ki so razvrščeni v krogu. Včasih se lahko najdejo tudi ostanki naselbin kot so ostanki keramike in kamnov za mletje. Povratek v sotesko k taboru. (potujemo ca. 6 ur). Večerja, nočitev.

6. dan

treking s kamelami

Zajtrk. Ježa oz. hoja skozi pusto pokrajino soteske Tekembereta do malega nasada palm z vodnjakom in skalnimi poslikavami; priložnost za pranje! Popoldne prihod na področje zlato-obarvanih sipin. (potujemo 5- 6 ur). Večerja, nočitev.

7. dan

treking s kamelami

Zajtrk. Ta dan se nahajamo na področju, kjer Tuaregi pogosto postavljajo svoje tabore. Z malo sreče bomo povabljeni na čaj. Nadaljujemo med peščinami in srebrno bleščečimi gorskimi verigami (zaradi luščenja kamnitih delcev). Tabor na vzpetini z lepim razgledom na peščine. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

8. dan

treking s kamelami

Po zajtrku se bomo podali na zelo pestro etapo, od peščenih in kamnitih tvorb do gravur živali in ljudi v skalah in kamnite poslikave bojnega vozu Garamantov (prednikov Tuaregov) (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

9. dan

treking s kamelami

Zajtrk in dopoldanski ogled skalne gravure z več žirafami. Odjezdimo po nekdanji karavanski poti in popoldne potujemo skozi mogočno sotesko s poslikavami skal. Tabor za prenočevanje na peščeni vzpetini. Zvečer spečejo Tuaregi v pesku kruh in pripravijo tradicionalno jed taggela. (potujemo 6 ur). Večerja, nočitev.

10 dan

peščine Mehedjibat

Sončni vzhod nad mizastimi gorami. Zajtrk. Sledi potovanje skozi wadi (posušeno strugo) z zanimivim rastlinstvom, nadaljujemo globoko v področje sipin Mehedjibat, peščenega oceana s sipinami, ravnicami bogatimi z minerali, veličastnimi razglednimi točkami in najvišjimi sipinami v Sahari, ki so 300 metrov visoke. Kdor še do sedaj ni staknil „puščavskega virusa“, ga bo sedaj gotovo. Še dobro, da se naši Tuareg vodiči tukaj znajdejo kot v lastnem žepu. Taborimo na prečudoviti lokaciji. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

11. dan

peščine Mehedjibat

Še en dan na področju sipin Mehedjibat. Zajtrk, večerja, nočitev.

12. dan

treking s kamelami

Zajtrk. Ježa s kamelami do tassilija Tin Meskis, ki se nahaja v globoki dolini in ga obdajajo razbrazdane planote, nadaljujemo v mogočno sotesko z velikanskimi kamnitimi kvadri, navdušujočimi poslikavami skal (črede goveda in v krogu razporejeni ljudje, v rdeči in bolj redko beli barvi). Šotorimo na izhodu iz soteske. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

13. dan

Tehe n´Akli

Zajtrk. Vožnja preko ravnice in sipin do trans saharske ceste v bližini Ekerja. Po približno 250 km vožnje prenočimo v puščavi. Večerja, nočitev.

14. dan

Tamanrasset

Zajtrk. Vožnja do Tamanrasseta (150 km). Možnost nakupa spominkov ali posedanja v kavarni ob cesti. Poslovilni večer na prostem. Prijava na polet proti Ljubljani.

15. dan

Ljubljana

Nočni polet preko Alžira čez eno izmed letališč v Ljubljano oz. okoliškega letališča. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

DOBRO JE VEDETI:
Dopoldne in popoldne bomo na poti po dve do tri ure v mirnem, a enakomernem ritmu karavane. Opoldanski daljši postanki v senci. Vsak udeleženec ima „svojo“ kamelo, ki jo jezdi ali spremlja peš. Prenočevanje je pod prostim nebom ali v šotorih za dve osebi. Obroki so tipični za deželo in pripravljeni v taboru: zajtrk, hladno kosilo in topla večerja.
Potrebni so: dobra mera pripravljenosti za pohode, dobro prenašanje vročine, kolektivni duh in sposobnost prilagajanja na preproste razmere. Puščavsko podnebje je prijetno suho – podnevi med 27-35°C, ponoči pa lahko temperature v puščavi padejo na 15 – 5°C.
Oprema: spalna vreča, izolirane ležalne podloge in primerna obuvala.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2749€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3999€
vroče potovanje-vroča cena
Od 899€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Alžiriji, treking in s kamelami po Sahari - 19122

Cena
2649€ na osebo
Trajanje
15 dni
Destinacija
Afrika

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *