vroče potovanje-vroča cena
Cena
3190€ per person
Trajanje
12 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 15 potnikov

Potovanje na daljni vzhod, Tajvan in Hongkong

Na odkrivanju zelo različnih dežel - 12 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Tajvan in Hongkong Potovanje v različna tempa destinacij. Hongkong in Tajvan. Umirjena notranjost Tajvana, parki kot so Taroko, Wulai in Yehliu nasproti Tajpeju in turbulentnem Hongkongu, naravnost enkratna kombinacija. Ko si napolnijo baterije tako duša kot telo in predvsem oči. …tam daleč na robu Azije.   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi....

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
HONGKONG
Datum in čas začetka potovanja
24. oktobra, 2023
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 499€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 325€

Tajvan in Hongkong

Potovanje v različna tempa destinacij. Hongkong in Tajvan. Umirjena notranjost Tajvana, parki kot so Taroko, Wulai in Yehliu nasproti Tajpeju in turbulentnem Hongkongu, naravnost enkratna kombinacija. Ko si napolnijo baterije tako duša kot telo in predvsem oči. …tam daleč na robu Azije.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Doplačilo za skupino ranga 10-14 potnikov znaša 325 € po osebi.
Minimalno število potnikov je 10. Napitnine niso vključene, na poti 60 € po osebi.

Cepljenje: ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: niso potrebni.
CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene polete v ekonomskem razredu z vključenimi pristojbinami, prevoze z avtobusi/kombiji po programu potovanja, obroke in oglede z vstopninami po programu, angleško govoreče lokalne vodnike, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zavarovanje z asistenco v tujini, slovenski vodja poti in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 325€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 499€

NS19382

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-TAIPEI (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s postankom proti Tajpeju.

2. dan

TAIPEI (prigrizek, kosilo) (transferji cca 150km, 4 ure, peš, trajekt)

Po jutranjem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi sproščujoč obisk Yehilu geološkega parka s fascinantnimi kamnitimi formacijami (kraljičina glava, Pepelkin čevelj…). Nato obisk arheološkega muzeja Šihsanhang. Nato se bomo s trajektom odpeljali do Danšueja in čas bo za namestitev in zaslužen počitek ter krajšo osvežitev. Nato bomo nadaljevali z ogledi zgodovinskega mesta, katerega krasi 300 letna utrdba San Domingo, sprehajališče reke Danšuej in predvsem odlična kulinarika in rokodelski umetniki. Kosilo bomo imeli med ogledi. Nočitev. 

3. dan

TAIPEI (zajtrk, večerja) (transferji cca 40km, peš)

Po zajtrku sledi celodnevni ogled mesta in njegovih znamenitosti: Nacionalni muzej palače, kjer je shranjenih ogromno kulturnih in religioznih artefaktov iz področja celotne Kitajske. Muzej se ima za svojo biro zahvaliti Čankajšku, ki je ves svoj vojni plen iz leta 1949 shranil v tem čudovitem muzeju. V nadaljevanju se bomo podali do spomenika neznanemu vojaku (žrtvam različnih vojn na širnih kitajskih teritorijih) in Čankajškove spominske dvorane, za konec pa obiskali še tempelj Lung Shan. Še obisk razgledne ploščadi na stolpu Taipei 101 (509,2m), ki je fenomen že samo zaradi svoje lokacije na visoko ogroženem potresnem območju. Nato pa po živahni Hwa-Hsi nočni tržnici. Kosilo v restavraciji v času ogledov. Nočitev.

4. dan

TAIPEI - SUN MOON LAKE (zajtrk, večerja) (transferji cca 250km, polet 3,5 ure, peš)

Zajtrku bo sledil prevoz do jezera Sun Moon - največjega in najlepšega na otoku, umeščenega med čudovita in mogočna gorovja. Na poti bomo v kraju Puli obiskali delavnico papirja, kjer se nahaja papirnata cerkev. Nato si bomo ogledali tempelj Wen Wu na obrežju jezera Sun Moon in pagodo Tse-En s svetiščem. V združenem templju tako še danes častijo svetnika Konfucija in vojaškega poveljnika Guangunga. Po ogledih večerja in nočitev. 

5. dan

SUN MOON LAKE - LISHAN - TAROKO (zajtrk, večerja) (transferji cca 210km, 6,5 ure, peš)

 Zajtrk. Naš naslednji cilj bo osrčje otoka s plantažami in farmami sadja in zelenjave. V neokrnjeni naravi uspevajo na visokih legah neoporečne kulture. Vožnja skozi čudovito slikovito krajino nam bo prav tako pričarala nepozabne spomine. Ustavili se bomo tako v Tayulinu za ogled gozda gore Hehuan in v Lishanu za voden sprehod skozi naravni rezervat. Nato nadaljujemo do Nacionalega parka Taroko. Namestitev in uživali bomo v večerji ter predstavi aboridžinskega ljudstva. Nočitev. 

6. dan

TAROKO - YILAN (zajtrk, kosilo) (transferji cca 120km, 3 ure, peš)

Po zajtrku si bomo ogledali enega od sedmih čudes Azije - sotesko Taroko. Ustavili se bomo pri svetišču Večne pomladi, v jami ponikalnici, šli skozi predor Devetih zavojev, preko Marmornega mosta in postanek tudi v obratu za izdelovanje čudovitih izdelkov marmorja, prav tako kot most. Sledila bo vožnja proti severu v Yilan. Na poti bomo postali in v objektiv ujeli fotogenično impresivne klife Čingšui. Kosilo bomo imeli na poti. V Yilanu pa nas čaka dodatna popestritev dneva, obisk znamenite nočne tržnice. Nočitev.

7. dan

YILAN - ČJUFEN - KEELUNG (zajtrk, kosilo) (transferji cca 100km, 2 uri, peš)

Zajtrk. Sledila bo vožnja po obalni poti do Keelunga. Na poti bomo obiskali Wushi pristanišče, polotok Bitu in zanimive formacije Naya. Čjufen nas bo očaral s svojo podobo starega centra rudnikov zlata, ki je še danes priljubljen kraj umetnikov vseh branž. Kosilo v času ogledov. Nadaljevanje in že bomo b Keelungu, kjer nas čaka še ogled parka Čengženg in zaključek na panoramski točki, kjer bomo z lepim pejsažem v mislih odtavali v sen. Nočitev. 

8. dan

KEELUNG - WULAI - MAOKONG (zajtrk, kosilo, večerja) (transferji cca 110km, 3 ure, peš)

 Zajtrk in odpravili se bomo do Wulaija, znanega po svojih slapovih. Ob prispetju kratka vožnja z električnim vlakcem in vzpenjačo do samega vrha slapa Wulai. Po ogledu še do staroselskega centra pri Fushanu in ogled plesne predstave, lovske ekspedicije. Imeli bomo tudi značilno kosilo z dobrotami iz žara, nato pa bo čas za slovo in po jedi se nam bo prilegel pravi čaj iz neokrnjenih plantaž Maokonga. Sprehodili se bomo med čajevci in nato nazaj na obrobje Tajpeja. Nočitev.

9. dan

TAIPEI - HONGKONG (zajtrk) (transferji cca 65km, 1,5 ure, polet 2 uri)

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče in polet v Hongkong. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto in panoramski ogled ulic vpetih med obalo in visoke visoke nebotičnike. Pričetek ogledov bo na fenomenu Hongkonga - Victoria Peak s 552m, kjer je zbrana tudi elita prebivalcev, nato se bomo spustili do plavajoče ribiške vasi Aberdeen in si ogledali fantastično sceno kar s plavajoče junke, seveda, potrebno je doživeti lokalno! Nato na jugu otoka nadaljujemo skozi »francosko riviero«, postanemo na točki slavnih Honkonga in v prelepem zalivu Repulse, nato pa do hotela. Prost večer in nočitev.

10 dan

HONGKONG - MACAO (zajtrk, kosilo) (transferji cca 30km, hitri čoln, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče in se odpeljali na Macau, ki je bil do 1999 leta najstarejša evropska kolonija v Aziji. Mesto je danes slavno zaradi svojih številnih Casinojev, a to ni vse, ogledali si bomo tudi kolonialne ulice z ohranjenimi hišami, A-Ma tempelj, katedralo Sv Pavla in trg Legal Senado. Kosilo bomo imeli tipično v lokalni restavraciji. Za zaključek bomo lahko poizkusili srečo v največjem igralniškem kompleksu The Venetian, nato pa v vsakem primeru bogati (s spomini) nazaj na Hongkong. Nočitev.

11. dan

HONGKONG - EVROPA (zajtrk) (polet s presedanjem)

Zajtrk. Prosto do popoldanskega prevoza na letališče in polet preko Tajpeja proti Evropi. Obrok na letalu.

12. dan

LJUBLJANA (polet)

Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane oziroma okoliškega letališča. Prevoz do Ljubljane

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Tajvan in Hongkong - potovanje na daljni vzhod

Price
3190€ per person
Duration
12 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *