vroče potovanje-vroča cena
Cena
669€ po osebi
Trajanje
7 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 12 potnikov

Albanija - potovanje v neodkriti zaklad Balkana

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Balkanski izzivi nas čakajo na tem potovanju v Albanijo. Albanija ni prav pogosto tarča potovanj, ampak to vse bolj postaja. Lepote s kulturnega, naravnega in zgodovinskega vidika se vrstijo ena za drugo, tako nas ne bodo očarali zgolj Drač, Tirana in Skadar, temveč tudi arheološke lepote Ksamila in Gjirokastre, Butrint, čudovita narava Fierzeja ter obale...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
DRAČ
Datum in čas začetka potovanja
31. maja, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 125€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 8-11 potnikov: 90€
 • Balkanski izzivi nas čakajo na tem potovanju v Albanijo. Albanija ni prav pogosto tarča potovanj, ampak to vse bolj postaja. Lepote s kulturnega, naravnega in zgodovinskega vidika se vrstijo ena za drugo, tako nas ne bodo očarali zgolj Drač, Tirana in Skadar, temveč tudi arheološke lepote Ksamila in Gjirokastre, Butrint, čudovita narava Fierzeja ter obale albanske riviere. Vse skupaj pa pospremi še odlična domača kulinarika, njam…, vsekakor je vredno na to pot!

 

Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 potnikov. Manjši rang skupine 8-11 potnikov je podvržen doplačilu 90 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane na poti cca 15 € po osebi.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizum: Ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene prevoze, trajekte, cestnine, pristojbine, parkirnine. Vse navedene vstopnine na poti z ogledi, 6x nočitev z zajtrkom v hotelih in pristnih gostiščih (na podeželju, kjer ni ustreznih hotelov) v rangu 3*, navedena kosila/večerje, vodjo poti, zdravstveno asistenco v tujini in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-11 potnikov 90 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 125 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
1. dan

LJUBLJANA-SARAJEVO-MOSTAR

  Zbor potnikov in pričetek naše poti. Štart v jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba proti Sarajevu. Ob prihodu si bomo ogledali center mesta. Na sprehodu skozi središče bomo spoznali grob atentatorja Gavrila Principa, poslopja odličnih arhitekturnih pomnikov - hotel Evropa, romansko katedralo, nacionalni teater in poslopje pošte, zaključili pa bomo na znameniti tržnici. Nato nadaljevanje vožnje do Mostarja, kjer si bomo ogledali lokacijo mostu, turško hišo in mošejo, obiskali bazar in si ogledali lokalne rokodelske delavnice, ter si za konec privoščili večerjo. Namestitev in nočitev.

2. dan

MOSTAR-BOKA KOTORSKA-SKADAR

  Zajtrk in naprej v sanjski zaliv Boke Kotorske. Ogledali si bomo mesto in zaliv ter možnost tudi izleta z ladjico po zalivu (odvisno od vremena in interesa). Po ogledu nadaljujemo do Skadrskega jezera. Prečkanje meje in namestitev Shköderju. Večerni sprehod po mestu in prvi stik z albansko gostoljubnostjo. Večerja in nočitev.

3. dan

SKADAR-FIERZE-KOMAN-SKADAR

Zajtrk. Danes bomo odkrivali čudoviti del gorate in razgibane Albanije. Odpeljali se bomo do Fierzeja do reke Drine. Iz Komana, kjer se izkrcamo pa nazaj v Shköder, večerja in nočitev. Vsekakor nas bodo naravne lepote zazibale v sen.

4. dan

SKADAR-DRAČ-TIRANA

Zajtrk. Najprej se bomo podali do Kruje, kjer stoji grad lokalne legende - Skanderbega. Obiskali bomo utrdbo katera je danes muzej. Sprehodili se bomo po starodavnih tlakovanih ulicah in obiskali stari pristni bazar. Nato sledi transfer do glavnega pristanišča Albanije. V Draču bomo obiskali enega največjih balkanskih amfiteatrov iz rimskega obdobja, nato pa še sprehod skozi stari antični del mesta. Po ogledu še v prestolnico. Večerja v Tirani in panorama mesta iz točke na vzpetini Dajti. Nočitev.

5. dan

TIRANA-GJIROKASTRA-KSAMIL

Zajtrk. Podali se bomo na daljšo pot do otomanskega bisera v Gjirokastri. Mesto je zaradi svoje odlične ohranjenosti in unikatne podobe uvrščeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. Po sprehodu skozi mesto in obisku utrdbe z vojaškim muzejem ter umetniško galerijo sledi zadnji del poti do Ksamila, še enega obalnega bisera Albanije. Na robu Butrint nacionalnega parka se odpira čudovit pogled na razgibano obalo in otočke. Večerja na idilični točki in nato prosto za sprehod ali počitek. Nočitev.

6. dan

KSAMIL-BUTRINT-DRAČ

Zajtrk. Prevoz arheološkega parka Butrint, kjer bomo spoznavali antično Grško zapuščino v še enem zaščitenih območij UNESC-a. Kosilo na obalni rivieri. Popoldan sledi prevoz v Drač, kjer se bomo namestili in prespali na naši poti nazaj proti domu. Nočitev.

7. dan

DRAČ-LJUBLJANA

Zajtrk. Čaka nas dolga pot, zato bo jutranji odhod obvezen. Na poti postanki za predah in možnost obiska Splita ali Šibenika. Kosilo na poti v restavraciji. Povratek v Ljubljano je pozno ponoči.

Končni obračun je narejen predvidoma 10 dni pred potovanjem, ko je znano končno število udeležencev.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Albanija - potovanje v neodkriti zaklad Balkana - 19544

Price
669€ per person
Duration
7 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *