Cena
4249€ po osebi
Trajanje
13 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 20 potnikov

Potovanje po Južni Koreji in Japonski

V deželi vzhajajočega sonca in jutranje spokojnosti - 13 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Po Južni Koreji in Japonski Odpotujmo skupaj v ti napredni državi. Japonska – alias dežela vzhajajočega sonca in Koreja, dežela prave spokojnosti vabita, da jih odkrijemo na tem potovanju.   OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
OSAKA
Datum in čas začetka potovanja
26. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 445 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Za Slovenske državljane za bivanje do 90 dni ni potreben. Cepljenje: Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)
Dodatne cene
skupina 15-19 potnikov: 400€

Po Južni Koreji in Japonski

Odpotujmo skupaj v ti napredni državi. Japonska – alias dežela vzhajajočega sonca in Koreja, dežela prave spokojnosti vabita, da jih odkrijemo na tem potovanju.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti 50 €

CEPLJENJE:
Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM:
Za Slovenske državljane za bivanje do 90 dni ni potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi Ljubljana-Seul-Tokio, Osaka-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) v ekonomskem razredu, vsi prevozi s klimatiziranimi avtobusi /kombiji in vlaki, 11 x nočitev z zajtrkom, hoteli 4* v Koreji in 3-4* na Japonskem, obroki in ogledi po programu z vstopninami, državne takse, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco in slovenski vodja poti ter organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 400 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 445 €

Južna Koreja in Japonska

NS 19337

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA - SEUL

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s postankom/presedanjem proti Južni Koreji.

2. dan

SEUL (večerja)

Nadaljevanje poleta. Po pristanku v prestolnici Južne Koreje sledijo mejne formalnosti, nato prevoz v hotel. Kratka osvežitev. Nato obisk templja Jogye, ki je bil zgrajen leta 1910 in je najpomembnejše korejsko budistično svetišče. Panoramski sprehod po mestnem središču in se obisk tržnice Namdaeum, ki je največja tradicionalna tržnica v Seulu. Večerja v restavraciji. Nočitev.

3. dan

SEUL - DMZ - NACIONALNI PARK MT. SEORAK (zajtrk, kosilo)

  Po zajtrku odhod proti Panmunjomu, vasi tik ob meji s Severno Korejo. Nekoč prizorišče peklenskih bojev in še danes stopnja visoke napetosti, ki nas bo prav gotovo naelektrila tudi nas. Tukaj je bilo leta 1953 podpisano premirje med obema državama in še danes se imenuje demilitarizirana zona DMZ. Po ogledu demilitarizirane zone nadaljevanje vožnje. Kosilo na poti. Ob prihodu do narodnega parka Mount Seorak sledi namestitev in nočitev.

4. dan

NACIONALNI PARK MT. SEORAK (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku začetek ogleda najbolj znanega nacionalnega parka v Koreji, ki je tudi proglašen za UNESCO-v rezervat, zaradi izjemno bogatega živalskega in rastlinskega sveta. Vzpon z žičnico do trdnjave Kweongeumsong, kjer se je nahajala prva korejska prestolnica. Kosilo v restavraciji. Popoldan vožnja v Sokco City in obisk tamkajšnjega Unification observatorija. Observatorij, odprt leta 1992, je posvečen odnosom med obema Korejama in je iz njega mogoče opazovati teritorija obeh držav. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan

NARODNI PARK - ANDONG (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Vožnja z avtobusom skozi slikovito pokrajino korejske vzhodne obale. Po prihodu v Andong, največje mesto severnega dela države, sledi namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji, nato še sprehod po nakupovalni ulici, tržnici in doživetje nočnega utripa mesta. Nočitev

6. dan

ANDONG - GYEONGJU (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku si bomo ogledali kulturne znamenitosti Andonga, med njimi pravi biser - vas Hawhoe, ki je znana po svojih tradicionalnih maskah. Ogled rokodelske delavnice mask. Kosilo v restavraciji. V poznem popoldnevu odhod z vlakom v Gyenongju. Po prihodu v mesto transfer v hotel in nočitev.

7. dan

GYEONGJU - SEUL (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta in njegovih znamenitosti bomo začeli pri Templjih Bulgaksa in Seokguram Grotto, ki z monumentalnim kipom Bude obrnjenim proti morju tvorita izjemen verski kompleks, nato do Nacionalnega muzeja, ki hrani ostanke Sille - enega treh velikih kraljestev na področju Koreje pred letom 1000, še postanek pri ribniku Anjapji in astronomskem observatoriju Chomsongdae, zgrajenem že v 7. stoletju, ki je tako najstarejši tovrstni na svetu. V parku Tumuli pa se nahajajo nekdanje kraljevske grobnice, v Posuk bowerju pa poletna palača Shillskih vladarjev. Še obisk grobnice Kim Yushina, ki je v srednjem veku prispeval k poenotenju Korejcev v eno nacijo. Prevoz na postajo in vožnja z vlakom do Seula. Večerja v restavraciji. Povratek v hotel. Nočitev.

8. dan

SEUL - TOKIO (zajtrk, večerja)

Zgodnji zajtrk. Sledil bo ogled palače Gyeongbokgung, zgrajene v 14. stoletju in nato še slovite Chandeokung iz časov dinastije Joseon, nato pa se bomo poslovili od Seula in se odpeljali na letališče. Prijava in polet proti Tokiu. Ob pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v hotel. Večerja. Nočitev.

9. dan

TOKIO (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se bomo odpravili na odkrivanje te čudovite prestolnice. Najprej k tradiciji in ogled čislane Cesarske palače z vzhodnim vrtom. Videli bomo tudi moderno poslopje vladne palače, nato pa do Ginze, slovite nakupovalne avenije Tokia. Za zaključek še obisk templja Asakusa Kannon, ki je bil sicer v napadih 1945 uničen, vendar je njegova današnja podoba verna kopija najstarejšega templja mesta. Nato prevoz do svetišča Meiji, ki je bil posvečen istoimenskemu cesarju in njegovi soprogi, ki sta Japonski vladala do 1912 in je lep zgled japonskega Šinto svetišča - templja. Nato pa še do kontroverzne modne četrti Harajuku, kjer se je ta značilni ekstremni japonski stil razvil in najbolj usidral v življenje prebivalcev in zaključek v elegantnem predelu Omotesando. Po kratkem modnem vložku se bomo proti hotelu podali po domače - z lokalnim vlakom bomo doživeli tudi ta utrip mesta in se zlili v eno z domačini. Večerja v značilni restavraciji. Nočitev.

10 dan

TOKIO - HAKONE - HIROŠIMA (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Odpeljali se bomo do vznožja magične gore Fuji in nadaljevali do Hakoneja, kjer se bomo vkrcali na izletniški čoln in se zapeljali po jezeru Ashi. Uživali bomo v pogledih na večno goro in lepote na in ob jezeru. Po tej ležerni izkušnji pa se bomo odpeljali do železniške postaje in se s hitrimi japonskimi vlaki odpeljali mimo Nagoje v Hirošimo. Na vlaku večerja. Ob prispetju v Hirošimo se bomo peš odpravili do bližnjega hotela. Nočitev.

11. dan

HIROŠIMA - OSAKA (zajtrk, večerja)

 Zajtrk. Dan bomo pričeli z obiskom Miyajimagučija. Vkrcali se bomo na ladjico in zapluli do Miyajima otoka, kjer se nahaja Itsukushima svetišče s slavnimi plavajočimi vrati »torii«. Vrnitev v Hirošimo, kjer bomo oglede nadaljevali v spominskem centru Muzeja žrtvam atomske bombe. Nato še do poslopja zanimive trdnjave Hirošima, ki jo je leta 1589 zgradil fevdalni gospod Mori Terumoto. Gre za značilno Japonsko arhitekturo, grad pa ima na kamnitih temeljih 5 nadstropno leseno konstrukcijo. Tragično je, da je grad kljuboval zobu časa in številnim opustošenjem vse do atomske bombe, ki je končala njegovo bogato zgodovino. Danes je podoba gradu restavratorska mojstrovina, saj se je pri obnovi držalo tako načina stare gradnje kot tudi gradbenih elementov. Po ogledih prevoz na postajo in hitri vlak do Osake. Še s podzemno do hotela in prijava ter osvežitev. Večerja v restavraciji. Nočitev.

12. dan

OSAKA (zajtrk)

  Zajtrk in prosto do popoldanskega prevoza na letališče. Prijava in polet s presedanjem proti Evropi. Obroki na letalu.

13. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s postankom proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Južni Koreji in Japonski

Price
4249€ per person
Duration
13 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *