Potovanje na zahod ZDA, parki, velemesta in puščave – 19236

vroče potovanje-vroča cena
Cena
3699€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje na zahod ZDA, parki, velemesta in puščave

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Vroče Potovanje
Vsako potovanje v ZDA je pravo doživetje. A zahod Severne Amerike je nekaj prav posebnega. Potovanje na zahod ZDA prinaša neke vrste izziv in adrenalin, katerega v dobršni meri zagotavljata mesti kot sta Los Angeles in San Francisco, idilične obale kot je Pismo Beach, puščave in parki: Moab, Zion, Death Valley, Colorado kanjon, dolina Monument…...

Kaj je vključeno

Destinacija
Severna Amerika Severna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
LAS VEGAS
Datum in čas začetka potovanja
21. oktobra, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 670€ ESTA registacija: 36€ Vizum: Za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje. POMEMBNO: Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih in motelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Cepljenja:: ni potrebno
Dodatne cene
skupina 13-14 potnikov: 195€ skupina 10-12 potnikov: 275€

Vsako potovanje v ZDA je pravo doživetje. A zahod Severne Amerike je nekaj prav posebnega. Potovanje na zahod ZDA prinaša neke vrste izziv in adrenalin, katerega v dobršni meri zagotavljata mesti kot sta Los Angeles in San Francisco, idilične obale kot je Pismo Beach, puščave in parki: Moab, Zion, Death Valley, Colorado kanjon, dolina Monument… in seveda lastno testiranje v vzdržnosti v igralniškem raju Las Vegas.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane so s strani vsega osebja.

Cepljenja:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje.

POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum.  Enako velja za potnike, ki so potovali po 1.1.2021 na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE:
Navedene letalske prevoze z letališkimi pristojbinami, prevoze s klimatiziranimi avtobusi/kombiji, terenska vozila v Chelly kanjonu, 12x nočitev z zajtrkom v turističnih hotelih in gostiščih 3*, vse vstopnine po programu s pristojbinami za nacionalne parke, zavarovanje z asistenco v tujini, slovenski vodja poti in organizacijo.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 13-14 potnikov 195€
skupina 10-12 potnikov 275€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 670€
ESTA registracija 35€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - SAN FRANCISCO (polet s presedanjem, transfer 20 km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti San Franciscu. Po pristanku prevoz v hotel, namestitev in nočitev.

2. dan

SAN FRANCISCO (transferji cca 35km, peš, tramvaj)

Zajtrk. Na dopoldanskem ogledu mesta bomo videli glavne atrakcije: Union trg, China Town, zapeljali se bomo s tramvajem, ki je prav poseben pečat mesta, postali za panoramo s Twin peaksa in se ustavili pri Golden Gatu ter Fishemen wharfu. Popoldan možen obisk Alcatraza in nakupov Westfieldu ali Chestnut ulici. Nočitev.

3. dan

SAN FRANCISCO - CARMEL - SAN SIMEON (transferji cca 340km, 5,5 ur, peš)

Po zajtrku bomo krenili dalje. Pot nas bo vodila po panoramski cesti »17 miles drive« in prispeli bomo v mesto galerij in butičnih trgovin - Carmel. Malce prosto in nadaljevanje slikovite poti s postankom za ogled kolonije morskih slonov v San Simeonu. Še do Pismo Beach in fotografsko izživljanje, nato pa namestitev in nočitev.

4. dan

SAN SIMEON - SANTA BARBARA - LOS ANGELES (transferji cca 370km, 5,5 ur, peš)

Zajtrk. Najprej bomo odkrivali lepote mesteca Solvang, katerega so ustanovili danski prišleki in mu pustili njegov značilno danski pridih z mlini na veter, ulicami, prav privlačno pa je tudi njegovo vinogradno zaledje. Obiskali bomo tudi vinogradniško posestvo in poskusili vina. Nato bomo nadaljevali do Santa Barbare, kjer bomo obiskali frančiškanski samostan. Še do okolice Los Angelesa. Namestitev in nočitev.

5. dan

LOS ANGELES (transferji cca 20km, peš)

Zajtrk. Nato bo sledilo celodnevno odkrivanje mesta angelov. Obiskali bomo Griffith park, poimenovan in posvečen ustanovitelju mesta, videli poslopje mestne hiše, odlični Staples stadion in se sprehodili po Walk of Fame, nato pa se bomo zapeljali skozi prestižni Beverly Hills in Mullholand Drive. V popoldanskem času nas čakata še znameniti pomol Santa Monica in Sunset Bulevard. Po želji si lahko ogledate tudi Universal studios. Nočitev.

6. dan

LOS ANGELES - SAN DIEGO (transferji cca 200km, 3 ure, peš)

Po zajtrku sledi prevoz v San Diego. Obalno mesto je urbani center neposredno ob meji z Mehiko in predstavlja enega od pomembnejših ekonomskih območij ZDA. A najbolj šarmanten je stari mestni del Pueblo, kateri je ohranjen, kot da se je čas ustavil tam nekje v 19. stoletju. A ne bo nas razočaral tudi skyline modernega mesta. Nato bomo obiskali še znamenito letalonosilko USS Midway v pristanu San Diega, katera je aktivno služila vojni mornarici kar 50 let in je sedaj veličasten pomnik in muzej. Namestitev in nočitev.

7. dan

SAN DIEGO - PHOENIX (transferji cca 570km, 6,5-7 ur, peš)

Zajtrku bo sledil prevoz do obalne idilične La Jolle. Malce sproščujočih sprehodov in lepih panoram na ne bo odveč, saj bomo v nadaljevanju dneva vstopili v svet puščav in kamnitih monolitnih kreacij. Postali bomo tudi v Yumi ob mehiški meji, kjer stoji zloglasni zapor divjega zahoda, nekoč začasni / stalni dom kriminalcev kot so ropar kočij in vlakov Pete Spence, mehiški revolucionar Ricardo Flores, roparka poštnih kočij Pearl Hart. Nato nadaljujemo ob mehiškem zidu, kateri preprečuje ilegalno priseljevanje v ZDA. Namestitev v Phoenixu. Nočitev.

8. dan

PHOENIX - GRAND CANYON - CHINLE (transferji cca 700km, 8-9 ur)

 Zajtrk. Nato se bomo odpeljali k velikem izzivu, spoznavali bomo Grand Canyon, katerega je do kar 1500m globine izdolbla reka Colorado. Tu se bodo naravne lepote enostavno kar stopnjevale. Kanjonu in parku bomo seveda namenili pretežni del dneva. Nato še v Chinle, namestitev in nočitev.

9. dan

CHINLE - CHELLY KANJON - MONUMENT VALLEY - MOAB (transferji cca 400km, 5,5 ur, terenska vozila, peš)

Po zajtrku najprej na ogled veliko manj poznanega a prav tako očarljivega kanjona de Chelly. Tu bomo spoznali zapuščino Navajo Indijancev in se z njimi na terenskih vozilih podali v svet naravnih lepot Chellya in Monument Valley-ja. Monument Valley, slovita silhueta veliko »westernov« je to postala z razlogom. Ko bomo videli te skalne monolite bomo naravnost ostrmeli. Na planoti površine preko 1000km2 se razprostira mnoštvo lepotcev in lepotic, katere dodatno popestri še njihova senca in sončna svetloba. Rajskim utrinkom bomo podali slovo in se namenili še v Moab. Namestitev in nočitev.

10 dan

MOAB (transferji cca 160km, 3 ure, peš)

Po zajtrku sledi vožnja v park Arches, kjer bomo opazovali naravno generirane oboke in loke, »indijančeve hlače« in še marsikatero zanimivo kreacijo narave. Nato po odseku 313 do konca, dobesedno, saj bomo v Dead Horse Pointu deležni rajskega pogleda. Nazaj v hotel in nočitev. 

11. dan

MOAB - CAPITOL REEF - BRYCE CANYON (transferji cca 430km, 5,5-6ur, peš)

Zajtrk. Čaka nas ponovno slikovita pot mimo idiličnih mestec kot je Torrey, park naravnih lepot Capitol Reef kjer bodo očarale tudi tradicionalne farme, jezdeci in še enkrat naravne lepote. Namestitev in nočitev.

12. dan

BRYCE CANYON - ZION PARK - LAS VEGAS (transferji cca 400 km, 5,5 ure, peš)

Zajtrk in ogled zelo zanimive formacije Bryce Canyon parka. Nazobčani stebrički kar pričajo o nastanku tega »badlanda«. Po ogledu pa še do ene atrakcije - Zion parka, kjer nas bo očaral krajši sprehod ob reki Virgin nam bo obudil predstave o pomembnosti vodnega vira, hkrati pa nas bo opomnil kako smo majhni, ko bomo nadaljevali v ozek kanjon Virgin Narrows, dolg kar 24 kilometrov in ponekod visok kar 800 m. Park je znan tudi po pestri živalski zasedbi, saj tod domuje 289 vrst ptic 29 vrst plazilcev in 75 vrst sesalcev. Kdor se boji netopirjev pa bo malo zamižal, saj je področje poznano po kar 19 različnih vrstah. Po ogledih pa v mesto zabave in nadaljevanje v stilu le-te. Nočitev.

13. dan

LAS VEGAS - EVROPA (transferji cca 550km, 7 ur, polet s presedanji)

Zajtrk. Odpravili se bomo na prijetno vožnjo skozi puščavo Mojave, katera nosi ime po domorodnih Indijancih plemena Mohave. Puščavsko območje se razteza kar na 57.000 m2 in zavzema znaten del južne Kalifornije. Vozili se bomo na nadmorski višini med 1.000 in 2000 metri, ter lahko opazovali redko rastje v tej negostoljubni pokrajini z manj kot 250 mm letnih padavin. Naša končna točka bo njen najbolj suhi predel, poznan kot Death Valley. Podali se bomo na svojevrstno dogodivščino v puščavi. Območje ki ga bomo obiskali je bilo nekoč poznano kot zlata žila, ki je pritegnila veliko lovcev na žlahtno kovino. Izkusili bomo lahko, zakaj jih je mnogo tod ostalo za večno, obogatelo pa le peščica. Podali se bomo tudi na slikovito pot skozi dolino Amargosa in zaključili v edinstveni pokrajini Zabriskie Point, kjer bomo lahko občudovali čudovit erozijski pojav, ki je nastal ob predoru jezera Furnace Creek. Vrnitev v Las Vegas in prijava ter polet s presedanjem proti Evropi. 

14. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2549€
vroče potovanje-vroča cena
From 4190€
vroče potovanje-vroča cena
From 1399€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje na zahod ZDA, parki, velemesta in puščave - 19236

Price
3699€ per person
Duration
14 dni
Destination
Severna Amerika
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *