vroče potovanje-vroča cena
Cena
1375€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 12 potnikov

Norveška, potovanje k fjordom, po poti trolov in Vikingov

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Norveška – potovanje k fjordom Potovanje na Norveško. Na odkrivanju lepot narave – fjordi in gore, zalivi in idilična mesta; spoznavanje severnih božanstev – Odin, Thor, Freya, in seveda troli; starodavna izročila, katera napovedujejo ponovno sesutje sveta in novo vstajenje človeške rase. Kdaj bo Ragnarok? Gremo odkriti in izkoristiti preostali nam čas! Prelepa mesta in...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
OSLO
Datum in čas začetka potovanja
24. junija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 245 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
Dodatno
Vizum: Vizumi niso potrebni. Cepljenje: Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.
Dodatne cene
skupina 8-11 potnikov: 190€ odhoda 24.6. in 22.7.: 90€

Norveška – potovanje k fjordom

Potovanje na Norveško. Na odkrivanju lepot narave – fjordi in gore, zalivi in idilična mesta; spoznavanje severnih božanstev – Odin, Thor, Freya, in seveda troli; starodavna izročila, katera napovedujejo ponovno sesutje sveta in novo vstajenje človeške rase. Kdaj bo Ragnarok? Gremo odkriti in izkoristiti preostali nam čas!

Prelepa mesta in vasi kot je Lillehammer, idilična Stryn in Loen, Myrdal in Flam, zavita železnica s čudovito panoramo, nepozabni Bergen z vzpenjačo na razgledišče, magični Oslo in seveda številni fjordi, jezera, reke, slapovi in planote. Norveška je kraljica lepot narave in to v vsakem letnem času. Norveška – potovanje k fjordom, le 6 dni in morje odkritij, doživetij in navdušenj.

Opombe:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 prijavljenih oseb. Pri manjši skupini 8-11 potnikov je cena višja za 190€ po osebi.

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.

VIZUMI:
Vizumi niso potrebni.
CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu s pristojbinami po programu (prtljaga omejena na 1 kos do 15 kg / osebo oddane in 1 kos do 5 kg / osebo ročne prtljage), prevoze na Norveškem z vsemi cestninami, tunelninami, trajekti in parkirninami, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, slovenski vodja poti, pet nočitev z zajtrki v hotelih 3*, DDV in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-11 potnikov 190 €

odhod 24.6. in 22.7. + 90 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 245 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA - OSLO (polet s presedanjem, transfer cca 160km, 2 uri)

Zbor v Ljubljani in polet (oz. transfer do odhodnega okoliškega letališča) proti Oslu s presedanjem. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti se bomo odpeljali proti severu. Na panoramski vožnji si bomo ogledali Lillehammer, ki varuje skrajni severni del jezera Mjosa, kjer so se rojevale stare legende. Nočitev v okolici - Hafjell.

2. dan

HAFJELL - GEIRANGER (transferji cca 270km, 5,5 ure)

Zajtrk in na slovito vožnjo do Geiranger fjorda. Del poti nam bo krajšala reka Gaula, katera je legendarno polna lososov. Ni kaj, zdrava riba živi le v čistem in zdravem okolju. Zavili bomo na panoramsko pot skozi trolstigen - pot trolov in se na krajšem vzponu podali do razgledne točke. Nato nadaljevanje do Geirangerja, enega najlepših fjordov nasploh. Zvečer možnost krajšega sprehoda po naselju v ustju fjorda. Nočitev.

3. dan

GEIRANGER - SOGNEFJORD (transferji cca 260km, 6,5 ur)

Zajtrk. Dan bomo začeli veličastno, saj se bomo odpravili na odkrivanje enega najlepših fjordov sveta. Na križarjenju do Hellesylta bomo lahko opazovali nepojmljive lepote narave, med katerimi še posebej izstopajo številni slapovi fjorda Geiranger (slapovi Sedmih sester, Nevestin slap …). Zatem se bomo z avtobusom odpeljali skozi hribovite in dolinske predele, mimo jezer, idiličnih mestec Stryn, Loen, vse do največjega in hkrati najglobljega fjorda Norveške, Sognefjorda. Mostovi in trajekti preko fjordov so idilično razgibana animacija v tej nebeški preobleki narave. Ogledali si bomo še UNESCO-v zaklad - leseno cerkev Urnes ali Borgund. Krasijo ju bogate rezbarije in združujeta arhitekturne prvine krščanstva in vikinške mojstrske komponente. Namestitev v hotelu v predelu Sognefjorda in nočitev.

4. dan

FLAM - BERGEN - HARDANGERFJORD (transferji cca 300km, 5,5-6 ur)

Zajtrk in pot nadaljujemo proti najlepšemu še prej pa do fantastičnega rokava Flam na Sognefjordu, kjer se bomo vkrcali na gorski vlak, ki nas bo po spiralni poti popeljal dobesedno skozi skalno osrčje gora do Myrdala. Nato nazaj v pristan Flam, v obe smeri pa se bomo nagledali naravnih lepot. Kar malce preveč razvajeni se bomo ob zopet z lososi bogatih rekah in fjordih odpeljali do Bergna. V mestu si bomo peš ogledali predel Bryggen, pristanišče in hanseatski muzej s prikazom kulturne dediščine. Idilično mesto bomo pustili za seboj in nadaljevali v okolico Hardangerfjorda. Nočitev.

5. dan

NORHEIMSUND - OSLO (transferji cca 400km, 6,5-7 ur)

Zajtrku sledi še vožnja v kombinaciji trajektov, fjordov in nacionalnega parka Hardangervidda s tisočeri jezer... Ob prihodu v Oslo še ogled glavne atrakcije, to je najbolje ohranjena vikinška ladja Gokstad. Vikingi ne bi bili slavni brez njih, zato je prav da obeležimo tudi ta del njihove kulture in zapuščine. Še večerni sprehod po prestolnici Norveške in panoramski ogled kraljeve palače, nacionalnega teatra in parlamenta. Po večernem utripu pa zaslužen počitek in nočitev.

6. dan

OSLO - LJUBLJANA (transfer cca 20km, polet s presedanjem)

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče. Prijava in polet letala proti Ljubljani (oz. transfer od okoliškega letališča do Ljubljane).

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Norveška - potovanje k fjordom, po poti trolov in Vikingov - 19506

Price
1375€ per person
Duration
6 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *