vroče potovanje-vroča cena
Cena
2549€ po osebi
Trajanje
10 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potniki
min. 7 potnikov

Amerika, Potovanje po severovzhodu ZDA

Od New Yorka v Washington z zavojem k Niagarskim slapovom - 10 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
  Po severovzhodu ZDA Potovanje ki očara, v ZDA, potovanje v New York, do Niagare in Washingtona, k Amišem in na bojna polja. ZDA kot ste si jih predstavljali! Kratko a jedrnato in navdušujoče.   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 7 potnikov na...

Kaj je vključeno

Destinacija
Severna Amerika Severna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
FILADELFIJA
Datum in čas začetka potovanja
26. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Urejanje Esta registracije 35€ Vstopnine: 150€ Enoposteljna soba: 241€ : Vizum: Vizum za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje. POMEMBNO: Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so po 1.1.2021 potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • turističnih hotelih in motelih 2*-3*
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Napitnine: 40 €
Dodatne cene
skupina 7-11 potnikov: 350€

 

Po severovzhodu ZDA

Potovanje ki očara, v ZDA, potovanje v New York, do Niagare in Washingtona, k Amišem in na bojna polja. ZDA kot ste si jih predstavljali! Kratko a jedrnato in navdušujoče.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 7 potnikov na vseh variantah programov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 40 € po osebi. Vstopnine z garantiranim ogledom v sklopu skupine si je moč zagotoviti samo z vplačilom ob rezervaciji, kasnejše rezervacije ali plačilo na kraju samem je lahko neizvedljivo s programom in terminskim načrtom ogledov. V tem primeru potnik sam prevzema izvedbo in oglede, oziroma je za nezmožnost slednjega odgovoren sam. Po severovzhodu ZDA je avantura ki jo ne smete zamuditi.

Cepljenje:
Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje.

POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so po 1.1.2021 potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi in transferji, 8x nočitev z zajtrkom v turističnih hotelih in motelih 2*-3*, ogledi po programu brez vstopnin, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, organizacija, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 7-11 potnikov 350€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Urejanje Esta registracije 35€
Vstopnine 150€
Enoposteljna soba 249€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
1. dan

LJUBLJANA - NEW YORK (polet s presedanji, transfer cca 20km)

Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na let s postankom proti Ameriki. Obrok na letalu. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel (Brooklyn ali Jersey City). Namestitev in nočitev.

2. dan

NEW YORK (transferji cca 20km, peš, trajekt)

Po zajtrku se bomo odpeljali v središče Big Appla, kot se priljubljeno imenuje multi milijonski New York. Na panoramskem sprehodu si bomo ogledali: Battery park, Wall street, Ground Zero, Brooklynski most, nato pa panoramo nadaljevali na vožnji mimo glavnih znamenitosti: kitajska četrt, Rockefeller center, peljali se bomo po Broadwayu, spoznali Central park in po 5. aveniji do stolnice Sv. Patrika. Popoldan pa se bomo s trajektom odpeljali na ogled Kipa Svobode in emigracijskega centra na Ellis otoku. Po vrnitvi na obalo še obisk enega najznamenitejših poslopij v mestu - z dvigalom se bomo povzpeli na Empire State Building, da bomo lahko spoznali New York v vsej njegovi razsežnosti, gotovo eno veličastnejših doživetij. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan

NEW YORK - BOSTON (transferji cca 370km, 5 ur, peš)

Zajtrk. Zgodnji prevoz v Boston, kjer si bomo na panoramski vožnji ogledali poslopje ene najprestižnejših univerz - Harvard, nato bomo nadaljevali v Charlestown in se povzpeli na obelisk Bunker Hill-a, si ogledali USS Constitution in USS Cassin Young, nato pa nadaljevali v staro mestno jedro s poslopji Stare državne hiše in Stare Severne cerkve, ter seveda znamenite ladje »Bostonske čajanke«. Seveda noben obisk Bostona ni popoln brez vsaj fotografiranja stadiona Feenway park in njenega zidu Green Monster! Po ogledih namestitev v okolici in nočitev.

4. dan

BOSTON - SYRACUSE (transferji cca 500km, 6,5 ur, peš)

Zajtrk. Nato se bomo usmerili proti severo-zahodu. Naš cilj bo mesto Syracuse, kjer si bomo ogledali fantastični muzej kanala Erie, ki je gospodarsko gledano ena pomembnejših človekovih kreacij v severovzhodni Ameriki. Za popestritev po daljši vožnji pa si bomo privoščili tudi kulinarično obogateno spoznavanje starega centra mesta, katero poleg odlične hrane slovi tudi po istoimenski univerzi. Namestitev in nočitev.

5. dan

SYRACUSE - NIAGARSKI SLAPOVI (transferji cca 270km, 3,5 ur, peš)

 Po zajtrku se bomo vozili na zahod, severno od slovitih »Finger« jezer v Seneca pokrajini in v okolici Genove tudi pokusili lokalno vino. Nato nadaljevanje k čudovitim slapovom Niagare. Ustavili se bomo na platformi in opazovali to čudo narave z ameriške strani. Ne glede na vreme in letni čas so slapovi naravnost fantastični, … , ko vodovje reke grmi preko previsov v kristalno čistem slapu in se izgublja v večni pršec spodaj. Čeprav ne največji, so gotovo eni od najlepših in najlažje dostopnih. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nočitev.

6. dan

NIAGARA - HARRISBURG (transferji cca 490 km, 6,5 ur, peš)

Zajtrk. Nadaljevali bomo vožnjo v notranjost ZDA proti Pennsylvaniji. Pot nam bo krajšalo slikovito podeželje kmetijsko obarvane Pennsylvanije, kjer eno idilično kmetijsko poslopje zamenja drugo. Namestitev v kolonialno obarvanem Harrisburgu, kjer je sedež Pennsylvanske vlade in odličen nevtralen muzej o državljanski vojni. Nočitev.

7. dan

HARRISBURG - WASHINGTON (transferji cca 340 km, 4,5 ur, peš)

Zajtrku bo sledil zgodnji pričetek poti do prestolnice ZDA. Vozili se bomo po zvezni državi Pennsylvaniji in skozi pokrajino Lancaster County. V kraju Lancaster se bomo ustavili tudi za obisk Amišev na njihovi kmetiji in spoznali vsakdan in običaje teh preprostih ljudi. Nadaljevanje vožnje do Gettysburga, kjer bomo priče časom državljanske vojne med Severom in Jugom, saj bomo obiskali slovito bojišče, kjer je svoje življenje sklenilo več kot 27000 »južnjakov« in več kot 24000 »severnjakov«. Še do Washingtona, kjer bomo obiskali Arlington, vojaško pokopališče katerega od mesta ločuje Potomac. Namestitev v hotelu. Nočitev. 

8. dan

WASHINGTON - FILADELFIJA (transferji cca 250 km, 3,5 ure, peš)

Zajtrku sledijo ogledi prestolnice: Washington D.C., kateremu je zasnovo pred več kot 200 leti podal francoski arhitekt Pierre L. Enfant, je postalo kultivirano mesto čigar arhitektura in prostorska ureditev sta idilično usklajeni. Na panoramski vožnji in delno sprehodu si bomo ogledali Kapitol, Belo hišo (od daleč), Lincolnov spomenik, Kongresno knjižnico in seveda postali pod pompoznim Washingtonovim spomenikom. Prevoz proti Filadelfiji in nočitev v okolici.

9. dan

FILADELFIJA - EVROPA (transferji cca 50km, polet s presedanji)

Zajtrk. Sledil bo panoramski ogled ene od slovitih zibelk ameriške neodvisnosti. Obiskali bomo glavni trg - zelenico kjer hranijo »Liberty Bell« in kjer se nahaja »Independence Hall«. Seveda noben obisk ni popoln brez slikanja ob Rocky-ju in sprehodili se bomo tudi po slovitih stopnicah Filadelfijskega muzeja umetnosti, kjer je Rocky v filmu iz 1976 tudi treniral. Po ogledu prevoz na letališče. Prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani.

10 dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani ali okoliškem letališču, še transfer do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Amerika, Potovanje po severovzhodu ZDA - 19227

Price
2549€ per person
Duration
10 dni
Destination
Severna Amerika
Travellers
min. 7 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *