vroče potovanje-vroča cena
Cena
699€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje pristnosti - Romunija in Bolgarija

V Evropi, a hkrati potovanje nazaj skozi čas - 8 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje pristnosti – Romunija in Bolgarija Doživite lepotici – Romunija in Bolgarija se razkrijeta na potovanju pristnosti, potujemo skozi čas, nazaj skozi desetletja. A ljudje so enkratno prijazni in podeželja ter mesta urejena. Potovanje ki vas navduši in osveži. Potovanje pristnosti – Romunija in Bolgarija   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi....

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
CELJE
Lokacija prihoda
SOFIJA
Datum in čas začetka potovanja
26. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 125€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 8-14 potnikov: 125€

Potovanje pristnosti – Romunija in Bolgarija

Doživite lepotici – Romunija in Bolgarija se razkrijeta na potovanju pristnosti, potujemo skozi čas, nazaj skozi desetletja. A ljudje so enkratno prijazni in podeželja ter mesta urejena. Potovanje ki vas navduši in osveži. Potovanje pristnosti – Romunija in Bolgarija

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 30 € po osebi.

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih obe državi ne zahtevata.

VIZUMI:
Vizumi niso potrebni.
CENA VKLJUČUJE:
Vse prevoze na navedeni trasi s klimatiziranimi vozili, cestnine, parkirnine in takse, namestitve v hotelih 3* na osnovi 6x nočitev z zajtrkom, 1x večerjo s programom v Brasovu, vožnjo z ladjico v Beogradu, slovenski vodja poti, panoramske oglede po programu in vstopnine: Sighisoara – hiša Drakule in soba strahov, Bran – grad, Brasov – črna cerkev, Veliko Tarnovo – grad, Sofija – katedrala A. Nevski, DDV in organizacijo potovanja.
Prelaz Transfagarašan je v zimskih mesecih zaprt, tudi v uradno odprtih mesecih je lahko zaprt zaradi vremenskih razmer, nacionalnih potreb… V primeru zaprtja prelaza se pot izvede po vzporedni povezavi RamnicuValcea-Sibiu.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-14 potnikov 125€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 125€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA - CELJE - BUDIMPEŠTA (transfer cca 700km, nočna vožnja, 8 ur)

  Zbor potnikov v Ljubljani in večerni prevoz mimo Celja in Maribora proti Budimpešti. Nočna vožnja.

2. dan

ORADEA - CLUJ NAPOCA (transferji cca 250km, 3,5 ure)

Vožnja proti madžarsko-romunski meji in jutranji prihod v Oradeo. Ravno prav za sproščujoč sprehod po odlično ohranjenem centru mesta, po idilični ulici republike, zaznamovani z bohotno arhitekturo avstro-ogrske: palača Moskowitz, mestni teater, mestna hiša, po parku 1. decembra in čas bo za kavo na idilični promenadi. Mesto krasi tudi zvezdasto zasnovana trdnjava v ruševinah, katera je predstavljala enega ključnih obrambnih centrov avstro-ogrske. Nato se usmerimo naprej na vzhod in med Alesdom in Buceo prečimo Crisului. Ob prihodu v Cluj sledi namestitev. Po osvežitvi pa ogled mestnega jedra, ko bomo raziskovali čudovita poslopja na trgu Unirii in tgu Avram Iancu. Lepo urejeno mestno središče nas bo navdušilo s svojo kulturo in arhitekturo. Po ogledih zaslužen počitek in nočitev.

3. dan

CLUJ NAPOCA - TARGU MURES - SIGISHOARA - BRASOV (transferji cca 280km, 5,5 ur)

Zajtrk in zopet se bomo podali na pot. Idilična pokrajina nas bo spremljala vse do Targu Muresa. Mesto krasijo mestna hiša, kulturni dom in pravoslavna ter katoliška cerkev, številne restavracije in bari ter trgovinice. Mesto z dušo bomo odkrivali peš. Nato pa nadaljujemo v rojstni kraj slovitega Vlada Tepeša - alias grofa Drakule. Rodil se je v mestni hiši znotraj obzidja lepega srednjeveškega mesta Sighisoara. Obiskali bomo njegovo domačijo in posebno tematsko obarvano izbo v kateri je živel v svoji rani mladosti. Izkušnja z grozo nas bo popeljala po črnih stopnicah do cerkve na hribu. Pomirjeni bomo zapustili idilično mesto in se odpravili zopet skozi nebeško lepo pokrajino mimo veličastne utrdbe Rupea v Brasov. Sledi namestitev in krajši predah nato pa večerja v značilni restavraciji s kulturnim programom. Nočitev.

4. dan

BRASOV - TRANSFAGARAŠAN - CURTEA (transferji cca 260km, 5,5 ure)

Zajtrku sledi ogled črne cerkve v mestnem središču, nato pa nadaljujemo do slovitega romantičnega gradu Bran, katerega povezujejo tudi z grofom Drakulo. Grajsko poslopje je odlično obnovljeno in ohranjeno izvorno pohištvo mu daje pridih pristnosti. Poslopje je bilo tudi sedež zadnje romunske kraljice Marije Aleksandre Viktorije. Ta je gradu zapustila njegovo romantično podobo. Po ogledu nadaljujemo proti slikovitem prelazu Transfagarašan, katerega je Čaušesku zgradil zaradi boljše povezanosti in kontrole severa in juga. Prelaz poteka skozi eno najlepših gorskih pokrajin in predstavlja enega vrhuncev potovanja (samo v sezoni ko je odprt, oziroma v primeru ustreznega vremena). Namestitev v okolici Curtee. Nočitev.

5. dan

CURTEA - BUKAREŠTA (transferji cca 180km, 3 ure)

Po zajtrku nadaljujemo pot proti Piteštiju in od tam po avtocesti hitro do prestolnice. Glavno mesto bomo spoznali na panoramski vožnji. Očaralo nas bo poslopje parlamenta, vojvodske palače, številnih cerkva in parki, parki, parki. Po ogledu namestitev in nočitev.

6. dan

BUKAREŠTA - VELIKO TARNOVO (transferji cca 200km, 4 ure)

Zajtrk in odpeljali se bomo proti meji. Ureditev formalnosti in vstop v Bulgarijo. Najprej se bomo ustavili v slikoviti vasici Arbanassi, nekdanji prestolnice carjev z znamenito cerkvo sv. Marije. Še v Veliko tarnovo kjer si bomo najprej ogledali staro mestno jedro z mogočnim obzidjem trdnjave Tsarevets ter ostanki samostana in cerkva. V mestu se nahajata tudi patriarhat in cesarska palača. Nočitev.

7. dan

VELIKO TARNOVO - SOFIJA (transferji cca 220km, 4 ure)

Zajtrk. Vožnja proti Sofiji nam bo hitro minila, saj jo bo krasilo čudovito podeželje. Bolgarska prestolnica je idilično vpeta v vznožje gore Vitoše, ki je tudi priljubljeno smučarsko središče. Ob prihodu si bomo prestolnico tudi ogledali. Območje je neprekinjeno poseljeno že vsaj 2400 let in je zato mesto poznano tudi kot izjemno raznolika in zanimiva kombinacija arhitekturnih stilov. Tako kot Niš je oblast nad mestom menjavala roke po tekočem traku, vsaka pa je v Sofiji pustila svoje sledi. Na našem kratkem izletu bomo spoznali največje pomnike – ortodoksno katedralo Aleksandra Nevskega iz leta 1912, zgrajeno v neo-bizantinskem stilu, sprejme pa neverjetnih 10000 vernikov, v nadaljevanju še do najstarejše cerkve Rotunde Sv. Gregorija iz 4. stoletja, kjer je ohranjen tudi manjši del nekdanjega obzidja Serdica in ostanek rimske ceste. Spoznali bomo tudi mestno središče - Oborište v neo-romanskem stilu in trg Orlov Most, očarale pa nas bodo tudi urejene avenije in bulevarji. Nočitev.

8. dan

SOFIJA - BEOGRAD - LJUBLJANA - CELJE (transferji cca 900km, 10 ur)

Zgodnji zajtrk in pot proti domu. V Beogradu se ustavimo za slikovito vožnjo z ladjico po ustju Save. Nadaljevanje poti proti domu. Povratek v poznih nočnih urah.

Končni obračun glede velikosti skupine je narejen predvidoma 10 dni pred odhodom

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje pristnosti - Romunija in Bolgarija - 19509

Price
699€ per person
Duration
8 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *