vroče potovanje-vroča cena
Cena
2349€ po osebi
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 20 potnikov

Dotik magičnosti dveh dežel

Hurgada, Križarjenje po Nilu, Kairo, Amman, Petra, Wadi Rum
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Egipt in Jordanija Odlično potovanje Egipt in Jordanija, ki združuje zgodovino obeh držav. Križarjenje po večnem Nilu, Kairo s piramidami in Luxor z veličastnimi templji! Petra, skrivnostno mesto in beduini v puščavi. Potovanje, ki ti ostane za vedno v spominu. OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
AMMAN
Datum in čas začetka potovanja
26. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba: 499 € :
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev ladja in hotel 5*
 • Nočitev v hotelih 4*
 • nočitev v šotorih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vizum in urejanje
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: je potreben Cepljenje: Ni potrebno

Egipt in Jordanija

Odlično potovanje Egipt in Jordanija, ki združuje zgodovino obeh držav. Križarjenje po večnem Nilu, Kairo s piramidami in Luxor z veličastnimi templji! Petra, skrivnostno mesto in beduini v puščavi. Potovanje, ki ti ostane za vedno v spominu.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.

CEPLJENJE:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si
VIZUM:
Je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana -Hurgada, Assuan-Kairo, Kairo-Amman, Amman-Ljubljana  v ekonomskem razredu z vključenim 1 kosom prtljage do 20 kg, letališke pristojbnine, 3 x nočitev v Hurgadi 4*, 4 x nočitev na ladji 5*, 1 x nočitev v Kairu 4*, 3 x nočitev v Ammanu hotel 4*, 1 x nočitev v šotorih v Wadi Rumu z skupno kopalnico, obroki kot navedeno v programu potovanja, ogledi po programu z vstopninami, vožnja z jeepi po puščavi Wadi Rum, napitnine, vstopni vizum, nezgodno zavarovanje, dodatno zdravstveno zavarovanje, vodenje in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:

skupina 15-19 potnikov 200€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 499 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13.dan
1. dan

LJUBLJANA-HURGADA

Zbirališče potnikov v Ljubljani v večernih urah. Prijava na polet proti Hurgadi.

2. dan

HURGADA

Pristanek v Hurgadi v jutranjih urah. Prevoz do hotela, takojšnja namestitev, nočitev. Prosto za kopanje, potapljanje…. Koriščenje storitev vse vključeno

3. dan

HURGADA

Prosto za kopanje, potapljanje…. Koriščenje storitev vse vključeno

4. dan

HURGADA-LUXOR

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali skozi puščavo do Luxorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Najprej si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.  Zajtrk in prost dan. Večerja in nočitev.

5. dan

LUXOR-ESNA-EDFU

 Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati. V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev. 

6. dan

EDFU-KOM OMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev. 

7. dan

ASSUAN

Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje. Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

8. dan

ASSUAN-KAIRO

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost fakultativnega izleta v Abu Simbel. Po zajtrku prosto do poleta v Kairo. Kosilo v restavraciji in popoldan namenjen raziskovanju labirintnega bazarna Khan El Khalili. Namestitev, nočitev.

9. dan

KAIRO - AMMAN

Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Prevoz na letališče in polet v Amman. Po prihodu večerja v orientalski restavraciji . Nočitev   

10 dan

AMMAN-JERAHS-MADABA-GORA NEBO-AMMAN

Po zajtrku se bomo odpravili do Jerasha - arheološkega bisera Jordanije. Stara Grško-Rimska naselbina Gerasa očara s svojo kolonado na ovalnem trgu, Forumom Cardo in Hadrijanovimi vrati. Nadaljujemo vožnjo do slovite Madabe, kjer v cerkvi Sv. Jurija hranijo originalni mozaik z upodobitvijo zemljevida svete dežele iz 6. stoletja ter do gore Nebo, kjer stoji spomenik Mojzesu, kateri je po Biblijskem izročilu s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Na gori Nebo naj bi bil tudi Mojzesov grob. Ob lepem vremenu se odpira čudovit razgled na Mrtvo morje in sveto deželo. Povratek v Amman, večerja, nočitev.

11. dan

AMMAN-PETRA-WADI RUM

Po zajtrku se bomo po znameniti Kraljevi cesti se boste odpeljali do Petre, veličastne kreacije Nabatejcev v rožnatem pročelju peščenjaka. Najznamenitejši kulturno-zgodovinski atrakciji Jordanije boste namenili vso potrebno pozornost, ki si jo s svojimi čudovitimi kreacijami tudi zasluži. Sapo jemajoča poslopja Zakladnice in štirih grobnic očarajo še tako zahtevnega obiskovalca. Starodavno mesto, so izklesali iz žive skale, v mesto pa vodi 1200 m dolg siq, kateri je naravni obrambni dragulj mesta. Po ogledu bo sledila vožnja do Wadi Ruma, slavne doline, ki spominja na Mesečevo površino. Namestitev v kampu v beduinskih šotorih v samem Rumu. Naravnost čudovita izkušnja v odročni pokrajini. Večerja z žara v beduinskem stilu in nočitev.

12. dan

WADI RUM-AMMAN

Zajtrk. Vožnja s terenskimi vozili (4x4) po puščavi Wadi Rum in obeleženje slikovite razgibane pokrajine. Povratek v Amman, panoramski ogled glavnega mesta Jordanije, kjer bomo na krožni vožnji obiskali in spoznali tudi staro Citadelo na dominantni vzpetini z razgledom na stari Aman ter geto Palestinskih ubežnikov. Nadaljevanje panoramske vožnje mimo rezidenčnih predelov, stare kraljeve palače in rimskega amfiteatra do avenije ambasad in modernih vil. Namestitev, večerja, nočitev.

13.dan

AMMAN-LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz na letališče. Polet proti Ljubljani. 

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Egipt in Jordanija, dotik magičnosti dveh dežel

Price
2349€ per person
Duration
12 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *